Header

​Då var en av alla böcker jag köpte på bokrean klar läst. Offer utan ansikte av Stefan Ahnhem den publicerades första gången 2014. Ahnhems böcker är jag helt obekant med fast jag är medveten om att han har skrivit en hel del bra kriminalare. Även fast böckerna har gått förbi mig har inte filmerna gjort det, Ahnhems har bland annat skrivit Wallander.

Offer utan ansikte, är debut boken och jag måste säga att jag förstår varför Ahnhems böcker blivit så populära. Redan i början fängslas man av boken och kan inte släppa den ur tanken. Boken är ganska lång men varje sida behövs för att du kommer bara villa läsa vidare. Jag är uppriktigt imponerad tyvärr har jag inte mycket att jämföra med eftersom jag inte läst många kriminalare förut. Offer utan ansikte är hittills min favorit bok i mitt liv, låg i solen och läste ville aldrig sluta den är en verklig sidovändare. 

Om du inte har läst den så bör du göra det den är underbar.

Bildresultat för offer utan ansikte recension

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

När det kommer till djur kan det vara svårt att alltid få en planerad avlivning. Akut sjukdom kan leda till att du inte alls få mycket tid att tänka på. Jag anser att avlivning av din bästa vän tåls att tänka på redan när man köper hästen. Jag menar inte att du bör planera hur och var du ska ta ner hästen utan mer på vilka metoder som finns och hur du vill att allt ska gå till. Därför skriver jag det här för att du ska kunna känna själv vad du tycker om det olika metoderna och kanske till och med ändra dina åsikter.

Så här står det på agrias hemsida om beslutet...

"Att bestämma att någon inte får leva längre är aldrig ett lätt beslut att fatta. Att behöva avliva sitt djur är fyllt av sorg och skuldkänslor. Men att hoppas på att det hela ska lösa sig av sig själv är inte ett bra alternativ, varken för dig eller för hästen. Att dö en naturlig död är i många fall mer plågsamt för hästen än att få somna in utan att känna något."

Bra skrivet om en så viktigt och känslig grej. Ja men om jag nu har en häst som är gammal och trött samt har tappat lite av sin livskvalitet pga. åldern. Jag skulle då sätta mig ner med papper och penna skriva ner hur var och när jag kan tänka mig en avlivning. Beslutet är alltid svårt att ta men jag kan lova er att ta bort en häst som är sjuk är så mycket värre. En planerad avlivning ger dig möjlighet att tänka på beslutet söka upp referenser om du vill det och helt enkelt se till att hästen och du får en perfekt tid till slutet. 

Slår ett slag för planeringen du med sätt dig ner och prata med någon eller skriv, läs och sätt dig in. När du köpte hästen tog du an ansvaret för hästens liv och där inkluderas avlivningen också. Alla alternativ och sådan ska vi gå in på senare men nu först se läs och begrunda din häst och dina egna tankar om avlivning. Likes

Comments

Eftersom jag är en riktig djurälskare tänker jag ta upp de jag tycker är jobbigt och antagligen tycker många andra det också, avlivning. Den här gången fokuserar jag på häst avlivning eftersom jag tycker jag ser förlite information om de kritiska punkten då man måste ta bort sin vän. Sen har jag ju min utbildning då fick jag lite mer kött på benen av det, Innan visste jag väldigt lite om just hästavlivning.

Kommer utgå ifrån hästsverige och gå igen om lagar och bestämmelser samt för och nackdelar med de olika metoderna osv. Kommer självklart med egna idéer och tankar om de olika metoderna och de olika tillväga gångsätten. Kommer också titta in på kostnader för en avlivning allt för att även ni ska få mer kött på benen. Det kommer bli i flera olika delar en varje dag framöver tills jag tycker att jag tagit upp allt som jag kan tänka mig.

Vill understryka att det är mina åsikter vad ni tycker kan vara en helt annan sak. 

Likes

Comments

​Gjorde en Power of make up, ett sätt att visa hur man kan förändra sitt ansikte med lite smink. Jag älskar ju mitt smink men har också inte problem att gå utan smink. Här kan ni se hur jag ser ut med en ganska lätt vardaglig sminkning. Samt så kan ni se hur mitt ansikte ser ut utan smink. Ska göra en sån här med festsmink senare när jag kommit hem till lägenheten igen. 


Likes

Comments

Eric och jag har en sak gemensamt. Shopping det är så kul, Arlanda några timmar slutade i ett nytt passfodral, en plånbok och ett par super snygga gucci solglasögon. Passfodralet och plånboken ät Victoria secret design och är röda.

Likes

Comments

Känns som jag ska tagga ner lite med alla flytter och beslut osv. Så sjukt att jag flyttat så mycket under fyra år alltså... NU ska jag väl försöka stanna kvar ett tag på Åland. Iallafall tills jag hittat inspiration till att orka plugga men framför allt tills jag vet vad jag vill plugga. Studerar ju idag socionom programmet med trivs inte riktigt som jag trodde jag skulle. Jag har stora problem med flum om ni förstår vad jag menar. Till mig ska man ge raka linjer det här vill vi ha ut av dig !!!! Därför ska jag avbryta mina studier för att åter igen flytta ner till Åland. Den här gången behöver jag som tur är inte vara själv och för hoppnings vis behöver jag inte flytta till mamma och pappa igen... Eric ska iallafall följa med mig,  otroligt vad den killen kan bara lämna alla och våga följa med mig ner. Vi ska absolut inte flytta ifrån varandra när vi äntligen har flyttat ihop. Så nu vet ni lite hur jag tänker över mina studier och egentligen ville jag ventilera mina tankar innan flytt. 

Likes

Comments

Ja det är ju snart dags att flytta till Åland och det börjar kännas som om man har flyttat så sjukt många gånger att man borde kunna flytt tekniken vid det här laget. Så nu ska jag starta med att göra mig av med alla kläder som jag aldrig bär verkligen jag har kläder som jag inte har använt på sex år i min garderob. Så här kommer mina bästa tips på garderob rensning...

  • Släng ut allt ur garderoben. Ja ni läste rätt verkligen allt, där efter kan du se hur mycket kläder du verkligen äger.
  • Sen delar du upp i högar, Släng allt söndrigt och allt smutsigt, skänk bort allt du inte använt och behåll bara de kläder du passar i och gillar.
  • Behåll alla kläder som du kan matcha ihop det underlättar senare.


Efter allt detta kommer skorna och det tar vi vid ett senare tillfälle.

Likes

Comments