middagen idag blev en ihopkok av fisk och skaldjur. Blev gott till slut men lite orolig att jag hade låtit saffranen ta över helt där ett tag.. haha Luktar jul gör de ju iaf då!

Jag fick 4 portioner nu.
Det du behöver ;
350 g lax
1 pkt surimi sticks
1 kg oskalade räkor
4 dl blomkål
0.5 g saffran
5 dl turkisk yoghurt
Vatten
1 scarlottenlök
Kryddor (jag hade salt, vitlökspulver och svartpeppar samt sweet chili)
1 pkt fetaost

Häll i turkisk yoghurt i en kastrull modell större .
Hacka löken och skär laxen i mindre bitar och lägg i.
När det börjar koka upp lite lätt häll i saffran och kryddor.  rör om allt eftersom. 
I med blomkålen och spä ut med vatten till önskad konsistens.
Skala räkorna och lägg i tsm med surimi sticksen.  Låt puttra i ca 5-10 min.
Smaka av och toppa med fetaost .

Självklart kan man anpassa receptet. Både efter livsstil och för er cR --> jag tolkar detta som en orange måltid.

Skriver bara som jag gör och är ingen kock direkt Men kanske skapar idéer iaf  :)
Jag gillar tex blomkålen liten knaprig . Vill man ha den mjuk så kokar man ju upp den först.

Stor kram

Likes

Comments

Gröna dagar, Gula dagar

Heeje!

gud vad tiden går fort ! har jobbat så mycket så varken hunnit eller orkat ta bilder och skriva recept mm.

igår gjorde jag och en kompis en god, lite hälsosammare recept på lasagne . Självklart kan man modifiera den så de passar just Dig! För er cR är det gul/orange dag beroende på mål. Går lätt att anpassa till grön dag- prata med eran coach ;)

Det du behöver är ;
1 zucchini
4 lasagneplattor  (går även med en till zucchini om man vill skippa extra kolhydrater)
ca 800 g nötfärs
Svart peppar
4 dl creme fraiche lr motsvarande  (vi hade en naturell laktosfri och en paprika/basilika)
1 tetra krossade tomater
1-2 klyftor vitlök
1 röd lök
2 små förp fetaost
150 g fetaost  (eller mer beroende på tycke och smak )
Ugnsfast form

Sätt ugnen på ca 200 grader .
smörj formen och lägg plattorna i botten.
Stek köttfärsen och blanda i krossade tomater, creme fraiche och vitlök. Krydda med tex svartpeppar om ni vill.  Lägg ca hälften av röran över plattorna
Hyvla zucchinin och lägg över köttfärsen i formen .
Häll över resten av köttfärsen och smula fetaosten över. 
Toppa med rödlök och in i ugnen ca 20 min eller tills fetaost börjat få färg.

Nu har jag druckit frukost i form av ägglatte och ska ta tag i städningen .

kram ♤♡

Likes

Comments

Gröna dagar

Hej!
Ett recept till hemsidan;
Lax med grönkål och tomater  (grön dag fas1 +2)

2 portioner

250-300 g lax
1 skiva citron
Vitlök
100 g grönkål
5 körsbärstomater/2 tomater
Olivolja
Osaltat smör
1 Stekpåse

Sätt på ugnen ca 175 grader
Lägg laxen i stekpåse tsm med en 1/2 skiva citron och en klick osaltat smör på varje lax bit.
Sätt in i ugnen (ska va inne ca 15 min)

Sprid ut grönkålen på en plåt (gärna aluminiumfolie under)
Sprid ut en pressad vitlöksklyfta alternativ vitlökspulver över.  Ringla över olivolja och blanda gärna runt lite .
In i ugnen över laxen ca 10 min tills de blir krispigt.  Kan behöva röra om någon gång. 

Ta ut och servera med tomater och njut!
( i fas 2 lägg gärna på osaltade cashewnötter i grönkålen innan olivoljan för en extra touch)

Likes

Comments

Vita dagar

Du behöver för 2 portioner 

300-400 g lax , 1 skiva citron, osaltat smör, vitlök, syekpåse och timjan. I med allt och inget i ugnen 10-15 min . Jag gör det ovan för första gången  ;)

Kram Carro 

Likes

Comments

Gula dagar

Hallå!
Vaknade kl 06 då mina fantastiska katter ville mysa, leka och busa! Så jag låg kvar i sängen ett tag men sen tänkte jag, MORGONDRINK!! Det är min höjdpunkt på morgonen! (Hann inte ens fota den innan den va slut hehe. En snabb dusch, morgondrinken och youghurt! Nu lyssnar jag på musik, ska en snabbis in till stan (ja såhär tidigt), träna och sen jobba kväll!

Lunch ska jag äta kycklinggryta m råris!
Gjorde grytan på färsk kycklingfilé, kokosmjölk, curry, sojagrädde, champinjoner och lök! För er som går programmet, FAS 2!!

Nu ska jag gå!
Kram!



Likes

Comments

Gröna dagar

Dagens middag.

2 portioner
2 laxfiléer
ca 200 g Skuren svartkål
1/3 citron  (både skal och saft)
olivolja
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
1/2-1 dl Naturella cashewnötter (valfritt)
1 tsk Sweet chilisås
ca 1 msk Creme fraiche

Sätt ugnen på ca 200 grader
Lägg folie på en plåt och sprid ut svartkålen
Skär laxen i tärningar  och lägg över.
Skär/pressa lök och vitlök och strö över.
Kläm sedan ur citronsaften och riv skalet .
Tillsätt cashewnötterna och ringla över olivolja över alltihop.
In i ugnen i ca 15 min. rör gärna om en gång under den tiden!

Blanda creme fraiche och sweet chili sås och servera till!
bilden blev sådär men maten var jättegott!

För er som kör cR är detta grön dag fas 2.
Ni som kör fas 1 kan anpassa genom att ta bort nötterna och göra sås på turkisk yoghurt och chiliflakes ist.

Nu ska jag sova och hoppas jag vaknar någotsånär pigg så min förkylning inte eskalerar!
Kram! /Carro

Likes

Comments

Gula dagar, Gula dagar, Gula dagar

Hej! Det var så himla längesen jag skrev, men Carro har skött om bloggen väldigt bra så det är jag otroligt tacksam över!

Jag har haft fullt upp med jobb och mig själv.
Jag har börjat lira innebandy igen, vilket jag aldrig trodde men det har jag och det är riktigt roligt!
Juste jag gjorde lite mat häromdagen, kyckling med råris och currysås gjort på sojaprodukter! Fas 2, gula dagar!

Här är receptet:
Kycklingfile, krydda med spicemasters kryddor!
Lägg in dom i ugnen på 200 grader och håll koll!
Börja med riset när kycklingen har 10 minuter kvar, det ska vara råris, INTE vanligt vitt ris!
Currysås:
Smält osaltat smör, häll i sojagrädde el soja créme fraiche och låt koka upp, rör hela tiden! Häll i curry och rör om , KLART!

Jag har tagit före bilder och tar efter bilder den 17 nov! Försöker satsa mycket på träningen och kosten nu!
//
Ullis

Likes

Comments

Gröna dagar

Ja.  Helt plötsligt blev det kyligt och löven börjar falla - de e verkligen höst! Känns dock som att vintern kommer med raska steg!

igår gjorde jag långbakad fänkål men egengjord asiatisk pesto och hade avocado och räkor till det. Grön dag fas 2 för er i cR! Går självklart att anpassa till fas 1!
Tänk på att det tar ett par timmar för fänkålen.

4 portioner;
400 -500 g räkor
4 avocado

2 fänkål
citronsaft
olivolja

vitlök
soya
osaltade cashewnötter
En klick creme fraiche
Dijonsenap
Basilika (eller timjan/liknande)

Stavmixer, blender lr liknande.

1. Sätt ugnen på ca 225 grader
2. Ansa och skär fänkålen längs med (jag tog 3-4 bitar)
3. Lägg i en ugnssäker form eller på plåt.   olja in de och skvätt på citronsaft.
4. In i ugnen i 2-3 timmar  (!) Eller tills de blir mjuka. Vänd ett par gånger under tiden.

5. Blanda alla övriga ingredienser och mixas.
6. Skala räkorna.  Lägg dessa och den urgröpta avocadon på en tallrik. 
Lägg peston på fänkålen. 

Smakar bättre än det låter och luktar 😄
Bon appetit!/ Carro

Likes

Comments

Gröna dagar, Gula dagar

Gissa om kycklingen som jag gjorde natten till idag var god ! mumsigt ! rekommenderas starkt !
För er cellresetare är de grön/gul dag- beroende på mål- prata med coachen! Går annars att göra liknande måltid som är grön eller mer gul! :)
skar upp lite fetaost, gröpte ur en avocado och tillsatte min favorit; körsbärstomater!

👉 Guess If The chicken I made last night was delicious  ♧- strongly reccomends this! Green or Yellow Day for you that does cellreset!:)
You can of course make it similar to this and have either of the days!
Sliced some feta Cheese and avocado before i added my favourite; cherry tomatoes 😍

God natt
Good night!
/Carro

Likes

Comments