God morgon!
Efter en sommar i Värmland är vi nu tillbaka i Stockholm. Ny lya, flyttkartonger och en massa plock. I veckan har vi haft förskolestart med inskolning för de små och idag gör jag min sista dag som föräldraledig. Jag kommer njuta till fullo! Imorgon väntar jobb! Ha en trevlig söndag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hel kyckling i ugn med klyftpotatis och morötter samt en sås med koriander. Visst är det smidigt med rätter som tillagar sig själv i ugnen?!

4 port

Ingredienser
1 hel kyckling
Ca 500 g potatis
Ca 500 g morötter
1 kruka färsk koriander
3 dl turkisk yoghurt eller créme fraiche
1 citron
Olivolja
Salt och peppar

Det här kan du förbereda innan
Skala morötter, skär i stavar. Skär potatisen i klyftor. Lägg morötter och potatis i en ugnsfast form, ringla över olivolja, salta. Ställ in i kylskåp. Gör såsen; hacka en kruka koriander och blanda med ca 3 dl turkisk yoghurt eller créme fraiche, riv lite av skalet från en citron och pressa i citronsaft, salta och peppra. In i kylskåpet med den!

Vid middagstid
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram kycklingen och lägg i en ugnsfast form. Pensla kycklingen med ca 2 dl teriyakisås. Skjuts in i ugnen med kycklingen. Efter cirka 30 min ställer du även in potatis och morötter i ugnen. Passa samtidigt på att vända kycklingen och pensla med teriyakisås som runnit ner i formen. Ta ut kyckling, potatis och morötter efter ytterligare 30 min. Kontrollera kycklingen, innertemperaturen vid lårbenet ska vara 82 grader.

Likes

Comments

Söndagsmiddag; Risotto. En rätt som för mig symboliserar höst. Tyvärr också en rätt som inte alls går att förbereda utan kräver lite tid. Så en perfekt helgrätt! Den här gången fick det bli en touch av teriyaki, ett recept från Ica. Direktlänk till receptet: Teriyakikryddad fläskfilé med svamprisotto
Tog ej fläskfilé när jag gjorde utan fläskytterfilé samt använde teriyakisås och penslade över köttet och hällde över champinjonerna.

Ha en trevlig söndagkväll!

Likes

Comments

Vegomåndag 🌱 Här kommer; Majsnuggets med barbequesås. Receptet är från Undertian Direktlänk till receptet: Majsnuggets med barbequesås

Jag förberedde majsnuggetsen innan så att endast stekmomentet kvarstod för att minska ett moment. Vid middagstid var det således tillagning av barbequesåsen, koka matvete samt steka majsnuggets!

Likes

Comments

Recept på filmjölkslimpa finns i tidigare inlägg men den här gången fick två rivna äpplen åka med istället för morötter. I brist på kryddblandningen brödkryddor så blev det lite kanel samt mortlad fänkål och anis!

Likes

Comments

Igår hade vi kräftskiva i mitt föräldrahem i Värmland. Så mysigt och vad gott det är med kräftor!

Vi har tillbringat sommaren i Värmland och om tre veckor flyttar vi tillbaka till Stockholm. Vi har haft det toppen i mitt barndomshem där barnen haft mormor och morfar, moster, morbror och storkusiner så nära i vardagen ❤️ Där trädgården är stor och barnen har lekt i lekstugan, gungat, grävt i sandlådan och där vi plockat och planterat blommor, plockat äpplen, plommon, hallon och vinbär som sedan har kunnat bli paj och marmelad. Här har ettåringen tagit sina första steg ut i världen, börjat prata så smått och tvååringen har fyllt tre år och lärt sig allt om trädgårdsarbete och blivit en mästare på pussel. Men nu ser vi också fram emot att få flytta in i vår nya lägenhet i Stockholm. Vi funderar och planerar var saker ska stå och vad vi behöver. Det är också en ny erfarenhet som väntar då båda barnen ska gå på förskola och vi är två som ska arbeta. Men först tre veckor i Värmland!

Likes

Comments

Long time no see 🌟 Vi har nu flyttat och landat tillfälligt i mitt barndomshem i Värmland 💛 Efter sommaren är vi tillbaka i Stockholm igen i ny lya! Men först sommar! Vad passar inte bättre än lite fruktisis eller vad det nu ska kallas?! Ta favvofrukten och mixa med stavmixer, tillsätt lite vatten om det blir för tjockt. Häll ner i pinnglassformar (åtta stycken) och sen in i frysen några timmar, perfekt mellis! I den här är det två persikor, en banan och en skvätt vatten i en del samt en liten bit vattenmelon i den andra delen. Här hemma var det en låååång väntan för tvååringen innan det gick att äta ...! Men väntan var sedan värt det, toppbetyg av båda barnen!

Likes

Comments

Vi är mitt uppe i en flytt här hemma så tid till Instagram och blogg med uppdatering av recept är nu minimal (läs; lika med noll). Det blir en del frys- och kylskåpsrensning samt #nyrättavrester som den nedan. Rester från helgen; tacoköttfärs och en kycklinggryta med curry fick nu bli varsin del i en pastagratäng. Förberett och klart, skjuts in i ugnen med den ikväll! Vi ses om några veckor när vi landat i nytt boende 🏡🌟 #förbereddmiddag

Likes

Comments

Vegomåndag! Så här kommer ett recept på bönburgare med koriander och halloumi! Serverar med hamburgerbröd, guacamole, potatisklyftor eller potatisskivor i ugn, sallad, tomat, avokado, röd lök...ja det du är sugen på!

Ingredienser

2 förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
2 dl fryst, tinad bladspenat
1 tsk malen spiskummin

1 tsk paprikapulver
1/2 dl majsstärkelse
150 g halloumiost
1 1/2 dl finhackad koriander

Salt och peppar

Olja att steka i


Det här kan du förbereda innan
Häll av och låt bönorna rinna av. Krama ur ev vätska ur spenaten. Mixa bönorna lätt med en stavmixer. Rör ner spenat, spiskummin, paprikapulver, majsstärkelse och salt. Riv halloumin och rör ner hälften av den rivna halloumin (resterande hälft är god att ha till burgaren) samt koriander i bönsmeten. Forma till biffar, lägg på ett fat, täck med plastfolie och förvara i kylskåp.

Vid middagstid
Stek biffarna i olja på medelvärme ca 4 min på varje sida.

Likes

Comments

Igår firade vi läderbröllop, tre år som gifta! Det firades med bubbel och snittar! Här är ett recept på soltorkade tomat- basilika- och fetaostsnurror. Perfekt att förbereda innan och grädda precis innan gästerna kommer!

Ca 15 st

Ingredienser
1 smördeg på rulle
Ca 1 dl hackade soltorkade tomater
1 1/2 dl färsk basilika
1/2 pkt fetaost à 150 g
Svartpeppar efter tycke och smak
1 ägg, till pensling

Det här kan du förbereda innan
Rulla ut smördegen. Srö sedan över smulad fetaost, basilika och soltorkade tomater. Rulla i hop till en rulle, täck med bakplåtspapper och plastfolie, förvara i kylskåp.


Innan gästerna kommer
Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut "rullen" från kylskåpet och dela degen i ca 1-2 cm breda ”snäckor”. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och sätt in i ugnen tills dem blir gyllene. Ca 15-18 min beroende på ugn. Ta ut, låt svalna en aning och servera.

Likes

Comments