​Tid 20min+ 5 timmar i frysen.

6 bitar

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 3/4delar socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ​2 dl vispgrädde
  • 200 g färskost philadelphia
  • *finrivet skal av en halv citron eller en tredjedels apelsin
  • * 1msk citronjuice eller apelsin juice
  • 10st digestivekex eller 15 st pepparkakor

    *smaksättning

  • ​​Gör så här:
  1. Krossa kexen eller pepparkakorna och stoppa i botten av en form.

  2. Dela äggen. Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll äggvitorna i en annan lite mindre bunke.

  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tänk maräng. (Tips! Ta en nypa socker i så blir det enklare att vispa.)

  4. Vispa strösocker, vaniljsockret och äggulorna till en ljusgul smet.

  5. Vispa sedan försiktigt ned färskosten och smaksättning, till en jämn smet.

  6. Vispa sedan vispgrädden, desto fluffigare den blir desto luftigare blir cheesecaken.

  7. nd först ned grädden och sedan äggvitorna, i bunken med den ljusgula äggsmeten.

  8. Häll sedan smeten i formen.

  9. Ställ i frysen i 5 timmar

    Vid servering: Ta fram cheesecaken och låt den stå framme i 20 min i rumstemperatur eller en timma i kylskåp, före servering.

    Tips!
    Ta en nypa socker i så blir det enklare att vispa både äggvitan och grädden.
    Spara lite av det rivna skalet eller kaksmulorna för dekoration.
    Dekorera med färska bär.




    Likes

    Comments

    Mitt namn är Vanessa och jag studerar till vardags när jag inte jobbar. Matlagning men framför allt bakning är mitt stora intresse, vet inte riktigt när intresset uppkom men redan i treårsåldern hade jag min egna "restaurang" där allt möjligt serverades haha. Stenhårda mjölkakor och gamla buller förekom då , men idag 17 år senare kan jag laga god mat och baka godare bakverk.

    Välkomna och hoppas det ska smaka!

    Likes

    Comments