Det finns hundra olika varianter på denna på internet och man kan variera smaken på lika många sätt. Men här kommer min favorit jag bjuder på när jag vill ha något fräscht men är trött på fruktsallad.


Snabb cheesecake, när du får oväntade gäster eller är lat.

Tid 10 min

4 port.

Ingredienser:

  • 8 digestivekex
  • 1 lime
  • 200 gram philadelphia
  • 1/2 burk kondenserad mjölk
  • 200 gram bär eller frukt till garnering

    Gör så här:
    1. Stoppa kexen i en påse och krossa till småbitar genom att kavla påsen.
    2. Riv av limeskalet ner i en bunke, spara eventuellt lite till garnering.
    3. Dela limen och krama ur all saft ner i bunken, plocka bort kärnorna.
    4. Häll ned philadelphian och den kondenserade mjölken i bunken.
    5. Vispa blandningen tills den blir "fluffig".
    6. Ta en sked digestivesmulor i varje glas, sedan en sked philiadelphiablandning. Varva tills allt är slut.
    7. Dekorera med bären eller frukten, samt det eventuellt sparade limeskalet.

    Ca 387 kcal/portion

    Tips!
    Byt ut lime mot en 1/2 apelsin, eller varför inte blåbär? Eller för den som tycker om nutella, så blanda ned en skopa istället för lime och toppa med hasselnötter.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det här är ett receptet från Aftonbladet Wellness, jag blev sugen på och skrev ned.
Hoppas det ska smaka!

Zucchinipasta med marinarasås

Tid 30 min

4 port.

Ingredienser:

  • 400 gram zucchini
  • 2 st tomater
  • 1.5 dl soltorkade tomater
  • 1 st röd paprika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 1 msk olja
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 msk färsk hackad basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl riven parmesan

    Gör så här:
    1. Skär tomtarna och paprikan i bitar. Hacka chilin och vitlök. Lägg i en matberedare.
    2. Tillsätt soltorkade tomater och en skvätt av marinaden. Tillsätt olja, oregano, basilika, chili och salt. Mixa till en slät sås.
    3. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Hyvla zucchin med en potatisskalare så att det blir tagliatelleliknande strimlor.
    4. Koka snabbt, en minut räcker. Häll av i durkslag och portionera upp på tallrikar.
    5. Klicka över den kalla pastasåsen. Riv över parmesan.

158 kcal/port.

Likes

Comments

Hittade ett recept på frasiga våfflor på ett reklamblad vilka blev riktigt lyckade!

Tid 20min

4 port. / 12 våfflor

Ingredienser:

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • smör till stekning


  • Gör så här:
  1. Värm våffeljärnet..
  2. Vispa grädden.
  3. Blanda vattnet och mjölet.
  4. Vänd ned grädden i mjölblandningen.
  5. Grädda våfflorna och lägg dem på galler innan servering.
  6. Ät och njut.
580 kcal/ portionen + fyllning

Likes

Comments

Hittade det här receptet i min databas, vet inte riktigt vart jag hittade det men gott är det :D

4 port.

Ingredienser:

  • 3 zucchini
  • 400 g räkor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2hackad chili
  • 100 g cocktailtomater
  • 40 g färsk babyspenat
  • 1/2 citron
  • 1msk olivolja
  • salt och peppar

    Gör så här:
  1. Skär zucchini till ”tagliatelle” genom att hyvla zucchini i skivor med hjälp av en osthyvel och sedan skära skivorna i strimlor.
  2. Dela cocktailtomater på mitten och hacka spenaten grovt.
  3. Hacka eller krossa vitlöksklyftorna, hetta upp stekpannan och fräs vitlök tillsammans med chili i olivolja i någon minut.
  4. Häll ned räkorna i pannan och stek 30 sek på båda sidorna.
  5. Vänd ner cocktailtomater och spenat. Låt fräsa i 1 minut under omrörning.
  6. Tillsätt zucchinipastan och låt fräsa under omrörning tills den blivit varm.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Höll upp på tallrikarna, riv skalet av citronen över maten och servera med en klyfta citron.

183,5 kcal /port

Tips!
För den icke så hälsosamma så passar det alldeles utmärkt att ha lite grädde och en skvätt vitt vin i!

Likes

Comments

Här kommer mitt på soltorkade tomater. Genom att välja ekologiska produkter, mår inte bara miljön bra utan det smakar godare med. En perfekt present att ge bort i en fin burk!
Det här är ett recept jag har prövat mig fram till, genom att testa och slå ihop flera recept.
Hoppas det ska smaka!

Ekologiska soltorkade tomater

Tid 15min + 3-4 timmar i ugnen.

4 dl

Ingredienser:

  • 1 kg små ekologiska tomater
  • 1 krm salt per plåt (?)
  • 10 små vitlöksklyftor
  • 2 dl extra fin virgin olivolja
  • färsk timjan
  • organo
  • 1/2 chili (kan uteslutas)

    Gör så här:
  1. Ställ ugnen på 125 grader för vanlig ugn och 100 grader för varmluftsugn. Stoppa bakplåtspapper på två plåtar.

  2. Skölj sedan tomaterna noggrant., innan du delar dem och lägger dem i rader på bakplåtspappret med snittytan upp. Salta över hela plåten
  3. Ställ plåten i ugnen i ca 3-4 timmar. Glänta lite på luckan då och då för att släppa ut fukten. Efter halvatiden ta en grillpinne och stick hål på tomaterna. Beroende på tomaternas storlek tar det olika lång tid, så håll koll! Tomaterna är klara när de börjar bli skrynkliga och inte är blöta längre.
  4. Låt dem luftorka i ett dygn.

  5. Skala vitlöksklyftorna och hacka chilin så det bli små ringar. Varva tomater, chili och vitlöksklyftor i glasburken. Strö på så mycket timjan, organo, salt och peppar du vill ha. Fyll upp burken med olja och förslut den innan den förvaras i kylskåpet.


1915 kcal

 

Tips!
Lärde mig från internet att kolla tomaterna efter två timmar om de är klara, så de inte blir brända.
Ha i kryddor du tycker om, kan bara bli godare.
Spara oljan och använd i mat när tomaterna är slut. Vitlöksklyftorna kommer smaka underbart av alla tomater och kryddor!

.





Likes

Comments

Bra grundrecept till rawbollar, sen kan man blanda ned annat för att få bättre konsistens. Är inget tungmotstånd i detta neutrala recept.

10 st rawbollar

Ingredienser

  • 10 dadlar
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 msk kokosolja
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk vaniljpulver
  • Riven kokos

Gör så här:
  1. Plocka ur kärnorna ur dadlarna.
  2. Häll ned alla ingredienserna med undantag från det sista, i en mixer och mixa tills allt är en massa.
  3. Forma massan till småbollar och rulla i kokosen.
  4. Servera direkt eller förvara i kylskåp i högst en vecka.

126 kcal /port

Tips!
Desto mindre bollar, desto godare!
Rulla i krossade nötter!
Blanda ned torkad frukt och annat kul!


Likes

Comments

Tid 20min+ 5 timmar i frysen.

8 bitar

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 3/4delar socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färskost philadelphia
  • *finrivet skal av en halv citron eller en tredjedels apelsin
  • * 1msk citronjuice eller apelsin juice
  • 10st digestivekex eller 15 st pepparkakor

    *smaksättning

  • Gör så här:
  1. Krossa kexen eller pepparkakorna och stoppa i botten av en form.
  2. Dela äggen. Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll äggvitorna i en annan lite mindre bunke.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tänk maräng. (Tips! Ta en nypa socker i så blir det enklare att vispa.)
  4. Vispa strösocker, vaniljsockret och äggulorna till en ljusgul smet.
  5. Vispa sedan försiktigt ned färskosten och smaksättning, till en jämn smet.
  6. Vispa sedan vispgrädden, desto fluffigare den blir desto luftigare blir cheesecaken.
  7. Vänd först ned grädden och sedan äggvitorna, i bunken med den ljusgula äggsmeten.
  8. Häll sedan smeten i formen.
  9. Ställ i frysen i 5 timmar

    Vid servering: Ta fram cheesecaken och låt den stå framme i 20 min i rumstemperatur eller en timma i kylskåp, före servering.

    311 kcal/port.
    Tips!
    Ta en nypa socker i så blir det enklare att vispa både äggvitan och grädden.
    Spara lite av det rivna skalet eller kaksmulorna för dekoration.
    Dekorera med färska bär.



    Likes

    Comments

    Mitt namn är Vanessa och jag studerar till vardags när jag inte jobbar. Matlagning men framför allt bakning är mitt stora intresse, vet inte riktigt när intresset uppkom men redan i treårsåldern hade jag min egna "restaurang" där allt möjligt serverades haha. Stenhårda mjölkakor och gamla buller förekom då , men idag 17 år senare kan jag laga god mat och baka godare bakverk.

    Välkomna och hoppas det ska smaka!

    Likes

    Comments