Header

Vi hade event i fredags på FNF här i Helsingborg. En av rätterna vi bjöd på var denna kycklingröran. Den blev mycket populär måste jag säga. Har fått frågor angående receptet! Vi har endast skrivit ut råvarorna tidigare men inte det fullständiga receptet. Den är perfekt till matlådor under veckan, den blir bara godare desto längre smakerna får sätta sig.


Recept för 4-6 portioner:

Ett halvt paket färska kycklingfiléer

3 dl naturell turkisk yoghurt

2 msk mango chutney 

1 dl ekologisk majonäs

1 st färsk röd paprika

Curry 

Salt och peppar

Chiliflakes

En halv färsk vitkål


Gör såhär:

Strimla vitkålen (ett tips med en osthyvel; då får man fina bitar). Skär upp kycklingen i små bitar och stek upp med smör. Blanda turkisk yoghurt, mango chutney, majonäs och kryddor i en separat skål. Tillsätt därefter vitkålen och kycklingen. Bevara i kylen en stund innan servering. Ett gott tips är att ha bakad sötpotatis till, en riktigt bra kombination. 

Vi önskar er en trevlig söndagskväll!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ett perfekt mellanmål, utan socker och proteinrik. Låter kanske jättetråkigt men dom är supergoda och dessutom nyttiga! En bra kombination om du frågar mig. Dessa gjorde jag häromdagen så dom har fått vara i kylen i 1,5 dag, men dom är lika goda för det om inte godare.

Det finns verkligen hundratals sätt att komponera olika ingredienser för att få den perfekta "bollen": Men vi har ett bra grundrecept sedan kan man trixa ihop lite själv efter sin egna smak. Jag ska testa göra en lite annorlunda boll i veckan, en mer matig än en söt.

Recept 20 bollar:

200g finhackade dadlar eller dadlar utan kärnor
1 dl hasselnötter
1 msk jordnötssmör
1 skopa matters blåbärs protein
4 msk kakao
Lite lite vatten
1 tsk ekologiskt vaniljpulver

Gör såhär:

Mixa dadlar och nötter i en matberedare. Blanda ihop jordnötssmör, proteinpulver, vaniljpulver och tillsätt lite vatten om det behövs. Rulla dom därefter i valfri topping! ​

Dessa är rullade i lingonpulver, finns att köpa i mataffären i bakhyllan! Det blev så gott! Det söta möter det sura. Mums! Dessa är perfekta att snaska på under helgen. Vi önskar er en trevlig lördagskväll! Glöm ej att checka in vår instagram här: foodgeekzsisters

Likes

Comments

​Snart är det fredagsmys! Efter en hel vecka fullt med möten, jobb, studier, eventplanering (en av oss har ett event senare idag) och massa annat kul som träning, yoga och kvalitetstid med familjen. Efter eventet är det dags att landa och ladda upp för en mysig helg med god mat och gott sällskap! Här kommer ett recept på en god fredagsmiddag. Vi önskar er en trevlig helg!

Receptet för 4 personer:

Tonfisk:
500 g Färsk tonfisk
1 dl Sesamfrön
Salt
Peppar

Avokadokräm:
4 avokado
1 klyfta vitlök
1 st citron
1 st passionsfrukt
½ färsk chili
Olivolja
Salt
Peppar

Gör såhär:

Rosta sesamfröna på hög värme först i en stekpanna. Håll koll så inget bränns. Peppra och salta tonfisken på båda sidor. Vänd ner dem i fröna på en tallrik. Låt vila innan ni halstrar den.

Mixa ihop hela avokadokrämen. Låt stå i kylen medan du tillagar mangosalladen.

Mangosallad med gurka och koriander:

Skiva upp mango i tärningar eller tina upp färdigtärnade frysta. Skala och hacka gurka i den storlek du vill. Föredrar samma som mangon. Krydda med salt, peppar, olivolja, urkärnad finhackad färsk chili, olivolja & koriander i mängder om du gillar det.

Halstra tonfisken lätt på stekpannan. (Stek upp den i ungefär 30 sekunder på vardera sida.)
Skiva upp den och servera med salladen & avokadokrämen. Mums!

Likes

Comments

Denna tisdag till ära fick det bli gratinerad aubergine varvat med zucchini. Dessa fylldes med massvis av gott som bara fick gommen att dansa av någon slags ostsymfoni?

Gratinerad aubergine och zucchini i tomatsås med krossade valnötter. 2 pers. 40 min.

1 aubergine + 1 zucchini

1 burk ricotta ost

Fetaost

Olivolja

Salt, peppar

2 små vitlöksklyftor

Citron

Basilika

Tomatsås:

1 paket/burk passerade tomater

Citron

1/2 dl vatten

Tillbehör:

Tandpetare

Ugnsform

Hushållspapper

Gör såhär:

Som du ser ovan, behövs inte mycket för att denna rätt ska bli komplett. Ta steg för steg i sin ordning så sparar du tid. Börja skiva auberginen/zucchinin med antingen kniv eller med en mandolin/osthyvel för att få fina tunna skivor. Det blir enklast att sedan rulla med fyllning desto tunnare grönsaken blev från början. Placera på hushållspapper och salta rikligt. Låt vila i 15 minuter.

Medans du väntar på grönsakerna, blanda fyllningen med alla ingredienser. Mixa med stavmixer alt. matberedare. Smaka av med salt och peppar. Skölj sedan av saltet och dutta pappret på auberginen/zucchinin. Bred på fyllning för att sedan rulla upp och fäst med tandpetare. Placera i en ugnssäker form. Låt stå åt sidan.

Häll över de passerade tomaterna, pressa citron & avsluta med att toppa med en riktigt god mozzarella ost. Gärna lite för mycket ost. Haha! Mums!

In i ugnen på 225 grader i 25 minuter. Servera med antingen ris, sallad, keso eller varför inte Emmys favorit, pärl couscous? Toppa med krossade valnötter.


Likes

Comments

Godmorgon! Grönt är skönt! Den här goda skönheten är verkligen en god start på dagen. Fyllt med bra näring, fett och protein. Perfekt om man vill hålla sig mätt lite längre.

Recept för 2 skålar:
1 st banan
1 st avokado
1 dl naturell ekologisk yoghurt
1 skopa matters vaniljprotein
1 dl kokosmjölk
1 näve bladspenat

Toppa gärna med frö eller med någon frukt du gillar, eller varför inte med båda?

Vi önskar er en trevlig tisdag! PUSS

Likes

Comments

Igår blev det en perfekt söndagsmiddag enligt mig! Hemmagjorda hamburgare med sötpotatis. Det blir nog inte bättre än så. Till burgarna maxade vi våra tillbehör med ägg, bacon, avokado, picklad rödlök, dressing, bladspenat, gurka och tomat. Det blev en helt magisk burgare!

Recept på burgare:
600 g nötfärs
1 gul lök
Salt och peppar
2 st ägg

Blanda färsen med finhackad lök och kryddor. Tillsätt därefter äggen och knådda färsen ordentligt. Rulla sedan färsen till så stora burgare du själv vill ha. Stek på högvärme 3 min vardera sida och sedan låt dom gå klart i ugnen på 150 grader i 15 min. Då blir dom perfekta och saftiga!

Recept på en god guacamole till hamburgare!

Receptet till picklad röd lök hittar ni här!

Likes

Comments

Mango/bananglass (4 personer):

2 bananer

1 paket frusen mango

1 tsk ekologiskt vaniljpulver

Jordgubbs sås:

Jordgubbar/valfria bär, alt. hallon

1 msk Kokosolja

Citron

Kokoskanderade nötter:

Kokossocker

Mandlar

Gör såhär:

Dela isär bananen och låt stå i frysen 40 minuter. Mixa samman dessa sedan med mangon och vaniljpulvret, låt stå i kyl. Koka upp jordgubbarna om de är frusna, vid färska bär: Mixa samman med kokosoljan samt pressad citron. Kandera nötterna genom att steka upp nötterna i rikligt med kokossocker i stekpannan. Var försiktig med socker och värme, det bränns lätt vid.

Montera upp desserten som ovan. Glassen först, såsen sen & avsluta med nötterna.

Testa detta du med - Supergott!


Likes

Comments

Denna magiska måltid är en "rip-off" av en hederlig phad-thai. Ni har alla säkert någon gång ätit en sådan, det är ett hett tips om ni inte vet vad ni ska laga till middag en kväll som denna! Såklart har vi satt vår egna prägel på den med vår mango och avokadosalsa.

Recept till 4 st portioner:

1 st paket glasnudlar eller sjögräsnudlar (à 250 g)
2 st vitlöksklyftor
2st färska chili
2 st morötter
2 msk asiatisk fisksås
1 msk japansk soja
1 st färsk broccoli
2 msk honung
1 msk kokosfett
3 msk sesamfrön
Juice av 1 st lime
400 g majskycklingfiléer
1 msk olivolja
1/2 dl hackade jordnötter till servering
1 nypa färsk koriander
Färsk ingefära
2 st avokado
2 dl fryst eller färsk mango

Gör såhär:
Börja med att riva morötterna och ingefäran, tillsätt olivoljan, salt och peppar. Låt röran stå i kylen en stund innan servering. Koka upp nudlarna, låt dom bli halvklara och låt dom gå klara i stekpannan. Tillsätt soja, fisksås, lime, vitlöksklyftor och färsk chili. För tillagning av kycklingen så sätt ungen på 150 grader. Stek upp kycklingen lite lätt med kokosfettet. Låt den gå klar i ungen tillsammans med ringlad honung och färsk broccoli. När kycklingen är klar så skiva upp den i små bitar. Tillsätt den tillsammans med nudlarna, broccolin och morötterna.

Till avokadosalsan: Skär upp avokado och mango. Blanda tillsammans med finhackad chili och koriander. Krydda måltiden med salt,peppar och chiliflakes efter ditt egna tycke!

Servera gärna rätten med jordnötter och rostade sesamfrön!

Likes

Comments

Helsingborg är så fint när det börjar bli fint väder! En riktig vår/sommarstad

Efter en riktig rehab-dag igår så är jag tillbaka på kontoret! Riktigt skönt faktiskt. Man bli så deprimerad av att ligga hemma. Men igår tog jag en lång promenad, åt goda smoothies, gjorde en fräsch middag, gick på ett yoga pass och kände mig som en helt ny människa! En perfekt onsdag enligt mig.

Kollade givetvis finalen på Sveriges Mästerkock. Grattis Klara, välförtjänt och gud så duktig du är!

Recept på ovanstående smoothie:

1 dl frysta bär
1 st banan
2 dl mandelmjölk
1 skopa matters vanilj protein
1 msk keso
Toppat med kokoschips, pumpakärnor, chiafrön och solrosfrön! En perfekt måltid innan yogan med lite stekt ägg och spenat.

Nu är jag redo för en enkel lunch, lite vårsol och bocka av lite måsten. 
Älskar att vara frisk igen!

Likes

Comments

I söndags började helvetet. På kvällen fick jag ett anfall, ett slag av en maginfluensa rätt in i huvudet som sedan la sig snällt under måndagskvällen. Men som orsakat att jag fått i mig minimalt med näring och endast vätska dom senaste två dagarna. Är nästan helt säker på att det var salladen jag åt från Maxi som gjorde det. Ingenting annat åt jag annorlunda än dom andra, och det är bara jag som insjuknat. Känner ni "tycka synd om mig?" känslan.

Jag har lyckats få i mig en hel del te, vatten, blåbärssoppa, banan och fröknäcke. Vilken ofrivillig detox det blev helt plötsligt, känner jag! Jag lyckades göra en fräsch middag igårkväll med kalkonfiléer, broccoli, bönor och linser tillsammans med en mango chutney dressing. Recept på det kommer under dagen. Jag fick i mig en mini portion och sedan fick jag lite ont i magen (IGEN?!) så fick dricka massvis med vatten.

En riktig blö start på veckan helt enkelt! Nu känner jag mig ordentligt vaken efter en ny omgång te, grönsaks-vatten, lite mejl gjorda, lite planering gjord och jag har bestämt mig för en promenad i vårsolen! Det borde göra susen. Imorgon har jag bestämt att jag ska jobba igen. (Eftersom det är mässa i Göteborg hela helgen så måste jag bli bra nu, helst igår.)

MEN! Mycket gnäll nu. En riktigt rolig sak, fick hem mina certifikat från kostutbildningen igår. Wiho! Jag gör lite tester på mig själv (som jag återgår till när jag är helt frisk) sedan kommer jag erbjuda olika kostschema för den som vill komma på banan med sin hälsa för kropp och knopp! Tror detta kan bli riktigt bra. Jag är långt ifrån färdigutbildad, men efter att varit EXTREMT trött på studier efter gymnasiet och lyckats hitta något man brinner för så är detta en bra början.

Detta inlägget blev lite längre! Ska försöka få i mig en smoothie med lite keso, bär och banan. Toppat med lite olika frön, det blir snällt och gott för magen. Sedan blir det en lång promenad. Hörs sen! Puss

Likes

Comments