Frukost behöver inte vara krångligt för att det ska vara gott. Denna havrecrunch fixas enkelt på några minuter och sedan ska det bara skivas lite frukt och läggas upp i en skål. Denna gång köptes en hel del plommon som det nu är säsong för. Plommon är en av de absolut nyttigaste frukterna man kan äta så det kommer vi definitivt gotta oss i. Super god frukost och väldigt näringsrik! Kan ju inte bli bättre.

Ingredienser: (1 port)

1 dl havregryn

1 tsk kokosolja

1 tsk kanel

1 tsk honung

1 dl keso el yoghurt

0,5-1/4 grapefrukt

2 plommon

Så här gör du:

1. Ha i havregrynen och kokosolja i en stekpanna på medelhög värme. Rör om ofta så att det inte blir bränt. Stek i några minuter ca 5 min eller lite mer beroende på stekpanna. När dem blivit lite "krispiga" och fått lite färg ha då på kanel och honung. Rör om ofta och stek ytterligare några minuter.

2. Servera sedan med keso eller yoghurt och valfri frukt eller precis som vi hade dvs plommon och grapefrukt. Vill man göra det extra gott så kan man ringla över ytterligare lite honung.

Gillar

Kommentarer

Denna krämiga curryrätt med rostad potatis och blomkål, tomater och haricot verts blev så god att vi hade svårt att låta bli att smaka av mer än en gång. Krämig blev den tack vare att vi använde kokosgrädde istället för kokosmjölk och det är något vi kommer fortsätta använda mer för dra oss baklänges vad gott detta blev!

Ingredienser: (3-4 port)

12-14 potatisar (mindre strl)

1 blomkålshuvud

300 g haricot verts

1 kokosgrädde

Olivolja

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

10-12 baby plommontomater

Ca 4-5 cm ingefära

2 tsk gurkmeja

0,5-1 tsk chiliflakes

2 tsk garam masala

1 tsk tomatpuré

Salt

Servering:

Koriander

Matyoghurt

Så här gör du:

1. Slå på ugnen på 225 grader. Skölj potatisen och halvera den och lägg i en ugnsform tillsammans med mindre bitar blomkål. Ringla över olivolja och flingsalt och blanda runt. In med det i ugnen i ca 25-30 minuter tills potatisen är klar.

2. Hacka gul lök och stek på medelhög värme i olivolja tills löken blivit mjuk. Tillsätt sedan gurkmeja, garam masala, chiliflakes. Rör om och låt stekas i några minuter.

3. Tillsätt sedan riven vitlök, ingefära och tomatpurén i stekpannan. Rör om och tillsätt en liten skvätt olivolja till om det känns för torrt. Sänk värmen om det är för varmt så att det inte bränns.

4. Ha sedan i halverade tomater och halverade haricot verts och stek i några minuter. Tillsätt kokosgrädden och salta efter behag. Låt puttra i ytterligare några minuter. Rör om då och då. Mosa gärna tomaterna lite grann när dem börjar mjukna.

5. När potatisen och blomkålen är klara ha då i dem tillsammans med det andra och blanda runt. Servera med en klick matyoghurt och toppa med koriander. Ät det som det är (det är ganska mättande) eller servera med något valfritt tillbehör.

Gillar

Kommentarer

Det är nog ingen nyhet att vi båda älskar det asiatiska köket och denna gång testade vi att göra en nudelsallad som blev väldigt smakrik och fräsch. Enkelt precis som vi vill ha det till vardags. 

Ingredienser: (4 pers)

1 påse babyspenat

Nudlar (valfri sort)

2 förp halloumi

1 gurka (beroende på strl)

1 lime

4 dl mango (tinad)

0,5 rödlök

1 morot

Korianderpesto:

1 msk japansk soja

Olivolja

2 msk vatten

1 tsk salt

1 msk honung

1 vitlöksklyfta

1 msk vitvinsvinäger

1 kruka koriander

1/2 påse cashewnötter

1 grön chili

Så hör gör du:

1. Börja med att strimla rödlök, morot och finhacka sedan gurkan. Blanda ihop det i en salladsskål tillsammans med babyspenaten. Riv skalet av limen och pressa i juicen i salladsskålen. Blanda samman allt.

2. Skär upp chili, vitlök och koriander. Mixa samman med honung, soja, vitvinsvinäger, olja, salt, vatten, och cashewnötter i en matberedare eller med en stavmixer tills den blir slät.

3. Tärna halloumin och stek tills den blir gyllenbrun. Koka nudlarna enligt förpackningen.

4. Vi valde att servera peston på sidan för bildens skull då den inte är den vackraste vi gjort. Så alltså valfritt att blanda ihop den med nudlarna eller servera på sidan om.

Gillar

Kommentarer