Har inte alla en sådan där maträtt som de slänger ihop när de ska laga det enklast möjliga som ändå är gott? Detta är min sådan! Pasta med massor av olivolja och vinäger, varma tomater, basilika, salt, peppar och parmesan.

Vad gäller glutenfri spagetti så har jag efter en större studie kommit fram till att Barilla påminner mest om vanlig pasta

Likes

Comments

Ingredienser

- 2 små auberginer

- 1 zucchini

- 2 stora morötter

- 1 röd paprika

- 1 tsk spiskummin

- 1 tsk koriander

- 1/2 tsk chilipulver

- 1 burk krossade tomater

- färsk koriander

- 400 ml grönsaksfond

- 1/2 citron, endast juicen

- 1 paket fetaost

Till quinoan

- quinoa

- 1/2 citron, endast zest

- Färsk koriander

- svartpeppar

1. Skär auberginen i bitar och häll ner i en oljad ugnsform. Krydda med salt och svartpeppar och sätt in i ugnen på 200C i 30-40 min.

2. Skär zucchinin och paprikan i bitar, skala och hacka morötterna. Ner med allt i en gryta och stek i fem minuter, rör om då och då. Tillsätt spiskummin, koriander och chilipulver och rör om. Häll i de krossade tomaterna och grönsaksfonden. Tillsätt färsk koriander, salt och mycket svartpeppar och koka upp. Låt det sjuda på svag värme i ca: 20 min. Rör om emellanåt.

3. Koka quinoa. Blanda ner koriander och citronzest i den färdiga quinoan.

4. Häll ner auberginen och citronsaften i grytan.

5. Servera med färsk koriander och fetaost!

Likes

Comments