Mycket grytor från min del men älskar verkligen det i alla möjliga olika former!

Du behöver:
- 2 kycklingfiléer
- 1 paprika
- 1 bacon paket
- 2 dl créme fraîche
- Kryddor i form av salt, svartpeppar och curry

Gör såhär:
1. Skiva upp kycklingen och stek i salt, peppar och curry.
2. När kycklingen nästan är klar så tillsätt bacon och paprika. Låt steka detta ihop en stund.
3. När allt är lagom stekt tillsätt créme fraîche. Smaka efter och se om du behöver ha i lite mer av någon krydda, om inte så låter du allt småkoka i en stund!
4. Färdigt! Servera med ris och en god sallad.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mycket tjat om enkel mat som ändå är god men det är verkligen det jag strävar efter på vardagarna då det finns för lite tid till matlagning, tyvärr! Idag blev det en favorit i repris hemma hos oss. Billig med dessutom!!

Du behöver:
Till 2 personer.
- 2 kycklingfiléer
- Ca 5 dl grädde
- Extra stark chilisås
- 1 bruk ananas
- Krydda i form av salt och peppar

Gör såhär:
1. Skär kycklingen i mindre bitar och stek de i salt och peppar.
2. Häll i grädden, chilisås(efter smak) och ananasen när kycklingen är genomstekt.
3. Låt puttra ihop någon minut!
4. Klar!!! Funkar att servera med ris eller någon god sallad! I vårat fall är det nästan alltid sallad.

Hur enkelt som helt!!! Till och med så min sambo som inte är den bästa i köket skulle klara detta i sömnen. Hehe

Likes

Comments

Som sagt så försöker vi äta så nyttigt vi bara kan men ibland får man unna sig lite. Denna efterrätt är en av mina favoriter och ett plus i kanten är ju att den är superenkel att göra med!

Du behöver(5 portioner):
- 100 g digestive
- 50 g smör
- 1/2 burk karamelliserad mjölk
- 1 banan
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 grovhackad Daim

Gör såhär:
1. Smula digestivekexen för hand eller i en mortel.
2. Smält smöret. Blanda ihop kexen med smöret till en smulig deg.
3. Fördela ut degen i det som du vill servera det i.
4. Häll över den karamelliserade mjölken över degen.
5. Skiva bananen, fördela över den karamelliserade mjölken.
6. Vispa grädden lätt och lägg över bananerna.
7. Strö över daimkross och servera.

Detta går superbra att göra flera timmar innan (till och med dagen innan) och förvara i kylskåpet.

Likes

Comments

Eftersom jag och sambon tränar väldigt mycket så kommer vi ofta hem rätt så sent, därför är ofta mitt mål att göra mat som går snabbt att göra, som ändå är nyttig och god. Därav blev det biffar i sås som tar ca 15 min att göra!! Både jag och sambon blev väldigt nöjda och matkoma deluxe var ett faktum.

Du behöver (till 2 väldigt hungriga personer):
- Ca 500 G blandfärs
- 5 dl grädde
- Vatten
- Soya (jag använder alltid kinesisk soya)
- Kryddor i form av salt, peppar och cayennepeppar

Gör såhär:
1. Gör 11 bollar av färsen. Platta sedan ut de så de ser ut som biffar.
2. Salta och peppra på biffarna.
3. Stek biffarna tills de nästan är helt klara
4. Häll på ca 2 dl vatten, grädden och cayennepeppar efter smak.
5. Låt puttra i några minuter.
6. Går bra att servera med kokt potatis, potatismos eller bara en vanlig sallad.
Hoppas det smakar!!

Likes

Comments

Idag blev det korvstroganoff till kvällsmat. Något jag faktiskt aldrig gjort innan så sökte runt på lite internetsidor för att se hur andra gör sin och fick lite inspiration av det. Blev kanske inte riktigt samma smak som jag ätit innan(pappas korvstorganoff) men blev annorlunda och väldigt gott.

Du behöver:
- En halv falukorvsring
- Grädde efter smak
- Ca 3 msk tomatpuré
- Ca 2 tsk dijonsenap
- Kryddor i form av färsk hackad persilja, salt och vitpeppar

Gör såhär:
1. Skär falukorven i den formen du vill ha den i. Stek falukorven.
2. När du känner dig nöjd så tillsätt tomatpuré och dijonsenap. Späd ut med grädde efter smak, jag använde 5 dl.
3. Krydda med salt, peppar och persilja efter smak. Låt koka en stund.
4. Servera gärna med ris och någon god sallad.

Som ni ser på bilderna så äter vi för det mesta utan några kolhydrater, eftersom vi anser att det passar bäst in i vårt liv och med vår träning.

Likes

Comments

När jag lagade mat idag så hade jag grunden fläskfilé och improviserade fram det mesta efter det. Både sambon och jag blev supernöjda iallafall.

Du behöver:
- Fläskfilé
- Champinjoner
- 1 röd paprika
- Grädde efter smak
- Kryddor i form av cayennepeppar, salt, vitpeppar och paprikapulver

Gör såhär:
1. Skiva fläskfilén i mindre bitar. Stek i vitpeppar och salt.
2. Häll i grädde, cayennepeppar och paprikapulver efter smak och beroende på hur mycket sås du vill ha. Låt puttra en stund.
3. Häll i paprikan och champinjonerna, låt puttra ytterligare lite.
4. Färdigt! Går bra att servera med ris eller pressad potatis, vi valde att äta detta med en sallad som vi slängde ihop av det vi hade hemma.

Likes

Comments

Lärde sambon hur han ska göra en av de favoriträtterna han har, som jag gör, idag. Det är en superenkel maträtt som inte kräver lång tid i köket. Recept kommer nedanför bilden.


Är mycket mycket godare än vad ögat säger, lovar!!

Du behöver:

- 1 eller 2 kycklingfiléer
- 1 burk skivad ananas
- 2 bananer
- Ca 5 dl grädde
- Kryddor i form av salt, vitpeppar, cayennepeppar och curry

Gör såhär:
1. Skiva kycklingen i mindre bitar. Stek kycklingen i smör med salt och vitpeppar.
2. När kycklingen nästa är helt genomstekt häll i grädden, curryn och cayennepeppar(enligt egna smaklökar).
3. När såsen är i den smaken du vill ha den så häller du i bananen och ananasen. Låter det puttra någon minut sedan är det klart.
4. Serveras idag med sallad men går också superbra att servera med ris.

Smaklig måltid!

Likes

Comments

Idag hade jag verken ingen lust, ork eller fantasi till mat. Körde därför på en lite fuskmat som är väldigt enkel och snabb. Köpte okryddade, färska och färdiga hamburgare som jag stekte med lite grillkrydda. Sen gjorde jag en väldigt basic sallad med gurka, majs, isbergssallad och körsbärstomater. Åt detta tillsammans med tzatziki. Superenkelt och supergott helt enkelt.

Likes

Comments