View tracker

Vegetarisk rätt med starka smaker, recept här!

Riset formar du själv med hjälp av en rund kopp.

koka riset tillsammans med en halv buljongtärning för ett smaklyft.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Bilden till vänster var ifrån i somras, den höra ifrån en kall höstdag som denna. Jag brukar inte lägga ut bilder utan något vidare syfte, men nu så...

Likes

Comments

View tracker

När man varken har saffran eller kanel hemma men ändå vill få igång den där julkänslan så rekommenderar jag kardemumma. Recept här! Detta recept kräver dessutom bara 1 msk kardemumma och smakar ändå som så mycket mer.

Likes

Comments

Dagens tipps: Köp ett paket färdig smördeg (10 kvadrater) och ha till hands om du vill bjuda på äppel-, jordgubbs-, päronstrudel, matpaj, fikapaj, pizza, fikabröd eller som i detta fall, spenat- och feta piroger.

Gör en färdig fyllning, så som du vill ha den, alltså inget rått. Och vik dina smörark som önskat (enklast med trianglar) och in i ugnen tills gyllene!

Mina egna fyllningar kommer poppa upp här på bloggen titt som tätt.

Likes

Comments

Recept här!

Detta är att föredra framför fryst cheesecake. Kakan får en annan dimension, en krämigare konsistens. Sedan kan man toucha den med hallon-/jordgubbstopping.

Likes

Comments

Jag hade den här bilden av en kaka sammansvetsad med pudding men kunde inte hitta något sådant recept nånstans, så jag antar att ett nytt recept just fötts, och utsökt blev det.


Recept till 10 bitar:

100 g smör

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 paket Flan créme caramel mix (finns olika versioner, ofta i orientaliska affärer.

Bildresultat för creme caramel mix

Kakan: Smält smöret och häll i en dunke. Blanda i socker, vaniljsocker och ägg. Tillsätt mjöl och bakpulver. Rör ihop till slät en slät smet.

Häll smeten i en smord form ca 24 cm i diameter och grädda i ca 30 min i 200-250 grader.(brukar köra 200 och höja till 250 de sista minutrarna).

Låt svalna och gör puddingen under tiden.

Puddingen görs enligt paketets beskrivning, för att puddingen inte ska trilla av kakan minskas vätskan en aning beroende på vilken sort du köpt. Puddingen kommer vara av rinnande konsistens. Låt den svalna tills den nått rumstemperatur och häll den sedan ovanpå kakan . Häll karamelsåsen(medföljer i paketet) ovanpå. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylskåpet tills puddingen blivit fast. Gärna till dagen därefter.

Om du som jag, inte har en form med löstagbar kant, funkar det att försiktigt vända kakformen upp och ner och ja... ni vet.

Likes

Comments

Recept här!

Lätt, snabbt och enkelt med färdig smördeg. I mitt tycke funkar strimlat kött mycket bättre än kyckling, speciellt om du tillsätter morötter och champinjon. Toppa med ost. Hela familjen åt!

Likes

Comments

Tre ord: Krämig, fräsh och mild. Bråttom eller lat? Allt du behöver är en kastrull till spagettin och en mixer till såsen. Du kan mixa vad du vill men jag föredrar ( till 3-4 pers) 1 avocado, 2 dl spenat, 2 stora sallasblad, en knippe persilja, 1 msk olivolja , 2 tsk sambaloelek, 1 vitlöksklyfta , 2-4 dl grekisk youghurt efter  konsistens och 1 nypa salt. 

Spagetti: gärna smalspagetti. Tillaga efter handvisning.  Låt svalna, hä sedan över såsen. Blanda i körsbärstomater och njut av en 30 minuters-rätt


Likes

Comments

 Nyttigt? Nja, kan vara om man utesluter osten, plattorna och bechamelsåsen... Men vem skulle vara så grym?! Lasagne finns i oändligt många varianter, men om man vill bemästra basen är detta ett bra grundrecept: Se här

Likes

Comments

Som ni nog vet gillar jag inte recept i köket, det ska vara så enkelt att det ska sitta i fingrarna/smaklökarna. Bilden visar tre portioner av denna kryddstarka rätt. Gör en marinad direkt när du vaknar som fileérna kan drypas i innan du börjar tillaga. Marinad: Jag minns inte mängd men men... Sweet chilli, tomatpure, lite soja, valfri vinäger, olivolja, Sambaloelek och hackad vitlök. Efter några timmas marinering häller du upp allt i en ungsform och tillsätter klyftor av tomat, lök och grön paprika. Ugn: 200 grader i ca 40 minuter eller tills de får en skarp gyllene färg som på bilden. Servera med bulgur och alt tzatziki Ursäkta den slarviga beskrivningen.


Likes

Comments