Det är sommar. Frukt och grönt i stora lass! Vem vill inte sätta ihop och dela med sig av en färgsprakande fotosession av både frukost och fika?

Nötter och chiafrön, jordgubbar, vattenmeloner, nyplockade blåbär, vete i alla dess former och så en youghurt! Och ja, det är Oreos ni ser...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Till vänster ser ni en perfekt, luftig och len deg. Till höger ser ni degen toppad utav Za'atar(Kryddblandning utav gröns örter och sesamfrö från mellanöstern). Som med så mycket annat på denna blogg är receptet improviserat, men här en bra beskrivning av receptet. Doften av nybakta Manaish tillsammans med en kopp te är morgonens och kvällens ljuva stämma.

Likes

Comments

Eller ska jag säga California rolls? Det blir godare för varje försök och allteftersom man småjusterar och får till den där perfekta balansen(som jag Iof inte lyckats med ännu). Men man måste börja någonstans och jag började här. Den roligaste delen var att skära upp dem för att beskåda sitt mästerverk! Snabbt gick det också.

Likes

Comments

Jag fick testa på en vegetarisk och vegansk kost under min kusins besök i tre dagar. Första dagen provade jag en currygryta med vegobitar(anamma) som hade en tuggig konsistens med smak av svamp. Andra dagen provade jag potatisgratäng med stekta grönsaksbullar(Hälsans kök), något degiga till konsistensen. Tredje dagen blev det tacos med vegansk färs(Hälsans kök). Den vegetariska färsen var den enda som faktiskt efterliknade riktig färs, i både konsistens och smak, men jag skulle mycket väl kunna tänka mig att fortsätta nu när jag vet hurdana alternativen är.

Likes

Comments

Det är mammas recept(alltså inte ett recept...) men ett snarlikt recept finns här.

Det ni skymtar i bakgrunden är färdiga och stekta falafel, hummusens bästa vän.

Likes

Comments

Vegetarisk rätt med starka smaker, recept här!

Riset formar du själv med hjälp av en rund kopp.

koka riset tillsammans med en halv buljongtärning för ett smaklyft.

Likes

Comments

Bilden till vänster var ifrån i somras, den höra ifrån en kall höstdag som denna. Jag brukar inte lägga ut bilder utan något vidare syfte, men nu så...

Likes

Comments

När man varken har saffran eller kanel hemma men ändå vill få igång den där julkänslan så rekommenderar jag kardemumma. Recept här! Detta recept kräver dessutom bara 1 msk kardemumma och smakar ändå som så mycket mer.

Likes

Comments

Dagens tipps: Köp ett paket färdig smördeg (10 kvadrater) och ha till hands om du vill bjuda på äppel-, jordgubbs-, päronstrudel, matpaj, fikapaj, pizza, fikabröd eller som i detta fall, spenat- och feta piroger.

Gör en färdig fyllning, så som du vill ha den, alltså inget rått. Och vik dina smörark som önskat (enklast med trianglar) och in i ugnen tills gyllene!

Mina egna fyllningar kommer poppa upp här på bloggen titt som tätt.

Likes

Comments

Recept här!

Detta är att föredra framför fryst cheesecake. Kakan får en annan dimension, en krämigare konsistens. Sedan kan man toucha den med hallon-/jordgubbstopping.

Likes

Comments