recept

Ovan är ett riktigt ihop-plock på vad jag kunde skrapa ihop från kyl och skafferi.

In med sötpotatisen i ugnen, stek upp paprika, soyabönor, rödlök och spenat. Snabbt bara så de får yta men behåller stunsen. Koka upp quinoa.

Låt allt svalna då den skall ätas kall/precis ljummen. Nu gör du såsen på oatly iMat, tahini, lite vätten, vitlök, paprikakrydda, spiskummin och chili.

VOILA, supersnabbt och supergott!

Glöm inte toppa med frön och nötter. Jag har gjort en mix av helt bovete, pumpakärnor, krossade valnötter solrosfrön och linfrön!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

recept

Tack vare Mia och Lina från Food Pharmacy så har jag nu världens bästa morgonrutin. En shot av denna gurkmejadrycken så skall jag nog få i mig betydligt mycket mer näring än vad jag fått tidigare. Den smakar bättre för varje dag.

Receptet finns i första bilden. Jag använder mig av Provivas juice med morot, ingefära och apelsin. Adderar även i riven ingefära i shoten.


en rivig KICKSTART!

Likes

Comments

Vad är bättre än en fräsch sallad till lunch, med din bästis?

I salladen hade jag grunden på en quinoa-mix av röd, vit och svart quinoa. En sallad på blandsallad, morot, gurka som blandades med vitvinsvinäger, salladskrydda och chiliflakes. Addera broccoli, groddar och pumpakärnor.Och viktigaste av det hela: världens godaste rödbetshummus.<3

Likes

Comments

Jag brukar inte vara speciellt känslig, meeeeen​ idag blev det lite väl mycket hetta i chilin kan jag säga. 

Vad jag har gjort här ovan är alltså ett ihopplock av vad som fanns hemma. Krossade tomater, kikärtor, kidneybönor, ingefära, koriander och en himla massa kryddor. 

1. Fräs vitlök, gul lök och tomatpuré. 

2. Häll på tomaterna, krydda med chiliflakes, paprikapulver, spiskummin (fega inte!), cayenne, salt, peppar. 

3. Riv ner ingefära och i med koriander. Jag har alltid frusen koriander som funder hur bra som helst. Det krävs lite mer bara

4. Efter den fått smaken du önskar så häll på bönorna och kikärtorna. Låt de bli varma. Men inte stå för länge så dom tappar sin stuns. 

Ät som en gryta med ris till, soppa med oatlys iMat, eller addera grönsaker och ät som en wrap.


Fri från ägg, mejeriprodukter, gluten. Helt VEGANSK. 

Likes

Comments

Man blir ju så himla glad (och kär) när man får en så här fin middag lagad till sig, en torsdag! Denna rätt gick rakt in i mitt hjärta. Enligt mig var sötpotatismoset tillsammans med haricot verts och rostade mandlar ren kärlek tillsammans. Frågar man Jacob fann han nog sin kärlek hos den fantastiskt goda oxfilén...

Efter detta har jag i stort sett levt på sötpotatismoset som här ovan var mer av en puré fixad med massa dragon. Mandlarna till och det är helt bananas gott.

Receptet till denna rätt hittar ni här:

http://alltommat.se/recept/oxfile-med-sotpotatiscreme-saltbakad-potatis-och-bonor-recept-och-film/

Ni fååååår inte missa denna rätten.

Likes

Comments

En sak är ju säker, det är att​ alla älskar chokladbollar. Förlåt, två sakar är säkra. Alla älskar också pepparkakor. Och om vi skall vara helt ärliga så vet vi ju alla att det är pe​pparkaksdegen som är anledningen till att vi bakar pepparkakor hemma och inte köper färdiga. 

Dessa pepparkaksbollar smakar alltså som pepparkaksdeg men med en touch av chokladboll. Ni förstår ju... MAGI! 

De är dessutom sockerfria, såklart. Och lika enkla som vanliga chokladbollar.

Pepparkaksbollar

1 dl mandelmjöl

1 dl cashewnötter

8 st färska urkärnade dadlar

3 tsk pepparkakskrydda

ca 1 msk kokosolja

ca 1 tsk kakao

en nypa vaniljpulver

riven kokos eller hackade mandelflarn att rulla i

Gör såhär: Mixa mandelmjölet och cashewnötterna till ett mjöl i en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och mixa ihop till en kladdig smet. Använder du torkade eller mjuka urkärnade dadlar kan du behöva tillsätta en skvätt vatten när du mixar. Bäst blir det om du använder färska dadlar som man ofta kan hitta i fruktdisken.

Smaka av och tillsätt eventuellt mer pepparkakskrydda. Forma till små bollar och rulla i kokos, hackad mandel eller annan nötkross.

Likes

Comments

recept

Mitt första recept...TRYFFELBAKADE RÖDBETOR MED SÖTPOTATISPURÉ

Du behöver:

Förkokta rödbetor

Getost

Honung

Tryffelolja

Valnötter

Sötpotatis

Dragonolja

Dragonkrydda

Mjölkfritt smör


Sätt ugnen på 200 grader

Hacka upp sötpotatis och rödbetorna

Blanda tryffelolja och honung och ringla över rödbetorna tillsammans med halva chevrén. Låt den va i ugnen till osten smält.

Koka upp sötpotatisen. Häll av. Mixa tillsammans med dragonoljan och dragonkryddan. Smaka av med salt och peppar.

Toppa med valnötter! Även ruccola är smaskens till!

SÅ enkelt va?! Och sjuttsingen så smarrigt! Enjooooy!

Likes

Comments

this is me, recept

"vänta!! jag måste ta bild först"

"nej, jag måste filma med"

"kan vi ta en annan skål? den är jättefin men inte...rätt"

"kan du fylla på med mer mat sen när jag är klar?"

Alla dessa man drar till med i stort sett varje dag för att få till dom bästa bilderna till... instagram? nej oftast inte... snapchat? jo, det är där dom hamnar. Men varför? Inte är det för att visa mina vänner vad jag äter till kvällsmat. Givetvis är det för att jag är en kreativ person som bara älskar grafisk design och allt som innebär att man får pyssla med det där. Bilder till instagram, en power point eller att skriva (läs: designa) i min kalender. För mig ligger nog 70 % av njutningen av en hel måltid i matlagningen och att få ett fint slutresultat. Komiskt va? Mmmm, komiskt är det att jag inte velat starta en blogg tidigare men nu kom det till mig. Sååå, vem är jag?

Viktoria Wikström, 23 år och bor i Borås. Jag har sedan i april varit allergisk mot mjölkprotein och ägg. Hur detta kom sig delar jag med mig i ett annat inlägg, det är en historia för sig. Det är trassligt det där med allergier, men för att kort och gott förklara min allergi: en vegan som äter kött, det brukar få folk att förstå. 

 Jag har hela mitt liv älskat mat.. När familjen stannat på Statoil för att köpa glass eller godis, då vill Viktoria såklart ha en mosbricka med ketchup. När det serveras jordgubbstårta på midsommar är jag mer intresserad av de kalla potatisarna. Jag är fortfarande likadan...

Här kommer jag dela med mig av mycket veganska recept då jag i största mån väljer bort köttet. Kan hända att det slinker in några bilder på mitt annars stora intresse...inredning. Nej, nu har jag babblat tillräckligt, det lär bli mer av mig. VÄLKOMNA!

Likes

Comments