• Ingredienser:
  • Torskrygg (ca 200 g per person)
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Färsk potatis
  • Salsa:
  • 2 tomater
  • En halv gurka
  • En rödlök
  • En liten bit röd chili
  • 2 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • Aioli:
  • 1 pressad vitlök
  • En nypa salt
  • 1 dl majonäs
  • 2 msk creme fraîche


Sätt ugnen på 175 grader. Skrubba potatisen om den är jordig. Koka upp vatten med salt och tillsätt potatisen. Koka potatisen på låg värme i ca 20- 30 minuter. Finhacka 1 av tomaterna och en halv rödlök, mixa med vinäger och olja. Halvera och ta bort innehållet i gurkan och hacka som små båtar, finhacka den andra tomaten och resten av rödlöken, tillsätt den finhackade chilin tillsammans med den mixade tomatröran. Ställ i kylen. Blanda majonäs, crème fraîche, salt och den pressade vitlöken. Lägg torsken i en form, med en en klick smör, salt och peppar och tillaga i cirka 15 minuter beroende på torskens storlek. Servera och njut!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ni vet själva hur jobbigt det är med kalas? Fixa och dona med maten för fullt! Jag styrde ett släktkalas för min pojkvän härom dagen, och vilken succé! Nu har jag inte alla bilder men ska absolut återkomma med hela upplägget. Här kommer ett smakprov! Helstekt lax med Västerbotten/prästost, dragon, persilja och mixade sötmandlar. Sen lagade jag en magisk tårta med maräng och hallonkräm!
Recept kommer lite senare idag! Ha en fin måndag !

Likes

Comments