View tracker

Hej alla läsare!

Idag är det ju kladdkakans dag och idag så tänkte jag bjuda på ett av mina favvo recept, nämligen vit kladdkaka med citron.

Jag själv är inte super förtjust i kladdkaka men denna är toppen god.

Kladdkaka med vit choklad och citron
100g vit choklad i bitar
100g smör + lite till att smörja formen
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
2 ägg
2-3 msk citronsaft, beroende på hur syrlig du vill ha kakan
1 tsk rivet citronskal
2 ½ dl vetemjöl + lite till att mjöla formen
Florsocker och citron skal till dekorering

Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 C. Smörj och mjöla en rund kakform, ställ åt sidan. Riv citronskalet fint (bara det yttersta gula lagret, inte alls av det vita!), pressa saften.
2. Smält smöret i en liten kastrull och rör sedan i den hackade vita chokladen.
3. Blanda i socker, vaniljsocker och salt med en sked eller slickepott i smör-chokladblandningen. Tillsätt äggen ett i taget och rör om efter varje. Tillsätt även rivet citronskal och citron saft. Tillsätt mjölet och rör snabbt ihop till en jämn smet.
4. Häll smeten i den mjölade kakformen. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter, tills kanterna fått en aning färg och ytan stannat.Låt svalna en stund och sikta sedan florsocker på.

Jag serverade min med lite vaniljglass :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag är det den internationellapastadagen och det firar jag med att lägga upp mitt recept på hemmagjord ravioli här på bloggen!

Pastadeg:

2 ½ dl vetemjöl

2 ½ dl durumvete

2 hela ägg

2 äggulor

1 msk vatten

1 msk olivolja

lite salt

Fyllning:

100g skinka

2 dl mozzarella (hackad)

2 msk olivolja

salt/svartpeppar

eller:

100g babyspenat

1 dl ricottaost

1 dl finriven pecorino ost

2 msk olivolja

salt/peppar

eller:

Byt ut skinkan eller spenaten mot svamp

Tomatsås:

½ gul lök hackad

2 vitlöksklyftor pressade

4 msk olivolja

1 dl matlagningsvin (vitt)

1 burk hela tomater

½ kruka färsk basilika, hackad

en nypa strösocker

salt

svartpeppar

Gör så här:

Knåda ihop alla ingredienser till en fast och smidig deg.

Tillsätt lite mer mjöl om det behövs. Låt degen ligga ochvila i Kylskåpet i en timme.

Fräs skinkan (eller babyspenaten eller svampen, beror påvilket alternativ du väljer) i olivoljan.

Salta och peppra.

Låt svalna.

Blanda i mozzarella (eller ricottan och den finrivnapecorino osten).

Kavla ut pastan till två längder och klicka ut fyllningenglest.

Pensla med vatten runt fyllningen.

Lägg på den andra deglängden. Tryck till runt fyllningen.

Ta ut runda ravioli med en utstansare. Ringarna skall varalite större än fyllningen så att den blir en kant med deg runt om.

Tryck till kanterna med en gaffel.

Fräs löken till tomatsåsen försiktigt i oljan. Den skallinte ta färg.

Tillsätt alla ingredienserna och låt tomatsåsen puttra i ca20 minuter.

Smaka av med kryddor under tiden.

Lägg gärna i en timjankvist i såsen för god örtsmak.

Koka pastan i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Tag upp enpasta och testa om den är klar.

Likes

Comments

View tracker

Hej allihopa!

Idag är det ju faktiskt kanelbullens dag och det kan nog vara en av dem bästa dagarna på året.

Jag bakade självklart lite kanelbullar, men tyvärr i sann maja style så gjorde ju jag det väldigt sent så tyvärr så han inte ni ta del av receptet idag men ni kan ju göra kanelbullar vilken dag som helst :)

Receptet jag använde mig av kom ifrån denna sida och fungerade superbra. (klicka på bilderna så kommer ni också till receptet!)

Jag valde att "snurr/fläta" mina bullar och det blev sååå fint.

Likes

Comments

Hej alla människor där ute!

Nu var det ett tag sedan det kom upp något på bloggen men det har varit en hel del olika anledningar.

Men nu hade jag iallafal tänkt uppdatera er lite angående helgen. Många av er vet säkert redan att imorgon (torsdag) Börjar bokmässan här i Göteborg. Jag själv går nästan varje år på bokmässan och jag älskar det. Det finns så många olika grej ett titta på och det är en massa bra böcker och författare där. Men detta året kommer nog bokmässan bli extra rolig och spännande för mig, för det är nämligen så att jag kommer att stå med min bok på bokmässan i år! Detta är helt sjukt för mig och jag är så galet taggad.

Jag kommer som sagt att stå på bokmässan med min kokbok Jag fixar maten! Jag kommer att stå både på lördag och söndag. Jag kommer att finnas i Tukan förlags monter då det är mitt bokförlag. Detta är en stor monter med stor skyltar så den är mycket enkel att se och hitta.

Tider:

Lördag: 14:00-14:30

Söndag. 11:00-11:30

Som ni ser så står jag och presenterar min bok en halvtimma båda dagarna så kom gärna förbi och säg Hej!

(Pssst.. På lördag bjuder jag på min cupcakes och på söndag söt-salta snacks! Båda recepten hittar ni i boken Jag fixar maten!)


Likes

Comments

Hej alla fina läsare!

I går så lovade jag er på Instagram att jag skulle lägga upp ett inlägg angående lite information om boken som jag har gjort.

För er som har missat allt detta och inte har någon aning om vad det är jag snackar om så kan jag bara säga att jag har gjort en helt egen kokbok vid namnet Jag fixar maten! Boken riktar in sig på barn i åldrarna 9-12 men jag tycker att man absolut kan läsa den om man är äldre.

Som sagt i detta inlägg så hade jag mer tänkt berätta lite om var och när boken släps och lite andra saker som har med boken att göra.

Boken har inte kommit ut någon stans ännu men den kommer att säljas på ett antal webb sidor och även i butik. Jag vet inga exakta datum men jag återkommer med de så fort boken släps. Man kan redan nu föreställa boken på nätet och det är på dessa sidor ni kan beställa den:

Adlibris Bokus Ginza CDON

Boken kommer som sagt även att säljas i butik och den kommer att säljas på t.ex.: ICA, Coop mm

Det sista jag ville säga var att jag kommer att vara med på bokmässan i år den 25 & 26 september. Jag kommer att stå i Tukans monter en halvtimma varje dag, mer detaljerade tider och information om just bokmässan kommer lite längre fram.

Hopas att ni är lika exalterade som jag!

Likes

Comments

Hej alla läsare!

Idag i min lila nya serie Maja testar så kommer jag att testa dem här lite anorlunda druvorna. Det som jag alltid kommer att göra i dem här inläggen är ett jag kommer att skriva lite kort om vad det är för något och vart jag köpte dem, efter det så kommer jag att berätta lite om vad jag tyckte om produkten och sist så blir det betyg! så ja nu tycker jag att vi kör.

FAKTA:

Dessa så kallade Mango druvor köpte jag på Ica och dem kommer ifrån märket Ica Selection. Dem är kärnfria och runda & fina, på paketet så står det såhär " Vår tvåfärgade K2 druva, med smak av mango, från soliga druvodlingar i Spanien". Burken är ganska liten (250g) vilket gör att priset blir lite väl dyrt den lilla burken kostade ca, 25kr vilket är lite väl dyrt då några druvor inte var särskit fräscha.

VAD TYCKER JAG:

Jag tycker att dessa druvor var goda, dem smakade sött och gott och druvorna var hårda och bra vilket ger ett stort +. Dock så tycker jag verkligen inte att dem smaka mango alls. Vilket var synd för det var ju lite det jag betalade för. Det som också är ett minus är som sagt att lådan är väldigt liten för sit pris.

BETYG:

Mitt slutgiltiga betyg är 2/5 för jag tycker att smaken är god och dem hade en väldigt bra konsistens men dem smakade verkligen inte mango ett dug och paketet är så himla litet.

Jag hoppas att ni gillade min första Maja testar och jag lovar att det kommer fler.

Hejdå!

Likes

Comments

​Hej alla fina läsare! 

Som ni kanske ser så har det skett lite förändring här på bloggen och det är för att jag har tänkt om lite. Jag har ju inte bloggat på extremt länge nu pågrund av att jag har känt att det inte har funnits något att blogga om, men nu så har jag bestämt att min blogg endast kommer att handla om matlagningen. Här kommer det att läggas upp recept, Maja testar, Event som jag är med på och olika tips som har med mat att göra. Altså min blogg kommer inte att handla om min vardag så mycket utan mer om matlagningen (om ni vill se mer i från min vardag, följ min instagram här!

Så ja men jag hoppas att ni kommer gilla den här iden!

Ha det toppen :)

Likes

Comments