View tracker

Frukost

Blev lyxfrulle/lunch imorse. American pancakes med egenplockade blåbär, sååå gott! Har inte gjort så mycket annat idag än att plugga, boka Paris-resa (yaaaaaay) och bara tagit det lugnt. Min sista jobbdag var i fredags o Sebbes sista är nu på fredag o sen är det semesteeeeeeer!!! Ska bli SÅ SKÖNT! Kroatien och Paris står hittills på schemat men blir kanske några dagar på Sebbes systers landställe på Öland eller liknande också. Sen blir det skola i början av september igen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

​I fredags var jag på inflyttningsfest hos Axel ända in på småtimmarna så det blev en slapp lördag. Vi åt ganska tidig middag och blev snabbt hungriga igen så vi bestämde oss för att köpa lite smått och gott till "kvällsfika". Det var så gott och mysigt! 

Likes

Comments

View tracker

Har haft fullt upp med jobb de senaste 3 veckorna men hann iaf träffa Emily en sista gång innan hon skulle åka iväg igen.. Denna gång till New York istället för London där hon ska vara i en månad. Så tråkigtttttt :(
Vi fikade iaf på Saturnus och delade på världens största bulle. Nomnom!

Likes

Comments

Igår var det kalas för mina kusiner, Alice och Victor. Alice fyllde år igår och Victor fyller den 29/7 så de har alltid gemensamt kalas. Alice hade fått en Hoverboard som verkar vara den nya it-saken bland ungarna. Hon var redan grym på att åka, jag försökte men livsfarligt att åka på en sån där ju.. När pappa skulle prova satte han på sig cykelhjälmen för säkerhetsskull men han lärde sig fort och var också bra på att åka. 
Vi blev bjudna på goda grillade burgare och tårta och godsaker i mängder. Mysig kväll men jag rullade hemåt vid 22-tiden eftersom jag varit uppe sedan 4.45 och var sjukt trött. 3 veckor till av jobb sen semesteeeeeeer...!!! 

Likes

Comments

Matlagning

Gjorde hemmagjord pizza i söndags och gud så god den blev! Värt besväret!

Det har varit en lång vecka som bestått av 8-timmars jobb varje dag, ny säng som äntligen kommit, häng med Emily & Axel, middag ute i Solsidan och sen kusinkalas. Skönt att äntligen ha helg och inget inplanerat. Helt slut när jag slutar jobbet så jätteskönt att kunna sova ut och slappa hela helgen.
Sebbe och jag började morgonen med pannkakor och sedan en cykeltur till Sigtuna för en glass på Våfflan som har grym glass.

Recept på deg från Leila Lindholm

Pizzadeg
2-3 pizzor

  • 50 g färsk jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl special

Det går även att göra med vanligt mjöl och torrjäst. 

  1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
  2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
  3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
  4. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
  5. Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg. 

Eget recept på tomatsås och jag brukar bara blanda ner kryddorna tills det smakar bra, så svårt att skriva exakta mått. 

Tomatsås

  • ​​Ett paket passerade tomater
  • 1 msk honung
  • 1 msk tomatpuré
  • Timjan och oregano
  • Salt och peppar 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1/2 lök
  • Olivolja
  1. Fräs löken i olivolja.
  2. Pressa ner vitlök och häll i de passerade tomaterna. 
  3. Rör ner honung och tomatpuré.
  4. Krydda med salt, peppar, timjan och oregano. Krydda extra vid behov. 

Likes

Comments

​Igår var det dags för Sagas och Linus inflyttningsfest! Så roligt och de hade fixat så fint! Deras lägenhet var verkligen superfin och hade den mysigaste balkongen. Innan festen åt jag, Sebastian, Linnéa och Lisa tapas på Caliente vid St:Eriksplan och de har sååå god mat! Sebbe åkte vidare och drog ut med sina kompisar i Märsta framåt kvällen medan jag stannade hos Saga tills det var dags att ta sista tåget hem. Mysig och rolig lördag! 

Idag har vi varit så sega men i alla fall fått veckans storhandling avklarad. Nu väntar jag på att pizzadegen ska jäsa klart så att vi kan göra egna pizzor till middag. Nom! 

Likes

Comments

Matlagning

Gjorde supergoda kycklingspett till middag igår. Såsen var dock alldeles för söt och jag skulle rekommendera att man använder en vanlig apelsin och pressar i istället för koncentrat. Vi åt dock bara lite sås till riset så man kan nästan skippa den och hälla överbliven glaze på riset istället. Kycklingspetten passar även jättebra om man t.ex. ska ha plockmat och då skulle jag göra dem som de är utan såsen. 

Asiatiska kycklingspett
2-3 portioner (ca 10 st)

Kyckling
500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
Smör

Glaze
2 msk smält smör
2 msk sweet chilisås
2 msk rostade sesamfrön

Sås
2 dl crème fraiche
1/4 dl JO apelsin
1/4 tsk salt

Gör så här:

Koka 2-3 portioner ris enligt anvisningarna på förpackningen. 
​Vik ut och dela filéerna i halvor på längden. Salta och stek dem knappt färdiga i smör i en stekpanna, ca 3 min på varje sida. Låt dem kallna. Rör ihop glazen. Blanda såsen. Trä upp kycklingen på spett. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Pensla över glazen. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på grill. Värm spetten i övre delen av ugnen ca 5 min. Servera med såsen.

Likes

Comments

Matlagning

​Jag är ingen fisk-och skaldjursmänniska men torsk och lax tycker jag om. Tycker att torsk lätt kan bli tråkigt men med det här receptet blir den supergod! Sebastian hittade det för ett par veckor sedan och vi har redan gjort denna rätt två gånger sedan dess. I receptet står det att man ska ha senap på fisken men jag tycker inte om senap så vi har gjort utan så vet inte hur det blir med senap men vår version blir jättegod :). 

Torsk med sötpotatis och sås på sweet chili och yoghurt
ca 4 portioner

Potatis​
ca 500 g sötpotatis
600 g fast potatis
2 msk olivolja
1 tsk timjan

​​
Torsk
ca 600 g torskfilé
2 msk senap
1 tsk paprikapulver
2 krm salt
1 krm peppar
2 msk ströbröd
1 msk olivolja

Sås
2.5 msk sweet chilisås
2 dl grekisk yoghurt

1. Tina fisken om fryst används.
2. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
3. Potatis: Skölj och skär all potatis i klyftor. Blanda dem med olivolja, timjan, salt och peppar. Häll ut dem på den förvärmda plåten och rosta först ca 15 minuter.
4. Torsk: Bred senap på torskfiléerna. Blanda paprikapulver, salt, peppar och ströbröd och strö det på fisken. Lägg den på potatisplåten och ringla över olivoljan. Sätt in plåten ytterligare ca 10 minuter.
5. Yoghurt: Blanda sweet chilisås med grekisk/turkisk yoghurt. Krydda med salt och peppar.
6. Servera torsken med potatis, sås och en sallad. 

Likes

Comments

Lite mobilbilder från senaste dagarna.
Midsommarafton. Häng med Britta. Fin solnedgång på väg hem. Sovrumsväggen får nytt liv.

Likes

Comments

Matlagning

​Idag blev det tagliatelle med pesto rosso till middag. Hemmagjord tagliatelle och hemmagjord pesto. Blev så himla gott! Verkligen värt att göra egen pasta! 

Pesto Rosso
4 portioner

200 g soltorkade tomater
​2 vitlöksklyftor

100 g parmesan
1 dl pinjenötter (alternativt valnötter eller solrosfrön)
2 msk vinäger, valfri sådan; balsam-, vitvins- eller rödvinsvinäger
2 dl olivolja
Lite färsk basilika
Salt, peppar
Eventuellt lite färsk eller torkad chili

1. Rosta pinjenötter alt. valnötter eller solrosfrön i torr panna. 
​​2. Lägg tomaterna, vitlöken och osten i en matberedare. Häll på vinäger och olja, samt eventuellt lite chili. Mixa till en jämn röra. Smaka av och krydda med salt och peppar. Tillsätt basilikan och pinjenötterna. Mixa peston i några sekunder till.
​3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
4. Fördela all pasta i tallrikarna och blanda en del av den med peston. 

Hemmagjord pasta
4 portioner 

​5 dl durumvete
4 ekologiska ägg

1. Mät upp 5 dl durumvete på ett bakbord och gör en stor grop i mitten.
2. Knäck 4 ägg i gropen och vispa upp dem med 
en gaffel.
3. Vispa in mjölet i äggen med en gaffel, lite i taget.
4. Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda tills den är slät, len och elastisk i cirka 10 minuter.
5. Täck degen med plastfolie och låt den vila minst 30 minuter i kylen innan den kavlas ut.
6. Dela degen i 4 bitar och kavla ut en i taget. Täck de övriga med plastfilm och lägg dem i kylen.
7. Platta ut pastadegen med fingrarna och kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå, medan du vevar.
8. Kavla degen genom maskinens alla nivåer 
fram till den tunnaste nivån.
9. Forma till valfri pasta: spagetti, tagliatelle 
eller ravioli.
10. Koka pastan al dente i cirka 3 minuter i välsaltat vatten. 









Likes

Comments