View tracker

I fredags hämtade jag och Sebbe vår bebis <3 Världens finaste men också världens busigaste!

Likes

Comments

Frukost

Blev lyxfrulle/lunch imorse. American pancakes med egenplockade blåbär, sååå gott! Har inte gjort så mycket annat idag än att plugga, boka Paris-resa (yaaaaaay) och bara tagit det lugnt. Min sista jobbdag var i fredags o Sebbes sista är nu på fredag o sen är det semesteeeeeeer!!! Ska bli SÅ SKÖNT! Kroatien och Paris står hittills på schemat men blir kanske några dagar på Sebbes systers landställe på Öland eller liknande också. Sen blir det skola i början av september igen!

Likes

Comments

​I fredags var jag på inflyttningsfest hos Axel ända in på småtimmarna så det blev en slapp lördag. Vi åt ganska tidig middag och blev snabbt hungriga igen så vi bestämde oss för att köpa lite smått och gott till "kvällsfika". Det var så gott och mysigt! 

Likes

Comments

Har haft fullt upp med jobb de senaste 3 veckorna men hann iaf träffa Emily en sista gång innan hon skulle åka iväg igen.. Denna gång till New York istället för London där hon ska vara i en månad. Så tråkigtttttt :(
Vi fikade iaf på Saturnus och delade på världens största bulle. Nomnom!

Likes

Comments

Igår var det kalas för mina kusiner, Alice och Victor. Alice fyllde år igår och Victor fyller den 29/7 så de har alltid gemensamt kalas. Alice hade fått en Hoverboard som verkar vara den nya it-saken bland ungarna. Hon var redan grym på att åka, jag försökte men livsfarligt att åka på en sån där ju.. När pappa skulle prova satte han på sig cykelhjälmen för säkerhetsskull men han lärde sig fort och var också bra på att åka. 
Vi blev bjudna på goda grillade burgare och tårta och godsaker i mängder. Mysig kväll men jag rullade hemåt vid 22-tiden eftersom jag varit uppe sedan 4.45 och var sjukt trött. 3 veckor till av jobb sen semesteeeeeeer...!!! 

Likes

Comments

View tracker

Matlagning

Gjorde hemmagjord pizza i söndags och gud så god den blev! Värt besväret!

Det har varit en lång vecka som bestått av 8-timmars jobb varje dag, ny säng som äntligen kommit, häng med Emily & Axel, middag ute i Solsidan och sen kusinkalas. Skönt att äntligen ha helg och inget inplanerat. Helt slut när jag slutar jobbet så jätteskönt att kunna sova ut och slappa hela helgen.
Sebbe och jag började morgonen med pannkakor och sedan en cykeltur till Sigtuna för en glass på Våfflan som har grym glass.

Recept på deg från Leila Lindholm

Pizzadeg
2-3 pizzor

  • 50 g färsk jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl special

Det går även att göra med vanligt mjöl och torrjäst. 

  1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
  2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
  3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
  4. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
  5. Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg. 

Eget recept på tomatsås och jag brukar bara blanda ner kryddorna tills det smakar bra, så svårt att skriva exakta mått. 

Tomatsås

  • ​​Ett paket passerade tomater
  • 1 msk honung
  • 1 msk tomatpuré
  • Timjan och oregano
  • Salt och peppar 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1/2 lök
  • Olivolja
  1. Fräs löken i olivolja.
  2. Pressa ner vitlök och häll i de passerade tomaterna. 
  3. Rör ner honung och tomatpuré.
  4. Krydda med salt, peppar, timjan och oregano. Krydda extra vid behov. 

Likes

Comments

​Igår var det dags för Sagas och Linus inflyttningsfest! Så roligt och de hade fixat så fint! Deras lägenhet var verkligen superfin och hade den mysigaste balkongen. Innan festen åt jag, Sebastian, Linnéa och Lisa tapas på Caliente vid St:Eriksplan och de har sååå god mat! Sebbe åkte vidare och drog ut med sina kompisar i Märsta framåt kvällen medan jag stannade hos Saga tills det var dags att ta sista tåget hem. Mysig och rolig lördag! 

Idag har vi varit så sega men i alla fall fått veckans storhandling avklarad. Nu väntar jag på att pizzadegen ska jäsa klart så att vi kan göra egna pizzor till middag. Nom! 

Likes

Comments

Matlagning

Gjorde supergoda kycklingspett till middag igår. Såsen var dock alldeles för söt och jag skulle rekommendera att man använder en vanlig apelsin och pressar i istället för koncentrat. Vi åt dock bara lite sås till riset så man kan nästan skippa den och hälla överbliven glaze på riset istället. Kycklingspetten passar även jättebra om man t.ex. ska ha plockmat och då skulle jag göra dem som de är utan såsen. 

Asiatiska kycklingspett
2-3 portioner (ca 10 st)

Kyckling
500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
Smör

Glaze
2 msk smält smör
2 msk sweet chilisås
2 msk rostade sesamfrön

Sås
2 dl crème fraiche
1/4 dl JO apelsin
1/4 tsk salt

Gör så här:

Koka 2-3 portioner ris enligt anvisningarna på förpackningen. 
​Vik ut och dela filéerna i halvor på längden. Salta och stek dem knappt färdiga i smör i en stekpanna, ca 3 min på varje sida. Låt dem kallna. Rör ihop glazen. Blanda såsen. Trä upp kycklingen på spett. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Pensla över glazen. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på grill. Värm spetten i övre delen av ugnen ca 5 min. Servera med såsen.

Likes

Comments

Matlagning

​Jag är ingen fisk-och skaldjursmänniska men torsk och lax tycker jag om. Tycker att torsk lätt kan bli tråkigt men med det här receptet blir den supergod! Sebastian hittade det för ett par veckor sedan och vi har redan gjort denna rätt två gånger sedan dess. I receptet står det att man ska ha senap på fisken men jag tycker inte om senap så vi har gjort utan så vet inte hur det blir med senap men vår version blir jättegod :). 

Torsk med sötpotatis och sås på sweet chili och yoghurt
ca 4 portioner

Potatis​
ca 500 g sötpotatis
600 g fast potatis
2 msk olivolja
1 tsk timjan

​​
Torsk
ca 600 g torskfilé
2 msk senap
1 tsk paprikapulver
2 krm salt
1 krm peppar
2 msk ströbröd
1 msk olivolja

Sås
2.5 msk sweet chilisås
2 dl grekisk yoghurt

1. Tina fisken om fryst används.
2. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
3. Potatis: Skölj och skär all potatis i klyftor. Blanda dem med olivolja, timjan, salt och peppar. Häll ut dem på den förvärmda plåten och rosta först ca 15 minuter.
4. Torsk: Bred senap på torskfiléerna. Blanda paprikapulver, salt, peppar och ströbröd och strö det på fisken. Lägg den på potatisplåten och ringla över olivoljan. Sätt in plåten ytterligare ca 10 minuter.
5. Yoghurt: Blanda sweet chilisås med grekisk/turkisk yoghurt. Krydda med salt och peppar.
6. Servera torsken med potatis, sås och en sallad. 

Likes

Comments

Lite mobilbilder från senaste dagarna.
Midsommarafton. Häng med Britta. Fin solnedgång på väg hem. Sovrumsväggen får nytt liv.

Likes

Comments