Header

Nu är det sista på min "to do" list innan avresa klart, alltså visumet! Spenderade hela förra helgen i Stockholm med avresemöte och ambassadbesök. Jag, mamma och pappa åkte ner fredag, shoppade och bara myste på hela dagen och sen på söndagen var det möte på schemat. Väldigt mycket information, tror vi satt där i 4 timmar. Men har nog inte varit så taggad som jag var efter mötet, allt kändes verkligen på riktigt!

Måndagen hade jag tid på ambassaden kl 8 som alla andra utbytesstudenter. Hade förväntat mig att jag skulle sitta där i flera flera timmar men allt gick ganska smidigt. Verkligen inget man ska oroa sig för, easy peasy!

Har mailat med min värdmamma lite och verkar som jag åker redan den 2a Augusti till USA, dock inget som är fastställt ännu men skolan tyckte det var bäst om jag skulle vara där under new student registration day som är i början av månaden. Vi får helt enkelt se!

Amerikanska ambassaden & EF-möte i stockholm

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

31 Mars idag, en fredag, men inte vilken fredag som helst. Idag fyller min fina vän Natalie 18 år, så tänkte passa på att gratta henne här, den klokaste och finaste tjejen jag känner, grattis!

Ännu en vecka som gått och vi rullar redan in i April. Veckan som gått har varit så skön, inte alls mycket plugg och man har verkligen känt av att våren är påväg, underbart! Jag har en hel del planerat i helgen, bland annat ska vi ikväll ha middag hos natta, partey, jobb och på söndag har jag planerat in ett skypemöte med min värdfamilj. Första gången och jag är sååå nervös, iiih. Men tror och hoppas att det kommer bli bra!

Ska inte vara hos natta förens vid 19, så till dess ska jag bara ta det lugnt hemma och umgås med mamsi, vi hörs!

Likes

Comments

två bilder från helgen: en middag i lördags med Nadia på nodo och min fina vovve hemma hos min bror. Hans lägenhet har jag nämnligen lånat i helgen, sen har jag bland annat hunnit med jobb, lite fotbollstittande och roadtrips till Lule.

Nu ikväll har jag även skickat in mitt nya pass till EF, så nu är allt klart utom visumet som måste fixas och allt som hör till de. Vi bokade tidigare i veckan resa + hotell till Stockholm och amerikanska ambassaden, så är allt klappat och klart vilket känns så skönt! Nu ska jag runda av helgen med lite plugg (<3) och serier.

Likes

Comments

Första inlägget tänkte jag skriva om min placering och familj som jag fick första mars, och min ansökan skickade jag in i september. Så jag fick vänta i hela 6 månader men nu, äntligen!

Jag kommer flytta till North Dakota, West Fargo. Fargo är den största staden i North Dakota och har kring 100 000 invånare, man jag kommer alltså bo en bit utanför i West Fargo hos en familj som verkar helt underbar, utan att överdriva.

Den består av två föräldrar och två söner. Så jag kommer bli storasyster till en kille född -03 och andra -05 om jag inte minns fel. Så äldsta kommer alltså börja första året på high school när jag kommer dit, skoj! Min skola heter West Fargo high school och är en relativt stor skola. Så den har ett stort utbud av sport men jag har inte hunnit kolla vilka kurser de erbjuder. Jag har mailat med min IEC (min kontakt person från EF i Fargo) och hon har berättat om skolan, vilka kurser jag kommer behöva ta men även att jag ska vara senior och få ta graduation (!!!!!!).

Hade förväntat mig en stat där det är aningen varmare än North Dakota. Vad jag läst så verkar det vara sverige-väder fast aningen mildare. Men ja, jag kommer behöva ta med en vinterjacka haha. Men vem vet? ND kanske överasskar mig totalt!

Likes

Comments

Sådär, nu blev jag också med blogg. Mitt namn är Frida och i slutet av sommaren kommer jag ta mitt pick och pack och flytta till andra sidan Atlanten för att spendera ett år som utbytesstudent. Vilket är anledningen varför jag börjar blogga i första hand. Tänkte att det kan vara ett kul sätt att kolla tillbaka på året. Samt för er också så ni kan hålla koll på mig de månaderna jag är borta. Men vem är jag?

jo, egentligen är jag lite av en en medelmåtta skulle jag säga, har ingen riktig talang. Lider av en släng av blodfobi och sockerberoende. Umgås med mina vänner på helgerna och spelar handboll under veckodagarna och pluggar, ibland. Går andra året på strömbacka där jag läser ekonomi. Tanken bakom det är väl att läsa vidare till mäklare. Älskar för övrigt att resa, kan vara det bästa jag vet. De och lakrits. Livet kretsar väl inte runt jätte mycket just nu egentligen: vänner, träning, familjen och plugg. Men det ska det allt bli ändring på, can't wait.

Jag är Frida O och här får ni följa mitt livs största äventyr!

Min dagbok

Likes

Comments