Header

Skriver mest om helgerna här eftersom det är då jag gör en massa olika saker och väldigt lite om skolan eftersom det är det mest tråkiga. Missförstå mig inte, jag gillar skolan här, men såklart händer det mer och mer varierande saker under helgerna! Så jag tänkte skriva vad jag gör en helt vanlig dag:

Jag åker inte buss till skolan utan Emily (som är min granne) hämtar upp mig varenda dag vid 7.20. Skolan börjar 7.45 och min första lektion är Biology. Jag har denna lektion med alla sophmores, men den är inte för enkel för det. Svårighets-graden är ganska lagom ändå men nu i efterhand hade jag valt något annat om jag kund välja om. Man har 5 minuter mellan varje lektion vilket är liiite tight för mig som inte ens lärt mig kombinationen till mitt skåp ännu. Andra lektionen börjar 8.40 och är English som jag har med alla juniors. Det är också nu skolan har sina announcements i högtalarna, de berättar vilken lunch det är och om skolans aktiviteter. Har väl inte så mycket att säga förutom att jag var tvungen att ha detta ämne. Jag lär mig väldigt mycket men det är en lite långsam lektion. Tredje lektionen börjar 9.40 och är Spanish, viket jag verkligen tycker om. Min lärare är jättebra och jag har min kära vän Mariah i denna class. Det är dock mycket svårare än vad jag föreställde mig att ha spanska på engelska. Sista lektionen innan lunch är min favorit vilket är photography. Lektionen börjar klockan 10.35 och just nu lär vi oss photoshop. Vi kommer även lära oss mer om kameran osv. Här har jag även min favorit lärare mr. Grant, han är så rolig och avslappnad (till skillnad från några andra lärare). Han har också en rolig regel i sitt klassrum att han verkligen inte bryr sig om vi snapchattar under lektionen OM han får vara med i bilden.

Sen klockan 11.25 har jag äntligen lunch, och alltså oj vad jag saknar svensk skolmat. Maten här får faktiskt mattanterna på strömbacka framstå som riktiga kockar. Verkligen något jag kommer uppskatta mer när jag kommer hem! Vi måste också betala för maten, är lite osäker vad det kostar men kring 3 dollar gissar jag - inte värt. Efter lunchen klockan 12.00 har jag ett av mina svåraste ämnen MEN faktiskt ett ämne jag verkligen tycker om, economics. Det beror endast på min lärare mr. Limke, han är så härlig och ska alltid få med mig i diskussionerna i klassrummet. Han är jätte intresserad om Sverige så han frågar med jämna mellanrum olika fråg. Efter denna lektion har jag min open, så jag sitter oftast med en tjejgäng inne i matsalen och gör läxor, eller vi pratar väl mest kan jag erkänna. Men denna timme är en jättebra stund att göra bort läxor som vi ofta bara har en dag på oss att göra! När klockan slår 1.50 börjar jag äntligen min sista lektion vilket är food trends. Jag hoppas hoppas hoppas denna lektion kommer bli roligare. Hittills är den inte superkul, men jag tror det kommer bli roligare med tiden!

2.40 ringer sista klockan för mig, men det är inte då jag åker hem från skolan. Jag väntar där tills min volleyboll träning ska börja om det är mån-ons eller fre. På tisdagar och torsdagar har vi matcher antingen hemma eller borta. Borta matcherna åker v alltid buss hela laget! Under tiden jag måste vänta umgås jag med tjejerna från laget, äter mellis och pluggar! Träningen är emellan 3.30-6.30 varjedag. Vi är i gymmet 30 min innan vi går in i hallen. Sen efter träningen skjutsar Brooklyn hem mig, jag äter, umgås med min värdfamilj eller pluggar om jag måste.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Äntligen är halloween här, en högtid jag verkligen sett framemot att få fira här i usa. Helst för det är en så halvdan högtid i Sverige och här går alla verkligen all-in. I går träffades alla utbytesstudenter igen vilket är lika kul som alltid. Vi åkte hem till Sofie och hennes värdfamilj som bor i Casselton där alla hade tagit med sig ett snack så vi hade ett litet knytkalas och umgicks innan det var dags för att åka vidare. Vi åkte till Acres of terror där vi blev skrämda av alla sorters monster, gick genom ett majsfält, jagade av motorsågar och åkte den mest skumpiga bussresan med en varulv som chaufför. Det var lika kul som det låter och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte blev rädd haha. Sen åkte vi hem vid 10 och då såg jag och Devin en film som jag somnande till.

En rolig lördag och en rolig start på halloween!

Likes

Comments

Jag vill verkligen bli involverad i skolan här borta eftersom det är en stor grej här med klubbar och skollag. Så förutom volleyboll har jag gått med i 2 klubbar, PaY och prom committee. Prom committee har vi inte gjort så mycket med ännu eftersom prom inte är förens i maj, men vi kommer hjälpa till med allt planerande tunt om det, tema, dekorationer osv! Ska bli jättekul för jag tycker verkligen sånt är roligt. Sen har jag också gått med i PaY, främst för många av mina vänner är med i det. Vi får pengar som vi får välja själva vilket ändamål vi vill skänka det till. Det handlar om flera tusentals dollar vi kan ge bort så det är väldigt betydelsefullt att få vara en del av det! Vi var på castaway med PaY i veckan för att få inspiration men det var väl inte det mest intressanta jag varit på. Det var en hel-dag på castaway i Minnesota, vi lyssnade på massor av föreläsningar så det blev lite långtråkigt. Men platsen vi var på var verkligen superfin!!!! Och vädret var också bra, förutom att det verkligen börjar bli kyligare här. Men hösten är verkligen på en helt ny nivå än vad Piteå erbjuder kan jag erkänna, kolla bara så fint!

Likes

Comments

Lördagmorgon hämtade Mariah upp mig för vi skulle till NDSU på football game. Det var deras homecoming game så det var mycket folk och alla var lite extra taggade. Vi var på tailgaingen ett tag innan matchen började och bison vann även denna lördag! Efter matchen snabbade vi oss hem, vi åkte och köpte en present till Taylor för vi skulle senare på kvällen överraska henne för hon fyllde år i onsdags. Hon blev helt chockad när vi överraskade henne med en pyntad källare med massor av snacks. Det var såå kul att se henne för hon blev så glad! Vi spelade en massa spel hela kvällen och umgicks. 

Likes

Comments

En vanlig dag

Mitt år

Acres of terror

Högtider, Mitt år

Castaway - PaY

Mitt år

ndsu & surprise party

Mitt år