Just nu är jag med i en grupp där vi genomgår ett program i färdighetsträning. Alla i gruppen har nyligen fått en ADHD diagnos och övar nu på att skapa en mer lätthanterlig vardag. Hela programmet pågår i 14 veckor med olika inriktning varje vecka. Vi har ett arbetsmaterial att utgå ifrån och vi får även uppgifter att träna på under veckan innan nästa träff.

För er som inte har denna diagnos eller aldrig fått möjlighet att gå i terapi kan det vara svårt att förstå känslan man får av att få hjälp på detta sätt. Jag tycker det är helt fantastiskt att jag får denna möjlighet och det är något jag kommer kunna bära med mig resten av mitt liv. Det är inte en dans på rosor och en anledning till att inte gå på jobbet, utan det är verkligen blod, svett och tårar i kombination med glädje, vänskap och livslust.

Jag har nu gått igenom hälften och jag mår så mycket bättre på insidan och är betydligt snällare med mig själv. Så jag kan bara tänka mig hur jag kommer känna efter jag avslutat detta program.

Jag delar mer än gärna med mig av saker jag lär mig eller hur det är att ha ADHD för mig. Så funderar ni över någonting eller vill läsa mer om just min adhd, så skriv en rad till mig.

Nu ska jag göra mig iordning för dagens session. See you later alligator!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu har jag skapat en ny kategori "Min ADHD" där allt jag skriver om min upplevelse av ADHD kommer att finnas. Så vill man läsa om just det så kan man bara klicka in på kategorin "Min ADHD".

Som en start i denna kategori så vill jag bara säga att det är inte bara negativa sidor bakom en diagnos. För mig har det verkligen varit en berg-och-dal bana, men vems liv är inte så?
Från att alltid känt sig annorlunda, inte förstå sig själv och aldrig passa in. Till att börja förstå varför man gör på ett visst sätt och hur man kan förebygga onödiga konsekvenser.

Starten på resan..

Jag har under många år känt att det är något som inte är som det ska i min kropp och mitt liv. Alltid nervös och rastlös i kroppen, svårt att sitta still, säger saker jag egentligen inte menar och sätter mig i situationer som orsakar onödiga konsekvenser. Måste hela tiden prestera för att känna mig duktig och har svårt att känna mitt eget värde.

När jag var i en tuff period under min högskoleutbildning i Härnösand, bestämde jag mig för att gå till vårdcentralen och be om att få göra en utredning för ADHD och eventuellt något mer. Efter flera återbud från psykiatrin och ny kallelse till vårdcentralen fick jag äntligen en remiss till psykiatriska mottagningen i Härnösand. Under ca ett år fick jag genomgå massor av olika tester och samtal. Från början var det mest samtal med olika psykologer där jag fick berätta om min uppväxt, vad som varit svårt i skolan och relationer med mera. När det närmade sig mot att jag skulle flytta hem igen, efter nästan ett år av samtal, fick jag komma till en helt ny terapeut som fick det hela att skynda på lite så allt skulle göras klart innan jag skulle flytta till Östersund. Så då började alla dessa tester. Fick göra alltifrån att klicka på någon dator, till att bygga med klossar, svara på frågor och fylla i papper. Fick åter till vårdcentralen och göra ett syn och hörseltest och andra hälsokontroller. Så bara någon vecka innan hemflytt fick jag min diagnos ADHD.

Fortsättning följer....

Likes

Comments

Efter att ha sovit bra några nätter, så passar det väll bra med en vakennatt? Eller så passar det sig verkligen inte just denna natt då jag har min kbt imorgon och vill verkligen orka med hela passet.

Råkade visst bli några salta pinnar och Dr.Pepper också 🙈 Nu ska jag försöka sova igen. Sov gott!

Likes

Comments

Ja tro det eller ej, men jag har faktiskt börjat spela detta spel. Det har sitt pris att dela familj med datorspelande syskon och sambo. Jag har bara spelat 2 gånger än så jag kan inte säga att jag egentligen spelar. Men jag ger det en chans, för att se vad det är. Svårt att döma förns man provat, eller hur var det nu igen? ^^

Likes

Comments

Jag kanske inte har nämnt det, men jag har faktiskt en lista med saker jag vill hinna med under 2017. Händelser, inköp, kunskaper med mera. Har en för mig och Bardo gemensamt också, men den får ni ta del av vid ett senare tillfälle.

Här kommer listan helt utan prioritetsordning:

* Hitta nytt boende. Lägenhet eller hus med förstahandskontrakt gärna. Flytta dit.

* Komma igång ordentligt med träning på gym samt yoga.

* Gå ner 5-10kg. Första målet är 5kg, och nästa 10kg.

* Umgås mer med mina vänner och min familj.

* Bli bättre på att blogga. Fler inlägg, lära mig mer om design och få fler läsare.

* Lära mig att sy kläder och mössor bland annat.

* Skaffa en katt eller en hund.

* Köpa en riktig kamera som kan underlätta bloggandet lite.

* Kolla upp och eventuellt söka utbildning inom förskola/skola, vården eller spa.

Det finns två saker som egentligen står med på listan men som jag inte kommer att skriva ut, inte just nu i alla fall. Och det kommer säkert fyllas på med saker på listan under året. Men detta är vad som uppdaterats hittils i alla fall.

Likes

Comments

God förmiddag, inatt sova jag stan 12h. Helt galet. Men är man sjukskriven för att man ska vila så gör det väll ingenting då.

Nu har vi ätit frukost i alla fall och har precis satt oss i soffan med en kopp kaffe. Bardo spelar lite på sitt piano och jag ligger bredvid och skriver här.. Så mysigt är det.

Likes

Comments