I fredags tog jag äntligen min sjuksköterskeexamen och det blev helt klart en av de bästa dagarna i mitt liv. Är så tacksam för att hela min familj och delar av Alex familj ville komma för att fira min dag!❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Det är över ett år sedan som jag uppdaterade den här bloggen, och en hel del har hänt.

Om två dagar tar jag min sjuksköterskeexamen som jag har kämpat så hårt för. Kan knappt beskriva hur skönt det känns att äntligen vara klar med allt vad uppsatser, inlämningsarbeten, seminarium, praktiska prov och tentor heter. Har dock gått in i en liten liten livskris bara på grund av denna stora omställning. Nästa tisdag börjar jag nämligen mitt nya jobb på kardiologen och det ska bli hur kul som helst att komma tillbaka som sjuksköterska, inte student. Helt plötsligt ska jag nu klara mig själv och slå mig loss från skolans trygghet. Men först ska här firas! Min familj och delar av Alex familj kommer hit till Skövde över helgen för att närvara vid min examen. Känns fantastiskt att ha så fina människor runt mig en så speciell dag!

Annars då? Är mitt uppe i att planera möhippa och annat roligt inför min bästa väns bröllop i augusti. Som från ingenstans har jag förvandlats till en fnittrande, överexalterad tjej. För de som känner mig väl vet att jag är långt ifrån sån i normala fall. Otroligt vad lycklig man själv kan bli bara av att få uppleva andras lycka!

Likes

Comments

Igår tog jag ledigt hela dagen. Alex och jag placerade oss framför tv:n och kollade på serier hela dagen. Otroligt skönt att bara få en lugn dag för oss själva, vi har inte riktigt haft tid att umgås ordentligt det senaste. Det är väl så livet ser ut till och från när vi båda pluggar så hårt som vi gör.

Tog en långpromenad tidigare idag och nu sitter jag igen med uppsatsen, evighetsarbete. Kan knappt tänka mig hur fullt upp det blir när det väl är dags för c-uppsatsen.

Likes

Comments

Ännu en lång dag avklarad. Har suttit och kämpat med uppsatsen halva dagen och spenderat resten av dagen med att läsa igenom resten av gruppens arbeten. Mitt liv är så otroligt händelserikt just nu, not! Imorgon är det iaf dags för första handledningen och efter det ska jag faktiskt ut och äta lunch och ta en öl med Alex och hans kompisar. Haha var tvungen att bjuda in mig själv, känner verkligen inte för att sitta på arslet i den här lägenheten för mig själv imorgon.

Hämtade ett paket på Kicks igår med lite nytt smink. Provade produkterna idag och än så länge är jag så sjukt nöjd. Kanske visar under morgondagen vad jag klickade hem.

Likes

Comments

Tittar i min kalender och inser att jag helt klart skulle behöva fler timmar på ett dygn för att riktigt känna att jag kommer hinna med allt jag ska göra den här veckan. Igår började vi med B-uppsatsen och första delen ska lämnas in i morgon för handledning på torsdag. Jag har aldrig haft problem med att skriva arbeten, helt ärligt så älskar jag att sitta med näsan i böcker och vetenskapliga artiklar, och knåpa ihop något bra. När det kommer till uppsatsen känner jag mig istället lite uppgiven. Så lite tid, så otroligt mycket att läsa, förstå och sålla mellan, för att sen försöka skriva ihop det.

Ska även lyckas klämma in ett möte och en hämta ut ett paket under dagen. Någon kommer somna som en stock i kväll den saken är säker.

Likes

Comments

1. Hur gammal är du?

Hela 24 år.

2. Hur gammal känner du dig? 

I de flesta fall känner jag mig mycket äldre än mina jämngamla, men i vissa sammanhang känner jag mig fortfarande som en osäker, oerfaren 15-åring.

3. Vad har du gjort i dag?

Har haft en heldag på högskolan. Jag och min uppsatspartner har börjat fila på B-uppsatsen och sprungit på föreläsningar om forskningsprocesser mm. Vid tretiden mötte jag upp min sambo och gick hem för att fastna i fåtöljen och är smarrig middag. I skrivandet stund har jag ännu inte lyckats förflytta mig från fåtöljen.

4. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

Våren, precis innan det slår om till sommar. När man kan sitta ute i solen och gotta sig i varma solstrålar men samtidigt rysa till av kalla vindar. När bladen på träden är sådär ljust gröna och sköra.

5. Är du besatt av någonting?

Tv-serier och smink.

6. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig? 

Jag kan inte leva utan min kalender, jag hatar att duscha (snaaark!) och det finns inget värre än en annan människas varma andedräkt i ansiktet.

7. Hur vill du tillbringa din pension?

Med Alex såklart. Att vi har möjligheten att leva gott, resa mycket, och helst ha en massa barnbarn att skämma bort.

8. Har du någon gång brutit ett ben?

Ja, jag har brutit höger underarm när jag var 10-11 år. Skulle hoppa från en bänk som välte under mig och pladask föll jag med hela min kroppsvikt över armen och bänken under. Fick gå länge med gips från fingrarna upp till axeln.

9. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

Hade älskat att få åka på roadtrip genom USA igen.

10. Vad är du på för humör just nu?

Lite småtrött med glad och peppad på livet.

11. Vilket är ditt favoritgodis?

Marabou mjölkchoklad med Japp.

12. Vilken är din favoritaffär?

För kläder Bik Bok och Vero Moda, Ica för mat, och för inredning Åhléns och Lagerhaus. Skövde har inte det största utbudet av butiker direkt, så man tager vad man haver.

13. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Lite av båda skulle jag tro. Är som mest produktiv tidigt på morgonen och sent på kvällen. Kommer inte ha problem med att jobba skift i framtiden den saken är säker.

14. Har du blivit sydd någon gång?

Ja. När jag var yngre så tog jag bort två leverfläckar och behövde därför sy.

15. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?

Oj. För 10 år sedan av jag 14. Gick på högstadiet och hängde med mina bästa vänner varenda dag. Jag var en osäker liten prick med många funderingar på livet och framtiden. 

16. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? 

Mamma och lillebror åkte ner från Stockholm för att fira min födelsedag, bjöd på middag och jag fick superfina presenter.

17. Är du blyg?

Nej blyg är jag nog inte, men väldigt osäker i nya situationer.

18. Vad heter du i andra namn?

Jag har faktiskt inget mellannamn.

19. Vill du gifta dig?

Ja det vill jag absolut, men inte riktigt än.

20. Har du, eller har haft, något smeknamn? 

Cilia eller Cicci är de vanligaste. Alex kallar mig för Hulken.

Likes

Comments