Nu har vi repat in oss på teatern och vant oss vid både myggor och sluttande golv, fast balansen är väl kanske fortfarande lite oklar på de senare. Tisdag och onsdag repade vi för fullt och tröttheten och stressen kändes av. Men så kom torsdag och var avslappnad och effektiv. De sista håruppsättningarna föll på plats, det som skulle sys syddes, vi lagade flaggor och hade genrep. Nu är repperioden över, vår regissör lämnade igår över föreställningen i våra händer! Ikväll är det premiär och efter det följer tre föreställningar till. Nu börjar allvaret!

Ikväll skapar vi konst! Ikväll berättar vi något viktigt! Ikväll är jag så glad att få stå på scenen med just de här personerna.

Vi ger er, Frusen kärlek!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter en lång dag är vi nu inflyttade på teatern! Vi har byggt och packat upp, repat, ätit och haft genomdrag. Första gången vi körde med myggor och sluttande golv, vilket blev rätt klurigt. Ny miljö och lång dag gjorde det svårt, men med tanke på allt var vi ändå bra ^^. Jag fick även ny text idag, passande när de är mindre än en vecka kvar till premiär, så man har nått att göra :D Och har även lärt mig göra inbakade flätor! Har testat lite smink och hår på mina "medspelare" under dagens gång, samt gjort en jävlig klurig parkering! Nu taggar vi sovmorgon och jobbar vidare imorgon!

Likes

Comments

Efter många veckors rep är det imorgon äntligen dags att flytta in på Kalmar teater! Lastbilen är packad, pjäsen är repeterad, t-shirtarna har anlänt och nu väntar en rolig vecka med mycket jobb! Ikväll stod Emil Jensen på teaterscenen (underbar som vanligt), imorgon är det vi som gör den till vårt hem!

Likes

Comments

Glad Alla Hjärtans Dag! Men framförallt Glad Kollationerings Dag! :D Äntligen har vi fått in manus i projektet! (Vet att jag inte skrivit ett skvatt om projektet än, men det kommer, one day...I promise!) Supermysigt att sitta med alla och läsa igenom det nya materialet :). Vi gick även igenom vårt dans- och musikmaterial och övade körsång. Sedan hade jag en superbra sånglektion och fick gjort lite praktiska grejer som bara legat som stressmoment. So good day everybody, good work! Blir även glad över mina duktiga lärare och över hur mycket jag lärt mig och utvecklats. Men mer om det en annan dag, nu blir det glass! Tack och Förlåt! Kram <3

Likes

Comments

Igår när jag skulle välja bilder till inlägget hittade jag lite för många och insåg att det faktiskt hände lite roliga saker under och efter julshowen också! Typ vi passade en hund, det va kul! Vi tittade på på juliga Kalmar och gick upp tidigt på lucia för att lussa för skolan! Vi fortsatte julpynta huset och fick till och med en ny housemate! Vi fick en supermys julavslutning där rektorn och vicerektorn sjöng för oss samt fick högläsning ur Pettson och Findus jul!

​Nu när första terminen är avklarad kan vi gå vidare till den andra! Den spännande fortsättningen kommer snart! 

Likes

Comments

Hello! Long time no see!

När hemsidan vägrade publicera mitt inlägg runt jul, kände jag att de fick va! Nu börjar hemsidan och jag långsamt bygga upp vår relation igen, så förhoppningsvis blir det fler inlägg under detta året! Det har bara gått tre veckor sedan vi kom tillbaka från jullovet, men det känns nästan som ett helt liv... det har varit intensivt! Och trots att vissa dagar har varit mindre kul, så har det stort sätt varit tre jättebra veckor! Jag tror dock vi suger på den karamellen tills imorgon. Idag får den som legat uppe sömnlös och bara undrat vad jag har för mig på Öland nöja sig med det inlägget jag tänkte publicera i samband med premiären av julshowen! (Skrivet dagen efter premiären). Här kommer det, oförändrat, oförstört och helt utan framtids åsikter!

Tidigt bar det av till Kalmars stadhotell. Fram till klockan tre repade vi, vi jobbar in i det sista. Sedan fick vi äntligen en lång paus med fika och sista förberedelser. Publiken anledde ca 45 min innan start, för att äta sitt julbord. Vi tassade runt i hotellets koridorer. Det var alldles starx premiär för julshowen Jul Jul eller Kärlek rentav. Ett projekt vi jobbat med i ca 2-3 veckor. Vi samabetar med Högalids folkhögskola i Kalmar, de står för musiken, vi står för teatern och dansen, sången är vi alla delaktiga i. Jag kände mig knappt nervös, kanske för att jag hade koll eller för att det kändes enkelt, eller för att känslan "We're in it thoughter" hade infunnit sig. Klockan blev 18:00 och det blev dags att inta scenen!

Det blev en bra premiär! Att ha en rum med 100 pers i publiken höjde verkligen prestationerna. Vi behöver fortfarande komma upp i volym och ner i volym bakom scenen men over all blev det en lyckad föreställning! Och jag hade roligt. En del tycker repperioden är den bästa, men för mig är det att stå på scen. Energi, koncentration och spänning.

Nu väntar 7 föreställningar till! Nu kan vi börja njuta. Om en kvart drar vi iväg till nästa. Som vår lärare sa igår: "Let's do it to them, before they do it to us!"

Likes

Comments

Det har varit en lång dag med få pauser. Repa, repa, repa, genrep, nerroddnig, inlastning, bilkörning och till sist rigga upp allt igen. Det tar på krafterna, men man intalar sig själv att man orkar lite till. Dessutom har vi haft långa dagar både måndag och tisdag plus luciarep på det. Men imorgon blir de premiär på stadshotellet! Det finns fortfarande saker att repa men de får väl lösa sig imorgon, det blir trots allt en lång dag till.

Mer sorgliga nyheter fick jag när vi kom tillbaka till caféet och upptäckte att vårt pussel som vi kämpat med i flera veckor var borta! Tydligen hade någon lagt klart det och sedan plockat bort det, inte okej! Det kunde väl åtminstone fått ligga kvar.. :((((

Nu kallar sängen, natti natt!

Likes

Comments

Så kom julen till Öland. Det började redan förra veckan med lussebullar, glögg, julpynt, första advents fika och julshows rep. Repet fortsätter dag ut och dag in med teater, dans och sång till julshowen Jul Jul eller Kärlek rentav.

Idag den 1a december när vi slog upp dörren för att skynda bort till 2ornas hus för att titta på julkalendern, möttes vi av en present på trappen! Julmust, ett paket med godis och ett kort med ett långt rim!

Vi spenderade dagen på Högalids folkhögskola för att repa ihop oss. På kvällen blev det bastu, riktigt skönt. Det kom även ett litet paket från föräldrarna i veckan, så det blev en julkalender att öppna även i år!

Det kanske faller regn på våra ytterkläder men inombords finns ett behagligt snöfall. Just nu är Öland fyllt av lycka, lycka och jul, eller kärlek rentav. Just nu är det en plats jag inte är redo att lämna.

Likes

Comments

"Himlen kan vara super vacker, men det är aldrig samma himmel".

Var ute och gick med en klassis för att få i oss lite av dagsljuset. Eftersom solen var på väg ner möttes vi av en fantastisk himmel. Försökte dokumentera med mobilkameran men som vanligt blir det inte i närheten av samma sak. Bilderna saknar även den friska luften vilket verkligen förhöjer upplevelsen. Sen jag flyttade hit har jag verkligen börjat förstå var landskapskonstnärer får sina motiv ifrån!

Detta var dagen med massa visdomsord! Min favorit livsfilosofi just nu föddes idag vid puzzlet:

"Om en bit passar så passar den och om den inte passar så gör den inte det."


Likes

Comments

Förra veckans sångvecka var helt amazing! Anna Kellander Brewitz var pedagog of the week! Lektionerna var upplaggda i masterclassformat där alla fick ca 12 minuter individuell lektion inför klassen. På måndagen hade vi masterclass hela dagen. Efter det klämde vi in att titta på genrepet av dockföreställningen Romeo och Julia, spelade av Ölands dramatiska teater. På tisdagen följde ännu mer sång. Kör fram till lunch och sedan masterclass fram till halv 5. På kvällen fanns det även tid över för helt individuella lektioner, och man får ju ta att passa på! På onsdagen tog vi en paus från sjungandet och dansade istället. Under eftermiddagen fick vi prova att spela en i tvåans egenskrivna scener. De var absurda men sjukt roliga att spela! Under torsdagens dans sa min kropp att det inte var så roligt att rulla runt på golvet och jag gick hem och sov. Jag orkade i alla fall pallra mig iväg till den sista masterclassen på eftermiddagen, som sagt man måste passa på. Fredagen blev sova plus klassamtal med kuratorn för att följa upp vad som hänt tidigare i klassen. Det var rätt jobbigt att ta upp det igen eftersom jag känt att jag lagt det bakom mig och detta bara rev upp gamla sår. Men förhoppningsvis kändes det bra för någon annan!

Sångveckan var väldigt givande! Vi tränade mycket på olika stilar och tekniker, exempelvis: belting, sobb, cry, opera osv. På mina lektioner testade jag belting, sobb, opera och gjorde skarvövning. Anna är jättebra, om man hade något man ville träna på så kunde man göra de, och om man inte hade en aning hittade hon på något. Masterclassformen var supergivande. Även om man själv bara sjöng en gång fick man ha 10 lektioner extra och man lärde sig massor av varandra. Jag upptäckte även hur sjukt peppande det är att se någon annan jobba. Jag kände mig så engagerad även om jag bara satt som publik.

För övrigt! Vi har håligt på med ett 1000 bitars puzzel i några veckor nu. Det är ett knepigt motiv och bitarna är rätt annorlunda. Hur som helst hittade vi i alla fall denna lappen vid puzzlet under veckan, tyckte det var kul xD.

På fredagen fick jag besök av mina kära Martin! :D Woho! Det var halloweenfest på kvällen, den blev lite sen eftersom halloween krockade med lov och annat här på skolan. Jag blev ett skelett och Martin en Jackson Pollock tavla. Alltid kul att få klä ut sig ^^. Resten av helgen tog vi de lugnt, promenerade, tittade på skolan och i största allmänhet bara umgicks. Blev dock jätteledsen när han åkte hem. Är alltid jobbigt när folk utanför folkisbubblan kommer hit och påminner en om att man saknar dem! Men det är ändå värt det <3.

För övrigt nummer två! Under helgen var det Syrien utställning på skolan. Ett projekt som många elever på skolan har jobbat med ett tag. Utställningen visade en del bilder från kriget men kretsade mest kring Syrisk kultur och hur det såg ut innan kriget. Bra grej tycker jag! Hann dock aldrig äta någon roliga syrisk mat från caféet, var alltid jättemätt när jag gick förbi xD.Hittade även denna skylt när vi var ute och promenerade och tyckte det var en kul kontrast till min syn på Sockersöta Öland!

Likes

Comments