Nu är vi inne på vår sista dag här på Bali. Insåg att vi firade två veckor och tog en massage (tror iof vi kom på att det var två veckor av resan efteråt, men ändå). Det var fantastiskt, och välbehövligt. Imorgon far vi vidare till Gili T. Biljetter är klara och vi blir upplockade kl 07. Härligt!
Vi har tagit oss hela vägen till Ubud. En två timmars taxiresa med en sjungandes chaufför blev det från Uluwatu. Detta är första staden vi besöker som inte ligger i närheten av havet. Gillar det ändå. Här finns istället tempel, rawfoodcaféer, marknader och risfält. En sån stad där vi strosar förbi folk med yogamattor eller stöter på skolklasser som övar dans/gymnastik/musik.
Vi såg solnedgången vid templet i Uluwatu sista kvällen, och igår passade vi på att se solen ta sig ned bland risfälten. Himlen gick från ljusblå till starkt rosa medan vi drack sangria och knaprade på nötter. Sedan blev det kolsvart ute när vi skulle hem. Idag stötte vi på några från campet och tog en kaffe med dem. Sedan har vi gått och gått och gått. Ätit lunch, bokat båtresan, tagit massagen, ätit glass, osv. Nu är det paus på rummet. Ikväll blir det Jazz Café.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sitter på en restaurang och väntar på vår mat för 16 kr. Campet är slut och igår kramades vi hejdå. Har haft flera bra dagar. Lärde oss svänga lite på vågorna. Är väl inga proffs - men kan gott bli.
I söndags var det dricklekar och utgång med hela gänget. Innan det hann jag med en smoothiebowl. Jag och Ellan skyndade iväg till happy hour på Old Man's igen. Lite sånt har det mest varit (alltså festliga nätter och trötta dagar).
Nu är vi i Uluwatu. Hyrde moppar imorse och har irrat runt ett bra tag för att hitta en nationalpark(?). Hittade tillsist men då kostade det 100 000 att gå in. Visserligen inte mer än ca 75 svenska kronor. Ändå inte värt det. Ikväll ska vi till templet. Imorgon Ubud.

Likes

Comments

31 grader och stålande sol. Fick upp väderleksrapporten på mobilen som visade 11 grader halvklart i Knivsta. Då känns det ganska skönt att vara här.
Arbetsnarkomanen börjar krypa fram ur mig. Stressar upp mig för att dagarna är "för lugna". Vill göra något vettigt. Fick tips av gammal jobbarkompis att volontära, så det kanske vi ska göra senare.
Surfingen går bra hur som helst. Två lektioner är avklarade och idag har vi en ledig dag. Både jag och Ellinor klarar numera att ställa oss på brädan. Tror nästa lektion är svängar, låter rimligt. Och kul! Men det är fruktansvärt jobbigt för min inte så vältränade kropp.
Igår drog vi även ut och åt med hela gänget. Tog oss dit med 10 min kvar på happy hour, så vi drinkade lite innan maten. Så var det beerpong-tävling som varken jag eller ellan deltog i, men såg på. Tog mig hem ganska tidigt efter dans och snack. Nu ska det läsas. Hade

Likes

Comments

Och och hå! Igår anlände vi till campet, efter att ha testat ett superpoppis glasställe. Italienskt oså, det var gott! Campet, hur som, är otroligt fint och mycket större än väntat. Två pooler, volleybollplan, liten gymplats, osv, osv. Vi hade rundvandring och åt middag, satt och snacka lite vid poolen. Men så gick vi och la oss. Klockan 07 går bussen till någon strand jag inte lagt på minnet. Första lektionen, tjoho ;-)

Likes

Comments

Sista dagen i Seminyak. Vi har badat i poolen (som VAR fräsch, hade rätt), promenerat för lunch, chillat litt på balkongen oså innan klockan närmade sig 16. Då tog vi på oss badkläder och hoppade in i första bästa taxi till potato head. En klubb/bar/vettefan men den ska vara asnice. Jag tycker den var lite mittemellan. Kanske beror på vädret (molnigt) eller mitt humör, menmen, nu har vi bockat av det i alla fall. Avslutade på La Trattoria som vi läst så mycket om. Det var gott, men går att hitta minst lika gott för halva priset skulle jag nog säga. Imorgon börjar surfcampet. Hadee

Likes

Comments

Ahola. Väskorna kom fram samma natt. Då var vi ganska trötta och irriterade må jag säga. Men ändå tacksamt att de kom till rätta innan vi skulle lämna Kuta. För igår tog vi vårt pick o pack, hoppade in i en taxi och for vidare till Seminyak. Vi hamnade en bit utanför själva centrumet. Ett hotell med halvkassa dörrar, ingen säkerhetsbox och en dusch med ca 5 strålar. Trots det bättre än förväntat. Betalade 50 kr var/natt, det är fin utsikt och fräsch pool (tror jag, vi valde strandhäng idag).
Igår tänkte vi pga läget ta oss in till stan för middag. Hann gå två minuter innan himlen öppnade upp sig och vi fick löpa till närmaste tak för att vänta ut regnet. Istället för stan vandrade vi ner samma gata och hittade en fantastisk mysig restaurang med sötaste personalen. Vi åt middag och drack öl under nästa regnskur, sen gick vi hem igen. Idag blev det heldigvis inget regn (än så länge). Vi satte oss på något rawfoodcafé och gjorde upp lite reseplan. Försöker få lite struktur och även se vad som finns att göra väl på plats. PoK

Likes

Comments

Antagligen var det mitt "allt har gått smidigt" som fick våra väskor att bli försenade. Tydligen hamnade de ett flyg efter oss från Istanbul, och vi kom med det sista till Bali igår natt. Alltså skulle de inte flyga hit förrän idag på morgonen. Nu är klockan 19.45. Tror ni vi fått dem? Nej. Flygplatsen har sagt senast 21. Håller tummar. Korsar fingrar.
Idag har vi letat bikini till Ellinor i en miljon butiker och stånd. Tillsist fann vi en. Förstår ni att vi verkligen behövde LETA? Trodde det skulle finnas i varje gathörn.
Har fått den fulaste brännan i världshistorien. Men det är väl resultatet av en heldag irrandes runt i solsken. Vi badade såklart också. Också gick vi i matbutik(!!!). Det är kanske det bästa jag vet när jag är utomlands, jämföra priser och se över utbud.
Nu ska jag väcka Ellinor och dra med henne till poolområdet för litt mojitos. Tack för mig

Likes

Comments

Två flygningar avklarade. Vi är på väg. Vinkade, kramade och pussade hejdå igår. Idag har bara bestått av resa och vänta. Just nu i Indonesien, på en flygplats utanför Jakarta. Allt har gått smidigt. Vi fick mat på båda flygen, det var ren lycka. Senaste flygresan, som jag trodde var 7 timmar men uppenbarligen var 12 timmar, fick bli sömn. Tror vi sov ca hela resan bortsätt från måltiderna. Nu ska vi på det sista flyget för att ta oss till Bali och finna ett hotell. Klockan är 01 när vi landar. HÄRLIGT!!! Ta hand om er!

Likes

Comments