Även om de traditionellt mer är att föredra under de kalla månaderna av året , har strumpbyxor och framförallt leggings blivit mer populära bland de flesta kvinnor eftersom de anses vara mer moderelaterade idag. Denna trendiga typ av klädsel har antagits i många områden. Det är vanligt att du ser leggings på gymmet och även av skönheter som älskar att visa upp sina ben, speciellt under de kalla årstiderna, utan att frysa.

När du vill köpa ett par perfekta leggings finns det några faktorer som du behöver tänka på;

Dessa trendiga strumpbyxor kan enkelt paras ihop med nästan allt i din garderob som tröjor, t-shirts, klackar och tunikor. Du har flera alternativ att välja mellan, beroende på längd, färg och storlek du vill ha. Detta kommer dock att vara styrd av andra faktorer, såsom din kroppsstorlek, personlighet och vilken typ av kläder och skor du har för avsikt att koppla ihop dem med. Färgglada och unika delar kommer att visa upp din personlighet och unika känsla för stil.

Leggings är bekväma byxor som du kan bära individuellt eller genom att para ihop med andra plagg. De finns i olika färger, material och längder. Om du är en utav dem som använder dem kan du räkna med varma ben under vintern. De har ett stort utbud av mönster och modeller och de är gjorda för alla kroppstyper.

Håll koll på storlekstabell - storlekstabell bör alltid konsulteras innan du handlar. Storleksguide finns oftast och erbjuds av designers till kunder. Annars kan du alltid kontakta dem efter en storlekstabell enligt dina önskemål. Storleken av midja och höfter ska mätas för att få den exakta storleken.

Testa liknande leggings - Besök varuhus i din ort innan du köper dina strumbyxor. Du måste prova några par för att få den faktiska storleken och komforten.

Tänk på material av dina leggings - Du kan para ihop leggings med olika typer av outfits. Så, materialet bör definitivt beaktas när man köper. Spandex blandning eller Lycra används ofta. Silke, ull, bomull, spets och andra tyger används för att bilda tänjbar leggings som du troligtvis kommer gilla.

Tänk på längden - Leggings finns i olika längder. Längd anses enligt bärarens personliga preferenser. Stigbygel, knä-längd, capri och fotledslängd är olika längder som är populära.

Tänk på kroppstupen - Din kroppstyp bör vara en av de första faktorerna du tänker över när du ska löpa strumpbyxor. Och efter kroppsformen, ska du överväga färg. Alla kroppstyper är smickrad av mörk-färgade sådana, eftersom de ger en slimmande effekt.

Använd dina strumpbyxor för att träna - Leggings är de bästa fitness plagget på grund av sin lätta vikt och aerodynamiska egenskaper. Bär dem under dina kläder vid träning. Syntetiska material används även för att göra mer träningsvänliga.

Ignorera aldrig komfort - Kompromissa aldrig med din komfort när du köper strumpbyxor. De finns i olika priser. En elastisk midja är ofta att räkna med och de är gjorda för att ge komfort för och främst.

Förväxla inte tights med leggings - Även om leggings och tights ser likadana ut, skiljer det sig en hel del mellan dem. Tunnare material används till att göra tights, jämfört med leggings. Tights är i allmänhet vinterkläder, medan strumpbyxor kan bäras under hela året. Till sist, var uppmärksam på detaljer när du letar leggings. Det finns mycket extra som designers ibland lyckas få med.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vilken parfym eller bodymist du använder kan ha stor inverkan på hur attraktiv du känner dig. Vad du kanske inte visste var att även andra påverkas av din doft och du kan faktiskt förbättra dina chanser hos det andra könet genom att välja dina dofter med omsorg.

I den här artikeln tar vi en titt på hur olika dofter påverkar ditt självförtroende och kan hjälpa dig att känna dig mer attraktiv och självsäker.

Feromoner gör dig extra sexig

Någonting som har blivit allt trendigare är att använda parfym innehållandes feromoner. Dessa parfymer kommer i en mängd olika doftvarianter även om sensuella och passionerade dofter brukar överväga.

Feromoner är små doftmolekyler som förekommer i kvinno- och manskroppen. De doftar inte särskilt starkt själva och vi tänker oftast inte på att vår kropp är full av feromoner, men de har en stor effekt undermedvetet.

Den främsta uppgiften för feromoner är att få det motsatta könet intresserade av oss. Det är nämligen till stor del feromonerna som gör att vi attraheras av vissa personer och de kan göra att en person verkar ännu mer sexig och attraktiv än vanligt.

Men feromoner kan också göra att vi känner oss mer självsäkra och avslappnade. De passar därför inte bara på krogen utan kan också med fördel användas under till exempel arbetsintervjuer eller släktfesten när du behöver hjälp att slappna av.

Välj en doft som passar din personlighet

Det allra viktigaste när du är ute efter en bra parfym, eau de toilette eller annan typ av doft är att den passar just dig. Alla trivs inte i tunga och blommiga dofter utan du kanske föredrar någonting sportigare och mer fruktigt.

Vissa dofter som mysk, jasmin och patchouli har länge setts som sensuella och används ofta när du ska på dejt eller ut på krogen. Dessa sexiga och traditionella dofter passar kanske bäst för dig som vill omfamna din sensualitet och gärna vill locka det andra könet.

Om du snarare är ute efter ungdomliga och fräscha dofter är klassiker som citrusblomma, äpple och träiga doftnoter ofta förstavalet. Dessa passar den sportiga och bubbliga personligheten som ofta är på språng.

Även jordnära personer har många dofter att välja mellan. Om du vill dofta mjukt och diskret kan du exempelvis satsa på varmt trä, vanilj, kanel och mandarin eftersom dessa dofter framhäver din inre värme och lugn.

När du använder dig av en doft som betonar dina personlighetsdrag blir resultatet att du känner dig trygg i dig själv, får ökat självförtroende och som en bonus märker alla andra också av detta och påverkas positivt av din utstrålning.

Du behöver givetvis inte använda dig av starka dofter för att lukta gott – om du är ute efter någonting extra naturligt finns det till exempel bodymists och väldoftande bodylotions att använda.

Likes

Comments

Jobb, studier, hobbyer och barn… Vi har alla mycket att göra på dagarna och det är svårt att hitta tillräckligt med egentid för skönhet och avslappning. Trots det är det just i denna stressiga tid som vi behöver den här omvårdande egentiden allra mest.

I den här artikeln går vi igenom några enkla och snabba sätt du kan föryngra dig själv. Med hjälp av några knep kan du faktiskt vrida tillbaka klockan rejält – och det på nolltid.

God sömn suddar bort ålderstecken

Att det är viktigt att sova gott vet nog de flesta. Det är tyvärr lättare sagt än gjort eftersom vi gärna stannar uppe sent på natten för att surfa på internet, titta på Netflix eller messa med vännerna.

Sömnsvårigheter hör ofta ihop med stress och såväl stressen som sömnproblematiken själv kan snabbt få dig att åldras i förtid.

Anledningen är att kroppens celler – inklusive våra hudceller – repareras nattetid. Om vi då inte får den sömnlängd eller sömnkvalitet vi behöver blir inte huden så återställd som den borde vara. Resultatet – trött, glåmig och slapp hud som lätt kan få dig att se flera år äldre ut.

Tips för att sova bättre

Det första steget till bättre sömn är att skaffa en bra och bekväm säng. Din säng bör vara anpassad efter din längd och vikt och om plånboken tillåter får den gärna vara ställbar. Kontinentalsängar är exempel på sängar som ger dig extra stöd under natten, och som en bonus är de lite högre så att du kommer upp från det dammiga sovrumsgolvet.

Du bör också undvika starkt ljus och datorskärmar en halvtimme innan läggdags. Mörkret triggar nämligen igång utsöndringen av sömnhormonet melatonin som får oss att sova gott. När vi ligger i sängen och surfar på mobilen störs utsöndringen så att vi får brist på detta värdefulla hormon och därmed sover sämre.

Sist men inte minst är det viktigt att undvika olika typer av uppiggande ämnen innan sänggående. Koffein, tobak och alkohol är inte att rekommendera timmarna före sömnen eftersom du blir mycket mer benägen att vakna under nattens gång.

Återfuktning är A och O

Du behöver inte slänga ut hundralappar på dyra krämer för att hålla huden i schack. Så länge du inte lider av extrema hudproblem som exempelvis rosacea räcker det gott och väl med de billigare varianterna.

Vad alla däremot bör göra är att återfukta huden inifrån. Se till att få i dig tillräckligt med vatten på en daglig basis så kommer du snabbt att märka resultat i form av en mer återfuktad och fastare hud. Om du tidigare har varit uttorkad och börjar dricka tillräckligt med vatten kan faktiskt fina linjer och mindre rynkor helt försvinna.

Sist men inte minst bör du se till att få i dig dina dagliga vitaminer – framförallt vitamin A, C och E är viktiga för hudens välmående och finns i de flesta multivitaminer.

Likes

Comments

Att hålla sin hy ung och fräsch är något som många är ute efter. Idag finns det massvis med olika krämer, tillskott och andra skönhetsprodukter som man kan använda för att bidra till detta. Men det finns också många nackdelar med att kemiskt föryngra sin hud. Dels kan det vara otroligt dyrt eftersom olika krämer, kosttillskott och liknande ofta går på en summa samt att man ofta ska ha mer än en produkt. Men det finns också många som inte vill använda kemiska ämnen på sin hud utan hellre vill hålla det naturligt. Det är där naturligt ljus kommer in.

Naturligt ljus är enkelt att få tag i

En god anledning till att använda naturligt ljus för att hålla ens hud ung och fräsch är såklart att det är enkelt att få tag i. Man behöver egentligen bara gå ut för att man ska få sig en god mängd sol. Solljus hjälper din kropp att producera vitaminer och mineraler som kroppen behöver och det är rekommenderat att man ska utsättas för naturligt ljus dagligen. Samtidigt ska man dock vara försiktig eftersom för mycket sol kan istället slita på huden och även orsaka andra hudproblem.

Men att gå ut varje dag är inte alltid aktuellt, man har ett stressigt liv och vissa arbetar hemifrån och kanske inte har all tid i världen att gå ut. Det är där det kan bli svårare att få tag i detta naturliga ljus. Självfallet är det nödvändigt att gå ut men ett bra sätt att åtminstone få lite mera ljus är att ha öppna fönster. Ifall du har ett vid din dator till exempel så kan du få frisk luft och naturligt ljus genom att bara låta fönstret stå öppet under dagen, ifall vädret är bra. Men det ersätter inte att gå ut på en promenad vilket du bör göra dagligen.

Fördelar med naturligt ljus

Det finns flera fördelar med att använda sig av naturligt ljus i sitt liv. Faktum är att om du väljer att gå ut dagligen på en promenad är det inte bara ljuset du får. Du får också frisk luft och syre i kroppen. Detta hjälper också din hud eftersom du förbränner energi, får motion och sedan får du också solljuset som ytterligare hjälper till med kroppens vitaminer och allmänna hälsa.

Därför bör du alltid försöka ta dig ut varje dag eftersom det inte bara är ljuset som du drar nytta av. Att gå på en skogspromenad i en trettio minuter om dagen är inte bara hälsosamt för kroppen utan det kommer också bidra märkvärdigt till att göra din hud fräschare och ge den ett friskare utseende. Du kan också minska akne och liknande hudproblem genom frisk luft och naturligt ljus.

Likes

Comments