Header

74 dagar kvar och sedan befinner jag mig i Australien på obestämd tid. Allt är fixat och klart, så nu är det bara nedräkning till resans start.

Likes

Comments

Efter 17 timmars flygning och 13 timmars väntetid är jag hemma i Lidköping. Igår 09:35 befann jag mig på svensk mark igen, så skönt. Men man saknar värmen som man kände när man klev utanför dörren och inte behövde tänka på att ta på sig varma kläder. Borta bra men hemma bäst.

Annars då? Slutade ett av de två jobben jag hade och har nu ett jobb fram tills jag åker. Känns bra då det finns en del saker att fixa innan jag åker. 80 dagar kvar och sen är jag på nästa plan till Australien.

Likes

Comments

Har det bra i tropikerna, sol och värme. Jag har legat i solen, sett nytt och bara tänkt dessa dagar. Klarar bara av att ligga i solen i 1-2 timmar om dagen för att det är så varmt, 30+. Funderar just nu om jag ända ska säga upp mig från alla jobb i Sverige och söka work and holiday för Australien och stanna eller kanske åka hem och sedan åka med mina vänner ner. Svårt beslut. Om 89 dagar befinner jag mig liksom i Australien, ett land jag aldrig varit i och dit kommer jag att åka ensam. Medan jag är där nere kommer jag att fylla 20 år också, så kul. Jag har ett kontrollbehov, måste veta hur dagarna ser ut och planerar sedan i mitt huvud varje klockslag. Något jag kanske jobba på det här året.

Känns som att jag borde ta alla beslut hemma om hur jag ska göra, men samtidigt kanske det här är min chans att åka starta nytt när jag åker till Australien.

Likes

Comments

Kan inte förstå att det är julafton imorgon. Fortfarande + grader ute liksom, no christmas spirit here.
Har varit och tränat nu på morgonen, hade ingen motivation alls tråkigt nog men den kommer nog tillbaka. Jobbar idag mellan 15-19 vilket betyder att jag stänger så efter blir det nog att fortsätta packa och lägga mig tidigt då träning står på schemat 08:30 imorgon. Firar jul hos pappa med hans sambo och hennes släkt, sedan hem igen den 25e för att ha en arbetsintervju via telefonen och träna. Jobb den 26e mellan 08-16, lämna min katt hos kompis och sen hem och sova för att den 27e 02:10 beger jag mig mot Landvetter för att börja resan mot Filippinerna. Behöver bli brun, känner mig så blek. Får jag jobbet så måste jag bestämma mig om jag ska ha kvar de andra jobben eller om jag ska ta bort något. Så många tankar i mitt huvud så vill springa iväg från dem.

Likes

Comments

8 dagar kvar till Filippinerna och 105 dagar kvar till Australien.

Har så mycket som jag längtar till nu, Filippinerna, Australien och min 20-årsdag som inträffar när jag befinner mig i Australien. Enligt mig själv så har jag hela 2017 redan planerat med resor och jobb. Tanken är att efter Australien kommer jag ta mitt pick och pack till Norge där min äldsta kusin bor och vara inneboende hos honom och han tillåter detta och sedan jobba i Norge. Det är nämligen så att företaget som jag jobbar för nu har affärer i Norge också med samma utbud men det har ett annat namn. Hoppas på att jag kommer att få något av de jobben. Vill bort från Sverige och se annat, ha andra rutiner.

Jobbar på som vanligt och träningen har hamnat åt sidan lite men det ska ändras. Bokade nyss in en klipptid imorgon och ska även ringa tandläkaren för att få tid innan jag åker då det är lite problem med en visdomstand. Men det får vänta tills imorgon för nu ska jag sätta på en serie.

Likes

Comments

Första gången jag var i Filippinerna var för 9 år sedan. Jag fyllde 10 år på den resan, vi var borta i 2/3 veckor och ett av ställena vi var på var typ nyöppnat så det var inte stort. Andra gången var jag 12 år och då åkte vi tillbaka till ett ställe där vi var första gången men nu hade det blivit större, flera rum hade tillkommit och det hade blivit större. Förutom att det hade blivit större så kom personalen ihåg oss, några kände igen oss och då hade det ändå gått 2 år sedan vi var där. Vi åkte dit en tredje gång och då var jag 14 år, även då kom de ihåg oss. Mamma fell in love with the place så att säga. Inte bara för att det är fint och mysigt utan för att personalen kom ihåg oss efter bara en vistelse i en vecka. 

Sedan jag var 10 år har vi åkt till Filippinerna förutom en gång då vi åkte till ett annat ställe. Det började väl helt efter jag var 14 år. Det var även den sista familjeresan vi gjorde innan mina föräldrar skilde sig. Så att komma tillbaka till det stället är både jobbigt och skönt. Det som är roligt är att vi var där när det inte var så populärt. Nu är det inte längre bara en resort utan du kan hyra lägenheter bredvid och bo i som tillhör resorten.

Om 22 dagar åker jag dit igen för att vara med min mamma i 2 veckor för att hon ska stanna i 6 månader. Vi har ett hus där nere som vi hyr och det är 3-4 min gångavstånd till resorten som jag är på nästan varje dag. I huset bor jag, min mamma och hennes kompis som hon äger en bar med. I huset finns även en katt och två hundar som vi har. En av hundarna får gå fritt på gatan då den kommer från gatan men hamnade hos oss då vi har hennes valp, hon följer efter en vart man än går och håller koll. Man kan väl säga att det är som ett tredje hem för mig, även om jag inte träffar några då jag är ganska obekväm med nya människor och att de är i så olika åldrar. Man kan väl tro att jag har några vänner där nere men helt seriöst så känner jag några men är så obekväm så vill inte vara med någon. Vi får se hur det blir den här gången.

Stället heter Pura Vida Dive & Beach resort och är mest för de personer som dyker då poolområdet inte är det största, men mysigt och fint. Det är i Dauin som ligger i staden Dumaguete som är på Negros. Eftersom att min mamma och pappa dyker så var det skälet att vi åkte dit från första början. Även om vi åker dit hela tiden så är det skönt att komma tillbaka och veta att jag känner mig trygg, inte bara för att jag har en "vakthund" med mig överallt men också att jag vet vilka de flesta där är. Det kanske inte är de där vita sandstränderna med klarblått vatten men det är så mycket bättre. Alla är så snälla och trevliga så hade inte velat komma tillbaka till något annat ställe.

Som jag nämnde tidigare så har min mamma en bar nere i Filippinerna som hon har haft i 1 år med en kille från Schweiz som bor där nere. Baren är en av de fräschaste där. Så när jag kommer dit blir det lite extra jobb, då jag hjälper till. Finns inte så mycket att säga, hon har en bar och det går bra för dom. 

Där kom lite info om Filippinerna om livet där och hur det börja.

Likes

Comments

Livet rullar på, mina veckor består av träning och jobb. Har börjat att kolla på SKAM som är en norsk serie, rekommenderar stort! Jag har sett ett halvt avsnitt av årets julkalender, känns ändå bra. Tittade inte ens på förra årets, senast jag minns att jag kolla på julkalendern var för 3 år sedan då det var Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst. Sad but true.

Mina inlägg är röriga och det får dom vara för att det händer inget spännande i mitt liv just nu. Jag åker till jobbet - åker hem för att byta om och sedan träna - kommer hem och duschar - äter och kollar lite serier - somnar. That's my life. Liksom nu är klockan redan 9 och jag har inte hunnit så mycket sedan jag kom hem. Varje tid jag får över så gör jag ingenting utan bara andas och tar det lugnt.

Cold as Ice av The Main Level är en låt jag har nyss börjat lyssna på och kan inte sluta lyssna på den. Jag lyssnar inte på någon speciell musik utan går väl på känsla om den är bra eller inte. Men denna låt är enligt mig skön att lyssna på. Vem vet ni kanske hatar den...

Likes

Comments

Nu har jag äntligen bokat flyg till Australien och även kursen är bokad. Turistvisumet är fixat men funderar på att söka work and holiday så man får jobba där men det kostar en del, får fundera på det. Om 123 dagar befinner jag mig i Australien.

Likes

Comments

Idag är det alla helgons dag och mitt jobbpass börjar 12. Stannade hemma sjuk 2 dagar denna veckan då jag inte kunde svälja, men det känns bättre nu så blir nog ett pass på gymmet sen. Annars har jag slutat ett av de tre jobben jag har men det gick några dagar tills jag fick ett nytt, så nu har jag tre jobb igen. Nästa vecka är fullpackad med jobb, men kommer kännas bra sen när lönen rullar in på kontot.

Likes

Comments

Var ett tag sedan jag skrev men jobbet har tagit över och är helt slut när jag kommer hem. Är lite förkyld vilket tar på krafterna och dum som jag är så tränar jag även om halsen gör ont, that's who I am.

Sitter och internet shoppar utan att beställa något, finns några godingar man vill ha. Jag har fått något för luvtröjor just nu, men har bara med dragkedja. Sedan har jag fått något för nike tröjor, alltid snyggt till vardags. Luvtröjor eller tjocktröjor är något jag lever i när jag jobbar, varmt och skönt. Sällan jag har jeans till utan det brukar vara yogapants eller träningsbyxor.

Likes

Comments