Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej! Nu har jag och philip bokat resa till Bali! Det ska bli såå skönt att få komma iväg. min kropp och själ behöver det verkligen, är så satans torr i huden just nu så allt bara kliar hela tiden :/ Ska även köpa en luftfuktare för att öka luftfuktigheten, vilket sägs kan lindra torrhet i huden. Vi får se om det fungerar, hoppas det!

I alla fall så måste vi börja leta hotell, jag vill gärna ha något nära stranden, philip vill ha superlyxigt med egen butler mm. haha. Vi får se vad det blir!


Ska vidare till jobbet strax så ska börja göra mig i ordning!


//fanny

Likes

Comments

Hello lovies

Har nyss vaknat upp efter en kopp kaffe och lite yoghurt, sitter nu och räknar lite ur boken som är allt annat än hel haha! Min fd mattelärare gav mig boken så jag slapp låna från biblan, väldigt snällt för det var den allra sista på hela carlforsska sa hon!

På tal om böcker så skaffade jag igår "bookbeat" som är samma sak som storytel. Daniella Dansson, som gick i Alices klass dvs klassen över mig, driver "nyahemmet" på Instagram. Hon hade nämligen fixat fram en rabattkod till oss följare så man fick en gratis månad. Ska läsa den här månaden gratis sen hoppas jag på att få presentkort i julklapp. (hint!!!)


// Fanny


Likes

Comments

.. eller bara Starten?

Det har varit en längre frånvaro från blogg en på ett tag. Detta på grund av flera olika anledningar som till exempel sjukdom, jobbsökande och allmänt svackande fram och tillbaka. Nu börjar jag ta mig tillbaka upp på fötter igen.

Jag har varit sjuk för att;

- Det har visat sig att jag har luftburen allergi

- som de flesta andra tar an någon gång på sig för mycket ansvar. Detta hände mig big time

- Det börjar bli vinter

Min 3 månader långa förkylning har varit rent ut sagt ett helvete. Det började i slutet av augusti då jag blev störtförkyld. Så fortsatte det till oktober men då började stoooora eksem bränna upp i mitt ansikte. hade feber var och varannan gång jag kom hem från jobbet. Efter flera läkarbesök gjordes vid det senaste ett blodprov som visade positivt för luftburen allergi. Det resulterade med att jag fick sluta på m4, då hantering av tomgods inte är den bästa miljön för min hälsa då det är fruktansvärt dammigt.


Så hoppar vi tills där jag är nu. Jobbar på hemtjänst, inte optimala arbetet för mig men jag är i alla fall friskare och mindre utslag (har bokstavligen talat dett ut som ett rödlyse). Kommer jobba kväll ett tag framöver så att jag hinner plugga till både högskoleprov och matteprövning i ma1b från gymnasiet. Betygen ser bra ut när man kollar på dem, inget anmärkningsvärt förutom ett enstaka betyg i spanska. Under gymnasietiden hann jag inte reflektera speciellt över hur mycket det nya betygssytemet som skolverket införde 2011. Systemet är ett A till F-system där A är högsta och F är icke godkänt. Det enda som en kan tyckas är någorlunda bra är att den som har svårt i skolan har lättare att klara sig utan ett icke godkänt betyg. Med nackdelarna väger tungt emot då;

1. En elev som med det gamla betygssystemet skulle fått MVG i en kurs får nu C, B eller A, beroende på hur läraren tolkar betygen.

2. Man kan inte ha en dålig dag på ett prov- då är det kört. Man kan under hela året få A på alla uppgifter, men pga ett snedsteg på ett prov och då får E, låt oss säga nationella, kan eleven få ett slutbetyg D.

3. Betygskraven är högre än det förra betygsystemet.

4. 95-97 årskullarna är försökskaniner

Detta betygssystem är fruktansvärt skevt och det visar sig ganska tydligt när man räknar ut snittet på betygen som man skulle ha om man gick gymnasiet from 2010. Min snitt höjdes med ca 1,5.. Ganska mycket skillnad enligt min mening!


Nåväl, det är som det är. Därför har jag se senaste veckorna börjat plugga upp mina betyg men framförallt plugga till Högskoleprovet. Som inte så många vet så har jag som mål att komma in på jurist alt. affärsjuridikprogram. Det är det långsiktliga målet.

Det kortsiktliga målet är att bli frisk så jag kan bygga upp min fysiskt och psykiskt igen.


Fanny

Likes

Comments

​Heeej! Det var ett tag sen.. hehe. 

Jag sitter i soffan och äter frukost samtidigt som jag planerar halloween tillsammans med mamma (viktigt viktigt det här med halloween). i år blir det nog rekord på inbjudningslistan! 


Annars så jobbar jag lite på lagret, lite med hemsidan och väntar på svar på ännu ett jobb! Får jag detta jobbet kan jag planera min tid bättre och få tid över till att plugga. Jaaa jag pluggar till högskoleprovet, har till och med köpt en övningsbok av Oliver! Hoppas att jag kommer höja mig från förra resultatet som var lite för lågt för mitt eget bästa haha. well well, game on. 


Nu måste jag väcka Philip och go to work!


Hej så länge <3​

Likes

Comments

Jag kände att jag ville fräscha upp sängen lite, så köpte lite tyg och sydde nya kuddar, skaffade också nytt påslakanset och plädar. Philip valde temat marin och här är resultatet!


Likes

Comments

Kolbotten är världens mest fett och kaloririka maträtt som går att äta. Just därför ska man äta den en gång per sommar, det räcker! Men så gott!Likes

Comments

När jag och Philip var i Grisslehamn åkte vi ut till Edblad i gåsvik, där jag fick med mig lite hem. Jag köpte Aija necklace & bracelet, thassos necklace och den roséfärgade fick jag i studentpresent!

Älskar edblad!

Likes

Comments

Hej!

Jag är sedan länge sen hemma från USA, och även om det var en fantastisk resa så var det skönt att få komma hem och få träffa familjen. Skönt är det även att Alice kommit hem till Sverige! Nu flyttar hon till Göteborg för plugg på CHALMERS!!! Så otroligt stolt över henne!<3 Direkt när jag kom hem så drog jag och my man ner på roadtrip till Åhus för att fira midsommar, lika grymt som alltid. Sen var det bara att hinna komma hem igen innan vi skulle flytta in honom i hans nya lägenhet, som jag i skrivande stund sitter i. Bilder kommer!


Annars så har jag fullt upp med jobbet på lagret, nytt jobbsökande och försöka planera lite i framtiden, typ vad jag ska bli, haha. Jag kommer nog knäcka den nöten, det vet jag


Nu måste jag springa iväg till jobbet


xx FannyFikapaus med Claydon på Global, grymt god smoothie och tårta!

Snygging med hund

Min bästa Lovisa fixade till mitt barr. Hon är så duktig!<3

Midsommar

Philip hittade en kompis, Vilma! (Kusindotter)

​Inte alla som diggar PBM, inte jag iallafall

Likes

Comments