Den här texten har legat ofärdigt i ett Google docs dokument i flera veckor. Har inte känt för att dela med mig, men känner mig läkt nu. Känner mig okej.

Att göra slut. Något jag var livrädd för. Något jag tror att många i förhållanden är livrädda för. Att göra slut. Ett val som jag gjorde, helt själv. Bara jag. Efter att ha gjort val som en tvåsamhet så länge.

Att vara den som gör slut är komplicerat. Får man vara ledsen? Jo, tycker jag. Varför skulle man inte? Jag har förlorat en av mina bästa vänner. Någon som jag kunde berätta allt för. Den enda personen vars känslor om mig jag inte tvivlade på. Någon jag alltid kunde lita på. Jag har förlorat allt detta. Och fastän det var mitt val gör det mig ändå ledsen.

Bara att hitta modet att erkänna det för mig själv; jag älskar honom inte mer, var otroligt svårt. Det tog mig månader att inse. Men jag gjorde det. Och där var det. Två år. Slut. Bara sådär. Och alla stunder ligger framför mig och jag undrar om de betyder något mer. Om de någonsin har betytt någonting.

Men cirka en månad har gått, och jag känner mig mer ihoppusslad för varje dag som går. Allt det här har också medfört en sorts lugn, en sorts frihet, som jag längtat efter. Jag klarar mig själv, och det är så jävla befriande att tänka på.

Bild från en myskväll i mars. Sånt behövs.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Behöver ibland en påminnelse.

Tatureringssug.

Drömkök/badrum.

Celebrity crushes at the mo.

Fina ord som är viktiga att komma ihåg.

Broderade klädesplagg <3

Bilderna och deras källor finns på min pinterest.

Likes

Comments

Jag har fått som vana att tillbringa några förmiddagar i veckan med att gå på långa promenader. Älskar att vara utomhus den tiden på dagen, det känns som om ett lugn kommer in i kroppen som sedan stannar där. Få människor, kall luft, solljud, fågelkvitter.

Domkyrkan såg ganska präktig ut.

I allmänhet har jag haft en ganska meh dag. Jätteoproduktiv. Så kan det bli ibland. Tar igen det imorgon 💪

Ha det bra, puss!!

Likes

Comments

Hejsan!

Mötte idag upp två fina vänner för att gå på en museidejt vändagen till ära. Dagen började med en take-away kaffe på en bänk i solen.

Finisar!

Sedan gick vi vidare till Wäinö Aaltonens museum där de för tillfället har en Tom of Finland utställning som vi alla tre var ivriga på att se.

Konstvetare in their natural habitat.

Efter museibesöket gick vi tillbaka mot stan längsmed ån (alltså detta väder!! Så underbart med lite vår!).
​Eftersom konst gör en kaffesugen satte vi oss på en uteservering med varsin kopp (Kajsa drack varm kakao).

Årets första terasshäng <3

Ha det megabra!

Likes

Comments

Hallå!
Tänkte att detta kunde bli ett sorts presentationsinlägg då mitt första var lite mystiskt. Tycker "Lär känna mig listor" kan vara ganska bra då man är fantasilös som jag men ändå vill få något sagt. Tog listan från Flora Wiströms blogg.


1. Hur gammal är du?
21.

2. Hur gammal känner du dig?
Det varierar. För det mesta som min riktiga ålder, min ibland äldre, ibland yngre. Vissa dagar kan jag känna att "Holy shit, jag har verkligen mitt shit together!!", andra dagar vill jag bara hem till mamma och pappa och leva utan ansvar.

3. Var bor du?
Åbo! I en lägenhet i ett rosa hus med två roomies. Älskar verkligen att bo i Åbo, det är en perfekt storlek på staden liksom; inte för stor, men inte heller för liten så man blir uttråkad, precis lagom.

4. Vad har du gjort idag?
Vaknade bredvid min pojkvän hemma hos mina föräldrar. Steg upp, gjorde frukost; bananpannkakor med blåbär och hallon. Tog sedan en promenad i solskenet på en skogsväg nära mina föräldrars hus. Gjorde efter det lunch, åt den och drack kaffe. Sedan skjutsade min pojkvän mig hem till Åbo och efter det har jag inte gjort så mycket. Sitter i skrivande stund i badrock och mumsar på morot och gurka med hummus, yum!

5. Sommar, höst, vinter eller vår? Vilken föredrar du? Varför?
Hösten, utan tvekan. Perfekt väder, perfekt temperatur, perfekta färger. Bara perfekt helt enkelt!!

6. Är du beroende av nånting?
Hmm, kanske min telefon, skulle nog inte klara mig länge utan den. Och sociala medier.

7. Nämn tre saker man kanske inte vet om dig?
1. Jag älskar One Direction, haha. Tror det är en sak man kanske inte skulle tro om mig.

2. Jag älskar att handarbeta. Sy, sticka, virka. Det är nog inte så många i min ålder som är intresserade av sånt, och det får mig lite att känna mig som en tant, haha.

3. Jag kan absolut INTE sova med mindre än två kuddar. Det går inte.

8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Peppar inför Romresa i maj, som gärna skulle få hända redan nu.

9. Vad är du på för humör just nu?
Ganska bra humör. Haft en skön, chill dag.

10. Vilket är ditt favoritgodis?
ÄLSKAR lösgodis mer än allt annat. Min favorit är nog punschbollar, mmmmm.

11. Vilken är din favoritaffär?
Tror nog det är Monki. Men jag gillar också att handla på loppis, snällare mot miljön och plånboken. ÄLSKAR också att ströva runt i Ruohonjuuri.

12. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Tror jag är både och? Om man kan hahah. Jag älskar att sitta uppe sent, men jag älskar också hur fullbordad jag känner mig när jag stiger upp riktigt tidigt.

13. Har du blivit sydd nångång?
Nej. Har aldrig brutit något heller, tråkig jag är :(

14. Vem gjorde senast nåt extra speciellt för dig?
Kanske då min pojkvän för några veckor körde hit till Åbo för att träffa mig mitt i natten efter en teaterföreställning i Helsingfors. Tyckte det var ganska snällt och speciellt.

15. Är du blyg?
EXTREMT blyg. Har också en släng av socialfobi som spökar, vilket säkert förstärker blygheten.

16. Vad heter du i andra namn?
Charlotta. Jag hatade mitt mellannamn som yngre, men nu tycker jag nästan mera om det är mitt förnamn. Skulle nog hellre heta Charlotta i förnamn än Fanny.

17. Vill du gifta dig?
Kanske, men inte i kyrkan tror jag.

18. Har du något smeknamn?
Tror inte det. Fanny är ett ganska simpelt namn, det kräver nog inte smeknamn.


Ha det bra, puss och kram!


Likes

Comments

Vet ni vad? Jag är skiträdd för att börja blogga. Jag vet, dumt, eller hur?
Jag förknippar bloggar med prestation. Jag måste leverera, jag måste skriva ett visst antal inlägg per vecka, jag måste vara proffsig, jag måste prestera. Men tänk om jag skulle börja blogga utan allt det där? Utan alla måsten? Vad skulle hända då? Det återstår att se, antar jag.


En bild från en mycket soligare dag än denna, sånt kan behövas ibland :)

Likes

Comments