Header

Jag visade er en mörkblå klänning, men när jag fick hem den var jag inte helt nöjd (den var jättemycket för lång bland annat) så jag skickade tillbaka den. Istället beställde jag den här, på samma hemsida. Jag hade inte alltför höga förväntningar för att inte bli besviken, och jag räknade med att behöva sy upp den om jag skulle välja att behålla den. Men till min förvåning satt den perfekt! Jag är så glad verkligen, jag som bara är 164 cm lång och ändå är den perfekt i längden.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Som rubriken lyder - jag är lite smågalen. Jag är ett sånt sjukt kontrollfreak och ibland kan det gå lite överstyr och faktiskt bli psykiskt jobbigt haha, och jag känner att jag är lite påväg åt det hållet nu. Jag har nämligen börjat planera min packning till Australien. Det är nästan ett halvår kvar och jag sitter redan och funderar på vad jag vill ha med mig och hur jag ska packa som smartast haha. Jag kommer dock inte låta mig själv faktiskt börja packa i min resväska, det kommer bara bli omständigt senare hahah!

På tal om packning till Australien så var jag i veckan i Kristianstad och köpte massor av linnen och t-shirts på H&M som var på REA och kostade typ 30 kr/st (helt otroligt billigt, köpte 7 plagg och det kostade sammanlagt 280 kr(!!) varav en body kostade 100 kr och resterande 6 plagg 30 kr/st). I Australien (framför allt i norra delen) är det jättevarmt året om och jag vill bunkra upp med stilrena linnen, bekväma t-shirts och snygga shorts att använda. Jag har en hel del sommarklänningar som jag vill ha med mig också. Jag försöker dock tygla mig själv från att köpa för mycket och när det väl är dags ska jag se till att inte packa väskan full, för jag är helt säker på att under ett års tid kommer vi genomföra ett antal klädköp i Australien också.

Jag kunde inte hitta de plaggen jag köpte på H&M's internetsida. Men klicka HÄR för att komma till REA-sidan för jättebilliga linnen på H&M, eller klicka på en av bilderna nedan för att komma till de plaggen jag valt ut som jag tycker är riktiga kap!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag har blivit mer och mer sugen på att införskaffa en så kallad actionkamera att ha i Australien. Det är som en GoPro bara det att den inte har märket GoPro - därav det drastiskt billigare priset. Tyvärr är det ju så att man många gånger betalar mycket för märket. Den jag har tittat på heter KitVision Escape HD5W och är alltså en actionkamera som är oerhört kompakt och smidig att ta med sig överallt. Det som lockar mig mest är att man får med ett vattentätt hölje som ska göra att kameran klarar ett djup på 30 meter under vattnet. Just i Australien och Stora barriärrevet är det en helt annan värld under vattnet och det hade varit roligt att kunna minnas även delarna under ytan i form av filmer och bilder. Jag ska fundera lite till, Alexander tycker att det räcker med att skaffa ett vattentätt skydd till mobilen och ta foton och filma med den istället.

Skulle ni vara intresserade av den så finns den på Elgiganten för 799 kr (klicka på en av bilderna nedan för att komma direkt till sidan).

Bilderna är lånade från www.elgiganten.se.

Likes

Comments

Det sista boendet vi bokat såhär långt är tre nätter, 27 sep-30 sep på hotellet Palm Royale Cairns som ligger 10 minuters bilresa från Cairns centrum. Vi åker alltså tillbaka till staden igen efter att ha upplevt barriärrevet och regnskogen. Det som är lite unikt med detta hotell är att inom hotellområdet finns 1 hektar stor tropisk trädgård. När vi bor här ska vi börja titta ännu mer efter någonstans att bosätta oss och efter jobb såklart. Efter denna hotellvistelse blir det inget lyxliv längre utan då börjar vårt liv och vår flytt till Australien!

Likes

Comments

Efter att vi har utforskat det Stora Barriärrevet och slappat på Fitzroy Island ska vi ta oss cirka två timmar uppåt i landet till Cape Tribulation, och bo i Daintree Rainforest. Daintree Rainforest är en stor regnskog som finns på Australiens nordöstra kustremsa och det finns en hel del villor, stugor, semesterboenden, vandrarhem, hotell etc som är byggda mitt i hjärtat av den djupa regnskogen. Jag och Alexander vill så hemskt gärna uppleva äkta regnskog så vi har bokat en stuga/ett rum på Heritage Lodge & Spa 'in the Daintree' som ligger mitt i regnskogen! Detta boende har guider som kommer ge oss privata guidningar i genom regnskogen. När jag tänker på detta och tittar på bilderna så blir jag livrädd och jätteglad på samma gång, och det ska bli fruktansvärt roligt (och läskigt)! Här ska vi bo tre nätter, 24 sep-27 sep. Vi bokade bara tre nätter just för att vi tror inte man orkar bo mitt i regnskogen längre än så pågrund av den skyhöga värmen och luftfuktigheten.

Likes

Comments

Fitzroy Island är en ö som ligger 45 minuters båtresa från staden Cairns där vi bor första veckan. Fitzroy Island är en väldigt liten ö, med bara ett resort/hotell på, och där ska vi bo i fyra dagar. Resorten heter Fitzroy Island Resort. På bilderna ser allt helt fantastiskt ut så jag längtar oerhört mycket efter detta! Den här resorten anordnar båtutflykter där man får testa på dykning och snorkling under övervakning, och även båtutflykter ut till Stora Barriärrevet (Great Barrier Reef på engelska) som vi jättegärna vill snorkla och dyka i! Så det kommer vara vår stora sysselsättning 20 sep-24 sep när vi bor här.

Att tänka på när man bokar detta hotell är att man inte får ta med sig någon alkohol ut till ön eftersom resorten har ett speciellt alkoholtillstånd. Man måste också vara minst 18 år fyllda för att få bo där, om man inte åker med förälder/vårdnadshavare.

Bilderna är lånade på Fitzroy Island Resort från www.booking.com .

Likes

Comments

Det här är det första boendet vi kommer bo på, det är ett lägenhetshotell som ligger ganska centralt i Cairns. För er som undrar så ligger staden Cairns i Queensland, uppe i nordöstra delen längs med kusten i Australien. Ett välkänt resmål, just på grund av bland annat Det stora barriärrevet (världens största korallrev) som ligger bara en kort båtresa ut från land i Cairns.

Vi flyger alltså från Sverige tisdagen den 12 september har vi tänkt, är framme på Cairns flygplats onsdagen den 13 september kl. 17:10, och vi ska bo här 13 sep-20 sep, alltså en vecka. Tanken är att vi här ska vila upp oss och bli av med jetlagen, ta oss ut på stan och lära känna staden och kulturen, börja fixa australienskt mobilnummer, bankkonto och bankkort och börja leta efter en potentiell lägenhet för oss att hyra.

Boendet heter Cairns City Palms och är ett lägenhetshotell. Alla bilder är lånade på lägenhetshotellet från www.booking.com

Likes

Comments

Planeringen fortsätter och som det ser ut just nu kommer vi flyga till Cairns i Queensland, Australien i första taget. Planen är att vi flyger dit tisdagen den 12 september - tips att flyga på tisdagar nu, billigaste dagen i veckan att flyga på! Ska visa er de hotell vi bokat.

Likes

Comments