Det har gått en stund igjen siden siste innlegg. Jeg var hjemme i to uker i løpet av påskeferien, jeg og Electra koste oss masse sammen og det har aldri vært så vanskelig å reise fra henne som det var denne gangen! Selv om det bare var for tre uker. For i går hadde jeg min siste eksamen, og reiser hjem for sommeren kommende onsdag. Det blir utrolig godt!

Helga etter at jeg dro tilbake til Liverpool nå i april var Electra med Charlotte på kurs med Hestebente , noe som gikk veldig bra etter hva jeg har hørt. De red dressur, øvde på fordelsvendinger og det å holde henne stilt på rette spor. Electra er veldig godt grunnridd i både skritt og trav, så dette var nok ikke noe nytt for henne - men kjekt å friske opp litt. Får se om vi ikke får begynt å jobbe litt med galoppen i løpet av sommeren, men enn så lenge har vi ikke engang galoppert på tur, så hun kommer nok til å trenge mye tid før hun er sterk nok til å bære seg i galopp på banen.

Nå har hun hatt ridefri siden kurset, da jeg tror det er det beste for ryggen hennes. Jeg har kjøpt ny sal til henne som er på vei i posten akkurat nå. Det ble sprang- og ikke dressursal, men det er helt okei - vi får sikkert til å ri dressur i den også; jeg synes personlig at det er bedre å ri i sprangsal på tur, og det er jo det vi gjør mest!

Her er noen få bilder fra da jeg var hjemme:

Kjempekoos!! Dette var den første turen vår etter at jeg kom hjem.

Vi var på ridebanen noen av dagene og prøvde litt av hvert, men hun fikk løpe løs en del også og det er jo alltid gøy!

En av dagene ville hun ikke løpe uten at jeg ble med, her står hun og lurer på hvorfor jeg ikke holdt følge hele veien haha.

Denne dagen hadde jeg egentlig sagt at Charlotte kunne ri henne, for jeg var borte i familieselskap. Men kom innom stallen på kvelden, og da hadde ikke Charlotte rukket Electra enda, så vi ble med på tur med Charlotte på Tara og Silje på Esperanza. Kjempegøy, Electra var såååå sprek!!

En annen dag på banen, da Electra fant ut at det var dødskult å hoppe over disse bommene!

Charlotte har lært henne å stå i ro uten å være bundet opp! Helt topp, Electra synes også det er veldig behagelig.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

  • 10 lesere

Likes

Comments

Nærmere bestemt om 9 dager, og da blir jeg på Inderøya til den 17. april. Så reiser jeg tilbake til Liverpool, skriver ferdig den siste oppgaven samt. tar eksamen, og så reiser jeg tilbake til Norge for sommeren 10. mai.

Gleder meg sååååå mye til å se Electra igjen, og håper vi får fint vær så vi kan finne på mye kos! Helt generelt blir det deilig å komme hjem; selv om det er kjempefint i Liverpool akkurat nå blir det fint å komme hjem til den norske våren, selv om den er *litt* på etterskudd skal jeg tro ryktene... Her borte har påskeliljene blomstret i et par-tre uker allerede, det er knopper på trærne og ja - jeg skulle veldig, veldig gjerne hatt Electra med meg her borte... Kanskje en vakker dag?

Fikk dette bildet fra Charlotte i dag, fra en barbaktur:

Charlotte rir henne stort sett bittløst tror jeg, selvfølgelig helt i orden da jeg vil hun skal fungere uten bitt. Selv trenger jeg å øve meg myye før jeg føler meg kompetent nok til noe som helst, da jeg er så ute av trening. Får se om vi ikke kan bli med på en lett dressurtrening i løpet av sommeren!

  • 33 lesere

Likes

Comments

electra

...mest fordi det ikke har vært noe spesielt nytt å meddele. Electra har noe å gjøre stort sett hver dag; hun blir ridd, er med som håndhest, og får gå løs på tur innimellom. Hun ris både på tur og på bane, hun har nå begynt med litt bomarbeid (kun helt nede på bakken, altså ingen cavalettier eller opphøyde bommer) for å aktivisere hele hesten litt mer.


📷Charlotte

Jeg har ikke bestemt meg for hingst enda, da det er hingstekåring 1.-2. april, så venter og ser hva som skjer der først. Som nevnt tidligere har vi noen gode kandidater, men det er et par stk. jeg gjerne vil se bedømming på før jeg gjør noe.

Likes

Comments

Så er jeg tilbake i Liverpool, og her blir jeg etter alt å dømme fram til midten av mai, circa. Electra blir som vanlig tatt vare på av Charlotte i mellomtiden.

Mens jeg var hjemme fikk vi ridd noen fine turer, et par som ikke var så fine, og kost oss mye sammen. Den trønderske vinteren har ikke vært hva den en gang var de siste årene, og mye av tiden jeg var hjemme regnet det masse; gjørme halvveis opp til knærne på hestene, og generelt ikke spesielt fristende å ri tur. Det er i sånne stunder man ønsker seg ridehall!

I forrige blogg nevnte jeg to fine turer vi hadde, de to dagene var det mildt og vått uten antydning til snø. Neste gang jeg red ut på henne hadde det faktisk snødd, men det var enda vått. Det var ikke en god tur, da vi red alene, og Electra testet meg igjen. Hun gjør det bare når vi er alene, noe som kan ha med å gjøre at hun er så lav på rangstigen. Uansett, på et punkt stoppet hun og nektet å gå videre - til slutt endte det med at hun steilet så høyt at jeg trodde vi begge skulle falle, og bestemte meg for å ikke prøve lenger; jeg kunne ikke ringe ut med telefonen, så det hadde ikke vært så bra om jeg hadde blitt liggende igjen alene... Hun fikk ikke gå den veien hjem hun ville, så jeg fikk jo viljen min der i det minste.


Neste og siste tur var på torsdag. Det var rundt -12 grader - dagen før var det enda kaldere og nydelig vær (det hadde snødd myye) men da fikk vi hovslager Toril på besøk og jeg var altfor kald til å ri da Electra var ferdigskodd. Torsdag ble vi med Charlotte som red Lotte, og Kim som kjørte slede med Kasper. Kasper skulle trene på å kjøre sammen med faren sin faktisk, så hoppene våre fikk møte hingst! Electra hadde ørene på stilk og showet som bare det, haha! Skulle ønske noen hadde filmet det, hun viste nok mer cob-aksjon da enn hva hun vanligvis gjør! For andre gang opplevde jeg også at hun steilet, haha. Alt for å vise seg for hingsten, mente Electra.

Charlotte og jeg red hjem alene, så gutta kunne trene i fred uten hoppene - ikke at hingsten så ut til å bry seg noe særlig om dem. Electra var kjempegira hele veien hjem, kom til og med med et kjempebukk som gjorde at jeg mistet stigbøylen, og delvis balansen. Egentlig kan jeg ikke klage, jeg mener at når hun hopper og spretter litt må det bety at hun føler seg bra, og det er det viktigste!

Denne turen ble det siste jeg så av ponnien før jeg dro tidlig fredag morgen. Det blir lenge til neste gang, men hun blir tatt godt vare på, så det er bare savnet etter henne jeg merker - bekymret er jeg i hvert fall ikke!

Ute og lukter på snøen, nyskodd.

Hjemme etter sistnevnte tur! Du ser vel jeg er fornøyd... ♥︎

  • 55 lesere

Likes

Comments

electra

Har vært hjemme på Inderøya i litt over to uker nå. Jeg og Electra har hatt mange fine dager sammen, blant annet to superfine turer i skogen den første hele uka jeg var hjemme. Da var vi i skogen med Charlotte og Lotte på mandagen, og så på en lengre skogstur den tirsdagen, med Charlotte/Lotte og Kim/Kasper. Så fikk frøken fri noen dager før vi tuslet til ridebanen og surret rundt der; jeg har glemt alle de fine detaljene man trenger i dressur, så selv om Electra gjorde de øvelsene jeg ville, ble jeg hard i hendene fort pga. alle de andre småfeilene jeg gjør. Dette må vi få fikset på til sommeren, forhåpentligvis...

På Instagram-kontoen vår har jeg publisert noen bilder: flyingelectra. Skulle ha skrevet mange flere blogger enn jeg har gjort, men juletiden er fullpakket av tradisjoner, og dermed blir det lite tid til blogging.

Også er det jo noen uker siden jeg skrev at jeg trodde jeg var i mål med hingstejakten, men det stemmer selvfølgelig ikke, hehe. Nylig dukket det nemlig opp to fine kandidater til, sukk... MEN, jeg har tenkt å ha bestemt meg før jeg reiser over til Liverpool igjen den 6. januar, da.

I morgen er jo nyttårsaften, og jeg gruer meg skikkelig mye, da Electra blir helt panisk redd av rakettene... Hun sto inne natt til i dag, og skal også stå inne i natt (vi har helt råttent vær), så håper at det i det minste kan hjelpe henne litt, så hun ikke kjenner på det unormale ved å stå inne på natta i morgen kveld. Vurderer å ringe dyrlegen og få dopet henne ned... Venter heller i stallen de timene det tar etter at dopet har gått ut så hun kan spise, enn å ringe veterinær klokka ett fordi hun har ødelagt seg. Huff, årets verste dag for alle hesteeiere...

Fra turen vi hadde forrige mandag med Charlotte/Lotte.

Likes

Comments

electra

Da har jeg endelig kommet meg hjem for jula! Dro selvfølgelig i stallen så fort jeg hadde bil i går. Fant Electra på toppen av beite: hun så meg, kikket på meg i noen sekunder, så fant hun ut at hun ville bli med meg og kom mot meg. Temperaturen lå på 0, og det var veldig glatt. Planen hadde egentlig vært å ta henne med til naboen og longere litt på ridebanen der, men banen var skøytebane, så i går pusset jeg bare litt på henne.

I dag var det akkurat minusgrader, og selvsagt fremdeles glatt. Jeg hadde tenkt å ri henne en tur i dag, siden hun ikke ømmet seg over ryggen i går. Da jeg sjekket i dag var hun fremdeles fin, og det samme var beina. La på salen, fulgte med for å se om hun reagerte, men det gjorde hun ikke. Byttet stigbøyler, da jeg fikk Compositi-bøylene mine i posten i går. I mellomtiden hang hodelaget rundt hodet mitt, med bittet under jakken så det ble varmt.

Vi red bare en veldig kort tur, da det som sagt var glatt, og i tillegg var det tett tåke. Ville m.a.o. ikke ut på veien, og det var begrenset hvor langt jeg ville ta henne med i skogen også, siden det var så ekkelt underlag. Det ble en liten runde, først langs gårdsveien som går lengre bort fra hovedveien, så inn på åkeren "vår" og hjem igjen. Electra snill, men litt frekk på et tidspunkt.

Jeg tok henne med inn i boksen hvor jeg salte av henne, så fikk hun spise høy mens jeg ryddet opp. La på dekkenet og slapp henne ut. Alt i alt en koselig dag i stallen!

Følg oss på Instagram: flyingelectra

Likes

Comments

electra

Med hingstejakten, altså. Fra å ha hatt seks kandidater har jeg nå greid å komme ned til to alternativer. Enda er jeg ikke 100% sikker, men det er én av dem jeg heller mot, da det for det første er kortere vei dit, og så er det i tillegg lettere å skaffe transport dit. En tredje god grunn er at det er lettere for meg å kunne se til Electra der.

Kvalitetsmessig er begge hingstene utrolig vakre eksemplarer av rasen, så det er ikke sånn at jeg velger bort en flott hingst for en mindre bra hingst bare fordi det er kortere reisetid. Det er Electra som er den viktigste brikken her tross alt - hennes komfort er førsteprioritet!

In other news, Electra har fremdeles vondt i ryggen, så jeg har bestilt massasje til henne den 20. desember, hjemme på stallen. Det tror jeg nok kommer til å gjøre godt for henne, og forhåpentligvis løser det ryggproblemene. Det blir veldig godt å komme hjem til henne!

Et bilde Charlotte sendte meg fra en dag de hadde snø... Electra som får løpe og kose seg på ridebanen!

Likes

Comments

electra

Her blir det som vanlig dårlig med oppdateringer nå når jeg er i Liverpool. Electra har hatt litt vondt i ryggen etter at jeg dro hit, så Charlotte rir henne ikke, hvilket selvsagt er bra. Hun har nesten ikke blitt ridd med sal, så jeg heller mot at det er det sure været som har gjort det; at hun står og spenner seg når hun synes det blir kaldt, og dermed får vondt. Heldigvis sier Charlotte at det ikke virker som om hun har fått noen låsninger, så håper hun bare er støl. Det har vært mildt i Norge etter at jeg dro, men alle nordmenn vet jo at mild høst gjerne er verre enn kald høst, pga. at det blir så innmari surt når det regner.

Electra er med som håndhest i stedet nå for tiden, så hun får trimmen sin. Hun trenes jo uansett ikke spesielt hardt, så forskjellen er ikke veldig stor. Har tenkt å bestille equiterapeut til henne når jeg kommer hjem, hvis ikke ryggen blir verre nå da - da får Charlotte heller være tilstede.

Ellers har jeg intensivert letingen etter hingst, og har fått priser og sånt fra Storhaug. Kan se ut til at jeg sender henne dit til sommeren, men skal prate litt med Liisa før jeg bestemmer 100% sikkert. Det er nemlig en hingst til, en svart en, som ser innmari fin ut, men han er et annet sted i landet... Det er uansett skikkelig spennende, det er min framtidige ponni/hest jeg planlegger!


Fra fredag den 11. november... ❤️

Likes

Comments

electra

I helga var jeg og Electra på kurs, som jeg nevnte at vi skulle i et tidligere innlegg. Charlotte med Tara skulle også være med, så vi fikk skyss med dem.

Dag 1, lørdag.
Vi lastet hestene omtrent 9.30, og kjørte den korte veien til Kvistad Berg. Der lastet vi av og fikk satt hestene i stallen. Første del av dagen var teori: temaet var i grunn hestens sanser og instinkter. Ikke egentlig noe nytt, men veldig kjekt å friske opp i før vi begynte med det praktiske. Etter teorien var det demonstrasjon i rundpaddock, noe som var interessant, men det satte også i gang noen tanker i hodet mitt.
Etter demonstrasjonen ble det lunsj, før det var på tide å prøve med egne hester - dette skjedde på ridebanen, 3 stk av gangen. Jeg og Electra ventet til sist, da jeg ville se hva de andre gjorde først, hehe. Electra var kjempeflink, hun gjorde akkurat det jeg ba henne om. Eneste var at hun kom veldig nærme meg da jeg longerte, men det var jo også min feil siden jeg la presset på feil sted. Hun rygget, flyttet for- og bakpart, alt uten at jeg trengte å ta på henne. Så kom kurslederen og røsket skikkelig tak i taugrima for å få oppmerksomheten hennes, veldig unødvendig spør du meg... Electra ble mer redd enn ærlig oppmerksom, og jeg merket det da jeg fikk henne tilbake, for da var det som om hun ville krype opp "i fanget" og få trøst...
Jeg og Charlotte var enige om at vi skulle dra tilbake dagen etter, til tross for litt negativt inntrykk, og se hvordan det gikk.

Noen som er veldig fornøyd med flink hest. 💕

Dag 2, søndag.
I dag lastet vi på omtrent samme tid som i går. Da vi kom fram var ikke hestene sluppet ut, så vi måtte sette Electra og Tara ute på et beite. Været var veldig fint, så det gikk bra. Ikke noe teori i dag; noen av deltakerne sa hva de ønsket å gjøre, bl.a. hadde Charlotte lyst til å prøve å ri Tara, som er 3 år og ikke innridd. Men siden våre hester ikke hadde fått boks enda bestemte vi oss for å vente til de tre første hadde prøvd seg. Da de første gikk ut flyttet vi hestene inn. Dessverre ble det sånn at vi fikk dårligere og dårligere magefølelse ettersom ting skjedde ute på ridebanen... Til slutt bestemte vi oss for at våre hester ikke skulle gå gjennom det vi så de andre gjorde. Så diskret vi kunne tok vi med oss hestene opp til der hengeren sto, etter at Charlotte hadde ringt Kim, skyssen vår. Han kom heldigvis fort og vi slapp å konfrontere kurslederen...
Electra og Tara ute før kurset startet.
Electrus venter på å få dra hjem.

Hva skjedde så?

Jo, vi lastet av hestene hjemme, så trasket vi til ridebanen hos naboen. Der prøvde vi litt NH selv, og det gikk myyye bedre enn på lørdag! Electra holdt fin avstand da jeg longerte (så jeg har altså lært litt), og hun vender, rygger og kommer mot meg uten at jeg trenger å pirke og mase på henne. Såå flink!! Prøvde også på litt sideførende, både uten bom og med. Målet var at hun skulle flytte vike "bortover" en bom liksom? Hun fikset det, men hun slapp med to-tre steg sidelengs siden hun virket litt stiv i bakparten, noe som kan komme av kulden. Charlotte syntes Tara hadde litt vel mye energi, så vi slapp dem på banen så de kunne løpe fra seg litt. Det skjedde ikke mye gitt, Tara løp hvis hun ble jaget på, men Electra syntes det var veldig barnslig og gadd ikke, haha. Men da vi skulle hjem prøvde jeg først å "leie" henne et stykke (inne på banen) uten grime. Flinke Electra fulgte etter ved skulderen min, stoppet når jeg stoppet, svingte etter meg og generelt var hun superduper. ❤️ Den hesten! Deretter bar det hjem, og ut på beitet.

Tenkepause på banen hos naboen.

Snuse litt på L-en.

Likes

Comments

electra

Mamma var hos Electra på mandag; hun aner jo ikke at jeg snart er hjemme, så hun ville dra og se om henne for meg. Setter selvsagt pris på det! Mamma er ikke spesielt hestekyndig, det hun kan har hun lært gjennom at jeg alltid har vært interessert. Men hun kunne uansett rapportere om en lykkelig hest som var veldig skitten. Det har regnet nesten ustoppelig i seks dager hjemme i Trøndelag, og sånt blir det gjørmete av.

Heldigvis sa Charlotte, som jeg snakket med senere på dagen, at raspen ikke har blitt noe verre, og Electra ligger inne i skuret sammen med Kasper når det er som verst ute. Hun ris jo to ganger i uka nå, og de har til og med begynt å trave! Det visste jeg ikke, men de har begynt å ri ganske solide turer, kondisen og styrken til Electra tatt i betraktning. Ingen tegn til halthet eller varme i noen av beina, så dette lover bra!

Mamma sendte dette bildet til meg:

Likes

Comments