andre hester

På vei hjemover fra Son/Hobøl dro jeg innom Øvrevoll og kikket på noen hester! Da jeg gjorde avtalene tenkte jeg jo bare at en ridehest kanskje kunne få komme inn i "gjengen" vår, altså om Electra hadde vært drektig. Men det er hun jo ikke, så da jeg svingte inn på Øvrevolls stallside for første gang på, hva, to år???, hadde jo planen blitt endret til det at jeg faktisk nå er på utkikk etter enda en hest siden vi uansett ikke fikk det føllet.

Først var jeg innom stallen til Soma, hvor jeg jobbet som lærling før. Det var megahyggelig! Der fikk jeg titte på to fine vallaker, hvorav jeg likte den ene spesielt godt. En sterk kandidat! Han var muligens litt høy nå, som 4-års, så jeg er litt usikker. Han er dog en veldig edel type. Jeg rakk også å se ei hoppe, men jeg fikk ikke egentlig hilst på henne da hun skulle trenes.

Neste stopp var ikke avtalt, men jeg stakk innom stallen til Slettemark også, siden jeg uansett var bare ti meter unna. Der hadde de en stooor 3-års hingst som kunne selges, men den var for stor for meg allerede i den alderen, så jeg måtte bare avskrive ham med én gang, selv om han var supersøt. Han gjør sikkert noen andre veldig lykkelig!

Den siste stallen jeg var hos var Neuroth, hvor jeg faktisk aldri før har vært. Der var det en spesifikk hest jeg skulle se på, og den skuffet ikke! Det var en 3-års vallak, litt sær tror jeg, men jeg likte han veldig godt, og troooor han kanskje likte meg tilbake også?

Det er mye tenking når man vurderer å skaffe en hest til, alle vi som har én hest vet jo godt at det ikke akkurat er billig. Derfor er ingenting bestemt enda.

Det er jo 5-6 staller eller noe sånt som jeg ikke var hos, men hvis det ikke blir kjøp nå i høst/vinter kommer jeg til å ta meg en skikkelig runde. Det ble ikke noen bilder verdt å vise fram denne gangen, dessverre.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

bedekking, electra

Jeg var selvfølgelig meget spent da jeg svingte opp til Raaken Gård, mandag for ei uke siden. Egentlig gruet jeg meg ganske mye, for jeg tenkte at siden så mye har gått galt allerede, ville Electra sannsynligvis være 1) tom, eller 2) drektig med tvillinger, med påfølgende scenario at vi ville miste begge føllene i prosessen med å fjerne det ene.

Positiv sa du?

Veterinæren kom, Electra ble dopet ned, og så var det bare å begynne. Veterinæren var stille lenge, men jeg skjønte det var noe galt allerede før hun sa at det var det. For denne gangen hadde Electra fått en infeksjon inne i livmoren!! Er det mulig... Inni væsken skapt av infeksjonen lå det et egg, men dette kan selvfølgelig ikke befruktes på kommende brunst, så derfor ble det bestemt der og da at Electra skal hjem. Hun fikk også penicillin, og ny prøve ble tatt - denne har vi per i dag ikke fått svar på enda, men det er nok sannsynlig at hun må på nok en antibiotikakur...

Det var en sånn skikkelig nedtur, og det føltes veldig motløst. Veterinæren anbefalte å inseminere hvis vi vil prøve igjen, men hele prosessen har vært så demotiverende nå at jeg ikke gidder å tenke tanken seriøst engang. Electra kommer hjem natt til 17. september, og jeg drar til England dagen etter.


Meg og Danaway Mathias før ultralyden.
Denne søtnosen (ikke sååå søt, den er et skikkelig bøllefrø, haha!) er av rasen welsh partbred, etter Danaway Mathias, med trakhener mor tror jeg?
Electra på vei tilbake til flokken sin - som hun har trivdes veldig godt med! - etter den skuffende ultralyden.

Fine lille Electra. <3

Likes

Comments

bedekking, electra

Sist jeg skrev noe her hadde Electra vært borte i ei uke. Da hadde vi fått prøveresultatene fra skrapeprøven, som var positive og dermed gjorde at hun måtte på fem-dagers antibiotikakur. Siden den gang ble det tatt ny skrapeprøve, som kom tilbake negativ (yes!!!), men da brunsten skulle komme, kom det ingen brunst... Hun skulle blitt brunstig 26. juli, men det ble hun ikke, og i samråd med veterinær bestemte vi at hun skulle få en hormonsprøyte. Vet. tok ultralyd før hun satte sprøyta, og da så hun at det var et egg på gang, men at det også var gult legeme der som sannsynligvis har hindret brunst. Dette ble fjernet, og det neste jeg hørte var at torsdag den 17. hadde hun blitt bedekt!!

Enda hadde hun ikke vist noe særlig brunst, men den dagen ble Mathias - hingsten - veldig interessert i henne, og de lot dem få snuse på hverandre. DA var det en dame som plutselig ble veldig brunstig, haha! Så hun har blitt bedekt et par ganger pr. dag, helt til brunsten var over igjen denne mandagen - en kort brunst, m.a.o., men forhåpentligvis gir den resultater. Det er ingenting fysisk som tilsier at hun ikke skal bli drektig nå, i hvert fall...

Uka etter den som kommer nå drar jeg sørover og hilser på, for nå som hun ble bedekt så seint bør hun ikke komme hjem før i starten av oktober - fordi turen hjem er så lang og vi kan ikke risikere at hun mister føllet på vei hjem.


Påska 2017.

Likes

Comments

electra, bedekking

Da har Electra vært borte i litt over én uke, og det har jo skjedd litt siden vi reiste sørover. Dagen etter at vi ankom Raaken Gård i Hobøl hadde vi veterinær på besøk og gjorde skrapeprøve av Electra, en prøve alle forventet skulle komme tilbake uten anmerkninger. På onsdag denne uka fikk jeg beskjed om at Electra var i brunst, og skulle bedekkes dagen etter. MEN, så kom prøveresultatene tilbake - og de var ikke rene!! Det var "prohibited" å bedekke henne, pga slem-bakterievekst, og dermed er hun nå på fem dagers antibiotikakur - så vi mistet første brunsten. Krysser alt jeg har for at hun blir drektig i neste! Så det er status akkurat nå.

Fra 22. juni.

Likes

Comments

electra, bedekking

I går pakket jeg det meste som Electra trenger når vi reiser senere i dag. Det er ikke mange greiene, men det eneste som mangler er passet - og så må jeg selvfølgelig pakke til meg selv også, selv om jeg bare blir borte i tre netter til sammen. Vi reiser fra Inderøya rundt klokka 17 i ettermiddag, og Electra skal altså stå i Trondheim over natta før turen går til Hobøl i morgen tidlig!

22. juni

Likes

Comments

electra, bedekking

Plutselig gikk tiden veldig fort, og nå er det klart: tirsdag neste uke drar Electra til Trondheim, hvor hun skal stå over natta, og så videre til Hobøl via Bjerke Travbane på onsdag. Da kommer hun til hingsten jeg landet på etter veldig mye fram og tilbake: Danaway Mathias!

Forrige uke kom veterinæren og gikk over tennene hennes, og vi har også tatt av skoene - nå er vi så klare som vi kan bli for å reise! Jeg skal bli med henne sørover, og tenker å ligge to netter der før jeg reiser hjem igjen, uten Electra... Skal ikke komme her og påstå at det blir lett å la henne være igjen så langt borte, men sånn er det bare noen ganger!

Da jeg kom hjem for sommeren var Electra veldig feit, for å være ærlig. Hun hadde stått i noen få uker og spist veldig mye, og jeg var ganske bekymret for at hun skulle bli forfangen. Men så flyttet hestene opp på skogsbeitet, og da gikk det bare et par dager før hun hadde slanket seg betydelig! Per i dag er hun faktisk kjempefin, skulle gjerne ha stilt henne ut nå, men sånn blir det ikke da; jeg gikk glipp av påmeldingsfristen, hehe.


Bildet tatt av mamma den 22. juni.

Likes

Comments

Det har gått en stund igjen siden siste innlegg. Jeg var hjemme i to uker i løpet av påskeferien, jeg og Electra koste oss masse sammen og det har aldri vært så vanskelig å reise fra henne som det var denne gangen! Selv om det bare var for tre uker. For i går hadde jeg min siste eksamen, og reiser hjem for sommeren kommende onsdag. Det blir utrolig godt!

Helga etter at jeg dro tilbake til Liverpool nå i april var Electra med Charlotte på kurs med Hestebente , noe som gikk veldig bra etter hva jeg har hørt. De red dressur, øvde på fordelsvendinger og det å holde henne stilt på rette spor. Electra er veldig godt grunnridd i både skritt og trav, så dette var nok ikke noe nytt for henne - men kjekt å friske opp litt. Får se om vi ikke får begynt å jobbe litt med galoppen i løpet av sommeren, men enn så lenge har vi ikke engang galoppert på tur, så hun kommer nok til å trenge mye tid før hun er sterk nok til å bære seg i galopp på banen.

Nå har hun hatt ridefri siden kurset, da jeg tror det er det beste for ryggen hennes. Jeg har kjøpt ny sal til henne som er på vei i posten akkurat nå. Det ble sprang- og ikke dressursal, men det er helt okei - vi får sikkert til å ri dressur i den også; jeg synes personlig at det er bedre å ri i sprangsal på tur, og det er jo det vi gjør mest!

Her er noen få bilder fra da jeg var hjemme:

Kjempekoos!! Dette var den første turen vår etter at jeg kom hjem.

Vi var på ridebanen noen av dagene og prøvde litt av hvert, men hun fikk løpe løs en del også og det er jo alltid gøy!

En av dagene ville hun ikke løpe uten at jeg ble med, her står hun og lurer på hvorfor jeg ikke holdt følge hele veien haha.

Denne dagen hadde jeg egentlig sagt at Charlotte kunne ri henne, for jeg var borte i familieselskap. Men kom innom stallen på kvelden, og da hadde ikke Charlotte rukket Electra enda, så vi ble med på tur med Charlotte på Tara og Silje på Esperanza. Kjempegøy, Electra var såååå sprek!!

En annen dag på banen, da Electra fant ut at det var dødskult å hoppe over disse bommene!

Charlotte har lært henne å stå i ro uten å være bundet opp! Helt topp, Electra synes også det er veldig behagelig.

  • 39 Lesere

Likes

Comments

Nærmere bestemt om 9 dager, og da blir jeg på Inderøya til den 17. april. Så reiser jeg tilbake til Liverpool, skriver ferdig den siste oppgaven samt. tar eksamen, og så reiser jeg tilbake til Norge for sommeren 10. mai.

Gleder meg sååååå mye til å se Electra igjen, og håper vi får fint vær så vi kan finne på mye kos! Helt generelt blir det deilig å komme hjem; selv om det er kjempefint i Liverpool akkurat nå blir det fint å komme hjem til den norske våren, selv om den er *litt* på etterskudd skal jeg tro ryktene... Her borte har påskeliljene blomstret i et par-tre uker allerede, det er knopper på trærne og ja - jeg skulle veldig, veldig gjerne hatt Electra med meg her borte... Kanskje en vakker dag?

Fikk dette bildet fra Charlotte i dag, fra en barbaktur:

Charlotte rir henne stort sett bittløst tror jeg, selvfølgelig helt i orden da jeg vil hun skal fungere uten bitt. Selv trenger jeg å øve meg myye før jeg føler meg kompetent nok til noe som helst, da jeg er så ute av trening. Får se om vi ikke kan bli med på en lett dressurtrening i løpet av sommeren!

  • 62 Lesere

Likes

Comments

electra

...mest fordi det ikke har vært noe spesielt nytt å meddele. Electra har noe å gjøre stort sett hver dag; hun blir ridd, er med som håndhest, og får gå løs på tur innimellom. Hun ris både på tur og på bane, hun har nå begynt med litt bomarbeid (kun helt nede på bakken, altså ingen cavalettier eller opphøyde bommer) for å aktivisere hele hesten litt mer.


📷Charlotte

Jeg har ikke bestemt meg for hingst enda, da det er hingstekåring 1.-2. april, så venter og ser hva som skjer der først. Som nevnt tidligere har vi noen gode kandidater, men det er et par stk. jeg gjerne vil se bedømming på før jeg gjør noe.

Likes

Comments

Så er jeg tilbake i Liverpool, og her blir jeg etter alt å dømme fram til midten av mai, circa. Electra blir som vanlig tatt vare på av Charlotte i mellomtiden.

Mens jeg var hjemme fikk vi ridd noen fine turer, et par som ikke var så fine, og kost oss mye sammen. Den trønderske vinteren har ikke vært hva den en gang var de siste årene, og mye av tiden jeg var hjemme regnet det masse; gjørme halvveis opp til knærne på hestene, og generelt ikke spesielt fristende å ri tur. Det er i sånne stunder man ønsker seg ridehall!

I forrige blogg nevnte jeg to fine turer vi hadde, de to dagene var det mildt og vått uten antydning til snø. Neste gang jeg red ut på henne hadde det faktisk snødd, men det var enda vått. Det var ikke en god tur, da vi red alene, og Electra testet meg igjen. Hun gjør det bare når vi er alene, noe som kan ha med å gjøre at hun er så lav på rangstigen. Uansett, på et punkt stoppet hun og nektet å gå videre - til slutt endte det med at hun steilet så høyt at jeg trodde vi begge skulle falle, og bestemte meg for å ikke prøve lenger; jeg kunne ikke ringe ut med telefonen, så det hadde ikke vært så bra om jeg hadde blitt liggende igjen alene... Hun fikk ikke gå den veien hjem hun ville, så jeg fikk jo viljen min der i det minste.


Neste og siste tur var på torsdag. Det var rundt -12 grader - dagen før var det enda kaldere og nydelig vær (det hadde snødd myye) men da fikk vi hovslager Toril på besøk og jeg var altfor kald til å ri da Electra var ferdigskodd. Torsdag ble vi med Charlotte som red Lotte, og Kim som kjørte slede med Kasper. Kasper skulle trene på å kjøre sammen med faren sin faktisk, så hoppene våre fikk møte hingst! Electra hadde ørene på stilk og showet som bare det, haha! Skulle ønske noen hadde filmet det, hun viste nok mer cob-aksjon da enn hva hun vanligvis gjør! For andre gang opplevde jeg også at hun steilet, haha. Alt for å vise seg for hingsten, mente Electra.

Charlotte og jeg red hjem alene, så gutta kunne trene i fred uten hoppene - ikke at hingsten så ut til å bry seg noe særlig om dem. Electra var kjempegira hele veien hjem, kom til og med med et kjempebukk som gjorde at jeg mistet stigbøylen, og delvis balansen. Egentlig kan jeg ikke klage, jeg mener at når hun hopper og spretter litt må det bety at hun føler seg bra, og det er det viktigste!

Denne turen ble det siste jeg så av ponnien før jeg dro tidlig fredag morgen. Det blir lenge til neste gang, men hun blir tatt godt vare på, så det er bare savnet etter henne jeg merker - bekymret er jeg i hvert fall ikke!

Ute og lukter på snøen, nyskodd.

Hjemme etter sistnevnte tur! Du ser vel jeg er fornøyd... ♥︎

  • 84 Lesere

Likes

Comments