electra

Electra har blitt ridd én gang i uka til nå, og ellers vært med litt som håndhest. Det er så ekkelt å ikke kunne følge opp henne personlig, spesielt på grunn av beina hennes, og siden hun ikke har blitt ridd mye på lange stunder startet vi rolig. Heldigvis virker det som om kroppen hennes tåler treninga, så jeg og Charlotte ble enige om at hun kan ris litt oftere nå. M.a.o. kommer hun til å gå på 2-3 rideturer i løpet av uka. Ikke hardt, og bare skritt - terrenget gir henne nok å jobbe med uansett. Jeg skal hjem i midten av desember, så tenker jeg kan prøve å trave henne når jeg er der selv.

Hun skal ha lagt på seg enda litt mer siden sist jeg snakket med dem, hvilket jeg er veldig glad for, nå som høsten absolutt er i anmarsj der hjemme. Regner med at hun har begynt å sette vinterpels, da det ofte er helt ned mot null grader på morgenen, i følge mamma.

Jeg har også bestilt hovslager, så Toril kommer en gang mellom 4. og 13. november og slår på nye sko. Eksakt dato har vi ikke avtalt enda, men så lenge det ikke er etter den 13. går det bra.

Throwback til før jeg reiste:

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

electra

...og jeg er stadig i Liverpool, så vi kjører på med enda en #flashbakfriday! I dag har jeg dette bildet, tatt av Liisa:

Da Electra ble mamma for første gang! Det skjedde den 27. juni 2008. Jeg var ikke der og hilset på de første dagene, fordi jeg var i Gudbrandsdalen på bryllup. Fødselen skjedde uten mennesker til stede, selv om Electra var under regelmessig oppsyn. Det hele gikk fint, og Flying Bellamy ble født. Faren til Bella var Molinas Flying Star, en C-ponni som nå er vallak. Bella selv var på vei til å bli en hest av fin størrelse, da hun i en alder av fire år allerede var like høy som mamma Electra. Hun ble solgt etter hvert, men hadde en ulykke like før jul 2012 da hun brakk beinet... Veldig trist at det gikk sånn, hun var en kjempefin liten hest! Hvis Electras neste føll er like fin kan jeg ikke klage... 💕

Likes

Comments

electra

Electra får visst prøvd litt av hvert i mitt fravær, hun. Kan ikke klage, så lenge hun har det bra er jeg glad. Nå har hun for første gang vært håndhest, noe som så ut som dette i starten av turen:

​Ikke helt fornøyd, med andre ord. 😂 Hun skjønte visst ikke at hun måtte holde samme tempo som hesten foran, men det gikk seg til og hun trasket fint etter til slutt. Jeg sitter jo her og stresser med hovslager og vaksinasjon, men har jo bare vært borte i to uker, haha... Hun skal skos igjen i slutten av oktober, og vaksinasjon skal ikke skje før i februar. Hønemor, sa du? Hehe.

Ellers meldes det at hun har lagt på seg nå som de har fått fôrhekk ute på beitet, så det er enda en mindre ting å bekymre seg for. Hun kommer overens med flokken, som forøvrig har delt seg litt og bytter på hvilken "gjeng" som skal stå ved fôrhekken.

Hun kommer ikke til å kjøres før jeg er der, mest sannsynligvis ikke før våren. Liisa har kanskje lyst til å kjøre henne litt, det hadde jo vært toppen siden jeg ikke er spesielt kompetent med kjøringen selv. Men jeg håper vi får muligheten til å dra på et kurs eller to i sommer, enten før eller etter at hun skal til hingst. Akkurat dette med hingst er også et puslespill, siden det er best å bedekke tidlig, men så studerer jeg jo i enda et år etter bedekkingen og vil helst være hjemme når hun føller... 😁  Dette må vi bare finne ut av, men uansett blir det nok bra!

Likes

Comments

andre hester, electra

Jeg må prøve å holde liv i bloggen selv om jeg og Electra er på hver vår side av Nordsjøen, så hvorfor ikke kjøre litt #flashbackfriday?

Dette er Electra sammen med Alf, som jeg hadde på helfôr fra høsten 2005 til tidlig vår (?) 2007. Bildet er tatt av Liisa, og er fra vinteren 2005/2006, på Stall Innermyra, hvor Liisa bodde den gangen. Det var altså vinteren etter at Electra hadde fylt tre år! Hvis du ser nøye etter ser du at hun hadde lang man den gangen...

Alf var en sportshest på omtrent 155 cm over manken, blanding av araber, new forest og dansk varmblods. Han var 17 år gammel da jeg fikk ham på fôr, og fungerte som lærehest for meg. En tvers igjennom snill hest! Skulle nok ha utnyttet det kloke hodet hans litt mer, og ridd ham for instruktør, men det ble mest turridning på oss.

Likes

Comments

electra

Hvordan i all verden det har gått bra vet ikke jeg, men det har i hvert fall det. Jeg har tross alt hatt mye å tenke på etter at jeg dro til Liverpool tidlig på onsdagsmorgenen. Charlotte, stalleiern, oppdaterte meg i går på hva som skjer med Electra: hun har prøvd seg på litt bakkearbeid og gjort for- og bakpartsvendinger, noe som har gått veldig fint. I går var de på tur, det hadde også gått bra.

Sitter jo her og bekymrer meg, as you do, men det virker som det går bra med dama, da. 😊 Nå er det under 3 måneder til jeg er hjemme... I mellomtiden får jeg prøve å bestemme meg for hvilken hingst vi skal sende henne til, og når...

Et bilde fra 12. september, da Åsmund (broren min) ble med i stallen og tok noen bilder av oss... ❤️

Likes

Comments

electra

I går fikk kom Liisa, Electras egentlige eier, på besøk! I tillegg til pass, sal og noen småting til hadde hun med den eldste datteren sin, Lilja. Det hadde akkurat kommet to nye hopper inn i flokken da vi kom til stallen, men Electra ble gjerne med inn likevel.

Salen Liisa hadde med lå helt greit på Electra, i hvert fall foreløbig. Hun kommer ikke til å bli ridd masse likevel. Lilja hadde lyst til å ri litt, så vi salte på (første gang siden ponnisen kom til meg at vi har brukt sal og hodelag med bitt) og gikk ut. Liisa og jeg leide litt hver, Electra oppførte seg kjempefint med Lilja på ryggen. Vi gikk en liten runde innom skogen og tilbake. Etterpå bestemte jeg meg for å ri en liten tur selv; jeg drar jo til Liverpool tidlig, tidlig på onsdagsmorgenen og har dermed ikke mange muligheter igjen til å ri henne før jul...

Så da ble det en liten tur i skogen - ikke langt, men ganske slitsomt terreng, og Electra ble faktisk ganske svett. Gjorde mitt beste for å pusse bort svettemerkene da vi kom hjem igjen, mens Electra spiste høyrester som lå i boksen. Hun var enda sliten da jeg var ferdig, så hun hadde nok foretrukket å stå i stallen en stund - men jeg tok henne ut på beitet (de står nede ved stallen nå), fordi de andre sto lenger opp. Electra var fornøyd med det, og gjorde som jeg hadde gjettet: gikk ned der kalvene sto, jaget dem bort, og begynte å gresse. Hun orker ikke å være sammen med de andre hele tiden, så helt til jeg ble hentet sto hun alene og slappet av.

Alt i alt var det en veldig fin dag i stallen, og jeg merker at jeg snart drar fra henne... Kjære vene, hvordan skal det gå med meg... 😔

Lilja på Electra, mens jeg leier.

Meg og Electra før turen vår. ❤️

Likes

Comments

andre hester

Da livet til min forrige hest gikk mot slutten, reiste jeg til Oslo for å si farvel... Spøkelseskladden var alltid favoritten min på Øvrevoll, selv om han var en håndfull innimellom og skremte meg noen ganger. Da livet så ut til å bli helt perfekt for han ble han skadet - igjen... Det så ut til at den eneste utveien var å la han slippe, da prognosene var dårlige.

Jeg har hatt ham og følelsene til ham litt på avstand en stund - det var over et år siden jeg møtte han sist. Men så sto han der, sammen med andre hester på stort område... Alt blusset opp igjen, fikk en klump i halsen av å se han. Jeg som hadde håpet at han en gang skulle få gå ute sammen med andre hester, ikke bare stå i stallen, det var herlig å se han der ute... ❤️

Kroppen er ikke hva den gang var, på godt og vondt: mens han har fått all nødvendig behandling for å fikse alt mulig som plaget ham, har smertene i beinet (som kan ha forplantet seg videre, etter alt å dømme) sørget for at vekten har rast av ham og han har blitt ganske så tynn... Gløden i øynene, derimot, er det ingenting i veien med - dette er en 6-åring med livet foran seg! Derfor gjorde det ekstra vondt å se han denne gangen, for det var ingenting som tydet på at han ikke ville være med lenger...

Jeg spurte Astrid, eieren, om hun kunne ta et bilde av oss, og hun foreslo at jeg kunne sitte på han for anledningen. Jeg er heldigvis ganske lett, ellers hadde jeg ikke gjort det.

Er han ikke utrolig fin? Jeg er jo veldig inhabil, men kjære vene som jeg hadde savnet den utsikten... Han har forandret seg noe vanvittig, ikke bare kroppslig: da jeg eide han ville jeg aldri i mine mørkeste mareritt forestille meg å sitte på han uten hverken sal eller hjelm. Nå var han jo ikke i toppform, men alt Astrid fortalte var nesten for godt til å være sant, for denne gutten var det ikke spesielt mange som hadde lyst til å ri da han var løpshest!

Å dra fra han, med vissheten om at jeg sannsynligvis hadde sett han for siste gang, var hjerteskjærende... Men universet hadde andre planer for Kladden - en halvtime eller så etter at jeg hadde satt meg på bussen tilbake til Oslo, ringte Astrid; ei dame fra Asker ville overta hesten, betale det som måtte betales, og prøve å få han i orden igjen! Jeg ble så letta, måtte tørke en tåre eller to da jeg hadde lagt på... Spøkelset får én sjanse til, og jeg håper - og skal fortsette å håpe - at det går bra...

Kanskje ble det ikke et endelig farvel likevel? Ingen vet hva som kommer til å skje, det eneste jeg vet er at jeg uansett ikke har mulighet til å se han før neste sommer... Så til da skal jeg sende alle mulige gode vibber til ham, så han blir frisk... Hvem vet, kanskje han blir min igjen, en vakker dag? Men det viktigste er at han lever et godt liv...

❤️

Likes

Comments

electra

I dag har vi vært på ridetur! Det er lenge siden sist jeg red Electra, så dette var jeg spent på. Hun har jo blitt brukt veldig lite de siste to (?) årene. Charlotte skulle ut med Lotte på en veldig kort tur, som var grunnen til at jeg ville bli med - greit med selskap de første par gangene. Vi tok med utstyret vi trengte og la det på fire-hjulingen, så kjørte vi opp til beitet. Vi måtte lete litt etter dem, men fant dem rimelig fort! Vi stelte dem ved beitet, siden det er unødvendig langt å gå til stallen.

I dag ble det ingen sal, og ikke bitt - vi fikk låne et bittløst hodelag, en taugrime med tøyler. Tenkte at det går sikkert bra. Greide å komme meg opp på ryggen hennes selv, så var vi klare!

Charlotte og kaldblodsen ledet an gjennom skogen, mens Electra tuslet etter, så rolig og avslappet som jeg ikke hadde turt å håpe på! Jeg var jo forberedt på hopp og sprett og fall i bakken - hadde t.o.m. på meg sikkerhetsvest! Det var det ingen grunn til, Electra overrasket meg skikkelig og var fin og følsom. Turen ble vel på ca. 15 minutter, helt perfekt den første gangen. Jeg er bare kjempestolt over Electra. ❤️

To fornøyde jenter!

Likes

Comments

electra

I dag kom Toril og slo på sko til Electra. Electra var helt avslappet, hun visste nok at sko betyr at det skulle bli lettere å ta seg fram oppe på beitet - hun har vært ganske sårbeint, da sålen har kommet så langt ned. I denne omgangen slo vi på de forrige skoene hennes, så ordner vi med nye til neste omgang.

Tre av hestene ble jo flyttet opp til et annet beite (som egentlig er sommerbeitet) for noen dager siden, mens Electra og Lotte ble igjen ved gården. Der har det blitt så gjørmete at alle står på sommerbeitet nå. Det er stoooort, med masse fint terreng! Jeg måtte gå i omtrent et kvarter for å finne henne i dag, men fant heldigvis en lurere vei tilbake. 🙈 Det viktigste er at hun koser seg, og det er ingenting som tyder på noe annet!

Likes

Comments

I går, fredag, var det ei uke siden Electra kom hit til meg. Siden da har hun knyttet seg til kaldblodsen Kasper, men han har nå flyttet opp til et annet beite, så Electra står igjen nede ved gården sammen med stalleierens kaldblodshoppe Lotte. Været har mildt sagt vært kjedelig den siste uka; det har regnet mye, med opphold innimellom. Jeg har jo bestilt dekken hos både Horze og Hööks, da jeg tenkte at de kommer hit fortere enn jeg rekker å dra til Trondheim, pga jobben, men de har selvfølgelig ikke kommet enda. Electra har heldigvis fått låne et dekken til de verste dagene.

Men det aller viktigste er jo at hun har slått seg til ro! Hun har vært rolig hele veien, bortsett fra den kvelden da Kasper flyttet beite og det regnet skikkelig; da hadde hun vandret fram og tilbake ute ved gjerdet og sagt klart fra om at hun ikke likte situasjonen, så stalleier tok henne inn en stund. Hun liker å komme inn fra uværet. 😊

Jeg har også prøvd den gamle salen til Lady på henne. Lady var veldig smal, så jeg hadde regnet med at den skulle bli altfor smal for Electra, men der tok jeg feil! Sånn som hun er nå, mtp muskler, er den altfor vid og ligger nesten helt nede på ryggraden. Den skrinlegger vi inntil videre, med andre ord. Men jeg har fått sitte på henne i boksen! Jeg gjorde det mens pappa var der sammen med meg for sikkerhets skyld, men det hadde jeg jo ikke trengt - hun reagerte ikke på at jeg satt der, kanskje heller litt skuffet over at jeg gikk av etter en stund og ikke red henne rett ut døra? Hehe.

På mandag kommer hovslager Toril og slår på henne sko, så da kan vi prøve å ri oss en tur snart! Til nøds blir det uten sal, men det er saler vi eventuelt kan låne på stallen. Her er et par bilder fra denne uka:

  • 50 lesere

Likes

Comments