electra, kjøring

Onsdag denne uka var det endelig på tide å besøke kjære lille Electra! ♥ Hun er jo i Namdalseid nå, som er er drøy time hjemmefra. Der står hun i trening mens jeg uansett ikke er hjemme, og alt har tydet på at hun koste seg; det gjør hun også, i en liten flokk på fire (eller var det fem?) totalt. De står på fri tilgang ute, bruker dekken etter behov, og kommer inn på natta - perfekt for Electra!

Jeg og Ina, som altså står for alt det daglige stellet og treningen, hadde ikke lagt noen spesifikk plan for besøket annet enn at jeg skulle komme mens det var lyst - noe som gir et vindu på omtrent 4-5 timer i Nord-Trøndelag nå halvveis ut i desember.

Jeg var framme ganske nøyaktig klokka 11, da etter en meget treig biltur takket være glatt føre... Været var nesten perfekt da, med en god del snø og temperatur rundt -13, i hvert fall i følge bilen min. Sola tittet ikke fram, men det var nå ikke så verst likevel.

Electra og vennene hennes.

Vi begynte med å ta inn Electra, ta av dekken og pusse henne. Hun ser veldig fin ut, passe med fett og musklene er absolutt på vei også. Det er litt igjen enda, men hun er på god vei. Jeg spurte om Ina hadde prøvd å kjøre med henne enda, siden det er noe jeg håper Electra kan lære seg skikkelig, men det hadde hun ikke. Og så, ganske så spontant, fant vi ut at vi skulle prøve å spenne henne for sleden! Huff, jeg ble nervøs, haha. Jeg er overhodet ikke erfaren som kusk selv; sist jeg kjørte med hest var på hestelinja skoleåret 2011/2012, og jeg ble aldri helt stødig på det... Heldigvis er Ina flink med sånt, og ble dermed på-seler, siden jeg ikke husker hvordan man setter på seletøy, og i hvert fall ikke en arbeidssele som jeg aldri har satt på en hest før!

Electra ble skikkelig gira virket det som, og så ble det jeg som skulle plassere henne foran sleden. Electra kan jo dette utenat, og det er godt mulig jeg gjorde det annerledes (veldig sannsynlig) enn hun har lært det, men så sto hun der da, og Ina fikk assistanse med å feste sleden mens jeg holdt Electra. Ina fikk selvfølgelig være kusk, jeg satt bak.

Det viste seg fort at nervøsiteten min var ubegrunnet; et halvt steg ut i turen, og Electra var 100% i sitt element! Hun gikk på med ørene spisset, syntes det ble litt tungt i nedoverbakke helt i starten av turen, men så skrittet hun avgårde som om hun ikke hadde gjort annet i hele sitt liv! Og da er det kanskje verdt å nevne at hun har gjort masse grunnarbeid rundt kjøring og tømmekjøring, men jeg tror det er så mye som fem år siden sist hun ble spent for noe som helst. Imponert, sa du? Jæpp.

Hun travet avgårde lett som ingenting også, overlevde selv om det gikk elger på en åker litt lenger bort, og generelt så var jeg, ja, meget imponert over frøken Rød. Jeg fikk til og med prøve å kjøre selv, noe jeg ikke hadde sett for meg at jeg skulle tørre, men tok hjemveien i skritt. Det var bare kjempegøy, Electra var som en annen hest foran sleden enn hun er med rytter på, så dette ga mersmak!

Iiik! Jeg kjører slede med Electra!!

Nissen i sleden med smil som går nesten rundt. ♥

Alle de tre bildene over her er tatt av Ina. Takk!

Electra klar for å komme ut igjen. ♥

I januar, den første helga, har vi meldt oss på kjørekurs i Namsos!! Absolutt nytt for meg, tror det også er nytt for Electra. Hun har nok vært på tømmekjøringskurs før, men ikke kjøring så vidt jeg kan huske... Grugleder meg!

Liker

Kommentarer

electra

På fredag flyttet Electra igjen. Hun har jo vært hos Liisa på Snåsa siden starten av oktober, men så fikk vi mulighet til å sende henne bort i trening, og det hørtes så toppen ut at jeg ikke kunne si nei. Så Liisa kjørte henne dit, til andre siden av Snåsavatnet og enda litt lenger vest, til Ina i Namdalseid. Ina kjører mye, også i konkurransesammenheng, så endelig skal Electra lære seg å bli kjørehest! Hun har, som nevnt i forrige innlegg, blitt mye tømmekjørt, og også spent for vogn/slede, men det har aldri vært en sånn kontinuitet over det at hun har blitt helt stødig på det.

Jeg synes det er SÅ spennende, gleder meg masse til å høre hvordan det går, og så fort jeg får mulighet kjører jeg dit og besøker dem. Electra blir vel der ut april tror jeg, da jeg ikke er ferdig her i England før helt i slutten av april likevel. Det kommende halvåret tror jeg blir det mest krevende Electra har opplevd på en god stund, det blir mye å gjøre for henne, men hun liker så godt å ha noe og gjøre at det tror jeg ikke blir noe problem.

Selvsagt blir det rart å ikke ha Electra hjemme i jula, men samtidig blir det nok litt greit også denne gangen - jeg har en del skolearbeid som må gjøres i juleferien, og siden jeg er i innspurten av studiene nå er det viktig at jeg faktisk går inn for å få gode karakterer.

Liker

Kommentarer

electra

Eller, bruksferie kanskje? I oktober er Electra hos Liisa på Snåsa, hvor hun jo har bodd mesteparten av livet sitt. Liisas unghest er borte i trening denne måneden, og dermed kunne Electra få dra dit og fylle boksen til Farona - helt topp for både meg og Electra, det er ingenting å bekymre seg for når hun er der! Liisa har både ridd og tømmekjørt henne, og hun var veldig fornøyd med hvor selvsikker Electra har blitt med tømmekjøringen. Hun har alltid vært komfortabel med det (det har hun gjort MYE, kontra ridningen som har vært mye av og på) og det frister ganske mye å få noen til å begynne og kjøre med henne.

Får se hva som skjer når hun kommer fra Snåsa igjen, da jeg helst vil hun skal stå inne på natta denne vinteren, uten å stresse som hun gjør når andre hester blir stående ute. I tillegg blir det endringer på stallen hun bor nå som gjør at den ordningen vi hadde i fjor med trening av Electra blir verre å gjennomføre denne vinteren. Heldigvis finnes det noen alternativer, så forhåpentligvis blir det ordning så fort som mulig.

En av få skikkelig fine vinterdager forrige vinter. Håper på mye mer snø denne vinteren!

Liker

Kommentarer