electra

Her blir det som vanlig dårlig med oppdateringer nå når jeg er i Liverpool. Electra har hatt litt vondt i ryggen etter at jeg dro hit, så Charlotte rir henne ikke, hvilket selvsagt er bra. Hun har nesten ikke blitt ridd med sal, så jeg heller mot at det er det sure været som har gjort det; at hun står og spenner seg når hun synes det blir kaldt, og dermed får vondt. Heldigvis sier Charlotte at det ikke virker som om hun har fått noen låsninger, så håper hun bare er støl. Det har vært mildt i Norge etter at jeg dro, men alle nordmenn vet jo at mild høst gjerne er verre enn kald høst, pga. at det blir så innmari surt når det regner.

Electra er med som håndhest i stedet nå for tiden, så hun får trimmen sin. Hun trenes jo uansett ikke spesielt hardt, så forskjellen er ikke veldig stor. Har tenkt å bestille equiterapeut til henne når jeg kommer hjem, hvis ikke ryggen blir verre nå da - da får Charlotte heller være tilstede.

Ellers har jeg intensivert letingen etter hingst, og har fått priser og sånt fra Storhaug. Kan se ut til at jeg sender henne dit til sommeren, men skal prate litt med Liisa før jeg bestemmer 100% sikkert. Det er nemlig en hingst til, en svart en, som ser innmari fin ut, men han er et annet sted i landet... Det er uansett skikkelig spennende, det er min framtidige ponni/hest jeg planlegger!


Fra fredag den 11. november... ❤️

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

electra

I helga var jeg og Electra på kurs, som jeg nevnte at vi skulle i et tidligere innlegg. Charlotte med Tara skulle også være med, så vi fikk skyss med dem.

Dag 1, lørdag.
Vi lastet hestene omtrent 9.30, og kjørte den korte veien til Kvistad Berg. Der lastet vi av og fikk satt hestene i stallen. Første del av dagen var teori: temaet var i grunn hestens sanser og instinkter. Ikke egentlig noe nytt, men veldig kjekt å friske opp i før vi begynte med det praktiske. Etter teorien var det demonstrasjon i rundpaddock, noe som var interessant, men det satte også i gang noen tanker i hodet mitt.
Etter demonstrasjonen ble det lunsj, før det var på tide å prøve med egne hester - dette skjedde på ridebanen, 3 stk av gangen. Jeg og Electra ventet til sist, da jeg ville se hva de andre gjorde først, hehe. Electra var kjempeflink, hun gjorde akkurat det jeg ba henne om. Eneste var at hun kom veldig nærme meg da jeg longerte, men det var jo også min feil siden jeg la presset på feil sted. Hun rygget, flyttet for- og bakpart, alt uten at jeg trengte å ta på henne. Så kom kurslederen og røsket skikkelig tak i taugrima for å få oppmerksomheten hennes, veldig unødvendig spør du meg... Electra ble mer redd enn ærlig oppmerksom, og jeg merket det da jeg fikk henne tilbake, for da var det som om hun ville krype opp "i fanget" og få trøst...
Jeg og Charlotte var enige om at vi skulle dra tilbake dagen etter, til tross for litt negativt inntrykk, og se hvordan det gikk.

Noen som er veldig fornøyd med flink hest. 💕

Dag 2, søndag.
I dag lastet vi på omtrent samme tid som i går. Da vi kom fram var ikke hestene sluppet ut, så vi måtte sette Electra og Tara ute på et beite. Været var veldig fint, så det gikk bra. Ikke noe teori i dag; noen av deltakerne sa hva de ønsket å gjøre, bl.a. hadde Charlotte lyst til å prøve å ri Tara, som er 3 år og ikke innridd. Men siden våre hester ikke hadde fått boks enda bestemte vi oss for å vente til de tre første hadde prøvd seg. Da de første gikk ut flyttet vi hestene inn. Dessverre ble det sånn at vi fikk dårligere og dårligere magefølelse ettersom ting skjedde ute på ridebanen... Til slutt bestemte vi oss for at våre hester ikke skulle gå gjennom det vi så de andre gjorde. Så diskret vi kunne tok vi med oss hestene opp til der hengeren sto, etter at Charlotte hadde ringt Kim, skyssen vår. Han kom heldigvis fort og vi slapp å konfrontere kurslederen...
Electra og Tara ute før kurset startet.
Electrus venter på å få dra hjem.

Hva skjedde så?

Jo, vi lastet av hestene hjemme, så trasket vi til ridebanen hos naboen. Der prøvde vi litt NH selv, og det gikk myyye bedre enn på lørdag! Electra holdt fin avstand da jeg longerte (så jeg har altså lært litt), og hun vender, rygger og kommer mot meg uten at jeg trenger å pirke og mase på henne. Såå flink!! Prøvde også på litt sideførende, både uten bom og med. Målet var at hun skulle flytte vike "bortover" en bom liksom? Hun fikset det, men hun slapp med to-tre steg sidelengs siden hun virket litt stiv i bakparten, noe som kan komme av kulden. Charlotte syntes Tara hadde litt vel mye energi, så vi slapp dem på banen så de kunne løpe fra seg litt. Det skjedde ikke mye gitt, Tara løp hvis hun ble jaget på, men Electra syntes det var veldig barnslig og gadd ikke, haha. Men da vi skulle hjem prøvde jeg først å "leie" henne et stykke (inne på banen) uten grime. Flinke Electra fulgte etter ved skulderen min, stoppet når jeg stoppet, svingte etter meg og generelt var hun superduper. ❤️ Den hesten! Deretter bar det hjem, og ut på beitet.

Tenkepause på banen hos naboen.

Snuse litt på L-en.

Likes

Comments

electra

Mamma var hos Electra på mandag; hun aner jo ikke at jeg snart er hjemme, så hun ville dra og se om henne for meg. Setter selvsagt pris på det! Mamma er ikke spesielt hestekyndig, det hun kan har hun lært gjennom at jeg alltid har vært interessert. Men hun kunne uansett rapportere om en lykkelig hest som var veldig skitten. Det har regnet nesten ustoppelig i seks dager hjemme i Trøndelag, og sånt blir det gjørmete av.

Heldigvis sa Charlotte, som jeg snakket med senere på dagen, at raspen ikke har blitt noe verre, og Electra ligger inne i skuret sammen med Kasper når det er som verst ute. Hun ris jo to ganger i uka nå, og de har til og med begynt å trave! Det visste jeg ikke, men de har begynt å ri ganske solide turer, kondisen og styrken til Electra tatt i betraktning. Ingen tegn til halthet eller varme i noen av beina, så dette lover bra!

Mamma sendte dette bildet til meg:

Likes

Comments

electra

Electra er en hest med litt spesielle behov på grunn av beina hennes kombinert med det faktum at hun ikke trives med å gjøre ingenting over lengre tid. Derfor har jeg innstilt meg på at vi ikke kommer til å dra på noe dressurtreninger, og i hvert fall ikke sprang. Da må vi bare finne alternativer, og så tipset Charlotte meg om et kurs som er midt i blinken for oss!

Det er natural horsemanship med Peer Werner Vogel, og skal holdes ti minutter med bil unna stallen. Det går over to dager, og vi får skyss med Charlotte og Tara (som går i flokken til Electra). Det kommer til å bli veldig spennende, siden hverken jeg eller Electra har noe erfaring med NH. Electra har vel prøvd det så vidt, men jeg er i hvert fall helt grønn.

MEN, det aller beste er jo at dette foregår om en uke og én dag fra nå! Jeg skal hjem! Bare for 10 dager, da jeg har study week og dermed ingen forelesninger, men det er likevel over en uke jeg får bruke sammen med Electrus. ❤️ Gleder meg! Dette bildet sendte Charlotte for noen dager siden, Electra har blitt vant til å gå som håndhest:

Hun har, som man kan se, begynt å sette ganske bra med vinterpels også, noe som er bra i og med at det har vært skikkelig kaldt hjemme i Trøndelag, i følge mine folk der hjemme, hehe. Så skal hun ha lagt på seg enda litt mer sier Charlotte, så det virker generelt som det går veldig bra med henne!

Likes

Comments

electra

Electra har blitt ridd én gang i uka til nå, og ellers vært med litt som håndhest. Det er så ekkelt å ikke kunne følge opp henne personlig, spesielt på grunn av beina hennes, og siden hun ikke har blitt ridd mye på lange stunder startet vi rolig. Heldigvis virker det som om kroppen hennes tåler treninga, så jeg og Charlotte ble enige om at hun kan ris litt oftere nå. M.a.o. kommer hun til å gå på 2-3 rideturer i løpet av uka. Ikke hardt, og bare skritt - terrenget gir henne nok å jobbe med uansett. Jeg skal hjem i midten av desember, så tenker jeg kan prøve å trave henne når jeg er der selv.

Hun skal ha lagt på seg enda litt mer siden sist jeg snakket med dem, hvilket jeg er veldig glad for, nå som høsten absolutt er i anmarsj der hjemme. Regner med at hun har begynt å sette vinterpels, da det ofte er helt ned mot null grader på morgenen, i følge mamma.

Jeg har også bestilt hovslager, så Toril kommer en gang mellom 4. og 13. november og slår på nye sko. Eksakt dato har vi ikke avtalt enda, men så lenge det ikke er etter den 13. går det bra.

Throwback til før jeg reiste:

Likes

Comments

electra

...og jeg er stadig i Liverpool, så vi kjører på med enda en #flashbakfriday! I dag har jeg dette bildet, tatt av Liisa:

Da Electra ble mamma for første gang! Det skjedde den 27. juni 2008. Jeg var ikke der og hilset på de første dagene, fordi jeg var i Gudbrandsdalen på bryllup. Fødselen skjedde uten mennesker til stede, selv om Electra var under regelmessig oppsyn. Det hele gikk fint, og Flying Bellamy ble født. Faren til Bella var Molinas Flying Star, en C-ponni som nå er vallak. Bella selv var på vei til å bli en hest av fin størrelse, da hun i en alder av fire år allerede var like høy som mamma Electra. Hun ble solgt etter hvert, men hadde en ulykke like før jul 2012 da hun brakk beinet... Veldig trist at det gikk sånn, hun var en kjempefin liten hest! Hvis Electras neste føll er like fin kan jeg ikke klage... 💕

Likes

Comments

electra

Electra får visst prøvd litt av hvert i mitt fravær, hun. Kan ikke klage, så lenge hun har det bra er jeg glad. Nå har hun for første gang vært håndhest, noe som så ut som dette i starten av turen:

​Ikke helt fornøyd, med andre ord. 😂 Hun skjønte visst ikke at hun måtte holde samme tempo som hesten foran, men det gikk seg til og hun trasket fint etter til slutt. Jeg sitter jo her og stresser med hovslager og vaksinasjon, men har jo bare vært borte i to uker, haha... Hun skal skos igjen i slutten av oktober, og vaksinasjon skal ikke skje før i februar. Hønemor, sa du? Hehe.

Ellers meldes det at hun har lagt på seg nå som de har fått fôrhekk ute på beitet, så det er enda en mindre ting å bekymre seg for. Hun kommer overens med flokken, som forøvrig har delt seg litt og bytter på hvilken "gjeng" som skal stå ved fôrhekken.

Hun kommer ikke til å kjøres før jeg er der, mest sannsynligvis ikke før våren. Liisa har kanskje lyst til å kjøre henne litt, det hadde jo vært toppen siden jeg ikke er spesielt kompetent med kjøringen selv. Men jeg håper vi får muligheten til å dra på et kurs eller to i sommer, enten før eller etter at hun skal til hingst. Akkurat dette med hingst er også et puslespill, siden det er best å bedekke tidlig, men så studerer jeg jo i enda et år etter bedekkingen og vil helst være hjemme når hun føller... 😁  Dette må vi bare finne ut av, men uansett blir det nok bra!

Likes

Comments

andre hester, electra

Jeg må prøve å holde liv i bloggen selv om jeg og Electra er på hver vår side av Nordsjøen, så hvorfor ikke kjøre litt #flashbackfriday?

Dette er Electra sammen med Alf, som jeg hadde på helfôr fra høsten 2005 til tidlig vår (?) 2007. Bildet er tatt av Liisa, og er fra vinteren 2005/2006, på Stall Innermyra, hvor Liisa bodde den gangen. Det var altså vinteren etter at Electra hadde fylt tre år! Hvis du ser nøye etter ser du at hun hadde lang man den gangen...

Alf var en sportshest på omtrent 155 cm over manken, blanding av araber, new forest og dansk varmblods. Han var 17 år gammel da jeg fikk ham på fôr, og fungerte som lærehest for meg. En tvers igjennom snill hest! Skulle nok ha utnyttet det kloke hodet hans litt mer, og ridd ham for instruktør, men det ble mest turridning på oss.

Likes

Comments

electra

Hvordan i all verden det har gått bra vet ikke jeg, men det har i hvert fall det. Jeg har tross alt hatt mye å tenke på etter at jeg dro til Liverpool tidlig på onsdagsmorgenen. Charlotte, stalleiern, oppdaterte meg i går på hva som skjer med Electra: hun har prøvd seg på litt bakkearbeid og gjort for- og bakpartsvendinger, noe som har gått veldig fint. I går var de på tur, det hadde også gått bra.

Sitter jo her og bekymrer meg, as you do, men det virker som det går bra med dama, da. 😊 Nå er det under 3 måneder til jeg er hjemme... I mellomtiden får jeg prøve å bestemme meg for hvilken hingst vi skal sende henne til, og når...

Et bilde fra 12. september, da Åsmund (broren min) ble med i stallen og tok noen bilder av oss... ❤️

Likes

Comments

electra

I går fikk kom Liisa, Electras egentlige eier, på besøk! I tillegg til pass, sal og noen småting til hadde hun med den eldste datteren sin, Lilja. Det hadde akkurat kommet to nye hopper inn i flokken da vi kom til stallen, men Electra ble gjerne med inn likevel.

Salen Liisa hadde med lå helt greit på Electra, i hvert fall foreløbig. Hun kommer ikke til å bli ridd masse likevel. Lilja hadde lyst til å ri litt, så vi salte på (første gang siden ponnisen kom til meg at vi har brukt sal og hodelag med bitt) og gikk ut. Liisa og jeg leide litt hver, Electra oppførte seg kjempefint med Lilja på ryggen. Vi gikk en liten runde innom skogen og tilbake. Etterpå bestemte jeg meg for å ri en liten tur selv; jeg drar jo til Liverpool tidlig, tidlig på onsdagsmorgenen og har dermed ikke mange muligheter igjen til å ri henne før jul...

Så da ble det en liten tur i skogen - ikke langt, men ganske slitsomt terreng, og Electra ble faktisk ganske svett. Gjorde mitt beste for å pusse bort svettemerkene da vi kom hjem igjen, mens Electra spiste høyrester som lå i boksen. Hun var enda sliten da jeg var ferdig, så hun hadde nok foretrukket å stå i stallen en stund - men jeg tok henne ut på beitet (de står nede ved stallen nå), fordi de andre sto lenger opp. Electra var fornøyd med det, og gjorde som jeg hadde gjettet: gikk ned der kalvene sto, jaget dem bort, og begynte å gresse. Hun orker ikke å være sammen med de andre hele tiden, så helt til jeg ble hentet sto hun alene og slappet av.

Alt i alt var det en veldig fin dag i stallen, og jeg merker at jeg snart drar fra henne... Kjære vene, hvordan skal det gå med meg... 😔

Lilja på Electra, mens jeg leier.

Meg og Electra før turen vår. ❤️

Likes

Comments