electra, bedekking

Da har Electra vært borte i litt over én uke, og det har jo skjedd litt siden vi reiste sørover. Dagen etter at vi ankom Raaken Gård i Hobøl hadde vi veterinær på besøk og gjorde skrapeprøve av Electra, en prøve alle forventet skulle komme tilbake uten anmerkninger. På onsdag denne uka fikk jeg beskjed om at Electra var i brunst, og skulle bedekkes dagen etter. MEN, så kom prøveresultatene tilbake - og de var ikke rene!! Det var "prohibited" å bedekke henne, pga slem-bakterievekst, og dermed er hun nå på fem dagers antibiotikakur - så vi mistet første brunsten. Krysser alt jeg har for at hun blir drektig i neste! Så det er status akkurat nå.

Fra 22. juni.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

electra, bedekking

I går pakket jeg det meste som Electra trenger når vi reiser senere i dag. Det er ikke mange greiene, men det eneste som mangler er passet - og så må jeg selvfølgelig pakke til meg selv også, selv om jeg bare blir borte i tre netter til sammen. Vi reiser fra Inderøya rundt klokka 17 i ettermiddag, og Electra skal altså stå i Trondheim over natta før turen går til Hobøl i morgen tidlig!

22. juni

Likes

Comments

electra, bedekking

Plutselig gikk tiden veldig fort, og nå er det klart: tirsdag neste uke drar Electra til Trondheim, hvor hun skal stå over natta, og så videre til Hobøl via Bjerke Travbane på onsdag. Da kommer hun til hingsten jeg landet på etter veldig mye fram og tilbake: Danaway Mathias!

Forrige uke kom veterinæren og gikk over tennene hennes, og vi har også tatt av skoene - nå er vi så klare som vi kan bli for å reise! Jeg skal bli med henne sørover, og tenker å ligge to netter der før jeg reiser hjem igjen, uten Electra... Skal ikke komme her og påstå at det blir lett å la henne være igjen så langt borte, men sånn er det bare noen ganger!

Da jeg kom hjem for sommeren var Electra veldig feit, for å være ærlig. Hun hadde stått i noen få uker og spist veldig mye, og jeg var ganske bekymret for at hun skulle bli forfangen. Men så flyttet hestene opp på skogsbeitet, og da gikk det bare et par dager før hun hadde slanket seg betydelig! Per i dag er hun faktisk kjempefin, skulle gjerne ha stilt henne ut nå, men sånn blir det ikke da; jeg gikk glipp av påmeldingsfristen, hehe.


Bildet tatt av mamma den 22. juni.

Likes

Comments

Det har gått en stund igjen siden siste innlegg. Jeg var hjemme i to uker i løpet av påskeferien, jeg og Electra koste oss masse sammen og det har aldri vært så vanskelig å reise fra henne som det var denne gangen! Selv om det bare var for tre uker. For i går hadde jeg min siste eksamen, og reiser hjem for sommeren kommende onsdag. Det blir utrolig godt!

Helga etter at jeg dro tilbake til Liverpool nå i april var Electra med Charlotte på kurs med Hestebente , noe som gikk veldig bra etter hva jeg har hørt. De red dressur, øvde på fordelsvendinger og det å holde henne stilt på rette spor. Electra er veldig godt grunnridd i både skritt og trav, så dette var nok ikke noe nytt for henne - men kjekt å friske opp litt. Får se om vi ikke får begynt å jobbe litt med galoppen i løpet av sommeren, men enn så lenge har vi ikke engang galoppert på tur, så hun kommer nok til å trenge mye tid før hun er sterk nok til å bære seg i galopp på banen.

Nå har hun hatt ridefri siden kurset, da jeg tror det er det beste for ryggen hennes. Jeg har kjøpt ny sal til henne som er på vei i posten akkurat nå. Det ble sprang- og ikke dressursal, men det er helt okei - vi får sikkert til å ri dressur i den også; jeg synes personlig at det er bedre å ri i sprangsal på tur, og det er jo det vi gjør mest!

Her er noen få bilder fra da jeg var hjemme:

Kjempekoos!! Dette var den første turen vår etter at jeg kom hjem.

Vi var på ridebanen noen av dagene og prøvde litt av hvert, men hun fikk løpe løs en del også og det er jo alltid gøy!

En av dagene ville hun ikke løpe uten at jeg ble med, her står hun og lurer på hvorfor jeg ikke holdt følge hele veien haha.

Denne dagen hadde jeg egentlig sagt at Charlotte kunne ri henne, for jeg var borte i familieselskap. Men kom innom stallen på kvelden, og da hadde ikke Charlotte rukket Electra enda, så vi ble med på tur med Charlotte på Tara og Silje på Esperanza. Kjempegøy, Electra var såååå sprek!!

En annen dag på banen, da Electra fant ut at det var dødskult å hoppe over disse bommene!

Charlotte har lært henne å stå i ro uten å være bundet opp! Helt topp, Electra synes også det er veldig behagelig.

  • 17 lesere

Likes

Comments

Nærmere bestemt om 9 dager, og da blir jeg på Inderøya til den 17. april. Så reiser jeg tilbake til Liverpool, skriver ferdig den siste oppgaven samt. tar eksamen, og så reiser jeg tilbake til Norge for sommeren 10. mai.

Gleder meg sååååå mye til å se Electra igjen, og håper vi får fint vær så vi kan finne på mye kos! Helt generelt blir det deilig å komme hjem; selv om det er kjempefint i Liverpool akkurat nå blir det fint å komme hjem til den norske våren, selv om den er *litt* på etterskudd skal jeg tro ryktene... Her borte har påskeliljene blomstret i et par-tre uker allerede, det er knopper på trærne og ja - jeg skulle veldig, veldig gjerne hatt Electra med meg her borte... Kanskje en vakker dag?

Fikk dette bildet fra Charlotte i dag, fra en barbaktur:

Charlotte rir henne stort sett bittløst tror jeg, selvfølgelig helt i orden da jeg vil hun skal fungere uten bitt. Selv trenger jeg å øve meg myye før jeg føler meg kompetent nok til noe som helst, da jeg er så ute av trening. Får se om vi ikke kan bli med på en lett dressurtrening i løpet av sommeren!

  • 40 lesere

Likes

Comments

electra

...mest fordi det ikke har vært noe spesielt nytt å meddele. Electra har noe å gjøre stort sett hver dag; hun blir ridd, er med som håndhest, og får gå løs på tur innimellom. Hun ris både på tur og på bane, hun har nå begynt med litt bomarbeid (kun helt nede på bakken, altså ingen cavalettier eller opphøyde bommer) for å aktivisere hele hesten litt mer.


📷Charlotte

Jeg har ikke bestemt meg for hingst enda, da det er hingstekåring 1.-2. april, så venter og ser hva som skjer der først. Som nevnt tidligere har vi noen gode kandidater, men det er et par stk. jeg gjerne vil se bedømming på før jeg gjør noe.

Likes

Comments

Så er jeg tilbake i Liverpool, og her blir jeg etter alt å dømme fram til midten av mai, circa. Electra blir som vanlig tatt vare på av Charlotte i mellomtiden.

Mens jeg var hjemme fikk vi ridd noen fine turer, et par som ikke var så fine, og kost oss mye sammen. Den trønderske vinteren har ikke vært hva den en gang var de siste årene, og mye av tiden jeg var hjemme regnet det masse; gjørme halvveis opp til knærne på hestene, og generelt ikke spesielt fristende å ri tur. Det er i sånne stunder man ønsker seg ridehall!

I forrige blogg nevnte jeg to fine turer vi hadde, de to dagene var det mildt og vått uten antydning til snø. Neste gang jeg red ut på henne hadde det faktisk snødd, men det var enda vått. Det var ikke en god tur, da vi red alene, og Electra testet meg igjen. Hun gjør det bare når vi er alene, noe som kan ha med å gjøre at hun er så lav på rangstigen. Uansett, på et punkt stoppet hun og nektet å gå videre - til slutt endte det med at hun steilet så høyt at jeg trodde vi begge skulle falle, og bestemte meg for å ikke prøve lenger; jeg kunne ikke ringe ut med telefonen, så det hadde ikke vært så bra om jeg hadde blitt liggende igjen alene... Hun fikk ikke gå den veien hjem hun ville, så jeg fikk jo viljen min der i det minste.


Neste og siste tur var på torsdag. Det var rundt -12 grader - dagen før var det enda kaldere og nydelig vær (det hadde snødd myye) men da fikk vi hovslager Toril på besøk og jeg var altfor kald til å ri da Electra var ferdigskodd. Torsdag ble vi med Charlotte som red Lotte, og Kim som kjørte slede med Kasper. Kasper skulle trene på å kjøre sammen med faren sin faktisk, så hoppene våre fikk møte hingst! Electra hadde ørene på stilk og showet som bare det, haha! Skulle ønske noen hadde filmet det, hun viste nok mer cob-aksjon da enn hva hun vanligvis gjør! For andre gang opplevde jeg også at hun steilet, haha. Alt for å vise seg for hingsten, mente Electra.

Charlotte og jeg red hjem alene, så gutta kunne trene i fred uten hoppene - ikke at hingsten så ut til å bry seg noe særlig om dem. Electra var kjempegira hele veien hjem, kom til og med med et kjempebukk som gjorde at jeg mistet stigbøylen, og delvis balansen. Egentlig kan jeg ikke klage, jeg mener at når hun hopper og spretter litt må det bety at hun føler seg bra, og det er det viktigste!

Denne turen ble det siste jeg så av ponnien før jeg dro tidlig fredag morgen. Det blir lenge til neste gang, men hun blir tatt godt vare på, så det er bare savnet etter henne jeg merker - bekymret er jeg i hvert fall ikke!

Ute og lukter på snøen, nyskodd.

Hjemme etter sistnevnte tur! Du ser vel jeg er fornøyd... ♥︎

  • 62 lesere

Likes

Comments

electra

Har vært hjemme på Inderøya i litt over to uker nå. Jeg og Electra har hatt mange fine dager sammen, blant annet to superfine turer i skogen den første hele uka jeg var hjemme. Da var vi i skogen med Charlotte og Lotte på mandagen, og så på en lengre skogstur den tirsdagen, med Charlotte/Lotte og Kim/Kasper. Så fikk frøken fri noen dager før vi tuslet til ridebanen og surret rundt der; jeg har glemt alle de fine detaljene man trenger i dressur, så selv om Electra gjorde de øvelsene jeg ville, ble jeg hard i hendene fort pga. alle de andre småfeilene jeg gjør. Dette må vi få fikset på til sommeren, forhåpentligvis...

På Instagram-kontoen vår har jeg publisert noen bilder: flyingelectra. Skulle ha skrevet mange flere blogger enn jeg har gjort, men juletiden er fullpakket av tradisjoner, og dermed blir det lite tid til blogging.

Også er det jo noen uker siden jeg skrev at jeg trodde jeg var i mål med hingstejakten, men det stemmer selvfølgelig ikke, hehe. Nylig dukket det nemlig opp to fine kandidater til, sukk... MEN, jeg har tenkt å ha bestemt meg før jeg reiser over til Liverpool igjen den 6. januar, da.

I morgen er jo nyttårsaften, og jeg gruer meg skikkelig mye, da Electra blir helt panisk redd av rakettene... Hun sto inne natt til i dag, og skal også stå inne i natt (vi har helt råttent vær), så håper at det i det minste kan hjelpe henne litt, så hun ikke kjenner på det unormale ved å stå inne på natta i morgen kveld. Vurderer å ringe dyrlegen og få dopet henne ned... Venter heller i stallen de timene det tar etter at dopet har gått ut så hun kan spise, enn å ringe veterinær klokka ett fordi hun har ødelagt seg. Huff, årets verste dag for alle hesteeiere...

Fra turen vi hadde forrige mandag med Charlotte/Lotte.

Likes

Comments

electra

Da har jeg endelig kommet meg hjem for jula! Dro selvfølgelig i stallen så fort jeg hadde bil i går. Fant Electra på toppen av beite: hun så meg, kikket på meg i noen sekunder, så fant hun ut at hun ville bli med meg og kom mot meg. Temperaturen lå på 0, og det var veldig glatt. Planen hadde egentlig vært å ta henne med til naboen og longere litt på ridebanen der, men banen var skøytebane, så i går pusset jeg bare litt på henne.

I dag var det akkurat minusgrader, og selvsagt fremdeles glatt. Jeg hadde tenkt å ri henne en tur i dag, siden hun ikke ømmet seg over ryggen i går. Da jeg sjekket i dag var hun fremdeles fin, og det samme var beina. La på salen, fulgte med for å se om hun reagerte, men det gjorde hun ikke. Byttet stigbøyler, da jeg fikk Compositi-bøylene mine i posten i går. I mellomtiden hang hodelaget rundt hodet mitt, med bittet under jakken så det ble varmt.

Vi red bare en veldig kort tur, da det som sagt var glatt, og i tillegg var det tett tåke. Ville m.a.o. ikke ut på veien, og det var begrenset hvor langt jeg ville ta henne med i skogen også, siden det var så ekkelt underlag. Det ble en liten runde, først langs gårdsveien som går lengre bort fra hovedveien, så inn på åkeren "vår" og hjem igjen. Electra snill, men litt frekk på et tidspunkt.

Jeg tok henne med inn i boksen hvor jeg salte av henne, så fikk hun spise høy mens jeg ryddet opp. La på dekkenet og slapp henne ut. Alt i alt en koselig dag i stallen!

Følg oss på Instagram: flyingelectra

Likes

Comments

electra

Med hingstejakten, altså. Fra å ha hatt seks kandidater har jeg nå greid å komme ned til to alternativer. Enda er jeg ikke 100% sikker, men det er én av dem jeg heller mot, da det for det første er kortere vei dit, og så er det i tillegg lettere å skaffe transport dit. En tredje god grunn er at det er lettere for meg å kunne se til Electra der.

Kvalitetsmessig er begge hingstene utrolig vakre eksemplarer av rasen, så det er ikke sånn at jeg velger bort en flott hingst for en mindre bra hingst bare fordi det er kortere reisetid. Det er Electra som er den viktigste brikken her tross alt - hennes komfort er førsteprioritet!

In other news, Electra har fremdeles vondt i ryggen, så jeg har bestilt massasje til henne den 20. desember, hjemme på stallen. Det tror jeg nok kommer til å gjøre godt for henne, og forhåpentligvis løser det ryggproblemene. Det blir veldig godt å komme hjem til henne!

Et bilde Charlotte sendte meg fra en dag de hadde snø... Electra som får løpe og kose seg på ridebanen!

Likes

Comments