electra

På fredag flyttet Electra igjen. Hun har jo vært hos Liisa på Snåsa siden starten av oktober, men så fikk vi mulighet til å sende henne bort i trening, og det hørtes så toppen ut at jeg ikke kunne si nei. Så Liisa kjørte henne dit, til andre siden av Snåsavatnet og enda litt lenger vest, til Ina i Namdalseid. Ina kjører mye, også i konkurransesammenheng, så endelig skal Electra lære seg å bli kjørehest! Hun har, som nevnt i forrige innlegg, blitt mye tømmekjørt, og også spent for vogn/slede, men det har aldri vært en sånn kontinuitet over det at hun har blitt helt stødig på det.

Jeg synes det er SÅ spennende, gleder meg masse til å høre hvordan det går, og så fort jeg får mulighet kjører jeg dit og besøker dem. Electra blir vel der ut april tror jeg, da jeg ikke er ferdig her i England før helt i slutten av april likevel. Det kommende halvåret tror jeg blir det mest krevende Electra har opplevd på en god stund, det blir mye å gjøre for henne, men hun liker så godt å ha noe og gjøre at det tror jeg ikke blir noe problem.

Selvsagt blir det rart å ikke ha Electra hjemme i jula, men samtidig blir det nok litt greit også denne gangen - jeg har en del skolearbeid som må gjøres i juleferien, og siden jeg er i innspurten av studiene nå er det viktig at jeg faktisk går inn for å få gode karakterer.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

electra

Eller, bruksferie kanskje? I oktober er Electra hos Liisa på Snåsa, hvor hun jo har bodd mesteparten av livet sitt. Liisas unghest er borte i trening denne måneden, og dermed kunne Electra få dra dit og fylle boksen til Farona - helt topp for både meg og Electra, det er ingenting å bekymre seg for når hun er der! Liisa har både ridd og tømmekjørt henne, og hun var veldig fornøyd med hvor selvsikker Electra har blitt med tømmekjøringen. Hun har alltid vært komfortabel med det (det har hun gjort MYE, kontra ridningen som har vært mye av og på) og det frister ganske mye å få noen til å begynne og kjøre med henne.

Får se hva som skjer når hun kommer fra Snåsa igjen, da jeg helst vil hun skal stå inne på natta denne vinteren, uten å stresse som hun gjør når andre hester blir stående ute. I tillegg blir det endringer på stallen hun bor nå som gjør at den ordningen vi hadde i fjor med trening av Electra blir verre å gjennomføre denne vinteren. Heldigvis finnes det noen alternativer, så forhåpentligvis blir det ordning så fort som mulig.

En av få skikkelig fine vinterdager forrige vinter. Håper på mye mer snø denne vinteren!

Likes

Comments

electra

Omtrent klokka 22.30 lørdag den 16. september kom transporten med Electra på til Steinkjer. Pappa og jeg hadde lånt bil og henger fra Charlotte, da vår bil ikke kan trekke så tung henger. Electra sto nest ytterst på transporten, så en kaldblodsvallak måtte lastes ut før hun fikk komme ut. Det ble litt styr med å få til alt, siden kaldblodsen skulle på transporten igjen, men før den tid skulle en welsh cob-åring ut - og denne var meget usikker på situasjonen.

Jeg holdt kaldblodsen etter å ha overlevert Electra til pappa, men da han ble spurt om å hjelpe til med å få ut åringen måtte Electra inn på vår henger. Det likte ikke jeg, jeg ville laste henne selv, men de var i gang med å laste henne før jeg fikk protestert ordentlig. Heldigvis gikk det fint, og Electra ble stående stille og rolig mens den andre cob-en ble lastet av.

Turen hjem til Inderøy gikk også fint, Electra er jo vant til å stå på henger og sto rolig der bak. Jeg hadde egentlig tenkt å la henne stå inne om natta, men da hun viste klart og tydelig at hun ville ut til de andre. Så, jeg tok sjansen på å slippe henne ut - det var ingen hyling den stunden jeg sto og fulgte med på dem.

Neste dag sto hun og slappet av for seg selv; da hadde de andre sikkert blitt vant til at hun hadde kommet tilbake, og dermed fikk hun tid til å slappe av etter den lange turen hjem. Jeg ga henne medisin lørdag kveld, søndag morgen og kveld (hun skulle ha antibiotika t.o.m. tirsdag) og søndag kveld fikk hun en skikkelig puss - lenge siden sist. <3

Tidlig mandag morgen reiste jeg til England, men er hjemme halvveis ut i desember igjen - heldigvis. <3

Fina mi. <3

Likes

Comments

andre hester

På vei hjemover fra Son/Hobøl dro jeg innom Øvrevoll og kikket på noen hester! Da jeg gjorde avtalene tenkte jeg jo bare at en ridehest kanskje kunne få komme inn i "gjengen" vår, altså om Electra hadde vært drektig. Men det er hun jo ikke, så da jeg svingte inn på Øvrevolls stallside for første gang på, hva, to år???, hadde jo planen blitt endret til det at jeg faktisk nå er på utkikk etter enda en hest siden vi uansett ikke fikk det føllet.

Først var jeg innom stallen til Soma, hvor jeg jobbet som lærling før. Det var megahyggelig! Der fikk jeg titte på to fine vallaker, hvorav jeg likte den ene spesielt godt. En sterk kandidat! Han var muligens litt høy nå, som 4-års, så jeg er litt usikker. Han er dog en veldig edel type. Jeg rakk også å se ei hoppe, men jeg fikk ikke egentlig hilst på henne da hun skulle trenes.

Neste stopp var ikke avtalt, men jeg stakk innom stallen til Slettemark også, siden jeg uansett var bare ti meter unna. Der hadde de en stooor 3-års hingst som kunne selges, men den var for stor for meg allerede i den alderen, så jeg måtte bare avskrive ham med én gang, selv om han var supersøt. Han gjør sikkert noen andre veldig lykkelig!

Den siste stallen jeg var hos var Neuroth, hvor jeg faktisk aldri før har vært. Der var det en spesifikk hest jeg skulle se på, og den skuffet ikke! Det var en 3-års vallak, litt sær tror jeg, men jeg likte han veldig godt, og troooor han kanskje likte meg tilbake også?

Det er mye tenking når man vurderer å skaffe en hest til, alle vi som har én hest vet jo godt at det ikke akkurat er billig. Derfor er ingenting bestemt enda.

Det er jo 5-6 staller eller noe sånt som jeg ikke var hos, men hvis det ikke blir kjøp nå i høst/vinter kommer jeg til å ta meg en skikkelig runde. Det ble ikke noen bilder verdt å vise fram denne gangen, dessverre.

Likes

Comments

bedekking, electra

Jeg var selvfølgelig meget spent da jeg svingte opp til Raaken Gård, mandag for ei uke siden. Egentlig gruet jeg meg ganske mye, for jeg tenkte at siden så mye har gått galt allerede, ville Electra sannsynligvis være 1) tom, eller 2) drektig med tvillinger, med påfølgende scenario at vi ville miste begge føllene i prosessen med å fjerne det ene.

Positiv sa du?

Veterinæren kom, Electra ble dopet ned, og så var det bare å begynne. Veterinæren var stille lenge, men jeg skjønte det var noe galt allerede før hun sa at det var det. For denne gangen hadde Electra fått en infeksjon inne i livmoren!! Er det mulig... Inni væsken skapt av infeksjonen lå det et egg, men dette kan selvfølgelig ikke befruktes på kommende brunst, så derfor ble det bestemt der og da at Electra skal hjem. Hun fikk også penicillin, og ny prøve ble tatt - denne har vi per i dag ikke fått svar på enda, men det er nok sannsynlig at hun må på nok en antibiotikakur...

Det var en sånn skikkelig nedtur, og det føltes veldig motløst. Veterinæren anbefalte å inseminere hvis vi vil prøve igjen, men hele prosessen har vært så demotiverende nå at jeg ikke gidder å tenke tanken seriøst engang. Electra kommer hjem natt til 17. september, og jeg drar til England dagen etter.


Meg og Danaway Mathias før ultralyden.
Denne søtnosen (ikke sååå søt, den er et skikkelig bøllefrø, haha!) er av rasen welsh partbred, etter Danaway Mathias, med trakhener mor tror jeg?
Electra på vei tilbake til flokken sin - som hun har trivdes veldig godt med! - etter den skuffende ultralyden.

Fine lille Electra. <3

Likes

Comments

bedekking, electra

Sist jeg skrev noe her hadde Electra vært borte i ei uke. Da hadde vi fått prøveresultatene fra skrapeprøven, som var positive og dermed gjorde at hun måtte på fem-dagers antibiotikakur. Siden den gang ble det tatt ny skrapeprøve, som kom tilbake negativ (yes!!!), men da brunsten skulle komme, kom det ingen brunst... Hun skulle blitt brunstig 26. juli, men det ble hun ikke, og i samråd med veterinær bestemte vi at hun skulle få en hormonsprøyte. Vet. tok ultralyd før hun satte sprøyta, og da så hun at det var et egg på gang, men at det også var gult legeme der som sannsynligvis har hindret brunst. Dette ble fjernet, og det neste jeg hørte var at torsdag den 17. hadde hun blitt bedekt!!

Enda hadde hun ikke vist noe særlig brunst, men den dagen ble Mathias - hingsten - veldig interessert i henne, og de lot dem få snuse på hverandre. DA var det en dame som plutselig ble veldig brunstig, haha! Så hun har blitt bedekt et par ganger pr. dag, helt til brunsten var over igjen denne mandagen - en kort brunst, m.a.o., men forhåpentligvis gir den resultater. Det er ingenting fysisk som tilsier at hun ikke skal bli drektig nå, i hvert fall...

Uka etter den som kommer nå drar jeg sørover og hilser på, for nå som hun ble bedekt så seint bør hun ikke komme hjem før i starten av oktober - fordi turen hjem er så lang og vi kan ikke risikere at hun mister føllet på vei hjem.


Påska 2017.

Likes

Comments

electra, bedekking

Da har Electra vært borte i litt over én uke, og det har jo skjedd litt siden vi reiste sørover. Dagen etter at vi ankom Raaken Gård i Hobøl hadde vi veterinær på besøk og gjorde skrapeprøve av Electra, en prøve alle forventet skulle komme tilbake uten anmerkninger. På onsdag denne uka fikk jeg beskjed om at Electra var i brunst, og skulle bedekkes dagen etter. MEN, så kom prøveresultatene tilbake - og de var ikke rene!! Det var "prohibited" å bedekke henne, pga slem-bakterievekst, og dermed er hun nå på fem dagers antibiotikakur - så vi mistet første brunsten. Krysser alt jeg har for at hun blir drektig i neste! Så det er status akkurat nå.

Fra 22. juni.

Likes

Comments

electra, bedekking

I går pakket jeg det meste som Electra trenger når vi reiser senere i dag. Det er ikke mange greiene, men det eneste som mangler er passet - og så må jeg selvfølgelig pakke til meg selv også, selv om jeg bare blir borte i tre netter til sammen. Vi reiser fra Inderøya rundt klokka 17 i ettermiddag, og Electra skal altså stå i Trondheim over natta før turen går til Hobøl i morgen tidlig!

22. juni

Likes

Comments

electra, bedekking

Plutselig gikk tiden veldig fort, og nå er det klart: tirsdag neste uke drar Electra til Trondheim, hvor hun skal stå over natta, og så videre til Hobøl via Bjerke Travbane på onsdag. Da kommer hun til hingsten jeg landet på etter veldig mye fram og tilbake: Danaway Mathias!

Forrige uke kom veterinæren og gikk over tennene hennes, og vi har også tatt av skoene - nå er vi så klare som vi kan bli for å reise! Jeg skal bli med henne sørover, og tenker å ligge to netter der før jeg reiser hjem igjen, uten Electra... Skal ikke komme her og påstå at det blir lett å la henne være igjen så langt borte, men sånn er det bare noen ganger!

Da jeg kom hjem for sommeren var Electra veldig feit, for å være ærlig. Hun hadde stått i noen få uker og spist veldig mye, og jeg var ganske bekymret for at hun skulle bli forfangen. Men så flyttet hestene opp på skogsbeitet, og da gikk det bare et par dager før hun hadde slanket seg betydelig! Per i dag er hun faktisk kjempefin, skulle gjerne ha stilt henne ut nå, men sånn blir det ikke da; jeg gikk glipp av påmeldingsfristen, hehe.


Bildet tatt av mamma den 22. juni.

Likes

Comments

Det har gått en stund igjen siden siste innlegg. Jeg var hjemme i to uker i løpet av påskeferien, jeg og Electra koste oss masse sammen og det har aldri vært så vanskelig å reise fra henne som det var denne gangen! Selv om det bare var for tre uker. For i går hadde jeg min siste eksamen, og reiser hjem for sommeren kommende onsdag. Det blir utrolig godt!

Helga etter at jeg dro tilbake til Liverpool nå i april var Electra med Charlotte på kurs med Hestebente , noe som gikk veldig bra etter hva jeg har hørt. De red dressur, øvde på fordelsvendinger og det å holde henne stilt på rette spor. Electra er veldig godt grunnridd i både skritt og trav, så dette var nok ikke noe nytt for henne - men kjekt å friske opp litt. Får se om vi ikke får begynt å jobbe litt med galoppen i løpet av sommeren, men enn så lenge har vi ikke engang galoppert på tur, så hun kommer nok til å trenge mye tid før hun er sterk nok til å bære seg i galopp på banen.

Nå har hun hatt ridefri siden kurset, da jeg tror det er det beste for ryggen hennes. Jeg har kjøpt ny sal til henne som er på vei i posten akkurat nå. Det ble sprang- og ikke dressursal, men det er helt okei - vi får sikkert til å ri dressur i den også; jeg synes personlig at det er bedre å ri i sprangsal på tur, og det er jo det vi gjør mest!

Her er noen få bilder fra da jeg var hjemme:

Kjempekoos!! Dette var den første turen vår etter at jeg kom hjem.

Vi var på ridebanen noen av dagene og prøvde litt av hvert, men hun fikk løpe løs en del også og det er jo alltid gøy!

En av dagene ville hun ikke løpe uten at jeg ble med, her står hun og lurer på hvorfor jeg ikke holdt følge hele veien haha.

Denne dagen hadde jeg egentlig sagt at Charlotte kunne ri henne, for jeg var borte i familieselskap. Men kom innom stallen på kvelden, og da hadde ikke Charlotte rukket Electra enda, så vi ble med på tur med Charlotte på Tara og Silje på Esperanza. Kjempegøy, Electra var såååå sprek!!

En annen dag på banen, da Electra fant ut at det var dødskult å hoppe over disse bommene!

Charlotte har lært henne å stå i ro uten å være bundet opp! Helt topp, Electra synes også det er veldig behagelig.

  • 73 Lesere

Likes

Comments