Hola amigos!

Min wanderlust är enorm för tillfället. Hösten är kommen och löven ligger fint på marken. Det är en härlig känsla såhär i början av hösten som jag fullständigt älskar. Känns skönt att jag hinner njuta två veckor till innan jag lämnar för sol och värme. För mig tillför hösten ett slags lugn där man gott och väl kan stanna hemma och äta godis och kolla på serier utan att "få dåligt samvete" haha.

Rutinerna ska ruta in vardagen. Dessvärre har jag inga rutiner för tillfället vilket gör mig lite förvirrad. Jag gillar att ha koll på saker och ting samt att följa rutiner när jag befinner mig i Svedala. Men när jag befinner mig i någon annan del av världen är jag helt tvärtom. Rum och tid går i ett och man gör lite som man känner för. Inga måsten eller krav. Ren njutning och uppskattning av livet, det gillar jag!

Jag är iallafall redo för mitt livs äventyr nr 3. Har tidigare varit i USA i ett år och gått på High School. Då bodde jag i amerikanska södern i Charleston, i delstaten South Carolina. Sen var jag iväg förra vintern och reste i Australien med min underbara kompis Ebba, ett oförglömligt äventyr det med. Nu är det dags att utforska Costa Rica.

Jag bokade denna resa rätt sent faktiskt. Jag har varit väldigt velig denna sensommar/höst med vad jag ska göra. Först var tanken Bali i vår och bli yogalärare, sen bo och jobba i Australien i ett år. Sedan kom jag in på volontärarbete igen(som jag har tänkt på fram och tillbaka ett tag) och fick syn på att det lilla landet Costa RIca fanns med som destination. Då bokade jag det.

Jag är nog inte ensam om att ha hört uttrycket "Pura Vida". Det betyder direkt översatt "rent liv" och är något som alla costaricaner lever efter. Allt som är bra är tydligen Pura Vida. Ska bli skönt att få leva efter detta mantra, LÄNGTAR! Slippa stressen som konstant pågår här hemma i Stockholm. Kunna andas ut och Pura VIda.

Nu ska jag iväg och träna, idag är det Bodybalance på schemat samt lite cardio. Efter det ska jag och min familj gå på Fantomen på Operan :)

/J


Bilden är från Tumblr.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Godmorgon! 

Vaknade för ett tag sedan. Har ätit en lång och god frukost i form av en superstor smoothie med granola och kaffe. Idag ska jag iväg till en vaccinationsbyrå och kolla upp vilka vaccinationer jag är i behov av. Har funderingar kring Rabies, Malaria och Dukoral. Tror dock inte att jag kommer att behöva ta varken Rabies eller Malaria, men däremot Dukoral, som är som ett vaccin mot Kolera som stimulerar immunförsvaret i tarmen. Kan vara bra att slippa bli magsjuk :P 

Har scrollat runt på Tumblr nu hela morgonen på bilder av Costa Rica och hittade dessa. Höll på att smälla av när jag först såg denna, vill bara mysa med den haha. Den är tydligen från ett Animal Rescue Center, som även jag kommer att volontärjobba på, hoppas såklart på att få ta hand om såna här små söta varelser. 

https://www.tumblr.com/search/pura+vida

 

Likes

Comments

Hej på er!

Julia Öhrn heter jag och är en 20-årig tjej från Stockholm. Om 20 dagar är det dags för mig att ta mitt pick och pack och bege mig till Costa Rica, där jag kommer befinna mig i två månader. Jag åker dit för att volontärarbeta med barn, skadade djur(främst apor) samt sköldpaddor och dessutom lära mig spanska och träffa nya härliga människor och bekantskaper.

Här i bloggen tänkte jag skriva om vad jag gör under min tid i Costa Rica och på de olika volontärarbetena så att ni kan få en inblick av hur jag har det. Även om olika upplevelser och aktiviteter som jag får chansen att prova på samt kulturen, sevärdigheter och så vidare.

Jag åker själv på detta äventyr och har redan nu börjat få lite fjärilar i magen. Är både taggad och nervös över vad som komma skall. En sak är iallafall säker - jag kommer att samla på mig erfarenheter för livet och lära mig mer om mig själv. Bland det viktigaste av allt, så kommer jag att få hjälpa både barn och djur och känna att jag bidrar med något viktigt här i världen. 

Ta hand om er och ha det så bra tills vi hörs igen! 

/ J


Likes

Comments