Jag har alltid haft dålig hy. Så länge jag kan minnas egentligen. Jag har haft 90 olika uttorkande, sopiga krämer. Jag har ätit tetralycal eller vad det nu hette. Och guds gåva till oss som trodde vi skulle dö akne-döden - Roaccutan.

Det är först när jag fyller 20 som jag börjar fatta att et spelar roll vad man smörjer på sitt lilla ansikte och kropp. Apotekets dagkräm, canoderm och Garnier i all ära. Men the real deal inom hudvård är en helt ny värld jag äntligen började upptäcka.

Shout out till Kakan Hermansson som alltid varit en av de coolaste kvinnorna jag vet och för att hon startade podden "Under huden med Kakan Hermansson", som matade mitt intresse ännu mer. Och introducerade mig för Peter Thomas Roths Masker.

Pumkin Enzyme masken är en riktigt härlig kemiskt exfolierande mask som man verkligen känner att det pirrar av på huden. Den blev en favvo i samband med att jag började jobba i köket på en hamburgerrestaurang, och min hy mådde inte bra av allt stekos och frityrolja - en life saver.

Jag följer alltid upp med att lägga Cucumber Gel mask. Den är verkligen fukt på burk och grymt skön att sova med som nattmask (inget kladd på örngotten!!) Och verkligen pysslar om huden efter att den utsatts för syran.

En oslagbar kombo helt enkelt. Lite i dyraste laget, men man får verkligen vad man betalar för!! Länkar nedan (adlinks)

Pumpkin Enzyme Mask - HÄR - Cucumber Gel Detox Mask - HÄR

Likes

Comments

När jag rullar igenom facebook, instagram och youtube kan jag, som många andra, inte undgå att tycka att andras liv verkar så fantastiskt händelserika. Och visst skulle jag kunna trycka ner mig själv och tycka att mitt eget är ganska trist - eller faktiskt embrace:a att vare sig jag vill eller inte så kommer det hända saker runt omkring och med mig.

Jag har ett nytt jobb som innefattar tusen saker att lära sig, vi måste flytta i sommar - var är ännu oklart och vi är så fruktansvärt sugna på att komma iväg på en Asien/Australien/New Zeeland-resa.

Den här bloggen ska väl mest finnas till för släkt och vänner ifall vår fantastiska resa blir av. Men också för att man kunde säga då för två år sedan, när jag tog studenten, att "klart vi håller kontakten" osv... Nej det visade sig ju att det inte stämde så bra som man ville - men när man ändå springer på varandra eller hörs av, så är man nyfiken på vad alla har för sig! I alla fall jag, då ett av mina nyårslöften är att bli genuint glad för någon annans skull, istället för att jämföra sig.

Jag börjar såhär. Välkommen till bloggen "flygande katt", hoppas ni ska trivas.

Likes

Comments