Header

God morgon! Idag blir det lite träning för mig och Alvin tillsammans med Annelie o Mio. Jag har spanat in lite olika tävlingar som jag gärna vill åka till och då får man ju träna inför dem.

Vi debuterade i år i rallylydnad mästarklass och har nu 2 cert endast ett kvar till championatet och vet ni... Det är inte en enda havanias som är rallylydnads champion vilket skulle göra Alvin den första! Så lite av det ska jag lägga fokus på. Samt att jag planerar att debutera i freestyle klass 3 (den högsta klassen) i september. Programmet är helt klart så nu ska alla moment bara sitta! Detta programmet har många fler svårigheter än förra och är även ett mer glatt program de förra var mer stämnings fullt. Samt att denna har lite mer tempo i sig :)

Och så har vi ju lydnaden... Vi debuterade ju även i lydnad i år där vi fick 183 poäng och en andra placering där med uppflytt. Vi kan då om vi vill flytta upp i klass 1 eller så stannar vi i klassen och ser till att få två uppflytt till och får första titeln. Vilket är det jag ska satsa på då jag var fruktansvärt nervöst när jag tävlade. Vill gå in och ha en skön känsla i kroppen! :)

För er som inte sätt varken vår tävling i freestyle eller lydnad så lägger jag in två länkar här.

Freestyle hittar ni här https://www.youtube.com/watch?v=JjjO1HUvcms detta programmet har gett oss en 3 placering, två 2 placeringar och en 1 placering.

Lydnaden hittar ni här https://www.youtube.com/watch?v=D-WsBrwRyyM

Delar med mig av en nytagen bild på Alvin!


//Sara

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag åkte jag och hundarna in till stan för att möta upp Nathalie och Spiken vi begav oss sedan direkt mot skogen eller aa nästan... Vi stannade ju till och köpte fika också ;) Det är obligatoriskt när man planerar att gå en långpromenad med en vän!

Solen var framme hela tiden, fåglarna sjöng och man kunde gå utan jacka! Vi fick dessutom se flera citron fjärilar, våren verkar vara här! Helt klart min favorit årstid trots att jag har en riktig jobbig pollen allergi. Kameran var också med! :)


Lilla Spiken


Eddie fick också hänga med idag vilket han uppskattade mkt.

Spiken säger "Smile" till kameran :)


Alvin var såklart också med. Som ni ser har både han och Eddie blivit klippta :)


Jag fick mig ett gott skratt när jag såg denna bilden :P


Det var väldigt torrt ute idag fanns bara några få pölar som lätt gick att undvika. Alvin går under smeknamnet primadonnan han avskyr regn och att bli blöt är bara äckligt och onödigt. Eddie han har smeknamnet minigrisen..


Hur gullig får man lov att bli? <3


​Den blicken.... Jag smälter <3 <3 <3

Det var allt för denna gången.

//Sara

Likes

Comments

Igår kom äntligen snön och jag var snabb med att sätta kameran på laddning och gå ut med hundarna i skogen. Jag har väldigt väldigt få bilder på hundarna i snön då det typ aldrig blir snö här utan endast slask...

Idag ligger den fortfarande kvar och vi har varit ute en runda idag också men då fick kameran vara hemma. Hoppas det snöar mer och den ligger kvar länge. Älskar snö allt blir mkt ljusare och finare samt mer rena hundar :)"kommer du eller?"


Bästis <3


Fina goa Eddie. Som är min systers hund därav att han syns sällan på bild. För ett tag sedan fick vi reda på att han har en korsbands skada hur den har uppkommit vet vi ej. Vi går nu på rehab med honom och sett stora framsteg så nu får han faktiskt springa lös en hel del! :) Vi har övningar som vi gör dagligen. Vi har ännu inte kommit i mål men framtiden ser ljus ut.


Mera Eddie

Alvin

Båda trollen :)


båda ser hel mongo ut på bilden haha


De var alla bilderna!

//Sara

Likes

Comments

Hej igår gick jag och Alvin en långpromenad med Annelie, Mio - labbe och Acke -Tollare.! :)


Första modellen ut var Mio. :)


Goa gammel gubben Acke på 13 år uppskattade att vara modell :)

Alvin med sina retriver kompisar

Två riktigt glada grabbar!


Och så mitt egna lilla troll fick såklart också modella lite. :)


Annelie hade minst sagt goda grejer i händerna.

Acke hade också visst godis i tankarna ;)


Mera Acke


Fina vännerna! <3

De var alla bilderna.


//Sara

Likes

Comments

Idag har jag beställt en ny trimmer vår tidigare trimmer som har hållit i många år har nu gett upp. Den har hållit i många år men har inte uppfyllt alla mina kriterier som jag har haft och dyr var den också. Så efter lite rekommendationer så bestämde jag mig till slut för denna http://www.lyckliga.nu/andis-agc-trimmer-for-frisor-veterinar-hund-och-katt

Sen så köpte jag även till detta skär http://www.lyckliga.nu/19mm-andis-skar-34ht-hundar-och-smadjur

Ser fram emot att den kommer så kan förhoppningsvis både Alvin och syrrans hund få sig en kortare frilla. Jag tkr en havanis i lång päls är otroligt vacker (så länge den är välvårdad såklart) men jag har insett med åren att jag är ingen pälsälskare så en kort frilla passar oss bättre! Tur att man kan anpassa efter sina egna behov! :)


Här är Alvin för nästan precis 4 månader sedan, jag själv tkr han är socker söt på bilden! 


//Sara

Likes

Comments

Idag för 3 års sedan tog jag denna bild. Älskade Elton vad jag saknar dig! Min svarta diamant <3

Likes

Comments

Ute regnar det och ser inte ut att sluta på ett bra tag, jag har alltid hatat hösten verkligen ALLTID!

Det är blött regnar och är eländigt, villl ha minus grader och mycket snö!. Då blir det rena och fina hundar som kommer in, Alvin är numera oftast brun istället för vit... Och tänk alla fina vinterbilder man kan få!!

Vi har iaf varit ute på en kortare runda på 40 min och de får räcka för stunden nu avvaktar vi och ser om de kan bli uppehåll. Vi har även hunnit med ett litet trick pass. Jag försöker komma på ett klass 3 program till Alvin i fs klassen med gud vad svårt det är. Men har kommit på några moment som jag tror kan ge högre poäng så de har vi redan börjat träna på nu. För då kan vi förhoppningsvis vara redo och tävla nån gång nästa år!

Märks tydligt på Alvin att det är svårt man riktigt ser hur varenda hjärncell arbetar för fullt. hehe! Men även jag får fundera ibland. Belönar jag vid rätt tillfälle nu har jag rätt belönings placering, ska jag ha hjälper och jobba bort successivt ? Osv.. Så det är lite klurigt för oss båda men vi ska nog kunna uppnå våra mål tillsammans!

I onsdags var vårt sista tillfälle på vårt sim körkort som vi har tagit hos göteborgs hundsim. Jag var orolig för ett tag sedan att något inte var som det skulle med Alvin. men så fel jag hade han var frisk som en nötkärna. Men det är så gött att få det svart på vitt att så här är det, istället för att gå och oroa sig och fundera på vad det kan vara. Istället för sjukvård blev det friskvård! :)

Nu sista tillfället var en praktikant med och fick se hur det kunde gå till på ett frisksim. Alvin simmade på bra även denna gång han har fått beröm varje gång för sin fina simteknik. Denna gången fick han testa jetstreamen han var riktigt stark och kunde simma rakt mot den utan några som helst problem. Jetstreamen är bra om ex vill bygga extra muskler. Däremot när han skulle vända ifrån den så sa det bara vips så var han på andra sidan hahah en liten hund på 6,5 kg var ingen match!

Sen efter simpasset så fick han ligga på vibben samtidigt som han fönades torr. Nu så får jag gå dit och simma honom själv om jag vill. Tror nog vi ska satsa på det till nästa år då jag vill bygga mer muskler på honom samt hålla honom i snyggt skick inför alla tävlingar som väntar nästa år. Visst det är dyrt det kan jag hålla med om men jag lägger hellre pengar på friskvård än sjukvård. Sen kommer jag även ta honom dit en gång om året för en frisk kontroll, är så nöjd med fysioterapeuten jag har till Alvin. Hon är väldigt snäll och omtänksam och mjuk i handen men även otroligt duktig på sitt jobb! Jag har verkligen 100% förtroende för henne.


Bjuder på en bild när Alvin sitter fönad och torr på vipp plattan. Lille bror på 10 år frågade om han hade tagit simborgar märket nu när han var så kallat sim kunnig ;)


//Sara

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag skrev här om man ska vara exat så är de 2 veckor sedan. Jag är ofta snabb med att uppdatera Facebook och instagram om de har hänt något som jag tycker är väldigt kul eller stolt över. Men bloggen? njaaa den kommer ofta i sista hand och då är det endast för jag vill skriva och berätta mer utförligt vad som har hänt vilket även gör att de tar längre tid för mig att skriva. Den tiden har jag inte alltid och heller inte den orken.

I med att de har gått en tid sedan jag skrev här sist så varnar jag nu för ett långt inlägg! De här två veckorna som har gått har inte vart händelselösa inte. Men i med att detta är en hundblogg så kommer jag hålla mig till ämnet HUND just. Allt kommer jag inte skriva om nu utan kommer ta en del.

Kan ju börja med att berätta att förra fredagen åkte jag, Alvin, Annelie och Mio mot Karstad där vi skulle tävla freestyle och heel work to music. Stämningen var på topp och vi körde i bläcksvart mörker samtidigt som vi skrattade som vanligt hur mycket som helst. Väl framme 21:30 så fick hundarna rasta av sig innan vi checkade in på hotellet Gustav fröding. Tyckte rummen var riktigt fina för att vara hundrum.

P


Personalen hade minst sagt tänkt på hundarna varsin skål hade de fått och en biabädd att sova i. Hur gulligt?


Men både Mio och Alvin vet hur de vill ha det! Så det blev inget sovande i den biabädden inte utan självklart skulle de sova med oss som de prinsar de är. Här ser ni större delen av rummet.


Ja som sagt hundarna sov med oss. Alvin har min sagt annorlunda sov stil ibland!

När klockan väl ringde 06:00 kom vi oss upp ganska fort även om man var väldigt trött efter ha varit uppe alldeles för sent och babblat en massor.. Men tävla skulle vi!

Både jag och Annelie fick sist de sista uppflyttet i klass 1 för att få titel och vi valde då att båda två flytta upp oss. Klass 2 skulle starta hela tävlingen så vi var på plats redan 07:30 för att hundarna skulle få landa och känna av miljön ordentligt. Bra platser fick vi dessutom! Vid 08:00 så var det banvandring, de är lite olika har jag märkt om man får ta med hund in på banvandringen eller ej. Här fick man det vilket jag utnyttjade tog med mig Alvin in och en leksak och lekte mest på plan men även testa på lite olika moment. Alvin var glad, taggad och med på noterna! Vi gick ut när vi hade som mest roligt!

Det kändes riktigt bra när jag gick av plan. Men hade som jag tidigare nämnt noll förväntning då ett moment krånglat lite och ett annat moment var helt nytt så var inte säker på att han skulle fixa det. Jag hade ju inte heller en aning vilka förväntningar domarna har på hundar i klass 2. Vad bör de klara av? Alvin är ju min första tävlings hund i freestyle och heel work to music. Så vi upptäcker ju denna sporten ihop!


Vi hade start nummer 6 på båda våra starter de var jag nöjd med inte för tidigt och inte för sent. När de väl var vår tur att gå in så glittrade de om glädje i ögonen på honom. De var precis som han försökte säga "De här fixar du och jag matte!" Jag vinka igång musiken och det första jag blev riktigt glad över var att Alvin KRYPER och han gör det riktigt snyggt dessutom! Sist när vi tävlade visade han tydligt att konstgräs de var äckligt och obehagligt att gå i. Vad gjorde jag då? Jo jag köpte konstgräs och nu efter han gått på gröna mattan under en månad så var det inga som helst problem att krypa. LYCKA hos mig!

Sen så gick hela första starten otroligt bra! och han var så glad och hade en underbar attityd samt sätte alla moment! Så jag var super nöjd med den omgången för han leverade verkligen! En annan sak som var väldigt skön var att jag inte var ett dugg nervös. Vi hade så kul båda två! :)

Andra starten han var lika glad och hade lika go attityd men lite mer slarv! Sen var det bara att vänta på prisutdelningen för tt veta om de räckte eller inte.


Det resulteraDet resulterade till en 2:a placering = första starten och en 3:e placering = andra starten.

Oj oj! Så chockad och otroligt glad och stolt jag blev över mitt lilla troll. Domarna älskade det! Alla kommenterade dessutom hans glädje och attityd! Så de var minsann inte bara jag som såg det <3 

En av kommentarerna vi fick var "Sötaste paret ever!" jag blev riktigt rörd när jag läste den kommentaren Jag har alltid haft väldigt svårt att ta emot komplimanger och alltid även haft dåligt självförtroende så att få sådan kommentar är en otrolig lycka men kan inte riktigt ta in det.

Han fick dessutom domarens pris och motiveringen varför de valde honom var för hans underbara glädje på plan. De tyckte Alvin var en fräsig lite hund! <3  Nu behöver vi bara ett uppfyllt till i klass 2 så  är vi uppe i klass 3. OMG klass 3!!

Fina poäng fick han också! Skriver dem här nere tänker inte lägga in någon bild på protokollet då jag inte vill hänga ut någon.

Detta är från de två domarna från första starten! 

Domare 1 säger så här och ger dessa poäng. 

Precision och Samarbete - 8,7 

Innehåll - 8,8

Tolkning av musik - 9,0

Kommentar - ​"Superfin attityd och bra samarbete. Ngt litet stopp. Fin musik anpassning och utmärkt planering! 

Domare 2 säger så här och ger dessa poäng

​Precision och Samarbete - 9,4

Innehåll - 8,7 

Tolkning av musik 8,7 

Kommentar - ​"Superfint! Lite mer variation för högre poäng. Hoppas få se mer av er!" 

Detta är vad domarna skriver från andra omgången 

Domare 1 säger så här och ger dessa poäng

​Precision och Samarbete - 8,6 

Innehåll - 8,7

Tolkning av musik - 8,1 

Kommentar - ​"underbar attityd hos hunden! Träna mer på snurren på avstånd. Annars få misstag. Bra jobbat!"

Domare 2 säger så här och ger dessa poäng 

​Precision och Samarbete - 8,3 

Innehåll 7,9 

Tolkning av musik - 8,1 

Kommentar - ​ "Sötaste paret ever, fin kontakt och härlig energi. Skulle vilja se lite mer utnyttjande av planen" 

Så de var alla! För att göra det lite mer tydligt, de var totalt 4 domare de var 2 domare varje omgång. Jag var så galet nöjd med dagen! För Annelie var det precis på målsnöret båda omgångarna. Tråkigt men bara att ta nya tag.


Om ni vill se vårt freestyle program så kan ni se det här https://www.youtube.com/watch?v=U3LXJ6iek0k

När vi väl hade tävlat klart så stannade vi kvar en stund och kollade på våra andra vänner vi kollade även på de som tävlade ttm. Mycket roligt! när klockan var drygt 18:00 så åkte vi därifrån och köpte lite mat som vi åt på hotellet och somnade sedan ganska snabbt. Både vi och hundarna var helt slut. 

På söndagen när klockan ringde vid 06:30 så var det dags att ladda om för heel work to music vi var även denna dagen där i god tid och fick bra plaster. För oss gick det idag inte hela vägen Alvin hade alldeles för mycket spring i benen så vi snubblade precis på mål linjen mycket slarv också. Han var helt enkelt övertaggad så skulle behöva värmt upp honom längre än vad jag gjorde. Men vad gör det egentligen? Jag åkte dit med noll förväntning och kom hem med två pall platser och en hund som lyste av lycka hela tiden när han var på plan <3 

Lite komiskt var ju dock att jag trodde att om vi skulle få uppfyllt så skulle de vara i heel work to music inte i freestylen för den hade krånglat så mycket men de blev raka motsatsen! Annelie och Mio gick det  mycket bättre för och de fick en fin femte placering och uppfyllt! :) 

Tänkte skriva lite mer. Men njaaa nu har jag suttit här och skrivit väldigt länge. Så får spara de sista till en annan gång :) Men kort och gott vi åkte ifrån kalstad alla fyra lyckliga och stolta över våda hundars presentationer! 


//Sara

Likes

Comments

Igår på eftermiddagen hämtade Annelie upp oss och vi begav oss till göteborgs hundarena de var dags för tränings tävling! De stället är numera en mycket vanlig tränings plats för Alvin som han både älskar men även känner sig trygg i.

Det visade han tydligt genom på att en gång när vi kom in lägga sig på min jacka och ville bli kliad på magen. Verkligen superskönt! När det väl var vår tur så var det 100% fokus från Alvins sida och han var så glad och taggad. Super kul! Att se den glädjen gör det verkligen så mycket roligare att träna.

Vårt fokus låg på freestylen och trots massor av träning så är det ett moment som inte sitter. De sitter om man bara tränar på det men om jag kör hela programmet så nej.

Nu har vi lagt massor med fokus på de senaste dagarna men nej de har inte släppt och de fick jag bekräftat ännu en gång igår. Nu orkar jag inte älta det mer på ett tag så vi kör en plan B. För hellre att de sitter och flyter på än att de bara blir fel. Så jag har inga förhoppningar om att vi kommer få någon uppflyttning, men om så är fallet får man bara ta nya tag och kämpa vidare! Men som sagt inga förhoppningar för om jag har det så blir jag så besviken om det inte blir något.

Men den glädjen som han hade igår var helt oslagbar. Älskar den attityden! <3 Det gör de verkligen värt att kämpa vidare. Delar med mig att klipp från förra veckan då Annelie visar hur man tränar in sido steg. Hon visade på Alvin och han fattade som vanligt fort vad han skulle göra. Detta filmades när han hade kört det några få min och de FÖRSTA gången.

Efter kommande tävling kommer det dröja innan vi tävlar igen och då kommer fokus läggas på att träna in lite nya moment. Bland annat sido steg.

https://www.youtube.com/watch?v=N-gHGduNS2A


En bild för två år sedan på Eddie syrrans hund som valp och Alvin! lyckliga vovvar finns inget bättre! <3 

//Sara

Likes

Comments

Igår träffade jag och Alvin, Nathalie och Spiken. Vi gick en lång härlig höst promenad hundarna fick som vanligt ställa upp som modeller. De är riktigt vana nu! :)


Vi valde att åka till Nathalie då de var lite mer höst färger hos henne. Hos oss är nästan alla träd mer eller mindre "nakna" och löven som ligger på marken är bruna. Men hos Nathalie var det väldigt färgglatt och fint :)


Sötaste Spiken!


Såhär missnöjd blir man när ett löv kommer flygande mot ansiktet. LOL!


Finaste vännerna! Både jag och Alvin är så tacksamma för att vi har er! <3

Vi hittade de perfekta lövet!


Alvin fick också posa lite med lövet


Så där de var alla bilderna! Blev ett riktigt trist inlägg men jag är så trött o seg idag... Hoppas verkligen inte jag håller på och bli sjuk! Imon blir de better dog träning inför my dog och sedan ska jag hämta Svea en lagotto tik på 6-7 år. Hon ska vara här tills på torsdag då hennes ägare ska iväg. På söndag blir det tränings tävling.

Så nej jag har inte tid att bli sjuk! Men idag får de bli vilodag för Alvin vi har varit ute på en runda i skogen på cirka 1 timma de får räcka för idag. Var lite sugen på att lägga ett spår men nej jag orkar inte. Hundar mår dessutom bra av vila precis som människor.

Nu ska jag bädda ner mig med Alvin en stund innan allt annat måste fixas.

//Sara

Likes

Comments