Header

Oj oj vilken dag! Nu är jag helt slut.. Jag hade sätt klockan på 07 imorse då jag alltid somnar om flera gånger så sätte som vanligt flera alarm. Första alarmet kom och andra men tredje? Nej de kom inte! När jag vaknade till slut så var klockan 08:40!!!​ Och vår buss skulle gå 09.20 och de tar cirka 20 minuter ner till bussen.

Jag vet inte hur jag lyckades men de gjorde jag. De var stress delux från min sida om man säger så. Bra mådde jag inte heller när vi kom fram. Var darrig i benen och yr. Simmet gick kanon bra och Alvin simmade på superfint.

När jag kom hem var klockan 11:40 gjorde lite mat, gick ut på en promenad sen så somnade jag gott med Alvin under armen. Sen så när vi vaknade var det dags för att möta upp Michaela och alla hundarna. Träningen gick också bra men som jag har nämnt tidigare har vi lite att jobba på. Men tycker minsann de blir bättre o bättre :)

Hela jag har varit lite halv virrig idag så glömde helt bort att ta bilder när vi tränade däremot fick jag till ett litet klipp när Alvin simmade. Det är inget ljud i klippet men de är för att ni ska slippa höra min stämma ;) https://www.youtube.com/watch?v=V2NUc2D0F68

//Sara


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag har inte hänt något speciellt alls vi har varit på jobbet. Men annars inget, Alvin ligger och sover lugnt o skönt bredvid mig i soffan.

Imorgon är jag ledig men det är fullt upp ändå! Morgonen kommer börja med att jag och Alvin ska åka in till Göteborgs hundsim. För ett tag sedan började jag oroa mig att något inte var helt bra med Alvin. Han var lite segare än vanligt även lite klumpig. Alvin är väldig smidig annars i sin kropp så just det oroade mig lite extra. Fick höra av flera vänner att jag säkert bara inbillade mig. Men jag valde att följa magkänslan och boka tid hos GBGs hundsim för att träffa en hundfysioterapeut..

Det visade sig att mina vänner hade helt rätt! Det var inget fel alls på Alvin utan han var frisk som en nötkärna :) Fick dessutom beröm för sin fina muskulatur. Var super skönt att få bekräftat att det inte var något fel! Vad de var som gjorde att Alvin för ett kort tag var lite segare och klumpigare än vanligt är ingen som vet. Men min gissning är förkylning eller en sträckning i kroppen. Hur som helst försvann det och han mår nu hur bra som helst och det är det viktigaste!

Nu har vi varit där 2 gånger första gången var bara en friskhetskontroll. Förra gången simmade han i polen för första gången, tyvärr hade jag ingen möjlighet att ta någon bild då jag var tvungen att hjälpa till själv. Men hoppas jag kan få till en imon! Efter imon har vi två tillfällen kvar sedan så kan vi boka och simma själva :)

Men det är inte bara simmet som står på schemat imon på kvällen blir det hundträning på GBGs hundarena tillsammans med MIchaela, Loke och Sigge. Så blir minst sagt fullt upp! Men några timmar har vi hemma så då får vi vila upp oss.Alvin är en STOR badkruka som man kan förstå när man ser bilden! ;) Får se vad han säger imon nu när han vet vad som kommer hända när vi kommer hit. Lär ju inte vara några glada blickar jag får direkt. hehe!


//Sara

Likes

Comments


Nu är det verkligen höst! När jag och Alvin åkte hem ifrån jobbet var det kolsvart och klockan var då bara lite efter 18. Jag tycker det är väldigt mysigt med hösten, man kan sitta inne och dricka oboy eller the tillsammans med en bra film. Men samtidigt hatar jag den blött och eländigt för de mesta och ör riktigt trist att det är så mörkt tidigt på kvällen. O tidigare lär de ju bli, så några långpromenader efter jobbet i skogen blir det inte..

Men just nu njuter jag av den till fullo :) Hoppade i min onePice och tog en stor kopp oboy, Alvin han ligger nöjd och sover i sängen. Så just i skrivande stund är jag väldigt nöjd.

Till rubriken! Tindra! Vem är det? Jo de är en go och söt liten havanias tjej som Karin har fött upp. Hon är kullsyster med Jessie som är mamma till Alvins valpar. Alltså valparnas moster! Hon var hos oss ett litet tag när hon var en liten valp. Jag har hjälpt Karin flera gånger med flera olika hundar. Som av någon anledning behöver lite miljö ombyte. Jag själv tycker det är super att man kan hjälpa varandra! O roligt är de också att hon har ett sådant förtroende för mig. Det är ju egentligen inte värre än att man lämnar sin hund på pensionat.

Jag och Karin har dessutom väldigt lika värderingar, så hundarna uppfostras på lika sätt, äter samma kost och får dagligen långa goa promenader. Hundarna anpassar sig fort! Lilla Tindra var hos oss bara ett kort tag tror de var 1 månad. För att man ska se en förändring så behöver hunden ofta stanna ett tag.

De är inte bara lilla Tindra som har varit hos oss utan flera andra, alla är de olika och goa på sitt sätt. Men man minns dem alltid och tänker på dem. Tindra bor idag kvar hos Karin och nån gång ska förmodligen även hon bli mamma. Är kul att följa hundarna och titta tillbaka på hur de ser ut idag! :)
Tindra då hon var hos ossTindra idag! Visst har hon glimten i ögat den tösen <3 Jessie är även hon helsvart, och i Alvin har en helbror som är kolsvart. Så kanske var det inte så konstigt att alla valparna blev svarta, :)

//Sara

Likes

Comments


Ni vet de där hundarna som alltid har ett speciellt plats i ditt hjärta, som du alltid skänker en tanke, som du drömmer om, som du önska du kunde klappa och pussa på en sista gång, som du önskar du kunde ta tillbaka. Just det änglahundarna. Jag själv äger två stycken och tänker idag skriva om min första änglahund.

Jag har alltid drömt om att få en hund som liten men pga allergi i familjen fick jag alltid svaret nej. En egenskap som jag har är att jag är otroligt envis jag ger mig inte alls lätt. Så jag fortsatte att tjata även om jag visste att det var som gott som meningslöst. Detta är drygt 8 år sedan då var inte alls sociala medier lika stort samt detta uttryck med allergi raser lika stort som det är idag. Nu vet man ju att det inte finns något som är en allergi ras som försäkrar dig att du inte kommer känna av hunden. Utan det kan vara väldigt olika från person till person vilka raser man klarar av och vissa klarar inte av någon alls. Men hur som helst så fick jag reda på detta "uttryck" av en kompis och gick genast hem och googlade och vips så kom flera raser upp.

Om jag inte var ett pain n the as med mitt tjat innan så blev jag det nu. Till slut gav föräldrarna vika och de gick med på att "testa" och se om mamma skulle reagera genom att åka och hälsa på en uppfödare. På denna tiden hade jag ingen att vända mig till med frågor om vad som man ska kolla efter för att hitta en bra uppfödare. Jag visste ex inte vad en rasklubb var hur viktig mentalitet var samt att kolla att föräldradjuren var friska. O inte minst att du klickar med uppfödaren! Jag har alltid haft ett stort intresse för djur och då speciellt hundar men jag var verkligen nybörjare om man säger så. Alla gör vi våra misstag och det gjorde jag ung och omedveten tjej på 14 år som jag var.

Allt gick bra och efter lite mer än 1 års väntan kom han min älskade och efterlängtande lilla valp. Även Amadeus var en bichon havanias. Alla andra i min ålder skaffade moppe men jag skaffade valp en del tyckte jag var hel knäpp medans jag tyckte de var helknäppa. Jag hade ju fått en RIKTIG HUNDVALP! Hur häftigt var inte det liksom? En ny bästis som jag skulle göra så mycket kul med. Jag var helt i chock de första två månaderna att jag faktiskt hade fått en valp, de jag hade drömt om så länge men aldrig blivit av. Jag kunde ligga och titta på honom på nätterna innan jag somnade och tänkte "Det är inte på riktigt är de där min valp?" jag kunde även titta på honom och börja gråta för rädslan över att förlora honom fanns. Ja jag var helt till mig om man säger så! Det släppte dock med tiden.

Även om jag älskade min lilla valp mer än hela världen så var han absolut ingen lätt hund att ta sig an. Speciellt inte som första hund ägare... Amadeus hade många rädslor och var väldigt orolig/osäker för mycket. Alla som har haft en väldigt osäker hund vet säkert mycket väl vad jag talar om att det är ingen lätt uppgift... Han var osäker på både hundar och människor och i nya miljöer stressade han upp sig något hemskt. Vi gick på många hundkurser och fick tips på hur vi skulle träna och hjälpa honom på bästa sätt. Tyvärr konstaterades det ganska snabbt att Amadeus rädslor var genetiska. Genetiska rädslor kan vara otroligt svåra att träna bort helt och hållet. De sitter liksom i dem att de ska vara på ett visst sätt då.

Om det inte är genetiskt och istället kommer från tråkiga upplevelser ex en omplacerings hund som haft det tufft hos tidigare ägare där de inte varit snälla mot hunden. Den hunden kan absolut vara rädd och osäker på människor då den kan ha tappat tilliten till människor. Men om de är en framåt och social hund som gömmer sig under skalet, alltså genetiskt sätt trevlig och framåt. Ja då har den bättre förutsättningar för att lita på människor igen. Än ex Amadeus som de hela tiden kommer ligga i generna ovasett hur mycket du tränar. Man kan i vissa fall absolut dämpa rädslorna men inte alla. Det är samma med omplaceringar ibland kan man ha otur att få en hund som har tappat tilliten till människor för gott ovasett hur bra genetik som ligger i den hunden. Den kan ju ha blivit så skadad psykiskt.

Att försöka träna bort en hunds rädslor är som att försöka träna bort att en labbe inte ska gilla vatten. Du kanske som sagt kan träna bort lite men de kommer alltid ligga där latent. Svårt att förklara men hoppas ni fattar hur jag menar :)

Amadeus kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta just för att han har lärt mig så mycket. Dels om rädda och osäkra hundar. Men även de mesta simpla sakerna som ex hur man klipper klor, hur man kollar allmänt tillstånd på hund, hur man tränar in olika vardags lydnads moment och tricks. Ja listan kan göras lång. Så även om det var en otrolig tuff resa som jag inte önskar någon utsättas för har de gett mig så mycket nu i efterhand! Och jag skulle aldrig vilja ändra på den. Men ni som letar hund var noga att kolla att hundarna är trevliga samt hälsoundersökta! Var kritiska och utnyttja alla de sociala medierna som finns idag. Ta en kennel där du matchar med uppfödarens och hör med han/hon vad hon har för mål och värderingar med sin uppfödning. Du kommer inte ångra dig i efterhand! Lovar!!

Jag fick som sagt stå mitt kast min valp föräldrar var hälsoundersökta men tyvärr led han av genetiska rädslor. Amadeus gick bort när han endast var 3 år gammal pga plötslig akut sjukdom. Mina planer om att han skulle finnas hos mig till jag blev 30 gick ju inte så bra.. Jag hade ju läst om att rasen ofta blev 15 år gammal. Men trots att det blev kort så är jag så tacksam över tiden jag fick. Att det var just jag som fick ta hand om honom. Min första hundkärlek utan tvekan <3 Amadeus var otroligt fäst vid sin familj och nära släktningar förutom vi i familjen så älskade han mer än allt min mormor och morfar samt min ena moster. Amadeus var en riktig kelgris som älskade att bli klappad på magen. Han älskade även att lära sig konster.

Min första riktiga kärlek, helt klart! Min älskade lilla Amadeus. Föralltid älskad och saknad <3

Lägger in några bilder här nedan.Söt som socker! <3

//Sara

Likes

Comments

Hej!

Idag var det freestyle/heelwork träning som stod på schemat. Jag och Alvin hade bokat tid hos gbg hundarena med Annelie och Mio. Annelie hade även med sig sin mammas golden pojke som tanken är att hon ska debutera med i februari.

Är väldigt tacksamt att man kan boka tid i inomhus hallar iaf de här dagarna när de spöregnar..

Jag och Alvin körde genom båda våra program. I heelworken så känns det väldigt bra han är väldigt säker på vad han ska göra och vi har ett bra flyt igenom hela programmet så de är jag inte ett dugg orolig över. I freestylen har jag lagt in en del nya moment och även svårighets grader så vi har en del att jobba på där även om vi är en bra bit på vägen :) Enda anledningen till att jag har försvårat programmet ännu mer är för att nu när vi är uppe i klass 2 så är det högre krav på ekipagen. Vilket inte är konstigt!

Men fick höra av Annelie att jag hade tänkt likt ett klass 3 program ;) Så nu har jag lite tankar hur jag kan göra de lite enklare ifall tiden inte skulle räcka. Men Alvin går som en klocka i början han vet precis vad han ska göra.

Och han älskar det verkligen både Fs och htm! Känns verkligen som vi har hittat "vår" grej :)Fina grabbarna! <3

//Sara

Likes

Comments


Hej!

Idag tog jag och Alvin oss en riktigt go långpromenad jag har legat dålig hela veckan och idag var första dagen jag kände mig lite bättre. Vad som är fel? Förmodligen magkatarr som kan uppstå bland annat pga ångest, oro eller stress. För min del är det nog stress relaterat för jag har så mycket att göra just nu och så lite tid. Så jag är väldigt stressad. Har nog tagit mig lite vatten över huvudet om man säger så.. Jag som person sätter väldigt höga mål och krav på mig själv, vill då självklart leva upp till de målen/kraven. Har alltid varit så antingen så går jag all in eller så skiter jag i det.

Nu när det är så mycket vet jag inte alls hur jag ska hinna och att då bli sjuk på det. :/ De har jag verkligen inte tid med! I värsta fall bli mina planer halvdana och det vill jag verkligen inte.

Iaf nu när jag mådde lite bättre passade jag som sagt på att gå ut en längre runda och det är verkligen avslappnade att bara gå ut och släppa alla jobbiga tankar iaf för en stund. Alvin han njuter för fullt varje gång vi är ute och bara att titta på honom är avslappnade.Världens bästa modell!


fluff rumpa

Att vara ensam i skogen med hunden är ngt av de bästa jag vet!


Vi gick även lite off road i bergen. Där blåste det betydligt mer.


<3 <3 <3


Hos oss är det inte mkt till höstfärger bara grönt o gult...Till sist gick vi till fotbolls planen och bara busade och lekte. Var otroligt uppskattat! Tror det är väldigt nyttigt för att få en bra relation med hunden.Som sagt han var glad! <3


Stolt kille!

//Sara

Likes

Comments


Hej!

Nu kan jag äntligen skriva om det jag inte har fått! Alvin har blivit pappa!! Ni som är vän med mig på Facebook är detta ingen nyhet för.

Alla som känner mig personligen vet också om att jag inte äger Alvin själv. Utan är fodervärd på honom. Fodervärd innebär att någon annan äger hunden ofta är det uppfödaren själv men ibland är det även så att en uppfödare har köpt in hunden av en annan uppfödare. Så är fallet för mig Karin som äger Alvin som har kennel http://www.callunavias.se/ köpte in Alvin av en annan kennel. Tanken var då att han skulle bli en puzzelbit i hennes avelsarbete men för att användas i avel är det mycket som hunden ska leva upp till. Bland annat ska den vara hälsoundersökt med resultatet UA = utan anmärkelse.

Jag har inte köpt Alvin som man gör när man köper en hund. Utan jag fick fylla i lite papper där jag försäkrar bland annat att jag ska sköta hunden på bästa sätt och sedan följa allt som avtalet säger att jag ska följa. Om man är nyfiken vad det är exat hittar man avtalet på svenska kennel klubben är bara att söka på fodervärds avtal så kommer det upp.

Alvin kommer gå över i min ägo antingen när avtalet går ut vilket är som senast på en hanhund vid 7 års ålder eller att hon har använt maxantal kullar vilket är 6. Det kan även vara så att något uppstår som gör att ägaren väljer att utesluta hunden ur avel ex kanske en ärftlig sjukdom dyker upp när hunden blir äldre.

Till saken valpar. De har fötts VALPAR!!! <3 Små Alvin Junior valpar.

Det är Alvins första kull och ut kom 5 stycken små troll 4 tikar och 1 hane och alla svarta än så länge. Havanaisen kan ju ändra färg hela livet.

Det är inte Karin själv som har valparna utan hon har lånat ut Alvin till denna uppfödaren. Karin har fött upp valparnas mamma Jessie. Vill ni se bilder på Jessie och läsa om Anettes kennel så kan ni göra det här http://www.trinnix.n.nu/valpar alla valparna är tingade och har ivriga och förväntansfulla familjer som väntar på dem. :)

Lägger självklart in några bilder här också.
Ser med spänning fram emot att få följa deras utveckling!

//Sara

Likes

Comments


Hej!

Idag kom Michaela hit tillsammans med sina två hundar Sigge en äldre blandis och Loke en ung labbe pojk. Planen var långpromenad, hundfotografering och viltspår hemma hos oss. Vi gick först upp och la spåren under tiden vi väntade på att de skulle lägga sig ordentligt så gick vi en go promenad.

Kameran var självklart med :)


Choklad labben Loke :)Sigge :)


Hela goa gänget <3"Matte har du något godis till mig?"Alltid kul att fotografera nya modeller :)Vi gick även ner till stranden det var två lyckliga pojkar. Alvin tyckte det var mkt bättre på torra land.Men den som var lyckligast var helt klart Loke! Han njöt i fulla drag och var mer i havet än på land. Hans uttryck visar tydligt hans stora lycka :)
Som sagt han njöt ;)Blicken <3Något som värmde mig extra varmt i hjärtat var att hundarna lekte idag! Alla som känner Alvin vet att han inte har varit så där övertjust i större hundar men sakta men säkert har de blivit bättre. Och idag lekte han! Det var dessutom Alvin som bjöd upp till lek först och Loke var snabb på att haka på. Loke lekte dessutom som fint förstod att Alvin var mindre och att man får vara lite försiktigare då! Så roligt att se! <3 Tyvärr sprang de väldigt nära kameran vilket gjorde att de var svåra att få bild...som sagt inte lätt.. Men av bilden att döma så har de ju kul iaf :)
Mitt lycko piller! <3Loke övar på halloween miner? haha :D

Även en labbe kan se farlig ut ;)


Goa lilla farbron :)


Han börjar bli långhårig nu min lilla pojke.

När det gäller spåren så gick det bra för alla hundarna! Dagen avslutades med en fika i skogen. Var mkt lyckat :)

Ha de gött!


//Sara

Likes

Comments

Hej!

I fredags efter jobbet var jag och Alvin bara hemma en snabbis innan det var dags att åka in till gbg central och möta upp Annelie och Mio! Två godingar som jag lärde känna genom better dog uppvisningen som var i år.

Vi åkte sedan vidare mot Skövde där vi skulle sova på hotell en natt inför morgon dagens tävlingar. Vi hade anmält oss till en tävling som hade både fs och htm samma dag dessutom dubbla starter alltså två starter för varje gren, det gillar vi! :)

Klockan ringde 05:30 och jag vaknade lätt även om jag tänkte gång på gång att jag bara ville lägg a mig.. 07:40 var vi på plats och fick kort därefter lämna in vår musik samt gå banvandring.

På morgonen var det htm

När jag värmde upp Alvin kändes det fantastiskt bra han var jätte glad och hela tiden 100 % fokus.

Men när vi väl kommer in på plan som hade konst gräs så visade han väldigt tydligt att han inte var bekväm med att gå i det. Och jag fattade inte varför och gör fortfarande inte han har tränat i konst gräs förr och aldrig visat detta innan. Visst han har inte velat krypa i det men han har gått och gjort allt annat utan problem. Jag tog tid på mig innan jag vinkade igång musiken och gick därifrån ganska besviken om jag ska vara ärlig. För jag vet att han kan bättre MKT bättre! Fick vara mkt mer peppande mot vad jag brukar behöva vara samt ha mer tecken.

Men de visade trots att det inte blev som jag hade planerat att det ledde till uppflyttning och klass vinst! Då blev jag super glad :D

Andra htm starten råkade jag av misstag diska oss genom att lyfta honom över kompost gallret. ( räknas som fast hållning och är aldrig tillåtet) men det gjorde mig inte så mkt då jag visste att jag redan vunnit 1, visst det är surt men inte hela världen.

Vårt HTM bidrag kan ni se här https://www.youtube.com/watch?v=qtN1S-q62o8


Jag känner än så länge ganska få inom denna sporten men två av dem som jag kände var då Annelie och hennes labbs Mio (till vänster) och Karin och flat Sansa (höger) och vet ni?

Alla vi tre kom på pris pallen :D

Alvin på plats 1

Sansa på plats 2 (båda starterna på HTM)

Mio på plats 3

Hur coolt är inte det? Våra fina hundar <3Sen var det dags för lunch paus och när det till slut var dags att köra igång och Alvin gav mig denna blicken så tänkte jag att det kanske inte går..

Jag hade då en B plan då jag nu visste att Alvin inte alls gillade underlaget och det var istället för att han skulle krypa till mig fick han bara stå och bli inkallad.

Men vi gick in och körde och det ledde till uppflyttning! Vilket innebär att Alvin fick sin första freestyle titel då han har två uppfyllt sen tidigare. Kul att det gick hem trots att vi fick göra om programmet lite i sista sekund. :)

Något som gjorde mig extremt glad var att Annelie och Mio vann den klassen så jäkla bra! Heja er <3


När vi skulle in sista gången så gick jag bara in utan någon nervositet alls och vi hade så jäkla roligt båda två! Det visade sig efteråt att denna gången var det ännu bättre än första gången så vi fick uppflyttning och klass vinst på den också! Den underbara känslan kommer jag aldrig glömma <3

Nu ska vi bara träna super mycket på sådant konst gräs! Jag ska faktiskt köpa hem det efter tips från flera. För då om han blir bekväm med det kommer det gå ännu bättre för jag vet att trots lördagens super resultat. Så kan han MKT bättre! Vilket vi självklart vill visa :)


Här kan ni se freestyle programmet.https://www.youtube.com/watch?v=ed_C4D09bI8 var lite osynkat vid flera vissa tillfällen men jag hade bara en målsättning vid detta tillfälle och det var att ha kul! Och det hade vi verkligen. <3Självklart var jag tvungen att ta lite kort idag när vi var hemma och solen lyste. För så här många rosetter har jag aldrig fått under en dag! Världens bästa Alvin <3

//Sara

Likes

Comments

Hej!

Idag passade jag på att ta en go långpromenad med Alvin och kameran. Man får ju passa på att ta lite bilder innan allt bara är brunt och trist..


Blev inte så många som jag blev nöjd med men bjuder på några få iaf! :)


Nybadad troll och gött väder kan det bli bättre?


Finaste <3


Kom ett litet löv fallande på honom under fotograferingen


Att lära honom att hålla saker i munnen har helt klart varit ett av de bästa jag har lärt honom trots att de tog 2 år :P 

Just vid detta tillfälle höll han på att släppa.. Ja de är ju ingen retitriver jag har så efter jag har försökt få bra bilder efter 5 min så tröttnade han. Och det kan jag förstå. 

Att han valde att släppa var dessutom bara en fördel för det var den bilden jag blev mest nöjd med :) 

//Sara

Likes

Comments