Några urplock av bilder senaste tiden. Har gjort tre månader snart och de är helt galet vad nöjd jag är över att ha kommit såpass.

Sjukt jobbigt men riktigt lärorikt! I alla fall har vi haft vår aldrig ge upp vecka, en vecka där vi verkligen prövas. Lite mat, dåligt med sömn, fysiskt och psykiskt påfrestande , uppgifter att lösa osv. Och att inte veta, att aldrig veta när vi ska få mat, om man kommer få sova , hur länge vi skulle stanna på varje plats , när vi skulle få åka hem?

Ensamdygnet har alltid varit de jag oroat mig mest för-för att sova ensam i skogen? Vad läskigt tänkte jag.
Men nej, detta va nog det bästa dygnet på hela veckan. Vi fick med oss 5 potatisar , 1 lök och en fiskbit att tillaga. Lyckan över bara det när vi hade vart utan mat i två dagar , tänk er! Vi fick lämna tändstickor, liggunderlag och tesprit i säckar och sedan fick vi information om våra utdelade platser. Så de var bara dags att börja samla ved, hitta en gran att bygga ensambivak under och samla massa granris och stenar. Skulle också ordna en nödsignal inför kommande dag. Eftersom de snabbt blir mörkt gällde det att ha tempo och jag måste medge att jag hade svårt att få igång mil eld och kände mig en aning stressad, men de gick bra och jag tillagade min mat. De va så skönt att bara få sova, trots att jag vaknade några gånger för att de va så kallt. Hade lagt ryggsäcken i ingången till min bivack och min utrustning utspridd runt mig innanför, kändes lite tryggt och jag inbillade mig att vildsvinen kanske inte skulle komma och nosa på mig då haha!

Efter ensamdygnet och vi tänd våra nödsignaler meddelar befälen oss att helikopter har sett oss och väntar på oss en km bort (mer än så va det..) och vi går på i rask tack och där står en buss. En buss?! Får vi åka hem?! Bussen går mot Göteborg men bara några få kilometer innan vi är framme svänger den av.. och där börjar de värsta dygnet. Vi är alltså inte klara och tänk er besvikelsen hos dem som ändå börjar tro vi ska få komma hem.
Vi skall genomföra soldatprovet, men innan dess är det så mycket som skall göras. Olika stationer för att samla poäng för placering. Att sätta ihop en sjukhusbår, sätta torniquet på en av våra kollegor och springa 200 m med personen på. Bäst tid , bäst placering . Putta en bil fram och tillbaka, flest varv på viss tid resulterar i poäng. Var en hel del mer vi gjorde. Bland annat fick varje grupp springa och leta "bongar" (lappar som motsvarade något ätbart) i terrängen. Ni anar inte hur folk sprang och hur hungriga alla var, alla fick Dock inget och vi blev utan.
Gruppbivacken skulle i alla fall byggas och eldpostlista och vaktpostlista skulle ordnas o genomföras. Jag och en till fick ta hand om elden. 04:00 ca ljuder en signal och förläggningen skall rivas på 10 min . Soldatprovet skall börja. Så vi marscherar en bit bort, får en bit sockerkaka (dröm!) och inväntar lite dagsljus. Vi börjar marschen runt en sjö 3-4 km i ojämn terräng. En tävling på vägen för bättre placering och därefter startar snabbmarschen i den ordning vi skaffat oss. Ni anar inte hur trött jag var, mina ben var så tunga och mitt knä (som jag haft ont i sen vecka 3 i utbildningen ) gjorde så ont, men vi sprang. Efter 25 min tänker vi att vi borde närma oss med tanke på tiden men nej. Vi hade sprungit fel en bra bit och får springa tillbaka och hitta rätt.. som tur är har vi en av sergeanterna med oss. Den besvikelsen när vi inser att vi sprungit fel .. men vi kämpar på och mina kamrater får hjälpa mig fram med hjälp av en hand i ryggen. Sista backen är brant och riktigt jobbigt, väl uppe bara ramlar jag ihop av utmattning och smärta i knä MEN jag har klarat det, jag har genomför soldatprovet men en grupp människor som är värt mer än guld. Vilken lycka.
Men ännu är de inte över , en bår med en säck fylld med stenar skall flyttas till platsen där bussen väntar. Väl genomfört och påväg hem hoppas vi nu på att få vila och det tror vi också, vila och vård.
Stridshinderbana får vi höra. Det är inte klart än. 6 km till , upp för berg, ner för berg , hinder , tunnlar, lera, lervatten, hav och så mycket mer med våra trötta kroppar. Det gick inte snabbt. Men vi tog oss igenom. AGU va över, äntligen .

Denna vecka började skyddsvakten bevakar, vi har haft två tunga dagar med teori och i helgen väntar närkamp.

Godnatt /rekryt Rautioaho

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sista middagen innan vi ryckte in. Nu har vi vart här 11 dagar och imorgon åker de flesta av oss hem för permis helg 😍. Lärorika dagar men också tuffare för var dag. Uppskattar verkligen en ledig helg nu!

Likes

Comments

Likes

Comments

Eftersom att jag jobbade stängning igår och inte riktigt hann fira Valborg bestämde jag, Josse och Fanny att vi skulle ta en tur till Ullared , så idag va de upp tidigt.
Det var en del folk och en aning jobbigt att knö sig fram med vagnar, men detta var lätt en söndag av de bra slagen. Sjukt trevligt sällskap, massa kaffe, god mat och lite behövligt inköpt! Känns mer än okej att komma ifrån kommunen lite också Haha! Nu är jag något galet trött och imorgon är de jobb 07.

Likes

Comments

Verkligen så skönt att va ledig. Idag har jag fått handlat mat och beställt hem lite grejer. Har också fått gjort massa annat viktigt typ som att försöka få e-faktura på allt jag kan, så att de blir enkelt sedan när jag är iväg att bara gå in på mobilen och betala alla räkningar snabbt. Så även om jag inte tog mig till gymmet idag har de verkligen vart en bra dag. Umgåtts med mamma och lillasyster med så min lediga dag har verkligen vart behövlig !

Imorgon håller jag cardio step i Strömstad på nordic wellness där, kul med lite omväxling !😀

Likes

Comments

Alltså sol är så härligt och ger så mycket mer energi ! Igår blev de väldigt mycket aktivt för mig, som de borde varje dag haha. Men riktigt härligt faktiskt. Efter fyra dagar ledig är det dock tillbaka till verkligheten idag.. Men ska nog gå bra!

Likes

Comments

Min tredje lediga dag i rad, imorgon återstår en fjärde. Sjukt underbart !

Idag fick jag tränat och umgåtts med min fina vän Frida, och såhär fint har vi de på västkusten 🙌🏻

Likes

Comments

Min sjukt snygga vän fyllde 20 i fredags så henne firade vi. Ser ni hur mysigt dom hade fixat då?! Galet !

Likes

Comments

Att såna så enkla saker i vardagen förgyller hela dagen !

Likes

Comments