Journalist, Test krönika

Kan ögonlaser rädda liv?

Jag har alltid skämts för och ha glasögon, men är tvungen till det sen barnsben. Jag vägrade på grund av oro för bli utskrattad.

I vuxen ålder sitter känslan ännu kvar. Men nu skulle jag mer beskriva det som obekväm .
Så jag använder dem sällan. Varför ville ni veta detta?
Jo för det gör min kommande historia mer logisk.
För en tid sedan försvann min hankatt ,Då vi nyss flyttat in till vårt nya ställe, för mig är mina katter familjemedlemmar och såklart blev jag orolig .Letade överallt i veckor efter honom anmälde honom försvunnen. Knackade dörr till grannarna för och fråga om de sett honom. Sökte via Facebook.
Tiden gick.

En dag efter fikat står jag och sambon med barnen i köket och ska duka av bordet mitti det vardagliga pratet titta jag över sambons rygg, Ut genom fönstret .Där över vägen i åkern var min katt jag utbrister av glädje kattens namn och springer ut och ropar ett flertal gånger. Jag hinner genom halva åkern när jag hör min sambo ropa efter mig med lätt oro, i rösten i samma sekund som jag inser vad han just ropade börjar jag sakta backa tillbaka.
För vad som var där var inte bara ett djur utan flera stycken och inte var det någon katt
Vad jag nätt och jämt, Stod öga mot öga med var en rådjurs mamma med två bebisar vars pappa höll vakt strax bakom träden.
När jag backat en lång bit därifrån springer jag hem lika snabbt som jag kom ditt en rådjurs pappa är inte att leka med.
Detta var ett resultat på min enormt dåliga syn på långt håll.
Såhär i efterhand kan jag skratta gott åt mig själv över och vara så dumdristig att inte ha mina glasögon på mig. Då jag såväl vet hur viktiga dem är för mig. Jag kunde blivit anfallen den eftermiddagen Mina tankar har gått mot ögonlaser.
En rädsla över orsaker som kan ske genom laser stoppar mig. Eftersom mina ögon är otroligt viktiga för mig. Så vilken rädsla ska jag övervinna? Den som skapades från barnsben eller den i vuxen ålder? Vad jag än väljer kan det komma att rädda mig.
Långt innan jag ens är i fara.

Va inte rädd för och vara dig själv , va rädd för vad du kan göra mot dig själv! om du tillåter den att ta överhand , Övervinn din rädsla.
(För dom som undrar min katt kom hem efter sammanlagt 2 månader välbehållen, dock mager vi vet inte var han varit eller vad som hänt. Nu mår han bra och där var inga skador på honom.)

...............................................................

Detta är mitt första försök till en egen krönika (alltså inget som är publicerat utan en övning)

Först var jag osäker på att lägga ut den eftersom jag tycker det var riktigt pinsamt. Men när jag sakta såg mitt mönster kändes det rätt att dela med mig, hoppas på att sända rätt budskap.


Det handlar inte om att man ska göra en ögonlaser utan att man ska göra det som känns mest rätt för en själv. Jag vet ännu inte vad jag ska göra men fram tills jag bestämt mig ska jag

för varje dag vara stolt över den jag är.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Drömmar kan bli verklighet

​Vem är jag?

Som titeln säger är jag från rot till topp en lant tjej. Japp jag växte upp bland kor och hästar och grisar och såklart katter. Nej inte med dem😜 Men de befanns runt mig. Det första man hörde på morgonen var ett muuuu! -ande nedanför sovrumsfönstret.

Sedan jag lärde mig skriva 

(På den tiden använde vi pennor mer än datorer för faktiskt kom datorerna till skolan ungefär när jag var 8år) 

Hursomhelst sen dess skrev jag långa berättelser. Men min dyslexi har fått mig att bli rädd. 

Rädd att göra fel. 

Men jag ville inte låta mina drömmar förfalla i kras.

Så jag har sedan 2007 börjat på min fantasy Roman. 

(samt fler bok idéer och endel noveller i mitt usb minne.)

Romanen  skriver jag ännu på ska bli många uppföljare så vill att den ska kännas perfekt.Så jag gick författarkurser.

Nu går jag också en journalist kurs för att uppnå min dröm inom det.

Med min blogg vill jag främst att ni likt mig som stött på en motgång eller flera. Låt aldrig det hindra dig för att uppnå dina drömmar. 

På denna blogg kommer jag att lägga ut min framgång inom allt mitt skrivande. Även kommer jag att använda mig så mycket jag kan av  bilder jag själv tagit och redigerat.  Så som den jag har nu på en dator,penna och fjäder.


En drömmares dröm är hennes/hans verklighet  ☁🌛🌠

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Follow me on Nouw