Äntligen hade jag kraft nog att komma upp ur sängen imorse. Kände att det var dags att lämna huset så jag körde all in med vick åtta till fem, och sedan tre timmar dans på det. Rösten började försvinna någon gång på eftermiddagen men trotts det kände mig hyfsat pigg hela dagen. Skönt att vara tillbaka på banan igen. Veckan är fullproppad med jobb som ska pusslas ihop med körlektioner, dans och öronproppsförsäljning. Är supertaggad på Laleh som spelar på Scandinavium på fredag. Har sett henne live tidigare och skit vad proffsigt det var!
Nästa vecka är det lov och då ska jag lägga all fokus på körningen. Har fått lägga den åt sidan de senaste veckorna vilket är så tråkigt. Vill bara ha mitt körkort nu! På lovet ska jag även hinna med att åka till Örebro för att hälsa på familjekompisar och umgås massor med mina vänner. Vad har ni för planer inför nästa vecka?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Har legat i min sängen ända sedan jag kom hem från jobbet i fredags. Har haft ont i halsen, öronen och världens huvudvärk. Har inte ens orkat hämta min dator från skrivbordet. Är helt död. Trodde inte det var möjligt att sova så många timmar in på varandra som jag har gjort. Sov tolv timmar natten mellan fredag och lördag, slumra till flera gånger under gårdagen, och inatt sov jag ytterligare elva timmar. Jag antar att jag tar igen från veckan då jag åkt hemifrån flera gånger innan klockan sju. Idag vaknade jag som tur var upp utan huvudvärk, vilken är otroligt skönt. Halsen och att vara förkyld kan man åtminstone stå ut med. Så idag kanske jag kan få lite mer gjort. Hoppas ni har haft en lite mer händelserik helg än vad jag har haft. Puss.

Likes

Comments

För exakt ett år sedan befann jag mig i Japan. Ägarna av föreningen jag jobbar i kommer därifrån och de hade fixat så att vi fick vara med och uppträda på Osaka Gymnastic Fesitval. På våra tio dagar hann vi med så otroligt mycket. Vi fick ta del av den japanska kulturen och se så mycket fint. Bäst av allt var att få uppleva allt det tillsammans med ett gäng underbara människor. Är så tacksam för att jag fick åka med, det är en resa jag sent kommer glömma.

Likes

Comments

Jag sitter och tittar tillbaka på våren. Tänker att jag mådde så mycket bättre då. Jag tänker att jag mår som bäst när jag ligger några kilon under min "friska vikt". Att det är där jag trivs i min kropp, att det är där jag känner mig som finast. Samtidigt vet jag att jag inte alltid mådde bra under den tiden. Jag har det skrivet här på bloggen, jag minns kvällar när jag mådde skit, men det väljer jag att blunda ifrån. Jag fokuserar istället på mitt utseende och kopplar lyckan till det. För nu några kilon upp är allt så mycket sämre. Trots att jag fortfarande räknas som underviktig känner jag mig tjock, ful och avskyvärd. All denna självhat grundar sig i siffran på vågen.

Nu har jag äntligen kommit underfund med varför jag ansåg att jag mådde så mycket bättre under våren. Att det inte alls har med vikten att göra, utan att det handlar om min självkänsla. För jag vet att jag har mått bra även på högre vikter. Anledningen till att jag upplever att jag mådde bättre under våren är för att jag då lyckades hålla kontroll. Jag lyssnade stenhårt på anorexin och lät den styra mig. Den gav mig bekräftelse och fick mig att känna mig duktig. Och känner du dig som en bra människa syns det även utåt.

Nu när jag istället kämpar emot ätstörningen får den mig att känna mig värdelös. Hetsätning är något av det värsta när det kommer till självkänslan. Vilken dålig människa jag är som inte klarar av att äta med måtta, trycker i sig allt som går att få tag i. Tankarna trycker ner än, hittar fel i allt man gör och hur man ser ut. Det skapas en ond cirkel. Men man måste fortsätta kämpa. Slå ner varje ovälkommen röst. Du är större än ångesten, du är värd så mycket mer.

Så det jag vill komma fram till är alltså att vägen till lyckan inte sitter i din vikt Jag har mått dåligt när jag har varit kraftigt underviktig, jag har mått dåligt när jag vägt som jag ska. Ditt välmående grundar sig inte i hur du ser ut på utsidan, utan i hur du känner dig inombords.

Likes

Comments

06.30, rang klockan. Gick upp, satte på en kastrull gröt och under tiden den kokade upp gjorde jag mig iordning.

0.8.30, befann mig på Lindholmen för att ha körlektion. Kändes riktigt bra, kanske till och med lite för bra för jag slarvade en del och glömde bort flera viktiga moment... När vi parkerat utanför skolan kollade jag på klockan och insåg att jag inte skulle hinna med den buss som jag hade planerat att ta.

10.08, sprang jag flåsande upp för trapporna på bup. När jag tillslut kommit ut från vägningen är det min behandlare som ber mig om ursäkt för att hon var sen. Om hon bara visste, haha. Mötet gick bra. Vi kom fram till att jag ska börja skriva matdagbok ett tag framöver för att lättare kunna se vad som saknas och eventuellt behövs läggas till.

12.00, hade jag återigen tagit mig över halva stan och denna gången för att provjobba. Berättade ju att jag skulle på arbetsintervju häromdagen och de bad mig komma in och testa redan idag. Kändes sådär om jag ska vara helt ärlig. Visst första gången är det inte konstigt att man känner sig lite lost, men det var något som inte kändes helt rätt. De skulle iallafall höra av sig imorgon och om jag fortfarande känner likadant när jag vaknar har jag ingenting emot av att få ett tyvärr, du var inte rätt person för jobbet. Skulle kanske till och med bli lite lättad... Jag har vikariepoolen och där trivs jag. Bra timmar, lön och avtal.

15.11, avslutade jag mitt pass. Hängde på Loves jobb, drack kaffe och babblade över disken.

17.00, dans, dans och ännu mer dans.

20.24, hemma. Möttes i hallen av en massa härliga pussar och kramar från favoritkillen. Precis vad man vill komma hem till efter en lång och intensiv dag. Imorgon är det bara jag och han hemma hela förmiddagen så då ska jag passa på att njuta av hans sällskap ännu mera.

Likes

Comments

Angående inlägget jag publicerade tidigare idag så vill jag bara understryka att jag inte alltid känner så. Att jag inte alltid känner att jag bara vill ge upp. Texten är ett resultat av hur det känns under, eller rättare sagt direkt efter, en ångestattack. Det är då jag har som lättast att sätta ord på mina tankar, det är då det är som färskas. Det är skönt att få skriva ner dem, få allt ur sig, men när ångesten sedan har lagt sig (vilket den alltid gör, förr eller senare) så vill jag inte längre hänga mig fast i den. Då väljer jag istället att njuta av att den inte är där. Undvika att tänka på den, prata om den eller trigga fram den på något sätt .Inlägget innan var kanske på så vis lite missvisande. Jag ligger alltså inte i min säng och skriker efter hjälp tjugofyra timmar om dygnet. Anledningen till att jag tar upp det här är för att jag vet att det finns så många som har det mycket värre än jag. Personer som får panikattacker flera gånger om dagen, personer som inte kan le, personer som inte klarar av att ta sig till bussen. Jag är inte där. Jag är inte så sjuk. Jag vill inte förminska deras lidande, utan meningen med att jag publicerade inlägget var för att jag ville visa er hur min ätstörning ibland tar sin plats. Tankarna finns alltid med mig, det kommer jag inte ifrån, men jag låter dem inte alltid styra mig.

Hoppas det inte blev allt för rörigt nu. Att jag lyckades formulera mig någorlunda iallafall. Godnatt<3

Likes

Comments

Snälla ta mig ur det, kan inte någon bara slita mig loss! Smärtan är outhärdlig, ångesten konstant. Allt tar så mycket plats, kontrollen så mycket kraft. Att kämpa emot är tufft men att inte göra det är  precis lika svårt. Jag vill vara stark, jag har varit stark. Åren går, det har nu gått fyra år, fyra länga år. Allt jag vill är att bli fri, fri från tomheten och all panik. Jag vill kunna leva för stunden, jag vill kunna leva fullt ut. Tårar lämnar kinden, den utsmetade maskaran gör lakanet svart. Hatet är brutalt. Jag kommer inte upp. Jag skriker, jag gråter, please make it stop! Jag har glömt hur man gör. Hur man lever, hur man bara är. Jag vill inte mer, klarar inte mer. Jag orkar inte mer.

Det här är sanningen. Den gör ont, så jävla ont, men vi måste sluta blunda för den. Förr eller senare så här är den,

Det här är en text jag inte riktigt vågat lägga upp, ord som jag skäms över eller rättare sagt skrämts av. Ni som har läst min blogg ett tag nu kanske tänker att jag verkar vara väldigt öppen och delar med mig mycket av de tankar jag har, men sanningen är att det finns så mycket mer. Det jag skriver här är bara en liten del av någonting mycket större. Det är något som gäller allt på sociala medier och det är något vi alla måste komma ihåg. Alla väljer vi hur och vad av oss som vi vill att andra människor ska se. Vi bygger upp någonting som oftast enbart stämmer överens med en liten del av vårt fullständiga liv. Det går därför inte att jämföra sig med andra personer genom deras bilder på Instagram, deras texter på bloggar eller dokumentationer på youtube.

Likes

Comments

Bjöd hem mig själv på middag hos Olivia och August. Vi eller rättare sagt Olivia gjorde supergod blomkålsfalafel. August stod för friteringen och jag och Emma, August syster, för dukningen. Tänkte sova här inatt. Det är så omständigt att ta sig hem på kvällen. Så nu har vi precis bäddat ut deras bäddsoffa och ska mysa med film och massa te. Imorgon väntas arbetsintervju. Önska mig lycka till!

Likes

Comments