View tracker

Söndagar har blivit lite av en boost dag för mig de senaste. Försöker alltid få in en och annan ansiktsmask och hårinpackning i veckan och söndagar är oftast den dagen som passar bäst. Uppladdning inför en ny vecka helt enkelt. Jag testade en ny grej idag som jag tror att jag läste i ett inlägg på veckorevyns hemsida. Nämligen att ta balsamet före schampot. Om man tänker efter är det inte så konstigt ändå. På så sätt får håret näring utan att tyngas ner det. Genom att göra det i den ordningen kan du även ha i balsamet i hårbotten och inte bara i längderna, eftersom du ändå schamponerar det efteråt. Att man aldrig tänkt på det tidigare... Lite svårt att se och känna skillnad efter bara en tvätt, men jag ska fortsätta tvätta i den ordningen och se om det gör någon skillnad. Vad tror ni?

Likes

Comments

Efter en dag av överätning, kväll full av ångest och morgon av illamående tog jag beslutet att återgå till matschema. Det är läskigt att släppa kontrollen, men av erfarenhet vet jag att det bara gör bättre. Jag slipper fundera på om jag ätit för stor mängd och förhoppningsvis försvinner hetsätningen på köpet. Anledningen till att jag inte gjort det tidigare är för att de känns som att det ska bli en så himla stor omständlighet, både för mig själv och min familj. Det har varit så skönt att inte alltid behöva passa tider och få in alla mål osv. Men att jag börjar med matchema behöver inte innebära att jag måste äta lunch prick klockan tolv. Såpass sjuk är jag inte och det kan jag ta nytta av. Vad man också behöver komma ihåg är att ingen kommer att klaga på om du behöver äta på ett visst sätt eller efter speciella tider. Alla i mdin omgivning vill dig väl och om det är matchema som behövs för att du ska må bättre så kommer de att förstå.

Jag gick efter ett matschema i ca ett halv år efter det att jag blev inlagd, och därefter åt jag ungefär på samma sätt men inte lika strikt. Det var tufft i början. En undernärd kropp passar på att samla på sig allt den får tag i. Det är kroppens sätt att överleva. Att man går upp mycket i början beror också på att kroppen samlar på sig en stor mängd vätska, vilket får vågen att visa stor ökning. Genom att äta regelbundet kommer kroppen tillslut att hitta rätt balans. Jag kommer ihåg första gången jag kände av hunger igen. Det var efter att ha ätit efter schemat och känt mig proppmätt i flera veckor och jag var lite sen med ett kvällsmål och kroppen skrek efter mat. Det var som att den var programmerad för att få i sig mat på exakt rätt tillfälle. Nej, du kommer inte behöva äta efter matschema resten av livet. Med tiden avtar tankarna och du kan börja äta mer fritt, så länge du får i dig ungefär samma mängd per dag. En frisk människa äter kanske lite mindre vissa dagar och mer andra, men för dem är det inget aktivt val. För dem handlar det mer om hur de känner sig just den dagen, hur mycket de har rört på sig osv. Så länge slutsumman blir samma så spelar det ingen roll. Det är samma sak när det kommer till överätning. Som jag skrivit tidigare beror hetsätning på att man ätit dåligt under veckan/dagen och det resulterar i att kroppen vill ta ikapp.

En annan viktigt sak, som Emelie tog upp i sin senaste frågestund, är att du bör komma ihåg är att din recovery inte kommer se annorlunda ut om du går upp genom att äta "hälsosamt" eller "ohälsosamt". Kalorier som kalorier. Det är först när kroppen blivit överviktig som den har lagd på sig överhudsfett. Oavsett vad du äter under din recovery så kommer allt att gå till dina organ och muskler, kroppen kommer inte se ut på olika sätt. Så var inte rädd för att äta sötsaker! Så länge du äter ordentligt under hela dagen, alla dagar i veckan. Sedan förstår jag självklart om det är svårt precis i början och då kan jag tycka det är okej att hoppa över den biten. När jag var inlagd byttes ett mellanmål ut varje torsdag mot något sött. Det är lite så man får tänka. Nu äter jag den här bullen istället för den där mackan. Återigen spelar innehållet ingen större roll. Kom ihåg det! Testa! Våga utmana dig själv. Du med en ätstörning har ingenting att förlora. Om du skulle gå upp till din normalvikt och må kasst där vet du ju precis hur du ska göra för att gå ner igen. Vi är målmedvetna som sjutton, så använd istället den viljestyrkan till att bli frisk!

Likes

Comments

Likes

Comments

Vaknade upp med 38 graders feber vilket förklarar hur jag kände mig igår kväll. Jag som var så taggad på helg. Ta igen förlorad tid med kompisar över en fika, gå ut och dansa och titta på när Nova spelar match. Istället får jag spendera helgen hemma i min säng, med Netflix och te. Får helt enkelt vänta till nästa. Hoppas ni mår bättre och har en fin helg.

Likes

Comments

View tracker

Det är helt sjukt hur trött jag är. Hela min kropp känns fullständigt utmattad, som att jag har sprungit ett maraton. Jag brukar nästan aldrig känna av jetlag, brukar vara väldigt bra på att komma in i rätt rytm fort. Det kan ju bero på att jag missat ganska mycket sömn de senaste dygnen och har inte hunnit återhämta mig helt än. Vaknade första gången vid 04.30 imorse. Scrolla igenom mobilen en stund innan jag tvingade mig till att somna om. Nästa gång jag vaknade var det tio minuter kvar tills min klocka skulle ringa så då gav jag upp. Drog på mig de mest bekväma kläder jag kunde hitta och gjorde i ordning frukost. Jobbet gick segt och min hals dödar mig. Ett dygn i Sverige och jag har redan lyckats bli förkyld. Rekord? Nu ligger jag helt död i min säng. Tvingade mig själv att packa upp min väska när jag kom hem så nu ska jag inte göra något annat än att mysa i soffan med min familj resten av kvällen.

Angående mitt mående, så finns det väldigt mycket som jag vill skriva om och dela med mig av till er. Jag vet däremot inte hur jag ska lägga upp det på bästa sätt. Så om ni har några förslag på saker ni vill läsa om eller några specifika frågor så får ni gärna lämna en kommentar.

Likes

Comments

Efter 21 timmar på resande fot somnade jag tillslut i min säng inatt, bredvid en saknad syster. Tror jag som vanligt sov totalt en timme på hela vägen och natten innan vi skulle åka till flygplatsen blev det inte heller mycket sömn. Sov iallafall hur skönt som helst tills klockan ringde vid 6. Nu sitter jag och häller i mig kaffe i personalrummet. Två timmar fritids kvar innan jag beger mig mot dansen. Ska bli så kul att träffa alla barn igen. Lika bra att hålla igång för att ställa om kroppen. Förutom kylan är det faktiskt lite skönt att vara hemma. Jag har liksom frusit i 25 grader de senaste veckorna hehe. Men idag är det ju som tur är sol, så vi passade på att ta en promenad till Slottskogen i förmiddags och hälsade på pingvinerna och sälarna.

Vill redan tillbaka.

Likes

Comments

Sista dagen spenderar vi i Bangkok. Vi har precis ätit en jättegod lunch, delade på pizzor och parma och melon sallad, mumma! Nu blir det shopping och ikväll avslutar vi resan med Asiatique och Swensens.

Likes

Comments

Hur dröm är inte detta? Om ändå varje dag kunde börja såhär.

Idag lämnar vi Koh Chang. Vi har bokat en minibuss som kommer och hämtar upp oss halv två för att ta färjan till fastlandet och sedan köra oss till Bangkok. Det blir inget stop i Pattaya utan vi åker till Ban Pong för några nätter istället. Vi tar oss dit solen lyser som mest helt enkelt. Sedan kommer vi spendera sista dagen i Bangkok eftersom vi inte känner oss helt klara med shigteeingen och shoppingen där, och sen går även flyget hem tidigt på onsdag morgon så vi måste vara på flygplatsen runt fyra.... Tråkigt att behöva lämna detta paradis, men jag kommer snart tillbaka!

Likes

Comments