Header

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag antar att detta har blivit min nya skrivplats. I skuggan, omringad av gröna blad.

Det är 36 grader på dagarna. Jag går mellan poolen och fläkten i vårt vardagsrum. Jag som brukar kunna ligga i en solstol i timmar utan att tröttna pallar inte mer än fem minuter. Min bästa plats är på en luftmadrass med en bok i ena handen och fötterna plaskande i det ljumma vattnet. Regnperioden som sägs vara i Thailand såhär års har inte märks av, möjligtvis någon enstaka natt. Jag fullkomligt älskar den tryckande värmen. Hela min kropp njuter. Av svettet som gör kroppen alldeles salt, den kvava luften som gör varje andetag lite extra ansträngt och huden som ändrar färg av solen och som bleker mitt hår. Jag hör hemma i värmen.

Likes

Comments

Tänkte sätta ihop lite småklipp under resans gång. En lite omväxling från alla bilder. Här har ni första, hope u like it!

Likes

Comments

"Jag står i duschen, låter tårarna blandas med vattnet som rinner längs min kropp. Jag vrider på reglaget, det är redan förbi spärren. Den varma strålen bränner när den träffar huden. Det bildas röda fläckar på låren. Jag försöker hitta ett syfte med min existens, en form av längtan, en tro på hopp. Men allt jag ser är mörker och lusten jag en gång haft känns mest obekant."

Så skrev jag i våras. När jag för varje dag som gick sjönk djupare och djupare in i en depression. Jag såg det inte där och då, mörkret som ständigt låg över mig och som dränkte mig varje natt. Livslusten som försvann och dagar utan skratt.
Jag har mått betydligt bättre de senaste halvåret. Mycket tack vare min tid på dagvården och mina antidepressiva. Nu i efterhand är jag glad att jag sjukskrev mig, att det var rätt val även om jag inte kunde se det då. Jag ville inte göra någon besviken, inte mindre mig själv. Så jag fortsatte. Dag för dag. Lite till, lite till. Sedan brast det och allt kom ifatt. Jag har aldrig upplevt något så smärtsamt innan. Behövt visa mig svag på det sättet. Tårar som rann, händer som skaka. Det var som om mitt egna samvete kvävde mig.

Här och nu mår jag bra. Jag har slutat med min medicin och en så länge känns det helt okej. Det var svårt att somna de första dagarna, men nu går det bättre. När det svider lite extra är det skönt att trösta sig med att tänka tillbaka. På hur långt man kommit. Samtidigt som det är viktigt att påminna sig om hur lätt det är att falla tillbaks. Så jag försöker, försöker hitta en balans. Bygga upp min tillit till mig själv igen. Hitta vad som är det bästa för min hälsa, för mitt välmående. Lyssna på min kropp. Ta hand om den, unna den. Testa mitt psyke. Pusha åt olika håll, se hur långt jag kan gå, lära mig vad som är okej och inte. What dosn´t kill you makes you stronger, right?

Lova att ni tar hand om er.

Likes

Comments

Tänkte göra ett inlägg om hur och vart vi planerar att åka under vår resa, vilka platser vi vill se och så. Berätta om de platser vi varit i hittills.
När jag har varit här under min uppväxt har vi mest hållt oss till diverse stränder och öar, men nu är jag redo att se lite mer storstäder och besöka några av grannländerna. Vi har inte bestämt allt till hundraprocent än och vi kommer förmodligen att rucka lite i resplanen, men jag hoppas ni uppskattar det ändå.

Just nu befinner vi oss i Ban Pong och bor i min styvmammas familjehem. Sedan hon och pappa flyttade hit för två år sedan har de hunnit renovera en hel del både inne som ute. Förra sommaren skickade de hit alla möbler från Sverige i en stor container och poolen i trädgården kom ungefär i samma veva. Ban pong ligger i Ratchaburi provincen och det tar ca en timme, beroende på trafik, att komma hit från Bangkok. Det känns som att vara i en liten by, trotts att det bor över hundrafemtiotusen här. Åker ni hit får ni ta in på vårt airbnb.

Det jag älskar med Ban Bong är att det är så långt från turismen man kan komma. Lokalbefolkningen ropar efter en när man cyklar in till centrum och igår när jag och Olivia fixade våra naglar frågade personalen om de fick ta en bild på oss. De som bor här har inte sett så många ljushyade och tydligen är det väldigt uppskattat. Thailändare har nämligen en grej för whitening produkter och på alla reklambilder pryder bleka ansikten på tjejer och killar varav många inte ens är asiater. Snacka om sjuka ideal!

Eftersom att Bangkok inte ligger så lång härifrån blir det att vi åker dit över en dag eller stannar en helg då och då. Ska jag vara helt ärlig är jag inget jättefan av den staden. Lite för mycket människor, avgaser och ljud för min smak. Men Bangkok har en del bra shopping, (Brandy Melville och Pull&Bear har nyligen öppnat i Siam Center), häftiga byggnader och mysiga marknader. Det är skönt att få lite omväxling från den lugna miljön här i Ban Pong ibland. Vi ska faktiskt åka in dit idag och stanna ett par nätter.

Den enda platsen vi har hunnit boka både flyg och hotell till är Chaing Mai. I slutet på månaden kommer Olivia och Augusts kompis hit och efter att vi visat honom runt här ska vi ta oss dit. Jag har sett så himla fina bilder därifrån, både tempel och natur, så jag är riktigt taggad på få se det med egna ögon. Vi har läst på att man kan besöka alltifrån risfält till att bada i något som ska vara Thailands motsvarighet till Grand Canyon! Hur ballt?

Senare i höst planerar vi att åka söder ut på en liten miniresa. VI tänkte börja med att ta oss ut till Koh Lipe. En ö som ligger så långt söder ut du bara kan komma i Thailand. Jag var där i början av 2016 ihop med två kompisar och jag bara måste tillbaka! Jag har aldrig upplevt så vita stränder och klart vatten tidigare. Lite väl mycket turister kanske, men den fantastiska miljön väger upp för det. Är ni i Thailand tycker jag definitivt att ni ska ta er dit. Det går speedboats och färjor från Hat Yai eller andra öar i närheten. Till Hat Yai kommer du med antingen, flyg, taxi, buss eller tåg från Bangkok. Det är superlätt att googla fram hur du tar dig runt i Thailand och människorna är väldigt hjälpsamma här.

Efter Koh Lipe fortsätter vi neråt och tar båt till ön Langkawi, i Malaysia. Därefter tar vi oss in till fastlandet och besöker huvudstaden Kuala Lumpur som jag har velat åka till så så länge! Planen är att vi sedan ska flyga tillbaka till Bangkok från Singapore för att få förlängt våra visum.

Vad tror ni? Jag tycker ändå detta låter som en bra plan. Vi har pratar om att även åka till Kambodja och Laos men vi får se hur det blir med det. Kanske blir det av lite längre fram. I december kommer en del släkt hit från Sverige för att fira min styvmamma som fyller 50 och sedan är det ju julafton och det vill vi gärna fira här i Ban Pong. Jag tänkte att jag kan göra ett till inlägg när vi väl besökt platserna så att jag kan ge er min uppfattning av dem. Hoppas ni mår bra, kram!

Likes

Comments

Som tam, papayasallad med jordnötter, lime och massvis med chili. Svingott att äta med sticky rice. Doppa riset i den syrliga såsen, ahh den vattnat i munnen bara jag tänker på det! Den bästa hittar du längs med vägarna i Thailand, vi köper av grannarna som bor alldeles intill. Var inte rädda för att äta street food om ni är här, det är där ni hittar the real deal! Vet att Moon Thai i Göteborg nästan håller måtten, men det är svårt att hitta något lika bra någon annanstans. Lova att ni testar!

Likes

Comments

Instagram@florasarnblom