View tracker

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vet att jag är frånvarande, men när man jobbar 08.00-20.00 finns det inte inte så mycket tid till bloggen. Har annat jag måste prioritera när jag kommer hem på kvällen. Lägger jag ut ett inlägg vill jag att det ska vara bra och genomtänkt, inte massa tråkiga uppdateringar där jag säger samma saker varje dag. Hoppas ni förstår. Snart är både dansterminen och skolan slut och då lovar jag att ta tag i bloggen. Ha det bäst så länge.

Likes

Comments

View tracker

Tog beslutet att inte jobba idag. Åkte istället hem till Julia för att ta igen lite tid. Nu har vi precis käkat en god lunch och om ett tag ska jag skjutsa henne till jobbet.

Likes

Comments

Nagellack från OPI, produkter från Maria Åkerberg, smink från Anastasia, Vinyl-skivor, tröja från Manners Apparel & fina lakanset

Likes

Comments

Sitter på Barista tillsammans med Olivia efter familjegympan. Vi ska kika efter lite julklappar och köpa lite grejer till uppvisningen som vi sedan ska hem och fixa. Hoppas ni har en bra lördag.

Likes

Comments

Äntligen är den här, årets mysigaste månad, som jag har längtat! Julmusik, pepparkaksbak, lussebullar, julklappsshopping. Ska jag vara ärlig så tycker jag nästan att förberedelserna inför jul är bättre än självaste julafton. Älskar att gå runt i stan när den är julpyntat, gå klädd i mysiga tröjor och lurviga sockor, komma hem till ett hus som spelar Peter Jöbacks julalbum och doftar ljuvligt av nejlikeapelsiner.

Årets sista utmaning är chokladkalendern. Jag har en varje år (man blir aldrig för gammal), men sedan sjukdomen kom har den blivit till ett ytterligare ångestmoment. Jag har haft svårt för att äta "sötsaker" på vardagarna. Så, med undan tag från första året efter anorexin då kalender uteblev helt, har jag sparat alla veckans luckor till helgen. Utmaningen i år är att göra precis så som det är tänkt, att äta en bit om dagen. Jag vet inte varför det har blivit som det har blivit tidigare. Jag får i mig exakt samma mängd, men ätstörningen har lurat i mig att det var bättre på det viset... Jag slutar aldrig förvånas över sättet den får mig att tänka.

Hoppas nu ni får en underbar start på december, oavsett om ni firar jul eller ej.

Likes

Comments

En månad kvar av 2016. Snart börjar det väl krylla av nyårslöften i stil med: I år ska jag bli mer hälsosam, i år ska jag ta tag i träningen, i år ska jag lyckad gå ner x antal kilo osv. Jag blir lika provocerad varje år. Det är så tröttsamt. Jag vill höra fler löften om människor som istället satsar på att lära sig att trivas i sig själva, lära sig acceptera den de är och sluta trycka ner sig själva så oerhört mycket!

Jag brukar inte ha några specifika nyårslöften (förutom det året jag föll in i min ätstörning). Jag har däremot satt ett mål som jag vill hinna uppnå innan året tagit slut. Jag vill ha nått min friska vikt, ha vågat släppa taget. Ta det sista steget och låta min kropp få det den så långe har bett om. Tre dagar in på det nya året flyger jag till Thailand och för att det inte ska bli som sist måste jag ha nått en stabil vikt innan jag åker, men också vara stabil i psyket. Att vänta tills resan och säga att jag börjar när jag är där vet jag av erfarenhet inte kommer att fungera. Jag måste ha hunnit känna mig bekväm i den nya vikten innan jag åker för annars kommer det bara bli som förra gången och då står jag återigen på ruta 1.

Vi snackar ett få tal siffror. Siffror som någon utomstående kanske inte tror har någon vidare betydelse, men som påverkar min kropps välmående så otroligt mycket. Vi snackar siffror som får mig att inte kunna tänka klart och lägga min energi på fel saker. Vi snackar kilon som inte skulle synas på min kropp, men som sjukdomen ständigt lurar i mig att de gör. Jag vill att detta ska bli en resa där jag slipper tänka på vad jag äter eller om jag tränar eller inte. Jag vill kunna gå runt i bikini utan att bry mig ett piss, käka mängder av glass och dricka fancy drinkar på stranden. Jag vill kunna njuta av värmen, att vara ledig och upptäcka nya platser med min bästa vän.

Så hur ska jag lyckas nå mitt mål? Det här är ju inte direkt första gången jag säger att jag nått min vändpunkt. Det är alltid någonting som håller mig tillbaka, som gör att jag står här och trampar. Jag tror att jag bara behöver bestämma mig. Kämpa emot de ovälkomna rösterna och ständigt påminna mig själv om varför jag gör det. Få mig själv att inse att normalvikt inte betyder övervikt, att det är okej att släppa kontrollen och att jag inte kommer bli en sämre människa av några extra kilon på kroppen.

Jag hoppas innerligt att ni tänker efter en extra gång innan ni väljer nyårslöften till nästa år. Utseende är inte allt. Det finns så mycket viktigare saker att fokusera på.

Likes

Comments

Ännu en fantastisk kväll med Håkan. Stod och dansa som en galning och vid ett tillfälle befann han sig bredvid mig. Efteråt dracks det drinkar på Vigårda och efter ett misslyckat försök att komma in på Trädgårn före 23.45 (billigare pris) bestämde jag mig för att åka hem. Trots att det inte blev något klubbande hade jag en rolig kväll.

Idag är det första advent! Är inte det helt sjukt? Det här året har gott så fort. Känns som det var igår jag, Ebba och Love firade in det nya året på stranden i Pattaya. Nu ska jag iallafall strax iväg på Novas handbollsmatch och sedan ska vi börja julpynta lite här hemma. Äntligen kan man börja lyssna på julmusik! Hur firar ni första advent?

Likes

Comments