Kvart över åtta står jag på ett tomt Argyll Street och jag är för första gången på fem månader tidig till jobbet. Men det klart att man vill vara tidig om jobbet är det coolaste och roligaste på riktigt riktigt länge. Jag har bara varit med på halva inductionen men har redan fått VM training och kan allt om Stories atelier och deras fem flickor som snart ska bli åtta när LA kollektioner lanseras om några veckor. 

Jag försöker knappa in koden men det lyser rött på displayen. En tjej några meter bort tar ett sista bloss på sin cigarett och ler mot mig. Kan hon jobba här också? Hon har högmidjade mörka jeans och randig tröja (Paris 02) och ser snäll ut.

You´re new right? I'll help you, the door is a bit tricky sometimes.

I min nyinköpta klänning från Paris 03 försöker jag gå rakryggad in i personalrummet, jag är jättenervös och alldeles för blyg men jag möts av mitt newbie gäng så vi kan vara blyga och nervösa tillsammans. Vi får frukost, juicer i nyanser av orange och gult, nybakade croissanter från Pret och baguetter med rökt lax, ägg och krasse. I väntan på mötet smygkollar jag och Chloé the weekly info för att hitta nästa veckas sänka produkter. Vi vill köpa en grå stickad tröja från Stockholm 01 även då vi har blivit tillsagda att ej köpa stickat då sommaren är påväg. 

Dom pratar om fashion now, mål och strategier, stockholm 01 och 02 flickorna och lanseringen av stationary vecka 10. I slutet ska vi vara kreativa, skapa en story om varje stil, styla en modell och redovisa allt med en catwalk ner förn den vita plåttrappan. MEN ASSÅ FATTAR NI HUR COOLT DETTA ÄR OCH DETTA ÄR MIN ANDRA DAG ASSÅ JAG ÄR SÅ GLAD FÖR DETTA JOBB OCH JAG FÅR TÅRAR I ÖGONEN.

En ledig söndag är inte vanlig så efter Kick offen och en lång powernap åkte jag till barbicans conservatory för att få i mig lite skog, Så himla fint. En mängd art students satt och tecknade kaktusar och målade palmer i akvarell. Älskar Barbican.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Detta är alltså min nya arbetsplats:


​& Other Stories på Regent street. Jag är så nöjd, glad, stolt och peppad. Älskar verkligen Stories, varje gång jag går in i en butik blir jag så fruktansvärt avundsjuk på alla som jobbar där för de är så coola. Alla har så jävla bra klädstil och och så fina och coola och jag hade gjort vad som helst för att vara en i gänget. Att jag nu faktiskt ska jobba där och alltså, enligt deras managers är tillräckligt cool är fortfarande svårt att ta in. Men på fredag har jag min induction och min sista arbetsdag på Mango är på söndag.

Likes

Comments

Oj vad jag tyckte detta var coolt. Rekommenderar starkt!

Likes

Comments

Jag har halsfluss utan symptom och jag fick inte jobbet jag ville ha. Mitt mobilabonnemang scammar mig så måste betala 60 pund istället för 20 och jag har tagit hål i örat så kan bara sova på vänster sida. Men annars är det bra. Igår var det sommar, 13 grader och varm sol. Sådan sol som bränner och jag kan lova att jag fick mig en liten bränna. Är så peppad på sommaren och våren här i London att jag har skrivit upp bikini på packlistan jag skickade till mamma. Inte för att den kommer komma till användning, men ändå bra att ha. Känns som att jag levt lite på stand by det senaste men så fort jag hinner gå till läkaren och bli av med min evighets halsfluss så är jag redo igen.

LATELY:

Likes

Comments

"Flora you have to work in Leicester tomorrow!"

Jag har lovat mig själv att inte klaga mer på mitt jobb men om man har tänkt att skicka iväg en liten tjej helt ensam, två timmar utanför London, till en öde stad hon inte visste existerade för att jobba i en butik hon inte vet något om så kan man väl i alla fall fråga om det är okej. Inte bara, you´re going girl. Tur var väl att den lilla tjejen har velat åka utanför London till en riktigt brittisk stad ända sedan hon flyttade hit, och att hon nu får tågbiljetten betalad och matpengar är knappast et problem.

Jag kunde inte sova på hela natten. Varje timma vaknade jag upp "JAG SKA ÅKA TILL LEICESTER" och så kollade jag stressat på klockan. När jag promenerade till tunnelbanan längs de frostiga trottoarena gick och sjöng för mig själv.

För jag ska till Leicester, för jag ska till Leicester, för jag ska till Leicester!!!!!

Jag som älskar tågresor också, lyssnade på 1975 på repeat och såg landskapet svischa förbi baklänges. Det är en timma och tjugo minuter kvar tills jag ska jobba när jag kommer fram och jag hinner sightseeinga hela staden och se alla sevärdheter som finns (och ja jag vet att det var allt för jag googlade självklart dagen innan). Kan inte säga att jag var jätteimponerad, allt var rätt slitet och öde förutom shoppingcentret som var enormt och gjort i glas. Men det var mysigt och det var häftigt tt se något som inte var London. De sex arbetstimmarna gick också bra, butiken var minimal och personalen supersnäll. När jag slutat köpte jag den största chokladtårtbiten jag någonsin sett för mina matpengar och tryckte i mig den på några sekunder när jag satt i det tomma tåget påväg hem. Funderar fortfarande på om dom skickade iväg mig för att dom tycker jag är duktig eller om det var för att dom ville bli av med mig men det spelar inte så stor roll för hela dagen var gratis och gratis är gott.

Likes

Comments

Vad brukar du göra på dagarna då?

Den frågan har jag fått så många gånger och jag har inget svar. Jag åkte till Greenwich en gång, det är allt jag kommer på.

"So you've never been to Barbican?"

Varenda britt jag träffar tjatar om det här jävla barbican så tillslut hade jag inget annat val än att åka och se vad det var. Jävligt coolt. Det var vad det var. Från Great Portland Station ska vi ta ett tåg, tunnelbanestationen är så mörk och mystisk att jag är helt säker på att vi hamnat i en Harry Potter film. Ett tegelklätt valv men dimmig luft och fuktigt vatten droppande längs väggarna. Fyra stationer senare har vi gjort en tidsresa, eller bara kommit till ett annat land. Det fanns inga tecken på London över huvud taget. Trappa efter trappa och det blir det bara ännu mer olikt. Ute vid gatan möts vi av en stor tunnel, målad i nyanser av rött, gult och organget och jag tycker att det är så coolt. Så fruktansvärt coolt och jag får en riktigt coolkänsla som bara dyker upp när något veeerkligen är coolt och jag känner, detta är varför jag flyttade till London

Dessvärre kom jag och Frida insläntrandes lite för sent. Det enorma växthuset som kan liknas vid Universeum var stängt sedan 10 minuter tillbaka. Bio var vi inte riktigt sugna på, mat hade vi ätit, bibblan var totalstängd varje söndag men vi vandrade runt och obseverade. Åkte hiss upp och ner, letade oss fram genom mörka koridorer och tog ett hundra bilder på arkitekturen. Den var förvirrande men superfin. Nästa gång ska jag tillbaka när det är dagsljus.

Likes

Comments

Och ja vi hänger där alldeles för mycket:

Och nej jag har aldrig varit nöjdare över en bild:

Likes

Comments

Åkte tunnelbana till Nottinghill på jakt efter den blå dörren. Det blåste storm och kunde inte känna mina fingrar även om jag åt en nutelladroppande crepe for att värma mig. Det va Fridas första crepe någonsin men hon blev sådär imponerad. Det finns så himla många fina hus här att mitt mitt mobiminne skulle ta slut flera gånger om om jag försökte ta kort på alla. Men jag försöker ändå.

Likes

Comments

Snöflingorna är lika stora som femtioöringar och jag lyckades få biljetter till LANY konserter på KOKO. Det snöar aldrig i London och jag trodde aldrig jag skulle få se dom live men ibland görs det tydligen undantag. Är såsåsåsåsåsåsåså glad.

Likes

Comments

En 20 minuters bussresa hem blev till 2,5 h och den röda dubbeldäckaren var proppfull redan efter första hållplatsen. Jag kom en kvart sent till jobbet, jag var tidig. De andra kom en och halv timma sent.

Likes

Comments