Jag bad min syster och hennes pojkvän om något random ord att tänka på. Det blev fönsterruta.

Man säger att ögat är själens spegel. Vilket är ganska konstigt. Det är ju inte som att jag speglar mig själv när jag stirrar i någons ögon? Borde snarare heta att ögat är själens fönsterruta. Eller ännu bättre, ögat är själens ytterdörrskikhål. Man ser ju ut väldigt mycket och ser in väldigt lite. Hur djupt man än stirrar in i någons ögon så ser man bara tillräckligt för att se om det är någon hemma.

Skulle dock kunna vara en sån där envägsspegel man har i förhörsrum på typ CSI. Jag behövde kolla upp såna för jag visste inte vad de heter på svenska. Först tänkte jag att man inte kunde se igenom såna speglar från ena hållet pga svartmagi, men jag hade bara nästan rätt.
Snabb quizfråga: Om man vänder på en envägsspegel, blir det tvärtom då och den förhörda ser CSI-gänget bakom skärmen?
Snabbt svar: NEJ!!!
Ni vet när man sitter på spårvagnen (om ni inte vet blir jag glad för då har jag läsare från utanför min hemstad) en kväll när det är kolsvart ute och man febrilt letar efter någon punkt att stirra på som

A) inte förvrider ens nacke så man ser ut som en uggla/tjejen från exorcisten , och
B) inte förvandlar spårvagnsfönstret till en creepy matchmaker åt mig och Bosse 45,

då är det är samma fenomen som i förhörsrummet. Det är väl upplyst i ena rummet och väldigt mörkt i det andra. Då är jag plötsligt väldigt nöjd med att ögat skulle vara just själens (envägs-)spegel för det innebär ju att ni måste vara lika mörka som jag inombords för att kunna se mig. 

Godnatt. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments