Jag bad min syster och hennes pojkvän om något random ord att tänka på. Det blev fönsterruta.

Man säger att ögat är själens spegel. Vilket är ganska konstigt. Det är ju inte som att jag speglar mig själv när jag stirrar i någons ögon? Borde snarare heta att ögat är själens fönsterruta. Eller ännu bättre, ögat är själens ytterdörrskikhål. Man ser ju ut väldigt mycket och ser in väldigt lite. Hur djupt man än stirrar in i någons ögon så ser man bara tillräckligt för att se om det är någon hemma.

Skulle dock kunna vara en sån där envägsspegel man har i förhörsrum på typ CSI. Jag behövde kolla upp såna för jag visste inte vad de heter på svenska. Först tänkte jag att man inte kunde se igenom såna speglar från ena hållet pga svartmagi, men jag hade bara nästan rätt.
Snabb quizfråga: Om man vänder på en envägsspegel, blir det tvärtom då och den förhörda ser CSI-gänget bakom skärmen?
Snabbt svar: NEJ!!!
Ni vet när man sitter på spårvagnen (om ni inte vet blir jag glad för då har jag läsare från utanför min hemstad) en kväll när det är kolsvart ute och man febrilt letar efter någon punkt att stirra på som

A) inte förvrider ens nacke så man ser ut som en uggla/tjejen från exorcisten , och
B) inte förvandlar spårvagnsfönstret till en creepy matchmaker åt mig och Bosse 45,

då är det är samma fenomen som i förhörsrummet. Det är väl upplyst i ena rummet och väldigt mörkt i det andra. Då är jag plötsligt väldigt nöjd med att ögat skulle vara just själens (envägs-)spegel för det innebär ju att ni måste vara lika mörka som jag inombords för att kunna se mig. 

Godnatt. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har aldrig bloggat förr och har ingen aning om hur man gör, men jag tror att det bästa sättet att komma igång med en ny kreativ form är att bara sätta igång och spotta ut uselt material och lita på att snart blir det bra. Ibland är kvalitet som en bieffekt till kvantitet. Förhoppningsvis den här gången också :<
Jag gillar en skrivövning som heter object writing. Då tar man ett random ord som känns bra, sätter en timer på 5-10 min och sedan skriver man ner allt man kommer på som har med det ordet att göra. Här är några saker jag under stress kommit fram till om det otroligt spännande ämnet materialet bomull. Varsågoda.

BOMULL!!!
Direkt när jag tänker på bomull först tankarna till t.ex mjukhet, ömhet och renhet. Mjuka bomullstussar och hudvård. Snygga basic-plagg som inte kostar skjortan. Kanske inte guds avbild, men en avbild av något en gud skulle sitta på iallafall. Sån där himmelsbomull, ni vet?

Bomull är fantastiskt! Det är faktiskt raka motsatsen till sin onda tvilling: stålullen. Svart, svår och grov. De utför liknande jobb för de är två sidor av samma mynt, men stålullen liksom slår ett slag under bältet. Tar till fulknep. Den repar wokpannan och nonstick-ytan förgiftar ens mat. Jag vill säga att den är textilvärldens svarta får, men sen slår det mig att den inte ens hör hemma där. Bomull däremot gör allt från high fashion till low-key hushållsarbete. Ödmjukt och folkligt! Inte som den dräggiga stålullen. Nej, usch och fy för den! Mitt hjärta klappar för bomullen i sin renhet, skönhet och ärlighet.

Eller vänta nu, ärlighet? Plötsligt förs tankarna till ett land i periferin. Jag tänker på bomullsfält i u-länder, dåliga arbetsförhållanden med basic-plaggens industri i fronten. Bilden börjar förändras. Bakgrundsmusiken blir dramatisk. Shit, nej, kan det verkligen vara så? Är bomullen en..

EN FUCKING FALSK SLYNA?
Allt pekar på det.
Alldeles för länge har vi blivit duperade av bomullens oskuldsfulla fasad, men det fick vi bittert äta upp. Nu kanske man tänker, "men är verkligen stålullet så mycket bättre? Det är väl knappast godhjärtade altruistister som står för produktionen där?" Och nej, det kanske stämmer, MEN STÅLULLET ÄR IALLAFALL INTE OÄRLIG OM DET!


Slutsats: Bojkotta bomull. Klädkedjor borde börja producera kläder av stålull istället för att slösa tid på saker som "klädmaktsordningen" och lite svinto i ansiktet kanske hjälper mot finnar iallafall. Jag menar att dutta alkohol med bomull har ju aldrig fungerat ändå?
Stålull for life.

Tack för att ni läst min blogg <3
Jag hoppas att ni lärt er något som ni kan bära med er och att vi syns snart igen hihihi

OBS: jag är inte sponsrad av Svinto
(men blir gärna!!! ni på svinto om ni läser det här, hör av er!!! tack på förhand)

Likes

Comments