Fick två tankar här på kvällskvistem nattstad JUST de en profil där har jag! Väl här inne JAHA lilla jag har en blogg här oxå ! Shit verkligen senil på äldre dar!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Stessmomentet numer 1 är just julklappar.. FAN va dyrt det ska vara med allt!

Som många här vet har jag just 2 barn och dom har helt olika intressen och dessutom är det 1 pojke o en flicka så man kan inte köpa mycket som dom kan leka med ihop! Det blir att köpa näst in till enskilda julklappar. Det enda jag köpt till dom som är till båda är ett playstation med 2 spel till annars e det hennes o hans julklappar helt o hållet.

Men har iaf släppt en hel del stress då hon är näst in till klar efter min shoppning idag inne i Alingsås. Så en så länge har jag införskaffat:

 1. high school musical singstar spel till playstation med 2 mikrofoner
 2. high school musical väska
 3. high schook musical docka ihop med bil o massa tillbehör
 4. Jätte vacker barbie ihop med en ängelhäst o tillbehör
 5. lite smink o små grejer
 6. 2 st filmer ena high school musical 3 och Hanna montana

Med andra ord hon har fått de mesta och hon älskar high school musical =)

pojken har jag enbart köpt:

 1. 2 st filmer minns dok inte vilka då dom e inslagna
 2. En jätte stor bilbana som man ska pyssla ihop på nått speciellt sätt sen e det vulkarner o annat som låter.

Sen har ja inte köpt mer *biter på naglarna* fan va ska jag köpa till honom?

 

Likes

Comments

Tar du åt dig när jag skriver "fröken negativ"? Kanske du är sådan att du har svårt att se saker positivt, att händelser sker för att förstöra för dig och att du är bättre än alla andra. Alla kan vi vara olika "fröknar" :

fröken positiv, fröken optimist, fröken sur osv..


Det som dok utmärker någon som jag skulle vilja kalla fröken negativ är:

 1. Hon tror att ingen gillar henne för hon gillar inte någon.
 2. Allting är skit. Om hon själv är bäst och vinner förstås.
 3. Hela världen är emot henne, känns det som.
 4. INGET är positiv.
 5. Att glädjas åt andra kan hon inte förstå varför man ska gör.
 6. Hon har svårt att se andra glada, eftersom hon själv inte är glad.

Hur kan jag då skriva ut vad JAG anser tyder på en fröken negativ ? JO för jag har själv varit en sådan. Dels i tonåren, när allting känns år skogen emellanåt. Men även när jag hade väldigt dålig självkänsla. Så var detta mitt dagliga sätt att vara på. Sur och gnällig. Kanske känner du igen dig på endast 1 av punkterna? Då ska du inte se dig som fröken negativ utan mer att du kanske haft en dålig dag.  Men om du vanligtvis känner dig väldigt sur och kan inte se något positivt, så fortsätt läs kanske mina tips och förslag är nått för dig?


Det viktiga är att försöka förstå sig själv!!

Varför är du sur och gnällig hela tiden. Kanske lyssnar du inte på dig själv och aldrig gör saker du tycker om? Försöker du vara som andra vill så kommer du inte leva ditt liv!

Bli vän med världen!!

Om du går runt och tror att allting är skit och att det inte kommer bli bra..JA då är det din skapade bild utav omvärlden. Varför inte försöka tänka annorlunda, se det bra sakerna och ta ansvar för att försöka se det härliga?   Att bara tänka allting är negativt, händelserna omkring dig och människorna gör så allt känns negativt. FÖRSÖK SE HELHETEN ISTÄLLET FÖR DET NEGATIVA ! Om du ägnar mycket tid åt något som sedan inte alls blir som du ville? Försök då se din insats istället för slut resultatet?


Självklart kan olika omständigheter på verka oss. Ibland har vi en dålig period och det behöver nödvändigtvis inte göra dig till en fröken negativ . Men om du är sur och gnällig, för att du inte mår bra så e det dax att försöka ändra det!!


Ett tänkbart talsätt säger:

Det är möjligt att människorna inte blir bättre av att få det bättre, men det är iaf klart att de blir sämre av att hindra andra från att få det bättre!

 

 

Likes

Comments

Länge kan man förneka känslor men till slut bubblar dom upp och man vet inte hur man ska hantera det. Är en mästare själv på att bara lägga ett "lock" över för att slippa känna men till slut kan man inte hålla locket på och allt rinner över en. Just där e jag nu och alla tankar o känslor blommar över och där mitt i ska jag på något sätt sotera dessa känslor och veta vilka som e riktiga o vilka som är en liknande överdrift!!

Jag tror mig hanterat en tanke o en känsla o den skrämmer mig för där trodde jag alla känslor bokstavligen var över men de visa sig vara en total miss från min sida. Så istället försöker ja se till alla negativa saker runt detta men ändå e mina känslor exakt lika starka om inte starkare. Detta skrämmer mig och gör mig till nått som jag absolut inte vill vara o det är "sårbar".

 

Likes

Comments

Jag vill vandra i Asien, bo på hotell, bada bastu med vackra människor. Jag vill dricka mig full, dansa till 80s musik omringad av vackra människor.Jag vill vara ensam, skrika högt åt Gud. Skriva en kärleksdikt till Människan. Jag vill sova länge på morgonen, att en enda dag slippa gå upp och sticka till jobbet, bara ligga i soffan med en bok som får min hjärna att smälta. Säga till världen att jag är lycklig - skrika åt alla människor som mår dåligt att jag mår bra. Åka bort, där jag blir en främling inför mig själv - där ingen känner mig. Klättra upp på ett berg - hälsa på Gud - säga att jag tror på honom fast världen inte gör det. Träffa vackra människor, söka de främmande, kyssa en helt okänd människa, sedan aldrig mer träffa honom. Jag vill stå på en pedestal, omkring mig ska alla världens vackra människor dansa nakna inför mig. Men helst skulle jag vilja sova, en drömande sömn av dansande änglar. Jag vill söka de gudomliga hos människan - ta på människan och säga att jag älskar honom just som han är. Bada naken i döda havet - just bara för att jag inte har gjort det. Jag vill skrika, skrika så mitt skrik kommer att eka tills jordens undergång. Jag vill besöka ett Zoroastriska eldtempel. Jag vill äta dyr mat och dricka svindyrt vin, köpa en massa böcker, helt meningslösa böcker om människans meningslöshet. Jag skulle vilja dansa på ett moln, dansa naken till fullmånen. Höra vargen yla. Ligga i soffan och äta en massa onyttigmat. Köpa meningslösa saker på en dyr auktion. Det är mycket människan vill, men dock inte alltid får uppleva.

Likes

Comments

Sitter nu på jobbet o försöker se viktig ut men tro mig det är ett stort skämt för jag känner mig som ett kolli med blodsprängda ögon men det beror absolut inte på något drickande utan att jag kan inte sova längre. Sover i snitt 2-3 timmar per natt o gjort de den sista tiden. Dom 2  sista nätterna har varit dom värsta då har jag nätt o jämnt sovit 2 timmar. Sömnbrist kan bero på mycket men för min del handlar om tankerubbningar!

Alltid fått höra att jag e en tänkare o jag filosoferar för mycket men nu e det bara för mycket.

På dagarna gör man sina sysslor man jobbar, tar hand om barnen, handlar, städar, pratar med vänner via telefon, datorn eller över en kaffe. Man gör alla dessa saker utan att egentligen tänka speciellt mycket men sen när det e dax att sova är det precis som man aktiverar hjärnan o alla tankar kommer. Det handlar dessutom om dom minst viktiga sakerna som tex va ska man äta imon, va ska barnen ha på sig, varför hände just de sakerna, va kunde jag gjort istället osv osv osv.

Man funkar fan inte normalt just nu.. för som läget e just nu e man dödstrött när klockan ringer 05:30 och man går runt som en zombie in i badrummet o spacklar sig för att se så pigg ut som möjligt. Sen till jobbet o man sitter här o försöker se viktig ut och man gör inget speciellt utan mest finns till. Sen runt 12 tiden e man pigg som fan och det är man till runt 17-18 och man har ätit middag för då gör sig sömnen påminnd och ma känner hur allt bara snurrar. Men som sagt barnen e vakna o lägga sig då finns verkligen inte på världs kartan så man härdar ut och hamnar i en ond cirkel o blir övertrött istället vilket innebär att när klockan är 20 och barnen lägger sig e man pigg o rastlös och sova då är inte ens att tänka på. Så vad gör man?

Jo jag sätter mig antingen vid datan, i telefon med någon vän eller helt enkelt vid tv:n Och tiden bara rinner förbi. Och visst kommer de tillfällen då man känner att ridån e på väg ner men då intalar man sig att man ska "bara" se klart detta programmet eller man ska "bara" kolla denna saken på datan. Och detta "bara" tar som sagt några extra timmar. Sen runt 1-2 på natten inser man FAN måste sova!! Och va händer jo aktiveringen på hjärnan börjar o bara där tar det extra timmar innan man tänkt klart. Prata med en läkare om detta som sa att det finns kurser om hur man ska tänka vid dessa problem innan man somnar o man lagt sig MEN HALLO BEHÖVER JA MER ATT TÄNKA PÅ??

Jag ligger redan och tänker att "nu ska jag sova rensa hjärnan inte tänka, inte tänka, inte tänka! Visst detta funkar ibland både 1 och 2 minuter men sen så kommer de upp en oviktig tanke igen grrrr PANIK!!

Roliga är att jag e sååå trött att jag inte ens nu vet varför jag skriver detta men men har du läst hela vägen hit så kanske du e allmänt nyfiken eller upplever samma problem?

Likes

Comments

HUR SKA JAG PRIORITERA?

 


Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!

 


Man måste oxå dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa) Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!

 


Du ska ooxå ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer inte ens märka det.

 


Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärter. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar! Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs. borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet.

 


När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.

 


Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet.

 


Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).

 


Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen. Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.

 


Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.

 


Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.

 


När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar. Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt! t.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv. Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar.

 


Drick vin efter det (du kommer behöva det). *suck* *stön* Sen om du skulle få 2 minuter över ring dina vänner en extra gång så du verkar intresserad medan du äter äpplet som är som sagt väldigt nyttigt. Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärter), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU.

 


Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!

Likes

Comments

Vad är sann glädje?? När jag ser ett barns glada ögon som lyser av förväntan vid julen, på en födeldedag, inför en trevlig resa, överraskning, en vardagsutflykt….När jag hör ett barns glada skratt..Ett nykärt par vandra hand i hand, ett äldre par som fortfarande går hand i hand, någon att älska, att vara nykär, en kyss i natten, en hand att hålla i, en famn att krypa ner i, en axel att luta emot, ett uppbyggt vänskaps-förtroende som håller, ett sms från en vän, ett telefonsamtal, samtal med en vän, värmande ord, kaffe för två, en ny klänning ,en väska eller skor, en blomma som lyser i sin prakt, mina barn, de jag älskar, anhöriga, nära och kära, mina vänner, att höra ifrån någon, som man inte har hört ifrån på länge, eller att träffa personen likaså. Tröst i sorgen. Ett oväntat eller väntat besök, en överraskning, en födelsedagsfest som andra ger mej som gåva, en god måltid, bakelse, fika på stan. En utlandsresa, en resa i Sverige, att se en soluppgång och en solnedgång, vackra rosor, en ny öppen dörr, att glädjas åt andras framgång, välsigna sina fiender. En vänlig blick, ett härligt skratt. När murar av hat rasar, när man kan säga förlåt och förlåta, när händer sträckes ut, till försoning. Ett positivt besked, en komplimang. Att få vakna till en ny dag, få vara frisk, tacksam över själva livet. När stormen lägger sig och det blir lugnt i ens inre igen, gråa dagar såsom ljusa, att ha ett hem, mat, kläder. Få åka med Färjan och olika båtar och predika och sjunga, träffa nya människor. Blogga, uppmuntra andra, rädda någons dag och kanske liv, sjunga, skriva nya sånger, skriva poesi, tänka stort, vara kreativ och positiv, ha ett rikt själsliv, förgylla och sätta guldkant i andras liv, bära andras bördor, hjälpa andra, älska med agapekärlek, stå på den svagas sida, multiplicera andra, få dem att känna sig ”stora” , viktiga, ej ”förminska”. Hälsa på någon som är sjuk eller ledsen, vara en sann vän. Gå på spa nångång (Varbergs Kurort). Det allra största är att få vara ett Guds barn. Det är sann glädje för mej…Bara för att nämna några saker…

Vad är sann glädje för dej??

Likes

Comments

Två blondiner hade råkat låsa in sina nycklar i bilen. En av blondinerna försökte bryta sig in i bilen medans den andra kollade så att kusten var klar. Till sist gav den första blondinen upp och sa:
- Jäklar, jag kan inte komma in i bilen!
- Fortsätt att försöka! Det ser ut att bli regn och suffletten är nere.

 

Benke brukade ofta säga:
- Det kunde ha varit värre!
I samhället fanns det en kvinna som tog emot herrbesök när mannen var på jobbet. En dag kom han hem tidigare och fann frugan och en man i full gång i sängkammaren. Då tog han fram ett gevär och sköt mannen. Detta stod några gubbar och pratade om, då Benke sa sin vanliga mening:
- Det kunde ha varit värre!
- Hur i hela friden skulle det kunna vara värre?
- Jo du förstår, dagen innan var jag där!

 

En kvinna ligger i förlossningsrummet med värkar och skriker:
- Jag orkar inte mer! Ge mig bedövning!
Sen vänder hon sig till sin kille och säger:
- Det här är ditt fel, din jävel!
Killen svarar lugnt:
- Om du minns så ville jag köra in den i andra hålet på dig men du vägrade för att det "skulle göra så ont...

 

- Hur var sammanträdet?
- Synnerligen stormigt. Jag råkade klå upp en av de närvarande!
- Inga vittnen förstås?
- Jo, det var tre till i samma rum. Men jag gjorde dem jäviga.
- Hur då?
- Jag klådde upp dem också!

 

 

 

 

 

 

 

Likes

Comments

Shit det talas om vaccin hit och ditt hela tiden. Dagens vanligaste fråga "ska /har ni / När ska ni" du o barnen ta sprutan? Men det absolut jobbigaste är alla synpunkter om själva vaccinet.

Har ett exempal som gjorde att jag höll på tappa hakan i lördags och det var när jag hörde 2 killar från en hemma fest då dom satt o diskutera och den ena berätta att han tycker synd om alla muslimer som inte borde ta vaccinet. Nyfiken som jag är la jag mig i ämnet och fråga vad han mena med det. Detta är killens ord:

" Jag tycker det är idiotiskt att muslimer får ta sprutan tanke på att det finns grisblod i själva vaccinet, och dom äter inte griskött men istället låter dom säg vaccineras med grisblod"


Sanningen kommer längre ner men bör betraktas noga!!


Så nu medans jag sitter på jobbet och ska arbeta med datan så sökte jag på nätet för jag e så trött på att folk ska "prata" en massa skit och inte bara ta reda på fakta så e hela saken ur världen istället. Detta är det närmsta svar jag kunde finna.Vad innehåller vaccinet? Läs innehållsförteckningen!

 Den här innehållsförteckningen är inte den slutgiltiga, fler giftiga ämnen tillkommer innan vi får det färdiga vaccinet.

Innehåll svininfluensa-vaccin:

Skvalen (10,6 mg)
DL alfa tokoferol (11,86 mg)
Polysorbat80 (4,85 mg)
Stammar odlade i ägg (fiskar)

Hjälpämnen:
Polysorbat 80
Octoxynol-10
Tiomersal
Natriumklorid
Dinatriumvätefosfat
Kaliumvätefosfat
Kaliumklorid
Emulsion:
Natriumklorid
Dinatriumvätefosfat
Kaliumdivätefosfat
Kaliumklorid


 Okej närmare hjälp med dessa saker som skrevs precis (göra det super tydligt)

Skvalen: I dag tar man skvalen ur levern på hajar, men det går även att extrahera ur avfall från olivoljetillverkning. Jag hittade inga registrerade biverkningar av injektion med detta ämnet. Skvalen heter på engelska squalene. Det är detta ämne som misstänks ha orsakat Gulf-syndromet. Massor med amerikanska soldater fick mjältbrandsvaccin som innehåller det ämnet. Resultatet blev en typ av autoimmun sjukdom.

DL alfa tokoferol: Syntetiskt framställd E-vitamin. E-vitamin anses praktiskt taget ofarligt utom vid blödarsjuka, reumatisk hjärtsjukdom och högt blodtryck.

Polysorbat80(E433) : Framställs av oleinsyra, sorbitol och etylenoxid (ett lösningsmedel från petroleumindustrin) får reagera med varandra ("etoxyleras") så att blandningen för-estras. Kan innehålla rester av Etylenoxid från tillverkningen, det är ett mycket cancerframkallande ämne. Fettsyrorna kan vara från djur, t.ex. gris. 

Virus-stammar odlade i ägg: Är själva det avdödade viruset och är det som egentligen kroppen skall svara på. Tyvärr ger avdödade virus inte den immunförsvars reaktion som ger immunitet. Där för tillför man adjuvans. Adjuvans är ämnen som ska trigga immunförsvart till fullt immunförsvars svar. Och hur gör man då det? Man använder ämnen som kroppen inte tål och som immunförsvaret reagerar på. Virus odlade i ägg gör även att äggallergiker inte bör ta vaccinet.

Octoxynol-10: Har inte hittar någon bra information om detta ämne. Kommentera om du vet mer om ämnet eller dess risker.

Tiomersal: Kemikalierna som bildar tiomersal är dödliga och orsakar cancer, hjärn- och le­verskador. Tiomersal innehåller 50% kvicksilver. Förutom sin giftighet tar sig organiskt kvicksilver igenom såväl moderkakan som blod-hjärnbarriären. Resultatet kan bli neurologiska skador vilket i vissa fall kan leda till döden. Det kan också orsaka intellektuell nedsättning och inlärningssvårigheter. Tiomersal innehåller etyl-kvicksilver som enligt bl.a. WHO inte stannar kvar i kroppen mer än ett par dagar.

Natriumklorid: Vanligt koksalt, ingen risk med det, om det inte reagerar med de andra ämnena i vaccinet. Antagligen ofarligt.

Dinatriumvätefosfat: En fosfat, Uppgifter om eventuell giftighet saknas än så länge. Kommentera om du vet mer.

Kaliumvätefosfat: En fosfat, Uppgifter om eventuell giftighet saknas än så länge. Kommentera om du vet mer.

Kaliumklorid (E 508): Används som konserveringsmedel. Kaliumklorid används även som tredje substans vid giftinjektion, en metod för avrättning. Det gör att hjärtat stannar när det går direkt in i blodet.

Om ni har några kommentarer eller tillägg ni vill att jag ska göra tar jag tacksammt emot dom.

Likes

Comments