Header

På senaste har jag varit hyfsat aktiv. Inte på sättet som jag kanske hade velat till en början. Dvs träna och plugga italienska. Men jag har träffat många vänner och varit ute de flesta kvällar (på gott och ont.). Igår träffade jag en tjej som heter Isabelle även daniee joinade oss senare. Det roliga är hur jag mötte isabelle. Jag satt på en vegansk vinbar. Pluggade var allmänt fancy som vanligt dårå.. (BS) Så hör jag några svenska unga i min ålder snacka, nu när det är varmare i Rom hör jag iof svenska oftare men det vart ändå kul. Blev faktiskt lagom lullig på det där glaset rosé och fick mod till mig att gå fram och fråga dem vad de gjorde i Rom osv. Okej nu skrev jag svenska men de snackade skånska.. Iallafall en av dem visade sig (Isabelle) var au pair här så vi bestämde oss för att hänga nån dag, jag fick hennes fb och sen fick jag skynda lagom tipsy till jobbet och plocka upp barnen.

Så igår som sagt möttes vi för första gången, hon är 21, aupair och pratar italienska. Riktigt kul tjej är hon men iof gillar jag de flesta människor vid första träffen. Hon vill flytta med hennes kompis hit i höst vilket jag också vill så föreslog att vi fixar lägenhet tsm. Nu vet jag inte hur seriöst hon såg på den idén som jag men vi ska definitivt prata om det i framtiden.

Jag besökte en italiensk skola idag som är csn berättigad och kolla lite med dom och så för hösten, fick med mig en broschyr. Så vi får se kanske blir det rom till januari? Med paus för SANDHAMN OBVIOUSSLLYYY.


Big news. Jag ska göra slut med Filippo gänget. Första förhållandet och nu har vi kommit till första ”break up:et” tur för mig är jag på lättast sida av det men känns ändå jobbigt som fan. Ska göra det imorgon, har redan sagt att jag behöver tid, att det gått för snabbt fram att jag känner mig kvävd osv.

Anledningen till att jag vill göra slut är för att jag har inga känslor. Jag tyckte han var mkt mer spännande i början men nu när det är mer stabilt osv har mycket ändrats ur mina ögon. Jag tycker inte han är snygg. För mig är det oftast inte skönhetsideal kopplat. Jag kan tycka att den ”fulaste” människan är ursnygg, mina kompisar kan vittna om detta. Men jag tycker att finner jag en person oattraktiv så är det bara så och tvärtom. Det har väl med ens intryck av personen att göra. SÅ:

  1. Han är inte snygg
  2. Han lyssnar jätte dåligt, verkar inte ta in det jag säger, intresserar sig inte, ställer inte följdfrågor.. det är som att han inte bryr sig om att känna mig PÅ RIKTIGT.
  3. Han pratar aldrig
  4. Han intresserar sig inte för något passionerat
  5. Han skämtar inte
  6. Han skrattar inte åt de flesta åt mina skämt
  7. Han vill inte prata så mycket som han bara vill hångla hela tiden
  8. Han pussas för mycket
  9. Han brukade lukta gott, nu tycker jag hans parfym är kvävande.
  10. Jag gillar inte hans kläder.

Kan faktiskt komma på mer. Satt och läste en sida om ”REASONS YOU SHOULD BREAK UP”, flera saker stämde in. Längst ner på sidan stod det även ”if you are even on this side looking for reasons… ” så yes. Klickade vidare på nästa länk.

”HOW to break up with your partner”. Jag har nog känt så här ett tag men inte riktigt vågat lita på mina känslor, för att jag inte kunnat ge anledningar till dem. Men nu står det klart för mig och imorgon blir det. Önska mig lycka till! Ska vara ful när jag gör det har jag bestämt ha en riktigt bad hair day så han känner att han missing out on mindre. haha. Tror kanske han kommer gråta. Fy har sån ångest. FYFYFYFYFY.

Ajjå det är ju en erfarenhet. Bättre att dra bort plåstret snabbt nu än att vänta och bara vara elak mot honom för att jag stör mig. GOD det har man sätt hända med folk omkring ens relationer förut, så onödigt men förstår att det är svårt att göra slut dock också.


Ikväll ska jag till en bar i Trastevere, BAR SAN CALISTO, kanske för sista gången med tanke på att det är en av Filippos stammis ställen… Å kommer sakna den baren. Jag ska träffa tre svenska tjejer där från swedes in rome, fb sidan.

Även isabelle ska nog med. Planen var att vi skulle ut med nån VIP bås italienare sen haha äkta bottle rats.. men nu känner hon sig krasslig. WTF VADÅ KRASSLIG. JAG VILL FESTA!!!!!


Aja det löser sig alltid. HEJSVEJS SÅ LÄNGE och lovar att uppdatera hör oftare. Älskar er som läser och skickar snaps svar till mig makes me so happyy. Jag har världens bästa vänner, kan ni inte alla flytta till rom med mig i höst snälla?.


CIAO.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ny tröja jag köppte idag

hipster

fräsh hipster

full bredvid termini, has happened before.

dricker röd vin, has also happened before.

SOUR AND SPICY, frågade om drinken bartendern beskrev den som "iTS SPICY AND SOUR" yes box it was exactly that.

En mysig kväll med lägenhet kollektivet.

Kollektivet mitt hade en middag tillsammans.

DUngen jag tar hand om, nutteeee.

Pluggar italienska, has not not happened many times before... .ASSÅ JAG SUGER PÅ ATT PLUGGA, kan typ 5 ord fortfarande.

​JESUS

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej hej.

Tror det var runt 2 veckor sen jag sist skrev? Min tidsuppfattning är käpprätt åt helvete. Tycker det är vidrigt hur lite tid jag har kvar här. Ca 3 månader? Vafan har jag gjort här i 2 månader? Okej en hel del men har så kul och tiden går så snabbt!! Det har hänt en hel del dessa veckor. När Amanda var här var vi minsann hurtiga och far runt en del. Nu har vi definitivt chillat en del mer. Vi, jag och Alva har fått två nya vänner. Sandra 27 år från köping, så fruktansvärt härlig och tappar all min åldersnojja av att vara med henne. Jean är 20 från Uppsala så fin å skön är han med. Igår åt vi middag här tillsammans. Jag och alva lagade ris med gryta och till det en del vin och öl. Vart mycket skratt och roliga konversationer. Vi pratade om hur italienska killar är. Hur de får för sig att det spelar någon roll vad de tycker om vad man har på sig eller ser ut? Som om det är det viktigaste och man ska springa hem och byta om om det inte passar haha? Nej de flesta är gulliga men lite uppläxning om kvinnor och hur vi "fungerar" behöver dem. riktiga mama boys.

Vi pratade även en del med Rachel, antuan och Clara våra lägenhetskompisar. De åt middag samtidigt som oss så. Senare gick vi ut till klubben Sharivari. Var tvungna att springa efter två busar. Sänkte standard ölen grande peroni på vägen. En taxibil körde förbi oss och sa att vi skulle använda KIKO som namn på gästlistan. Sagt som gjort kom vi in före kön utan att betala tack vare denna okända kiko. Klubben låg precis bredvid pantheon i largo argentina och var faktiskt fett najs.

Klockan två kom pojken dit men fick inte in honom på klubben men som tur var ville alvis och jean å sandra dra vid den tidpunkten ändå. Vi gick till piazza venezia tog en cappucino och sen fick vi skjuts hem av honom runt 4. Jag å han hängde i bilen vid ett utkiksställe till kl 7 när fåglarna kvittra och folk gick till jobbet osv… Fick lite ångest av det men somnade ändå och vakna kl 2 typ idag. Jag och Alva har varit lagom bakis och svintrötta idag. Drog och köpte kaffe mm och sate oss t i gräset i solen en stund. Ikväll såg vi på Mello. FUCK att inte nano vann? asså what. aja. sånt är livet.

Andra dagar den här veckan har jag pluggat en del italienska, jobbat vilket haft sina bra och dåliga stunder… Gått runt, vart på barer med folk..

Blev en liten jobbig situation med Scott. Träffade honom tillsammans med okej fuck skriva pojken… Filippo heter han haha. Ja typ mitt namn lol bara den maskulina versionen. Illafall. Jag mötte dem två och sen efter skrev scott till mig ”so are you and filippo like actually dating or..?”. Vilket jag svara typ ja antar det.. Han var lite konstig och senare skrev han att han tydligen ”really liked you filippa” . Vilket jag faktiskt varit helt omedveten om. HATAR den typen av människor som skiter i att de vet att nån är intresserad av dem och bara leker med dem. Så fick en del skuldkänslor men sen tänkte jag fuck that. Han kunde gett någon hint någon gång? Iallafall, han vill snacka om det nästa gång vi ses men känns som han kanske aldrig kommer föreslå att vi ses igen. Han verkar sätta på sig en ganska stor ”heart broken boy” kofta så ja. Då får det väl vara så. Tråkigt eftersom jag verkligen tyckte om att hänga med honom men kanske skulle bli för konstigt nu ändå…

Och som svar på scotts fråga ja asså konstig grej men tror fan jag har gått och blivit ett par här. Vilket är lite speciellt antar jag med tanke på att vi har ett datum på när vi ”gör slut”. Dvs när ja åker hem. Jag har iallafall inga planer att prova distansförhållande. Fuck no, leder bara till komplikationer tror jag. Men jag känner mig än så länge ganska okej med det.

I och försig har jag tänkt att kanske plugga som sandra gör här genom stockholms universitet i höst en termin. CSN och grejer mannen. Men han ska nog plugga abroad i höst ändå så har ju inget med honom att göra.

I helgen ska vi till Napoli. Han vill se varenda kyrka, jag vill käka varenda pizza. Vi ska bo på ett aslyxigt hotell lör-sön asså shiet de kommer bli NAJS.

Mer av mina planer är plugga italienska, dra till villa borghese någon dag. Införskaffa mig solglasögon och ett par sneakers. Samt färdig planera typ vad jag faktiskt kommer göra i Höst. Skulle ändå va fett najs att flytta hit med Alice(?) och chilla några månader till i den odödliga staden. Annat alternativ är Wiks folkhögskola eller bara vara hemma och tjäna pengar men hur kul är det? Sverige är tråkmåns.


Ja det var allt för mig för tillfället. Hoppas texten är läsbar nog för de flesta.

Likes

Comments

MAMA MIA

Vad tiden går snabbt. Tecken på att man har kul? Får lite ångest dock. Jag har varit här i 1 och en halv månad snart. Vet inte om ni ser det som lång tid men för mig känns det så sjukt. Har verkligen mått så bra och haft massa kul här så kommer kännas riktigt segt att lämna. Men har ju kanske plan på att återvända i höst men det är ju jävligt oklart ännu. 

Amanda har vart här sen i fredags. Vi har haft det så trevligt. Höll henne i handen hela tiden i början och klappa på huvudet haha, så jag märker om jag saknat någon. När jag håller på att pilla på dem hela tiden när vi ses. Alva blev lite irreterad i början, men vet att hon low key gillar det. I går var vi "ute". Vi förade och åt världens godaste veg lasagne alva och amanda, bakat, var jag på väg att skriva men aa lagat. Drack bubbel, öl, vin och mötte sedan Edna lite för sent, kl 12 i Largo di torre Argentina. Därifrån åkte vo till Testaccio. En gata med massa klubbar som var inte riktigt i vår smak. Alldeles för dräggigt, dålig musik och snusk killar. Där mötte vi även Jessie från florence som konstant sa "this place is shit". Vi drog vidare till Yellow, en hostel klubb i termini. Det var lite kul men var sent och alva och amanda tappade humöret så vi åkte hem. En halv lyckad kväll men jag var glad ändå i alla fall, Kompisarna var lite mer besvikna dock. På dagarna har vi haft det superb. Hittat nya favvo ställen, cafen och mer. Ett så mysigt cafe i monti som är äkta CENTRAL PERK ställe., i friends. 

Vi har druckit massa cappucciono´s, ätit pizzor osv. Ikväll tog vi en drink på ett av mina favo ställen i trastevere.

Har börjat gilla pojken igen lol. Av att få en liten paus antar jag. Behövde det. jesus christ vad killar är känsliga klängiga varelser? Känns som de hanterar det genom att anklaga oss för att vara det? Inte han men generellt asså. Det är ju ett skämt. Jag är så ottaggad på att skriva den här bloggen tbh. Gör det bara för att kunna läsa när jag är hemma eller gammal. och sortera mina tankar lite. Men ni ser ju, jag pallar inte ens sätta stor bokstav i början av en mening, börjar med och och stavar varannat ord fel. Är så fkn lat med att skriva. 

Jag tar nog en liten paus kanske från det sen när amanda åker. Ska hardcore fokusera på att plugga italienska komande tid. Ett schema alltså med antal timmar framför boken. Imorgon ska vi till villa (kort för villa pamphili), till porta portese marknaden, till colleseum för de gratis imorn, picknik, och sen drink. 


Laddar upp bilder imorn, hejdå. 

Likes

Comments

​Hej på er


Alva har nu anlänt till Roma. Så härligt att ha henne här. Exempelvis som idag när jag hade sån jävla jobbig dag på jobbet. Gick hem en timme senare än normalt för att det var kaos. Barnen grät och bråka och mamman var trött också och bråka med barnen och jag var så jävla trött. Då är det väldigt skönt att ha sin kompis hemma att dricka vin och chilla ner lite med. Idag hade jäntan även lagat middag till oss. Vi har faktiskt organiserat oss ganska bra med matlador osv nu. Lite jobbigt är det kanske att jag inte kan ta ut min armbåge just nu för att alva ligger bredvid mig i sängen lol men det är så mysigt. Och inatt sov jag så jävla bra. Troligen för att Alvis sov bredvid.

I morgon anländer ännu en vän lilla Amandor. Är så jävla taggad på att gå ut i helgen med dem. Vill festa sönder. Inga av den typen av galenheter som i Florence men ändå..

Har fått lite panik över pojken situationen och just nu har jag sagt att jag bara ska umgås med mina vänner ett tag, vilket ger mig en paus. Känns som att jag kvävs. Är det ett tecken på att man inte tycker om någon? Eller har jag ett problem med närhet? Oavsett så handlar denna vecka om mina bästisfestisar och jag kan kanske knuta lös lite knutar i mitt huvud genom att inte umgås med honom. Det har helt enkelt blivit för mycket för snabbt.

I helgen när mama var här så träffade vi exempelvis honom på en Apertivo på 8 milimetri i trastever. Som btw är så fin nice ställe. Asså hur snabbt har det gått om han redan träffat min mamma? Vill skrika. Av panikångest.

Hon fick sedan en ride hem med honom lol så att vi kunde fortsätta hänga. Det sjuka var att vi delat två flaskor vin den kvällen så han va ju obviously full? Något min mama kom på först senare väl hemma haha. Hon var nog full hon med.

Vi hängde senare den kvällen med hans kompisar, något som om inget förr fick mig att känna. JAG MÅSTE FUCKING PLUGGA MER ITALIENSKA NU. Fattar ju en del men samtidigt nada. Går ju inte att delta i diskussionen alls. Och när jag väl sa nått var det de konstigaste sakerna jag kläckte ur mig. ”Så där ser inte hash ut i Sverige, i Sverige är det en boll”. Dem ba what the fuck? och jag ba what the fuck sa jag precis? Visste inte ens själv vad fan jag precis sagt. Gick därifrån efter nån timme och var inte blyg nog att inte be honom sjutsa hem mig. Vi hängde i mitt trapphus ett tag. Jag var kär. Men nu efter i måndags känns det som jag tappat alla känslor. Är så ointresserad att jag är irriterad. Är nästan äcklad av honom. WHat is up? Någon som känner igen sig? Varför kan vi inte bestämma vad vi känner? Eller varför kan inte våra känslor styra över oss? En mix funkar ju inte?


Okej, sorry att jag är så här flummig just nu. Hoppas verkligen ingen läser min blogg förutom mina nära. HAHA what the fuck gör jag ens med att ha en öppen dagbok? Det är ju as konstigt. Om den vart stängd hade jag ju dock kunnat skriva lite mer om varför det blivit som det blivit. Ska nog börja skriva i min vanliga dagbok vi sidan av denna med, och låta denna främst framföra bilder och händelser. 

Likes

Comments

Den här helgen har min kära mamma varit här. När vi träffades kändes det så konstigt en sekund. Har knappt pratat svenska i en månad ju? Ibland pratar jag med Amandorna eller Alva på telefon. Men det är enda gångerna jag pratat svenska. Tänker ofta på engelska nuförtiden och blandar ihop ordspråk som inte funkar på det andra språket ibland haha. Jag och mamma vandrade i all fall runt i Rom och åt på top notch resturanger. Ville visa allt av det bästa och jupp fick faktiskt ihop det väldigt bra över helgen. Även om våra ryggar var sönderkörda efter. Vi gick i villa pamphili.

OKEJ FUCK FUCK FUCK.

Härifrån hade jag skrivit så jävla långt och så råkade jag på nåt horsätt ta bort allt????? GOD DAMN IT.

Så nu pallar inte jag skriva om allt utan kanske gör det imorn eller nått.

Likes

Comments

Hej

Idag ska jag duscha.. plugga italiano, äta mozarella. Träffa Scott i Villa, träffa pojken. I morgon kommer människan som skapade mig och blev uppskuren för att få ut mig hit. JA.

Ska göra ett schema för oss idag. Vill visa henne varenda bästa ställe osv. På tisdag kommer ALVA. OCSKÅ världens bästa grej. Är så taggad. Visst har det vart sjukt spännande och häftigt att vara själv. Något jag måste skriva om sen. För det var inte alltid lätt i början haha. Men åååå min älskling Alva kommer och det kommer bli så skönt.Likes

Comments

Yes första break downet i Rom. Har vart så mkt intryck att känts som jag bärt på en sten. Saker som hemsökt mig lite från Sverige, och allt nytt här. Prata med pappa och mamma, skulle be mamma ta med lite saker från pappa hit, hon kommer ju på fredag. Pappa var sur på mig utan riktig anledning som han kan bli när han är stressad. Vilket fick mig att börja gråta haha. Så skör var jag tydligen. Sååå jävla skönt. För mig funkar det så.. känner inget känner inget, börjar känna mig som en tickande bomb. Blir känslosam vid konstiga tillfällen och sen bam. Äntligen. Bästa känslan som finns, att bara gråta ut. Inte för att jag är ledsen, utan bara för att lasta av, och vara redo att ta emot mer. Japp nu var det gjort.

Och nej haha jag är inte seriös med han killen än. Kanske lät som det. För mig är det seriöst att det är första gången det börjar bli seriöst. Men det ej än existerande förhållandet själv är inte särskilt seriöst enligt regelboken.

Likes

Comments