Header

Hey,


Får lite dåligt samvete att folk tittar in här varje dag eftersom jag uppdaterar ca en gång varannan vecka bara men aa hoppas ni inte går in här oftare än så iallafall.


Har haft ganska fullt upp på senaste. Jag och Alva har ju slagit nått rekord i utekvällar förra veckan. På måndagen fyllde Daniel år och vi drack (4!!!) flaskor vin vid gianicolo. Så vacker och härlig kväll var det. Plockade vallmo påläggen hem och ställde i ett glas i köket. Men de var döda när jag vaknade dagen efter?

Ever been so drunk u go picking flowers?

Även i fredags och lördags var vi ute. I Trastevere samt campo d´fiori. Alva har sånt fucking game på senaste. Hon har fått två killar på fall, Anton och Johnny depp no.2 som vi kallar honom, pga av utseende relaterade anledningar haha. Sen är hon samtidigt som jag skriver nu ute på en moppe tur med Stefano. Som är så fucking snygg, tyvärr kort dock. Han är en rik 23årig italienare vi hängt med en del på senaste som pluggar matematik och är från florence. Han är verkligen stereotypiska hela italienarpojk paketet men det är bara längden va..

Jaja Alva ser inte det de är på nu som en dejt utan bara en kompis grej och så kan det ju vara.

Jag vill framförallt att vi är vänner så länge med honom så att jag kan få träff hans kompisar, gå på en hemmafest (vart mitt mål ett tag), och åka på roadtrip nån helg i hans sweet ass car.


Jag gjorde slut med filippo i Villa pamphili, Var så lättad och glad efter. Lämnade parken med ett léende från ena ögat till andra. Han var ”pissed” men han kan gå och ta sig. Senaste han skrev på whatsapp var ”bitch”.

Men fuck vad jag inte bryr mig ett piss. Tycker det är tråkigt men asså vafan jag har typ aldrig vart så ointresserad av någon alls som jag är av honom just nu. BLÄ.

Fucking nice guys alltså. Svär de är värsta människorna som finns så fort de blir rejected. Finns typ inget värre, de tappar all skam? Som att de har gått runt och bärt nån bomb inom sig av horheter. Douchebag killar släpper iallfall ut sina vidriga man fasoner på en gång.


Hursomhelst, var innan lite orolig att stöta in i honom men nu bryr jag mig inte.

Idag åkte Frederic, Sandras jätte härliga vän från Dubai hem. Han har vart här i några dagar och skrikit ”WORK” runtom oss ett tag på utekvällar. HAHA.

Okej sämsta var dock i fredags när vi var ute. Jag var så fucking trött asså var halvdöd. Drack typ tre glas vin alkholmässigt uppskattat. Slutade med att jag först sprang till en klubb typ. Men Alva stoppade mig men jag ba ”kommm iiigeeen jag vill dansaaaa” asså jävla snorunge hållkäften hahah. Iallafall vi gick till en bar med gänget, Frederic, Sandra, Jim, och alva till en bar. Där lämnade jag bordet springandes till badrummet där jag spydde i en halvtimme.

Drog snart därefter. Hahah Alva sa till dem att ”Filippo skrev något till henne så hon blev upprörd” för att förklara med utspring. Fan vad pinsamt. Jjaja händer de bästa och sämsta. ;)


Asså jag ber om förlåtelse för den avskyvärda svenskan jag skriver med. Har ingen ork överhuvudtaget att ens tänka meningsuppbyggnad för den här bloggen. Måste göra lite ont att läsa men det får ni överleva.


I söndags gick jag och Alva till ett museum för att det var gratis just den dagen. Var så härligt. Och sedan gick vi till kyrkan vi Piazza Navona. Jag ville dit för att jag precis laddat ner Gregorian chant och lite annan frälsnings musik. JAG ÄR STÖRD JAG VET. Men är seriöst lite kristen. Jag älskar munkar som sjunger och typ samer som joddlar. Jag och Alva har typ gått till kyrkan 4 gånger nu. Finns ju så vackra bakom varje hörn. Men nu var det söndag.. så helt plötsligt kommer liksom massa lokala italienare och ska på söndagsmässa, OCH så sops ställer sig alla upp, vi med såklart, man vill ju inte bli bannlyst som sadist. Prästen hälsar och folkmassan säger i kör ”Amen”. Sedan börjar han sjunga och det var faktiskt väldigt vackert. På italienska såklart, och människorna i kyrkan sjunger i kör med efter honom. Det var as nice. Vi satt där jätte bakis och krista ner oss som fan i en halvtimme. Sedan var det en jävla lång predikan på italienska om nån snubbe och eld typ av det lilla jag fattade. Alva satt vid den tiden dock och hade en sexdagdröm om Johnny depp på någon bar, vi fick nog så vi smög iväg med djävulsvansen mellan benen.


En jäkla bar Söndag, och på senaste ett jäkla nice liv i Rom. Jag försöker lite smått bygga upp relationer extra mycket med folk som stannar över hösten. Min plan är ju att bo här tre månader i höst som au pair och samtidigt gå på en skola för att plugga italienska. Efter det tänker jag dra. Låter jätte töntigt men vill typ resa själv en månad utan att folk vet var jag är. Typ resa med en nokia och jag vet inte. Rida i Irland? Asien? Bara va en riktig jävla rasmus på luffen i nån månad. Sen WOOOORRK och sen ja vi får väl se efter jag blivit hippie men kanske plugga konst ett år eller börja psykologi linjen på dirren. Det vill säga, om jag kommer in.


Allt för mig lovelovelove. Saknar många och mycket men livet är ändå roligare här så, men kommer tillbaka i sommar. DUUHH.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Likes

Comments

På senaste har jag varit hyfsat aktiv. Inte på sättet som jag kanske hade velat till en början. Dvs träna och plugga italienska. Men jag har träffat många vänner och varit ute de flesta kvällar (på gott och ont.). Igår träffade jag en tjej som heter Isabelle även daniee joinade oss senare. Det roliga är hur jag mötte isabelle. Jag satt på en vegansk vinbar. Pluggade var allmänt fancy som vanligt dårå.. (BS) Så hör jag några svenska unga i min ålder snacka, nu när det är varmare i Rom hör jag iof svenska oftare men det vart ändå kul. Blev faktiskt lagom lullig på det där glaset rosé och fick mod till mig att gå fram och fråga dem vad de gjorde i Rom osv. Okej nu skrev jag svenska men de snackade skånska.. Iallafall en av dem visade sig (Isabelle) var au pair här så vi bestämde oss för att hänga nån dag, jag fick hennes fb och sen fick jag skynda lagom tipsy till jobbet och plocka upp barnen.

Så igår som sagt möttes vi för första gången, hon är 21, aupair och pratar italienska. Riktigt kul tjej är hon men iof gillar jag de flesta människor vid första träffen. Hon vill flytta med hennes kompis hit i höst vilket jag också vill så föreslog att vi fixar lägenhet tsm. Nu vet jag inte hur seriöst hon såg på den idén som jag men vi ska definitivt prata om det i framtiden.

Jag besökte en italiensk skola idag som är csn berättigad och kolla lite med dom och så för hösten, fick med mig en broschyr. Så vi får se kanske blir det rom till januari? Med paus för SANDHAMN OBVIOUSSLLYYY.


Big news. Jag ska göra slut med Filippo gänget. Första förhållandet och nu har vi kommit till första ”break up:et” tur för mig är jag på lättast sida av det men känns ändå jobbigt som fan. Ska göra det imorgon, har redan sagt att jag behöver tid, att det gått för snabbt fram att jag känner mig kvävd osv.

Anledningen till att jag vill göra slut är för att jag har inga känslor. Jag tyckte han var mkt mer spännande i början men nu när det är mer stabilt osv har mycket ändrats ur mina ögon. Jag tycker inte han är snygg. För mig är det oftast inte skönhetsideal kopplat. Jag kan tycka att den ”fulaste” människan är ursnygg, mina kompisar kan vittna om detta. Men jag tycker att finner jag en person oattraktiv så är det bara så och tvärtom. Det har väl med ens intryck av personen att göra. SÅ:

  1. Han är inte snygg
  2. Han lyssnar jätte dåligt, verkar inte ta in det jag säger, intresserar sig inte, ställer inte följdfrågor.. det är som att han inte bryr sig om att känna mig PÅ RIKTIGT.
  3. Han pratar aldrig
  4. Han intresserar sig inte för något passionerat
  5. Han skämtar inte
  6. Han skrattar inte åt de flesta åt mina skämt
  7. Han vill inte prata så mycket som han bara vill hångla hela tiden
  8. Han pussas för mycket
  9. Han brukade lukta gott, nu tycker jag hans parfym är kvävande.
  10. Jag gillar inte hans kläder.

Kan faktiskt komma på mer. Satt och läste en sida om ”REASONS YOU SHOULD BREAK UP”, flera saker stämde in. Längst ner på sidan stod det även ”if you are even on this side looking for reasons… ” så yes. Klickade vidare på nästa länk.

”HOW to break up with your partner”. Jag har nog känt så här ett tag men inte riktigt vågat lita på mina känslor, för att jag inte kunnat ge anledningar till dem. Men nu står det klart för mig och imorgon blir det. Önska mig lycka till! Ska vara ful när jag gör det har jag bestämt ha en riktigt bad hair day så han känner att han missing out on mindre. haha. Tror kanske han kommer gråta. Fy har sån ångest. FYFYFYFYFY.

Ajjå det är ju en erfarenhet. Bättre att dra bort plåstret snabbt nu än att vänta och bara vara elak mot honom för att jag stör mig. GOD det har man sätt hända med folk omkring ens relationer förut, så onödigt men förstår att det är svårt att göra slut dock också.


Ikväll ska jag till en bar i Trastevere, BAR SAN CALISTO, kanske för sista gången med tanke på att det är en av Filippos stammis ställen… Å kommer sakna den baren. Jag ska träffa tre svenska tjejer där från swedes in rome, fb sidan.

Även isabelle ska nog med. Planen var att vi skulle ut med nån VIP bås italienare sen haha äkta bottle rats.. men nu känner hon sig krasslig. WTF VADÅ KRASSLIG. JAG VILL FESTA!!!!!


Aja det löser sig alltid. HEJSVEJS SÅ LÄNGE och lovar att uppdatera hör oftare. Älskar er som läser och skickar snaps svar till mig makes me so happyy. Jag har världens bästa vänner, kan ni inte alla flytta till rom med mig i höst snälla?.


CIAO.

Likes

Comments

Ny tröja jag köppte idag

hipster

fräsh hipster

full bredvid termini, has happened before.

dricker röd vin, has also happened before.

SOUR AND SPICY, frågade om drinken bartendern beskrev den som "iTS SPICY AND SOUR" yes box it was exactly that.

En mysig kväll med lägenhet kollektivet.

Kollektivet mitt hade en middag tillsammans.

DUngen jag tar hand om, nutteeee.

Pluggar italienska, has not not happened many times before... .ASSÅ JAG SUGER PÅ ATT PLUGGA, kan typ 5 ord fortfarande.

​JESUS

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej hej.

Tror det var runt 2 veckor sen jag sist skrev? Min tidsuppfattning är käpprätt åt helvete. Tycker det är vidrigt hur lite tid jag har kvar här. Ca 3 månader? Vafan har jag gjort här i 2 månader? Okej en hel del men har så kul och tiden går så snabbt!! Det har hänt en hel del dessa veckor. När Amanda var här var vi minsann hurtiga och far runt en del. Nu har vi definitivt chillat en del mer. Vi, jag och Alva har fått två nya vänner. Sandra 27 år från köping, så fruktansvärt härlig och tappar all min åldersnojja av att vara med henne. Jean är 20 från Uppsala så fin å skön är han med. Igår åt vi middag här tillsammans. Jag och alva lagade ris med gryta och till det en del vin och öl. Vart mycket skratt och roliga konversationer. Vi pratade om hur italienska killar är. Hur de får för sig att det spelar någon roll vad de tycker om vad man har på sig eller ser ut? Som om det är det viktigaste och man ska springa hem och byta om om det inte passar haha? Nej de flesta är gulliga men lite uppläxning om kvinnor och hur vi "fungerar" behöver dem. riktiga mama boys.

Vi pratade även en del med Rachel, antuan och Clara våra lägenhetskompisar. De åt middag samtidigt som oss så. Senare gick vi ut till klubben Sharivari. Var tvungna att springa efter två busar. Sänkte standard ölen grande peroni på vägen. En taxibil körde förbi oss och sa att vi skulle använda KIKO som namn på gästlistan. Sagt som gjort kom vi in före kön utan att betala tack vare denna okända kiko. Klubben låg precis bredvid pantheon i largo argentina och var faktiskt fett najs.

Klockan två kom pojken dit men fick inte in honom på klubben men som tur var ville alvis och jean å sandra dra vid den tidpunkten ändå. Vi gick till piazza venezia tog en cappucino och sen fick vi skjuts hem av honom runt 4. Jag å han hängde i bilen vid ett utkiksställe till kl 7 när fåglarna kvittra och folk gick till jobbet osv… Fick lite ångest av det men somnade ändå och vakna kl 2 typ idag. Jag och Alva har varit lagom bakis och svintrötta idag. Drog och köpte kaffe mm och sate oss t i gräset i solen en stund. Ikväll såg vi på Mello. FUCK att inte nano vann? asså what. aja. sånt är livet.

Andra dagar den här veckan har jag pluggat en del italienska, jobbat vilket haft sina bra och dåliga stunder… Gått runt, vart på barer med folk..

Blev en liten jobbig situation med Scott. Träffade honom tillsammans med okej fuck skriva pojken… Filippo heter han haha. Ja typ mitt namn lol bara den maskulina versionen. Illafall. Jag mötte dem två och sen efter skrev scott till mig ”so are you and filippo like actually dating or..?”. Vilket jag svara typ ja antar det.. Han var lite konstig och senare skrev han att han tydligen ”really liked you filippa” . Vilket jag faktiskt varit helt omedveten om. HATAR den typen av människor som skiter i att de vet att nån är intresserad av dem och bara leker med dem. Så fick en del skuldkänslor men sen tänkte jag fuck that. Han kunde gett någon hint någon gång? Iallafall, han vill snacka om det nästa gång vi ses men känns som han kanske aldrig kommer föreslå att vi ses igen. Han verkar sätta på sig en ganska stor ”heart broken boy” kofta så ja. Då får det väl vara så. Tråkigt eftersom jag verkligen tyckte om att hänga med honom men kanske skulle bli för konstigt nu ändå…

Och som svar på scotts fråga ja asså konstig grej men tror fan jag har gått och blivit ett par här. Vilket är lite speciellt antar jag med tanke på att vi har ett datum på när vi ”gör slut”. Dvs när ja åker hem. Jag har iallafall inga planer att prova distansförhållande. Fuck no, leder bara till komplikationer tror jag. Men jag känner mig än så länge ganska okej med det.

I och försig har jag tänkt att kanske plugga som sandra gör här genom stockholms universitet i höst en termin. CSN och grejer mannen. Men han ska nog plugga abroad i höst ändå så har ju inget med honom att göra.

I helgen ska vi till Napoli. Han vill se varenda kyrka, jag vill käka varenda pizza. Vi ska bo på ett aslyxigt hotell lör-sön asså shiet de kommer bli NAJS.

Mer av mina planer är plugga italienska, dra till villa borghese någon dag. Införskaffa mig solglasögon och ett par sneakers. Samt färdig planera typ vad jag faktiskt kommer göra i Höst. Skulle ändå va fett najs att flytta hit med Alice(?) och chilla några månader till i den odödliga staden. Annat alternativ är Wiks folkhögskola eller bara vara hemma och tjäna pengar men hur kul är det? Sverige är tråkmåns.


Ja det var allt för mig för tillfället. Hoppas texten är läsbar nog för de flesta.

Likes

Comments

MAMA MIA

Vad tiden går snabbt. Tecken på att man har kul? Får lite ångest dock. Jag har varit här i 1 och en halv månad snart. Vet inte om ni ser det som lång tid men för mig känns det så sjukt. Har verkligen mått så bra och haft massa kul här så kommer kännas riktigt segt att lämna. Men har ju kanske plan på att återvända i höst men det är ju jävligt oklart ännu. 

Amanda har vart här sen i fredags. Vi har haft det så trevligt. Höll henne i handen hela tiden i början och klappa på huvudet haha, så jag märker om jag saknat någon. När jag håller på att pilla på dem hela tiden när vi ses. Alva blev lite irreterad i början, men vet att hon low key gillar det. I går var vi "ute". Vi förade och åt världens godaste veg lasagne alva och amanda, bakat, var jag på väg att skriva men aa lagat. Drack bubbel, öl, vin och mötte sedan Edna lite för sent, kl 12 i Largo di torre Argentina. Därifrån åkte vo till Testaccio. En gata med massa klubbar som var inte riktigt i vår smak. Alldeles för dräggigt, dålig musik och snusk killar. Där mötte vi även Jessie från florence som konstant sa "this place is shit". Vi drog vidare till Yellow, en hostel klubb i termini. Det var lite kul men var sent och alva och amanda tappade humöret så vi åkte hem. En halv lyckad kväll men jag var glad ändå i alla fall, Kompisarna var lite mer besvikna dock. På dagarna har vi haft det superb. Hittat nya favvo ställen, cafen och mer. Ett så mysigt cafe i monti som är äkta CENTRAL PERK ställe., i friends. 

Vi har druckit massa cappucciono´s, ätit pizzor osv. Ikväll tog vi en drink på ett av mina favo ställen i trastevere.

Har börjat gilla pojken igen lol. Av att få en liten paus antar jag. Behövde det. jesus christ vad killar är känsliga klängiga varelser? Känns som de hanterar det genom att anklaga oss för att vara det? Inte han men generellt asså. Det är ju ett skämt. Jag är så ottaggad på att skriva den här bloggen tbh. Gör det bara för att kunna läsa när jag är hemma eller gammal. och sortera mina tankar lite. Men ni ser ju, jag pallar inte ens sätta stor bokstav i början av en mening, börjar med och och stavar varannat ord fel. Är så fkn lat med att skriva. 

Jag tar nog en liten paus kanske från det sen när amanda åker. Ska hardcore fokusera på att plugga italienska komande tid. Ett schema alltså med antal timmar framför boken. Imorgon ska vi till villa (kort för villa pamphili), till porta portese marknaden, till colleseum för de gratis imorn, picknik, och sen drink. 


Laddar upp bilder imorn, hejdå. 

Likes

Comments

​Hej på er


Alva har nu anlänt till Roma. Så härligt att ha henne här. Exempelvis som idag när jag hade sån jävla jobbig dag på jobbet. Gick hem en timme senare än normalt för att det var kaos. Barnen grät och bråka och mamman var trött också och bråka med barnen och jag var så jävla trött. Då är det väldigt skönt att ha sin kompis hemma att dricka vin och chilla ner lite med. Idag hade jäntan även lagat middag till oss. Vi har faktiskt organiserat oss ganska bra med matlador osv nu. Lite jobbigt är det kanske att jag inte kan ta ut min armbåge just nu för att alva ligger bredvid mig i sängen lol men det är så mysigt. Och inatt sov jag så jävla bra. Troligen för att Alvis sov bredvid.

I morgon anländer ännu en vän lilla Amandor. Är så jävla taggad på att gå ut i helgen med dem. Vill festa sönder. Inga av den typen av galenheter som i Florence men ändå..

Har fått lite panik över pojken situationen och just nu har jag sagt att jag bara ska umgås med mina vänner ett tag, vilket ger mig en paus. Känns som att jag kvävs. Är det ett tecken på att man inte tycker om någon? Eller har jag ett problem med närhet? Oavsett så handlar denna vecka om mina bästisfestisar och jag kan kanske knuta lös lite knutar i mitt huvud genom att inte umgås med honom. Det har helt enkelt blivit för mycket för snabbt.

I helgen när mama var här så träffade vi exempelvis honom på en Apertivo på 8 milimetri i trastever. Som btw är så fin nice ställe. Asså hur snabbt har det gått om han redan träffat min mamma? Vill skrika. Av panikångest.

Hon fick sedan en ride hem med honom lol så att vi kunde fortsätta hänga. Det sjuka var att vi delat två flaskor vin den kvällen så han va ju obviously full? Något min mama kom på först senare väl hemma haha. Hon var nog full hon med.

Vi hängde senare den kvällen med hans kompisar, något som om inget förr fick mig att känna. JAG MÅSTE FUCKING PLUGGA MER ITALIENSKA NU. Fattar ju en del men samtidigt nada. Går ju inte att delta i diskussionen alls. Och när jag väl sa nått var det de konstigaste sakerna jag kläckte ur mig. ”Så där ser inte hash ut i Sverige, i Sverige är det en boll”. Dem ba what the fuck? och jag ba what the fuck sa jag precis? Visste inte ens själv vad fan jag precis sagt. Gick därifrån efter nån timme och var inte blyg nog att inte be honom sjutsa hem mig. Vi hängde i mitt trapphus ett tag. Jag var kär. Men nu efter i måndags känns det som jag tappat alla känslor. Är så ointresserad att jag är irriterad. Är nästan äcklad av honom. WHat is up? Någon som känner igen sig? Varför kan vi inte bestämma vad vi känner? Eller varför kan inte våra känslor styra över oss? En mix funkar ju inte?


Okej, sorry att jag är så här flummig just nu. Hoppas verkligen ingen läser min blogg förutom mina nära. HAHA what the fuck gör jag ens med att ha en öppen dagbok? Det är ju as konstigt. Om den vart stängd hade jag ju dock kunnat skriva lite mer om varför det blivit som det blivit. Ska nog börja skriva i min vanliga dagbok vi sidan av denna med, och låta denna främst framföra bilder och händelser. 

Likes

Comments

Den här helgen har min kära mamma varit här. När vi träffades kändes det så konstigt en sekund. Har knappt pratat svenska i en månad ju? Ibland pratar jag med Amandorna eller Alva på telefon. Men det är enda gångerna jag pratat svenska. Tänker ofta på engelska nuförtiden och blandar ihop ordspråk som inte funkar på det andra språket ibland haha. Jag och mamma vandrade i all fall runt i Rom och åt på top notch resturanger. Ville visa allt av det bästa och jupp fick faktiskt ihop det väldigt bra över helgen. Även om våra ryggar var sönderkörda efter. Vi gick i villa pamphili.

OKEJ FUCK FUCK FUCK.

Härifrån hade jag skrivit så jävla långt och så råkade jag på nåt horsätt ta bort allt????? GOD DAMN IT.

Så nu pallar inte jag skriva om allt utan kanske gör det imorn eller nått.

Likes

Comments