Bali, Cibo, Resor

God morgon från en sandig säng! Kvällen igår spenderades barfota på ett beach party och jag sköljde tyvärr inte av fötterna innan jag kröp ner under mitt blommiga täcke. Dagarna här i Indonesien går snabbare än ljuset och snart är tiden här förbi. Sedan vi lämnade Lombok har dagarna mest cirkulerat kring surf, i alla fall för min del. Tog en bräda ut igårkväll och surfade i solnedgången, helt klart det mest episka jag gjort. Att sitta ute i vattnet och bara se solen glida ner för horisonten var helt magiskt, oavsett om jag fångade vågor eller inte.

Vi har hittat ett toknice boende for knappa 160kr per natt för rum med kök, AC och varmvatten. Vi har såklart ätit svinbra mat på betelnut och Old man, samt spanat in solnedgången på svindyra The lawn. Igår var vi i seminyak, lite utanför den centrala arean så det var egentligen inte jättespännande, men på kvällen hettade det bokstavligen till. Jag beställde en nudelsallad utan koriander, fick en som var extra stark och brände nästan läpparna av mig. Älskar misskommunikationen här, det var som på Lombok när jag bad om en omelett utan toast och fick en bananpankaka. Vet inte om jag redan dragit den historien, men det är svårt att komma ihåg allt man diktat ibland och även vilka bilder man redan lagt upp...

Vad dagen erbjuder vet jag ännu inte. Ebba sover fortfarande så jag får vänta och se lite. Försöker komma på om jag har något speciellt att berätta men kommer inte på något just nu, så ni kan väl ställa frågor som jag kan svara på? Och helst relativt konkreta sådana, som jag kan besvara ordentligt. Behöver ingen "hur har ni det?"-skit, för ni vet redan att mitt liv leker. Så skriv och fråga, så ska jag svara så gott jag kan när tid finns. Ebb är tupplurskungen så lär hitta något tillfälle snarast. Tills dess, ha det fett!

 • Bali, Cibo, Resor
 • 4 readers

Likes

Comments

God morgon! Klockan är 07.33, det spöregnar och vi är tillbaka i Canggu. Efter hela tio dagar på Lombok valde vi att avsluta Indo-trippen på det ställe där vi trivts allra bäst. Hur vi lyckades stanna på Lombok i mer än en vecka skulle undgått mitt förstånd om jag nu inte blivit så förtrollad av platsen att det känns mer än rimligt.

Lombok är helt klart en plats värd att återkomma till, med stränder direkt tagna ur resemagasin, hav och vyer lika sådana. Surfen är hektiskt men samtidigt helt fantastisk. Många små fina mathak, lite dyrare El bazar med Marockanskt tema, Frida!s som serverar bra mexikansk mat för rimliga priser och ett ställe jag inte minns namnet på men som hade utsikt likt ingen annan och vars lokal vi hjälpte dekorera för ett födelsedagskalas. Lombok överträffade verkligen mina förväntningar, som redan var väldigt höga, och jag råder alla att pallra sig dit snaras, helst innan turistindustrin hittar dit, vilket jag kan garantera er är inom en väldigt snar framtid!

 • 5 readers

Likes

Comments

Cibo, Tankebanken

1. Mango Bowl - En fruktandsvärt god frukost gjord på mangosmoothie, smyckad med frukt, bär, nötter och granola. Recept här.

2. Gott kaffe - Rekomenderar Sumatra Gayo från Johan & Nyström, kryddigt och piffigt. Kraftig mörkrost utan bittrehet.

3. En ny Elle - Att bläddra lite i ett inspirerande magasin är väl det mysigaste man kan göra om man hinner på morgonkvisten? Att öppna en tidning och känna doften av helt obläddrade blad är helt oslagbart.

4. Klä dig snyggt - Känner du dig snygg, är du snygg. Så enkelt är det.

5. Morgonpasset i P3 - Finns inte en enda morgon jag inte skrattar för mig själv på tunnelbanan påväg till jobbet. Morgonpasset i P3, Kodjo, Hannah, Martina, Viktor, David, Sara och Balle Cerg, ni förgyller verkligen mina morgonar och skapar förutsättningarna för en riktigt bra dag!

Likes

Comments

Bali, surf

Surflogg nummer ett, kan vara bra att ha så man utvecklas eller något, jag vet inte. Borde kanske börjat för länge sedan, men det har jag inte. Dagens surf var hektisk. Ute land proffsen 06.30 på morgonen, och nej, det är absolut inte mina coolt som det låter. Blev totaldunkad av båg efter våg och trots att det var två timmar sedan min senaste kallsup så rinner det fortfarande vatten ur min näsa när jag minst anar det. Vattnet var klart, lite choppy men inte någon omöjlig paddling tillbaka till The break point när man nästan blivit insköljd till stranden. Vädret var molnigt, svalt och vattnet var varmt. Vågorna var höga och mycket större än jag är van vid.

Jag kommer knappt upp på vågen, men jag paddlar ändå framåt. Har slutat med lektioner och karvar nu själv, för jag vet vad som krävs nu. Jag är inte där än, men jag är påväg. Tog en bamsing idag. Föll på tusen andra, men just den baddaren påminner mig om att jag är på rätt väg. Ebb körde inte idag, så det var bara jag och Sergio. Han var en bra coach och kompanjon i ett hav fullt av otrevliga i individer som tar din vågor, kör in i dig eller skriker åt dig vad du ska göra. Här är det krig, alla mot alla, om vem som blir Herren på täppan. Det är troligtvis den mest absurda och otrevliga surfmiljö jag någonsin varit i, men vågorna är fantastiska så jag förstår att folk är tävlingsinriktade. Ändå är jag rätt nöjd med mig själv, som trots att folk suckar åt mig, ber mig att gå hem och säger åt Sergio att inte hjälpa mig, stannar i vattnet och försöker igen. Trots att jag är i vägen för andra, inte tar några vågor och konstant snortar saltvatten, så ger jag inte upp. Jag har två timmar i vattnet och dem ska jag ta tillvara på. Är egentligen helt mör, men ska troligen surfa igen i eftermiddag, dock på ett annat ställe. Orkar inte, men Sergio ska med och kan vara schysst att ha lite stöd en sista gång innan han och Kate åker hem imorgon. Ska berätta mer om dessa individer senare, tills dess får ni nöja er med denna vaga och diffusa uppfattning. Hörs!

 • Bali, surf
 • 9 readers

Likes

Comments

Resor, Bali

Ja ni gösar och pågar, det är numera en certifierad dykare som ligger här i morgonsolen och skriver. Står fast vid att Gili T inte är den ultimata platsen att lära sig denna fantastiska sport på, vattnet har dålig sikt och pluggmiljön är förfärlig. Kan dock inte förneka att tiden på ön ändå var givande. Vi hade tre grymma instruktörer som vi klickade så bra med att vi stannade en extra natt på en ö jag helst aldrig vill sätta foten på igen.

Att lära sig dyka har varit betydligt mycket enklare och roligare än jag trodde. Luften man andas är verkligen precis som ovanför ytan, den enda skillnaden är att man måste fokusera mer på andningen. Jag väntade mig något mycket ner ansträngande. Efter att ha sprungit och andats i en skyddsmask så har jag upplevt det värsta som finns när det kommer till filtrerad andning och väntade mig verkligen en liknande situation. Som tur var fanns det inga likheter på den fronten. Våra instruktörer var pedagogiska och noggranna men samtidigt oseriösa och så roliga. Dem förgyllde verkligen hela upplevelsen!

Annars då? Har åkt över till Lombok, Balis mindre berömda broder, som är precis lika fantastisk som folk säger. Kritvita stränder, turkosblått vatten, klargröna berg och solnedgångar i all regnbågens färger. Här finns knappt några människor, förutom bland vågorna där alla verkar samlas. Annars är det ganska tomt, men där vi bor i Kuta, finns det ändå ett liv både dag som natt. Många restauranger av olika kvaliteter, mycket lokalbefolkning och tragiskt nog alldeles för många barn som kränger armband på stranden. Annars är det idylliskt, ganska tyst och sanslöst vackert. Stränderna här är helt makalösa och är till skillnad från alla på södra Bali, fria från smuts och skräp. Här surfar vi, vandrar, åker moppe och hänger med trevligt folk. Går på minimala utebiografer som ska visa "big Hero six" men egentligen visar något annat. Inträdet kostar 14 kronor, så det är värt oavsett rulle. Här beställer vi omeletter utan toast och får bananpannkakor. Här smider vi våra egna silverringar på restaurangen som serverar årets revolution: friterad glass. Här dricker vi drömjuicer med havsutsikt och lyssnar på gitarrspel och freestyle-sång om att vi dricker drömjuicer med havsutsikt. Lombok har verkligen den perfekta balansen, lagom turistfritt, lagom lätt att göra sig förstådd. Lagom stora vågor, lagom värme. Nu har det slutat regna så nu ska vi ut på nya äventyr! Ska försöka få upp en bildbomb senare idag, tills dess får ni ha det så fint som bara jag kan ha det.

Och juste, shout out till Livets Brud Johanna. Min syster, Min Joey, Min Menig. Grattis brorsan, idag tänker jag på dig!

 • Resor, Bali
 • 10 readers

Likes

Comments

Tankebanken
Om jag kunde stanna tiden, förlänga eller sakta ner den, skulle jag göra det under sommaren. Tiden då nätter blir till dagar under mystiska omständigheter. När solen är sällsynt, men vanligare än annars. När vardagsfyllan är tillåten och dräggigheten skjuter upp i höjden. När man inte längre lever för helgen utan helgen är livet. Sömndrucket midnattsprat med människor som egentligen är för trötta för att både kommunicera och för att lyssna. Kent, Mando Diao, Oskar Linnros, Håkan Hellström och Petter bjuder på svensk sommarmusik på elitnivå. Möjligheten att mötas utan problem. Ta en promenad, en picknick, en glass eller ett bad. Tiden då sökandet efter en tom lya inte är relevant, då inomhus blir utomhus och då fikapengarna inte är nödvändiga. Gotland. Bråvalla. New York. Emmaboda. Skärgården. Stockholm. Det du väntat på, det du saknat. När livet börjar, när dagarna aldrig slutar. När pengar spenderas men inga tjänas. När naturen plötsligt blir förbannat vacker och hatet mot landet med en medeltemperatur på 3 grader byts ut mot nationalistisk kärlek. När hela kroppen inte täcks av en fet vinterjacka. När modet är att dö för. Inga måsten, inga krav. Bara vilja, skratt och lycka. Bara livets årstid, bara sommar.

Likes

Comments

Bali, Resor

Dyk aldrig på Gili T. Fyfan. Klockan är 01.30 och jag ligger vaken och vill bara sova. Som om det inte var svårt nog att somna av all högljudd musik så har våra bröliga grannar precis kommit hem från sin runda på stan. väggarna är tunna, så det är svårt att ignorerar rösterna på andra sidan plywood-skivan. Det skriks, det bråkas, det knullas och det hoppas från balkongen ner i poolen som har ett djup på max 1,5 meter.

Resan har hittills gått som en dans, men här har vår hjälpare från KILROY verkligen fuckat upp. Gili T är en ö som för varje sekund liknar Magaluf mer och mer och som helt klart ska upplevas på det viset. Det här är inte en studiernas plats och det som skulle kunnat vara ett paradis har blivit dess motsats i form av dräggiga pubar, smutsiga gator och fulla människor. Jag förnekar inte att vattnet imorgon lär vara makalöst, heller inte kunnigheten hos våra instruktörer. Men hade jag vetat vad jag vet nu hade jag aldrig valt att spendera mer än en galen natt på den här ön, än mindre ta mitt dykcertifikat här.

Dem vackra stränderna är besudlade av snuskiga hak och faktumet att det finns en vikingabar som serverar köttfärslimpa och flygande Jakob tar mig tillbaka till tiderna i Spanien, och inte på ett bra vis. Båten hit var dessutom både dyr och två timmar försenad och maten har än så länge inte visat sig vara någon gastronomisk upplevelse. Stannar här tills jag kan åka, men rekommenderar verkligen inte denna plats. Helt klart, i motsats till vad många säger, inte värt ett besök, framför allt inte om er tid i Indonesien är kort.

 • Bali, Resor
 • 21 readers

Likes

Comments

Musik, Recensioner, Konserter

Miley Cyrus. Här har vi verkligen min idol. Jag är så upp över öronen förälskad i den kvinnan så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Om någon kan få mig att tveka på min sexuella läggning så är det utan tvekan hon. Vilket badass till brud, jag kan inte förstå det. Alltid sig själv, alltid hysterisk. Den sexigaste kvinnan på denna planet, trots hennes försök till att se ful och galen ut. Jag skulle kunna skriva om min kärlek till Miley i ett 1000 sidor långt manifest, men för denna gång ska jag hålla mig till fredagens konsert.

Jag och fantastiska Fredrika anlände till Globen. Jag köpte mig en fantastisk tröja med mitt favoritprint, ni vet bilden där Miley käkar mjukglass? (Har på mig den när jag sover så att jag kan säga ”I’m sleeping with Miley”.) Hur som helst väntar vi ut Sky Fererra eller vad fan hon nu heter. Såg henne i New York och gillade det icke. När oväsendet var över smög vi oss in till våra platser på B-läktaren. Redigt bra vy över publikhavet och scenen. Kort därefter släcks ljusen och publiken börjar skrika något hysteriskt – precis som den ska göra!

Konserten är nästan identisk med den i New York. Några klädbyten och två nya covers som största skillnad, bortsett från mellansnacket som bytt New York och Barkley Center mot Stockholm och Globen. Hon glider in på en rutschkana i form av hennes egen tunga, dansar med människor i hästdräkter och utklädda till djur, tändare, poliser och en joint. Åmar sig i en gigantisk säng, åker in på en gyllene bil. Dansar, twerkar, sjunger. Hon förtrollar publiken med grymma scenerier och fantastiska videos på den stora skärmen i bakgrunden. I vilda outfits som nästan aldrig täcker benen annat än i den svarta glittrande kroppsstrumpan som är så snygg att det tåras i ögonen. Till låten ”Adore you” filmas publiken och visas på den stora skärmen, grovt hånglandes. Ju mer tunga och slafs desto bättre. Miley övertalar många till en kyssfest, och jag måste säga att Stockholm levererade mer än New York. Väldigt oväntat faktiskt, men vi behöver väl å andra sidan kanske hävda oss lite mer för Hollywood. Ibland blir det svårt att fokusera på kvinnan i sig då all rekvisita och sjuka attribut tar över. Jag har haft turen att kunna fokusera på bägge, i New York på Miley, i Stockholm på allt runt omkring henne. Detta skulle kunna störa, men Miley kompenserar senare i showen med att sitta mitt ute i publiken och bara sjunga. Tre covers och lite mellansnack och man återfår kontakten med henne. När hon senare återvänder till scenen så fortsätter kaoset. Som Fredrika så bra uttryckte det ”hela konceptet med hennes konsert är ju verkligen freak show”. När hon slutligen glider ut på sin enorma varmkorv har hon fortfarande inte sjungit sina två största hits, ”we can’t stop” och ”Wrecking ball”. Alla väntar, stampar, skriker. När hon väl kommer ut igen smäller hon på, och nu med fokus bara på hennes röst. ”Wrecking ball” blir ett fantastiskt avslut då hon helt ensam står på scen och man verkligen känner att bakom all galen rekvisita finns den största anledningen till att alla i publiken har kommit, hennes fantastiska röst och starka karaktär. Hon försvinner ut igen och hade jag inte sett henne tidigare hade jag missat slutklämmen – den gamla dängan ”Party in the USA”, låten Fredrika väntat på hela kvällen. Hela crewet kommer ut och det sprutar av Amerikans överdådighet i form av konfetti och dans. Miley Höjs upp på en depå och jublet är öronbedövande. Även om globens högtalare inte var tillräckligt starka och bruset genomsyrade hela showen så har Miley inte helt oväntat levererat till hundra procent.

Likes

Comments

Bali, Resor, Cibo

Nu lämnar vi Canggu. Lite med klumpen i halsen. Jag har tid att återkomma hit och jag har tid för nya äventyr, ändå svider det lite. Här har vi haft det så bra, fått vänner och passat in. Gått på marknader, köpt smycken och kläder och slösat alldeles för mycket pengar på god mat. Sista måltiden blev dagens frukost på Crates. Ett bohemiskt café som heter duga, med enbart fantastiska alternativ på menyn, magisk inredning och utsikt samt trevlig personal och bra priser. Jag tog en mangobowl och en toast med pocherat ägg, avokado, fetaost, tomat och rökt lax. Snacka om morgondröm! Tillsammans med en kaffe (som här i Canggu faktiskt går att dricka!) och en sipp av Ebbas jordgubbsjuice som sannerligen smakade svensk sommar. Kommer sakna detta ställe, men jag vet också att jag kommer tillbaka, så det är bara ett tillfälligt farväl!

 • Bali, Resor, Cibo
 • 20 readers

Likes

Comments