Resor, Tankebanken, Flipptip

Här har vi en liten trevlig lista jag komponerade innan jag drog ut på livets resa runt jorden. Topp tre saker jag har gjort i mitt liv hittills, bortsett från resan jag just avslutade. Nu ska ni få lära känna mig lite mer, eller ja, jag ska mest säga vad ni bör göra för att förbättra livet avsevärt!

1. GMU

För nästan exakt ett och ett halvt år sedan avslutade jag min grundläggandemilitärutbildning (GMU) på Gotland. Tre månader av blod, svett och tårar. Blodet var rött, från sår och slit. Svetten var blöt, av ansträngning och hårt arbete. Tårarna var dock främst i glädje form, från skratt och leenden. För hur jobbigt det än var emellanåt, hur såren på mina armbågar slutade som ärr, hur jag fortfarande är svart under naglarna från jord, krut och CLP, så var majoriteten av tiden så jävla rolig. Min pluton, med dess fyra grupper, var helt fantastisk. Här hittade jag vänner för livet, vänner jag delat upplevelser med som ingen annan någonsin kommer att förstå. Situationer som man aldrig annars skulle hamnat i delas med individer du aldrig annars skulle träffat. Självklart hamnar man i luven på varandra, men sådant gör bara band starkare. Jag växte till den person jag är idag, lärde mig arbeta i grupp, lärde mig hantera stress och lärde mig jobba för ett mål tills det är nått. Många tror att försvarsmakten bara är vapen, död och krig, men det är så mycket mer än så. Det är gemenskap, samarbete och det eniga målet att göra världen till en lite bättre plats att leva på. Det handlar om så mycket mer än bara pang-pang och att spränga saker i luften (även om det är någonting av det roligaste i detta sammanhang). Försvarsmakten ansvarar för friheten och för säkerheten. Jag är stolt över att ha klarat av denna utbildning och av vem den har byggt upp mig till att bli. Utan dessa tre månader hade jag inte varit den jag är idag, inte lika kunnig, inte lika kapabel och absolut inte lika bra. Jag rekommenderar alla som inte genomfört denna form av utbildning att göra den snarast, för inget får dig att växa likt disciplin, slit och gemenskap. Tack Sverige för att du återinfört värnplikten, för både damer och herrar!

2. Jobba i Spanien

Får du chansen, ta den. oavsett om du är rädd eller inte. Oavsett om du gråter hela vägen till flygplatsen och hela flygresan dit. Sommaren 2015 flyttade jag till Spanien för att jobba på hotell som Tourist Entertainer. Ett jobb jag sökt på måfå, ett jobb jag aldrig trodde skulle bli mitt. Jag var ett nervöst vrak, svag och livrädd, men jag vägrade backa hur mycket ångesten än tärde på mig. Jag åkte på en workshop, utbildades i att uppträda som dansare, clown och konferenser. Jag gick från att inte kunna hålla tal inför en enda person utan att bryta ihop till att stå på pool-kanten och leda ett pass i vattengymnastik för minst 50 personer! Jag gick från blyg till social och pratsam. Jag tvingade mig själv att göra det jag var som mest obekväm med och jävlar vilka resultat det gav. Jag förbättrade mina språkkunskaper i samma veva, lärde mig bli mer självständig och lärde mig resa på egen hand då jag upptäckte Mallorca ensam varje ledig dag. Jag träffade människor jag inte skulle mött någon annanstans, från helt andra länder vars kulturer jag fick dela. Det var en upplevelse lik ingen annan, ett socialt experiment, på både gott och ont, och jag är så glad att jag gjorde detta så jag vet inte hur jag ska kunna tacka mig själv. Faktumet att jag tog steget och krossade mina fetaste rädslor som jag lidit av i ett halvt liv är fan fantastiskt. Från osäkrare än tjocka Doris till hybris à la Kanye West på en sommar är inget man ska sopa under mattan. Jag är bäst, och jag gjorde det värsta jag visste, och jag gjorde det bra. Kärleken från gäster och familjer vars semester man lyckades förgylla var helt fantastisk! Vänskapen med kollegorna, Mamadou som blev min extrapappa, Melanie som blev som min syster och resten av gänget som blev min lilla internationella familj. Får du chansen så ta den, så kan du också komma hem och riva sönder det gamla läkarintyget som varit din utväg i jobbiga stunder.

3. Tomorrowland 2016 - Får du en biljett, håll i den hårt. Finns inget bättre ställe en solig dag som Tomorrowland. Härliga människor, fantastiska dekorationer och dunderbra musik! Förra året var jag där med ett gäng stadiga polare och fyfan vad kul det var. Dansade tills svetten rann, träffade folk från världen över och hade det bara konstant roligt i tre dagar i sträck. Det är precis lika magiskt som det ser ut på filmerna, i alla fall om man som jag slipper bli bakis. Folk tittar frågande och blir nästan upprörda när man berättar att man spenderat 12 000 kronor på en tredagar lång semester, men jag lovar er, är vädret fint, ditt crew på topp och årets line-up bra, då jävlar är det värt det!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Stockholm, Flipptip

Maj betyder för mig födelsedagstider. Både för mig själv, många i min släkt och flera av mina närmaste vänner. Därför tänkte jag nu gå igenom lite ultimata presentalternativ som oskrivna står högst upp på typ allas önskelistor. Långt från materiella ting med upplevelser i fokus, här har du listan som gör dig till gåvgivaren i toppklass!

  • 1. För alla: En överraskningsfest. Det finns ingen, och då menar jag ingen, som inte vill ha en överraskningsfest, jag själv inkluderad. Tänk dig att någon annan har lagt ned sin tid och kraft för att få ihop alla du älskar och alla som älskar dig under samma tak för att fira din födelse, hur fantastiskt är inte det? Detta är även en jättebra present att ge någon som aldrig, av olika skäl, skulle ordna en fest åt sig själv. Goda drinkar, något gott att äta och bra musik är allt som krävs för en riktigt lyckad fiesta. Någon form av förvarning är dock alltid uppskattad i sig, så klädseln är någorlunda lämpad och energin är på en rimlig nivå.
  • 2. För äventyraren: Paintball. Jag har bara spelat det en gång, men fyfan vad kul det var. Jag och ett gäng amigos drog ut i skogen med vårt födelsedagsoffer och överraskade henne med paintballkulor och camouflagekläder. En riktigt härlig dagsaktivitet om skapar många skratt och glada minnen!
  • 3. För musikälskaren: Ett konsertbesök. Kommer favoritartisten till stan? Då är väl gåvan given! Dra med polaren på en kväll han eller hon sent kommer att glömma, med frän musik, dans eller fistpump. En upplevelse för alla, oavsett om man lyssnar på musiken själv eller inte. En konsert är alltid kul, om publiken är taggad och bandet kan spela. Sen är det alltid ett enormt plus om du själv gillar artisten, men annars kan du gå som solidariskt stöd för den som vill gå men inte kan göra det själv.
  • 4. För den roliga: En kväll med Stand-up. Jag tror jag varit på stand-up fem gånger sammanlagt och varje gång har jag gråtit av skratt. Två gånger som present, har jag gått och sett Johan Glans uppträda med mina vänner och bägge gångerna går till historien som några av mina mest lyckade firanden. Denna present kan bli den bästa överraskningen, framför allt för personen som tänkt att det skulle vara kul att se, men aldrig tänkt tanken att faktiskt ge sig på’t!
  • 5. För partyprissen: En festivalbiljett. Inte den billigaste presenten, men ack vilken upplevelse det blir. En gåva till födelsedagsbarnet, men också en present till dig som får erfara livets fest du också! Ta en billig och lång à la Emmaboda eller en dyrare mer lokal som Summerburst eller en dag på Bråvalla. Festivaler finns i alla prisklasser, genrer och former så välj den som passar just dig/er bäst.
  • 6. För modern: Brunch/Frukost ute. Finns det någonting finare än att äta brunch eller frukost ute? Lunch och middag i all ära, men en stadig start på dagen med någon av dina bästa vänner eller din moder är svårt att slå. Vad jag har lärt mig från min egen mamma är att allt hon egentligen vill är att umgås med mig. Varför inte bjuda henne på en måltid hon mer än väl förtjänar? Jag föreslår Berns asiatiska helgbrunch alternativt deras frukost på vardagar för den som gillar lyx, både smak- och miljömässigt. För den lantliga hänvisar jag till ett besök på Artipelag, med säsongens smaker i fokus i en mäktig atmosfär. För stadsbon rekommenderar jag urban Delis frukost eller en brunch i full amerikansk anda på American Table.
  • 7. För den tjusiga: En dag på spa. Åk ut till Hasseludden och koppla av i badtunnor och svala pooler. Ta en ansiktsmask eller en massage och bara njut av att inte behöva göra någonting annat. Lämna all stress och all press i stan och bjud ditt sällskap på en gåva av guld.
  • 8. För mig: Hyr ett studentflak. Här är vi en dröm från min sida. Att få ett studentflak med allt vad det innebär hyrt och ta sig en tur runt Stockholm stad, bara för att fira mig. Hög musik, snabba glajjor och glada människor som skriksjunger med till allt från Roger Pontare till Abba, sånger alla känner igen och blir glada av.

Likes

Comments

Cibo, Stockholm

Sitter i solen på Fabrique i Hornstull. Lyssnar på Mando Diao utan Gustaf Norén och kan konstatera att Björn Dixgård sköter sig fint solo. Solen steker och den bränner, kanske inte som i Australien eller på Hawaii, men jag kan fan inte vara kräsen här på hemmaplan. Svensk shortspremiär från min sida för att säkerställa att brännan bibehålls i största möjliga mån.

Idag är det min namnsdag, en dag vi firar i min familj. Fira allt som firas går, det är mitt motto i livet. Frukost på sängen, lunch på Babel Deli och vad jag vill till middag. Småbarnsfasoner kan tyckas, jag fyller ju faktiskt 22 om en vecka (!!!), men jag ser mig själv som bara barnet och lever ut min ungdom så länge jag kan. Livsgnistan dog nästan ut där ett tag, eller okej, verkligen inte, men jag väntade mig det värsta när jag återvände till slasket i landet lagom. När jag kom hem från New York för snart två veckor sedan trodde jag att kylan och snön skulle sänka mig, men det är svårare än man tror att dras ner i mörkret när man varit hög på livet i fem månader och fortfarande lever i glittret av älvsstoft. När solen värmer mig och jag kan springa runt i bara ben blir det ännu svårare, för det är tubsockor i sneakers som gör livet tusen gånger roligare. Solglasögon och tröjor utan ärmar, sol och D-vitamin. Det var det här jag åkte hem för. Vänner och livet i den svenska sommaren. Bloggen har fått lida sedan Nya Zeeland och risken finns att denna återkomst kommer bli lite lik Voldemorts – intensiv i början för att sedan tvärstanna och därpå återvända igen ett tag efterföljande. Här hemma är äventyren begränsade vilket gör uppdateringen allt ointressantare, men jag ska göra mitt bästa för att hålla liv i det hela och framför allt hålla liv i mig själv!

Likes

Comments

Resor, Tankebanken

Idag lifter planet från Los Angeles till New York, så vad känns mer passande än att jag publicerar en liten text om min första vistelse i staden som aldrig sover?

Under mitt första besök i New York ville jag se vad jag trodde var allt. Jag ville göra alla de saker som guideboken tipsade om och jag tänkte inte missa någon av de storslagna attraktionerna. Jag åkte med min mamma som varit där tidigare och kanske inte var lika pepp på alla mina turistmål, men som ändå följde med mig på mina upptåg. Jag var även inne i min Gossip Girl–period vilket ledde till ett och annat inspirerat besök.

Under en veckas tid besökte jag både Empire State Building och Rockerfeller Center. Jag promenerade i Central Park och var på deras zoo. Jag var i Time Square två gånger och nere vid Ground Zero som då var under renovering och som man inte kunde se någonting av. Jag gick på High Line park, en gammal tågräls som gjorts om till promenadstråk, på mammas begäran, och strosade sedan vidare mellan Meetpacking district och the Village. Där hittade jagVÄNNER-huset och även Carries port. Matmässigt tror jag inte jag förstod mig på det amerikanska konceptet. Vi åt frukost ute, men caféerna var inte så mysiga och det blev mest tråkig fruktsallad. Jag åt riktigt tråkiga American Pancakes, någonting som var väldigt segt eftersom jag drömt om dem så länge. Utgångspunkten efter det var att alla ställen var likadana, men vad fel jag hade. Vi åt på små snabb-frukost-i-farten-innan-jobbet ställen, någonting jag inte rekommenderar frukostfanatikern. Matupplevelsen var dock inte helt förlorad eftersom jag i Soho bemötte ett supermysigt crêperie – Vive le crêpe – som serverade drömmar i vikta papperstrianglar i en bohemisk miljö. Jag hade även bestämt mig för att jag var kulturell och tvingade med mamma på ett besök till the Metropolitan museum of art. Slöseri med tid vill jag lova. Jag har inget intresse av konst och utställningar. Jag tycker det är fantastiks tråkigt och ointressant. Jag önskar att jag var lite kulturellt lagd på den fronten, men tyvärr. Insidan av museet var såklart maffigt och det var väl mysigt att gå runt där inne, men det var inte min grej vilket gjorde att det mest kändes som förlorad tid på en annars så spännande plats. Jag satte mig sedan en snabbis utanför museet, på trappen där de sitter i Gossip Girl. Där tog jag en bild och gick sedan eftersom det var så sjukt kallt ute.

Jag kan säga såhär, att jag nu i efterhand tänker att jag la krut på lite fel saker. Dock ångrar jag ingenting eftersom jag har sett de man ska se och kan fortsätta utforska det riktigt intressanta man faktiskt bör se, det vill säga de gömda skatterna på de numrerade gatorna! Jag behövde besöka alla de platserna, behövde se vad resten av världen ser innan jag bygger upp min egen bild. Turistattraktionerna sa verkligen ingenting om hur fantastisk staden egentligen är, bortsett från Top of the Rock, där skulle jag kunna bo, och de var nog promenaderna i Soho och Meetpacking som förvandlade idealisering till äkta kärlek. De oplanerade promenaderna i fina områden med överraskningar runt varje knut var det som inspirerade, inte de maffiga och blaffiga skrytbyggena. Efter detta första besök visste jag till nästa gång vad jag skulle strunta i, vad jag skulle återbesöka och vad jag (inte) skulle leta efter.

Likes

Comments

Hawaii, Resor

På en motorväg i Kalefornien. Hawaii ligger bakom oss och mina uppdateringar är lika frekventa som flaskpost. Tiden har inte funnits, inte heller orken. Hawaii har varit semester från semestern och vi har bott ett brutalt bekvämt liv hemma hos Leffe. Sista helgen firade vi tre födelsedagar, min, Ebbas och Leffes. Med strand på dagen, surf i solnedgången och konsert i natten. Jag tog en hike bland dem gröna bergen, helt ensam på en stig i stekande sol. Ska berätta allt i detalj när jag satt mina fötter på hemmaplan igen, för just nu vill jag ta tillvara på den lilla tid jag har kvar. Hemma kommer jag ändå bara vilja berätta om allt, tänka tillbaka och kolla på bilderna från den bästa tiden i mitt liv, så varför inte spara all djupgående information tills dess?

Likes

Comments

Hawaii, Resor

Smoothiebowl i en plastlåda. Skurna jordgubbar och krispig granola. En blå surfbräda och en uppfällbar solstol. Två personer med solkräm på näsan, två med rashguards. Klart, turkost vatten, överbefolkade vågor. En morgon på Waikiki, innan den värsta turistrushen.

En enorm butik. En miljon turister. Alla former av ananas. Alla produkter som möjligen kan skapas med detta fruktiga tryck. Gossedjur, kylskåpsmagneter och kapsylöppnare. Vykort, nyckelringar och muggar. Alla sorters krimskrams, alla sorters skräp. En lång kö. Ett stadigt tema. Ett bra erbjudande. Tre ananasglassar på Doles ananasplantage, svalkande ända tills den sedvanliga svedan gör sig påmind.

En lång biltur. En däckad brud i ett baksäte. En tom strand, ett parasoll. Tre utslagna bröder, en stekande sol. Sex illröda ben, tre sönderbrända ansikten. En givande eftermiddag på north shore.

  • Hawaii, Resor
  • 206 readers

Likes

Comments

Jag har en förmåga att vinna massa grejer, och i April 2014 vann jag det sjukaste hittills - En resa till New York för att se Miley Cyrus. Många frågar hur jag gör, hur jag bär mig åt och vad jag skriver. Tänkte därför kasta in en liten historia om hur det gick till när jag vann livets resa.

Det finns en stad som aldrig sover, det finns en pangbrud som gör mig knäsvag.
Kombinera dessa två och jag exploderar.
Miley Cyrus, mina drömmars kvinna, New York mina drömmars stad.
Inspiration i dess allra yttersta former, provokativ och hundra procent äkta.
Oförklarlig, oförneklig och ofattbar kärlek till dessa två ting som satt mitt hjärta i brand.

Sådär löd motiveringen som gav mig det bästa pris en människa kan vinna. Över den ser ni outfitten som gjort mig så fantastiskt lycklig! Denna spontana snabbvisit till New York kom som en total överraskning, och vilken underbar sådan!

Jag satt i skolan, hade filosofi och gjorde egentligen ingenting eftersom jag redan var klar med mitt arbete. Telefonen ringde, ökänt nummer. Det var Nina på Sony. Ville hon sälja någonting? Nej Nina berättade att jag deltagit i en tävling för några veckor sedan. Flashback – shit shit shit! Vänta lite Nina. Jag reste på mig, klev osmidigt över sladden till Englas dator som spändes mellan uttaget och bordet. Ut genom dörren. Ursäkta, vad sa du? Du är den stora vinnaren i vår tävling om en resa till New York. VA?! Kan du upprepa det där? Din motivering var så bra och de kläder du valde var så snygga. Glädjetårar, hysteriskt skratt. Driver du med mig? Nej, inte drev Nina med mig!

Jag vann alltså en tävling på Nelly.com som i samarbete med Sony Music Sweden gav bort en weekend till New York, med boende på ett rålyxigt hotell, direktflyg och två biljetter till Miley Cyrus konsert i Brooklyn den femte april. Jag vann. Jäklar vad självförtroendet steg efter det. Jag är fan king på att skriva, där av denna blogg. Efter noggrann övervägning blev det modern min som fick följa med, hon fyller ju ändå 50 det året. Jag blev så sjukt överväldigad, tacksam och lycklig. Jag kan inte fatta att jag vann! Jag fick åka till min absoluta favoritstad och jag fick se en av mina favoritartister! Det roligaste var (okej, det är inte det roligaste med historien, men kul i alla fall) att jag dagen innan hade gjort klart mitt fotoalbum med bilder från New York sommaren 2013 och precis innan telefonsamtalet berättat om det för Engla (som jag reste med) hur mycket jag saknade det och ville åka tillbaka. Imagine my surprise när jag får ett samtal som flyger mig hem igen! Tack så sjukt mycket Nelly och Sony för den här vinsten, jag vet inte hur jag ska förklara hur lycklig den gjorde mig!

Likes

Comments

Hawaii, Resor

Aloha! Här är jag igen, nu med en infekterad hals och öroninflammation. Lämpligt med tanke på att jag hyrt en bräda för en vecka framåt och egentligen inte får surfa. Dagarna går och vår trogna värd Leffe har tagit ledigt för att hänga med oss. Vi drar runt, åker till stränder, surfar och solar. Inte mycket har ändrat sedan sist jag skrev, så det gör inte så mycket att jag inte har uppdaterat. Vi har gått på bio och sett beauty and the beast och ätit popcorn smörade från en pump. Vi har ätit pizza på stranden. Vi har ätit lunch med en gammal dam på en country club. Vi har gjort en hel del, och idag ska vi till north shore där vågorna är 25ft höga.

Likes

Comments

Resor, Hawaii

Okej bloggen, jag är tillbaka. Till alla trogna läsare vill jag be om ursäkt för denna långa frånvaro och detta oengagemang som förpestat denna virtuella dagbok den senaste veckan. Jag skyller på en orimlig förkylning som gjort mig tröttare och svagare än jag någonsin trodde var möjligt och tycker att den ursäkten håller mer än väl. Nu mår jag dock prima. Ligger i en hammock i solen på Leffes balkong, solen skiner och det är fredag. Ska återberätta lite från senaste veckan. Minns inte vad jag redan nämnt och tänker heller inte kolla upp det, så ni får helt enkelt leva med att jag kanske skriver saker ni redan löst.

Dagarna här på Hawaii rinner mellan fingrarna som den mjuka sand vi sitter i varje dag. Vackra stränder avlöser varandra på daglig basis och vi lever det ultimata semesterlivet, med strand, sol, bad och böcker blandat med storstad, shopping och ett avslappnat liv i en egen lägenhet, fullt utrustad med kök, varm dusch och Netflix. För att inte nämna vår magiska värd Leif och hans katt Kitty, som gör vistelsen här tusen gånger bättre än man kunnat hoppas på.

Under dagarna drar vi ut i solen, jobbar på brännan och badar med sköldpaddor. Snorklar med fina fiskar och bränner näsorna solen. Sen åker vi hem, för det känns verkligen som hemma. Vi äter middag framför filmer och serier, Leif lagar mat och bjuder på pizza. Det känns för bra för att vara sant, och man inser hyr mycket man saknat att ha en soffa att dega i och en tv att titta på. Efter fyra månader utan denna form av avslappning har fått mig att uppskatta den allt mer, även om jag vill ta tillvara på all den tid jag har på denna paradisö!

Likes

Comments

Resor, Hawaii

Aloha från en hammock på Hawaii! Det är en solig söndagsförmiddag och planen idag är att jobba på brännan. Igår var vi på en strand med Leffe och åt poke vilket är en hawaiiansk fiskrätt. På kvällen drog vi ut, sjukt spontant vid halv ett på natten och hamnade på en klubb vår uberchaffuör tipsade oss om. Det var helt absurt. Folk grindade och kladdade på varandra likt filmer, tjejerna hade extremt korta kjolar och tighta känningar och killarna jeans hängande i knävecken. Det var som att se djur under en parningsritual, där alla som var där letade efter ett byte. Antingen dansade man tätt med någon på dansgolvet alternativt stod i kanten av det och visade sig tillgänglig för att bli uppbjuden. Det verkade inte som att det var en grej att gå ut och dansa bara för att man tycker det är kul, utan mer som att dem flesta bara är ute av en enda anledning.


Förutom det så lever vi Aloha-life. Solar och badar, omringade av palmer och höghus i Honolulu. Har det fint helt enkelt, förutom att jag fortfarande är sjuk. Fast hellre sjuk på Hawaii i än någon annanstans!

Likes

Comments