Header

Så var det återigen måndag vilket betyder att en ny arbetsvecka precis har startat. Baloo var duktig och sov hela natten i natt igen och vaknade vid 06, då var det dags att köra igång dagen! Imorse när det var dags att cykla till jobbet så lade jag verkligen märke till att Baloo har vuxit och blivit större. Han har fortfarande inga problem att få plats i cykelkorgen men däremot blev det lite obalans när han ändrade ställning i korgen, något jag inte märkte av förra veckan. Kollegorna på jobbet tyckte också att han hade vuxit och blivit så stor under helgen, haha! 😃

Några särskilda planer för denna vecka har jag inte, man kan ju inte göra så mycket när man har en liten valp hemma och dessutom så är man rätt trött och slut efter jobbet och en hel dag med Baloo. Så det kommer att vara fortsatt fokus på honom den här veckan, vi jobbar, leker, busar och tränar så smått.

Vad gör ni i veckan? ♥

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vi gick och lade oss runt kl 23 igår och sedan vaknade jag som vanligt av att Baloo står nedanför sängen och gnäller lite. Jag öppnar ena ögat och vågar knappt kika mot klockan för att se efter vad den är.. men när mitt öga möts av de röda siffrorna på klockan och den visar 06:04 får jag en chock! Baloo har för första gången sovit hela natten och dessutom utan en endaste olycka inne. Han har verkligen sovit hela natten och nu vill han göra morgon.

Så det var bara att pallra sig upp och ta med honom ut en sväng. Ge båda hundarna mat och sedan gå en riktig promenad med de båda. Väl inne ingen så var det lekstuga en stund innan Baloo återigen slocknade och jag också. Såå skön morgon och natt. 🙏

Nu på eftermiddagen har vi varit bort till en åker och busat lite på en grusväg där. Sådan fantastisk miljö vid det stället och kvällssolen är alltid så härlig där.

Likes

Comments

Vad det har varit skönt med en ledig dag idag. Det har varit en tuff första vecka på jobbet med intensivt jobb samtidigt som Baloo ska lära sig att vara på jobbet och på det är det också vakna nätter. Idag var först jag och mamma på en prommis. Mamma har varit här på besök sedan i torsdags kväll och åkte hem vid lunch idag. Så idag hann vi med en prommis och en fika på stan innan det var dags att skjutsa henne till tågstationen igen.

På eftermiddagen så åkte jag och hundarna iväg till skogen en sväng. Jag vågade inte ta med mig kameran idag då det var första gången i skogen med båda och det är lite att hålla koll på med en valp och hinna styra en blind hund. De bägge uppskattade utflykten massor och det märktes att dom blev glada. Baloo sprang omkring heeela tiden, han rejsade över stock och sten, upp och ner i backar, hämtade pinnar, mossa, stenar och löv. Det var verkligen full rulle. Så roligt att se. <3

Lek och bus i skogen är ju en naturlig och skonsam träning för valp att bygga upp en stark och frisk kropp. Stärka leder, ligament och skelett på ett bra sätt. Och för Amber är det också bra träning. Hon som i vanliga fall inte alltid vill gå så långt trivs ute i skogen och traskar på. Jag ser fram emot nästa besök och då ska jag garanterat ha med mig kameran!

Men nu får ni istället en bild på hur det såg ut här hemma igår. Fredagskväll, första arbetsveckan efter semester och en vecka med förlorade sovtimmar = trött familj.


Likes

Comments

Nu har Baloo hunnit bli en vecka äldre och är alltså nu 9 veckor. Idag har han varit hos oss en vecka, en vecka som har gått både upp och ner så jag är ändå glad att det känns som om tiden har gått fort! Visst är valpar söta men dom är krävande och Baloo är lite extra. De första dagarna hemma så grät han mycket, gnällde och stundtals skrek. När det blev bättre så fortsatte han ändå att gnälla och skrika när vi var ute. Så fort jag släppte ner honom på marken när vi var ute så skrek han och krafsade på mina ben för att få komma upp i famnen. Satte jag mig på huk så gömde han sig under och satte jag mig helt på knä så hoppade han upp där. Så det har varit en rädd och osäker kille den första veckan.

Det har krävts mycket energi och jobb från min sida men det har också givit resultat och blir bättre och bättre. Han kan vara ute på gräset men så fort det är något så skriker han och vill upp till famnen. Typ om det kommer en bil eller en fågel flyger upp ur busken. Han är söt när han är liten men jag längtar tills han blir större och äldre.

Men förutom det så ser jag ju också att han har växt en del på en vecka och han har blivit så stark! När man leker med honom och kör dragkamp så är han himla stark i greppet.

Han är dock så himla svår att fota för så fort man sätter sig lite ner så springer han mot en och ska komma nära.. haha men här är några 9 veckors bilder i alla fall! :-) <3


Likes

Comments

Här kommer en sista bildbomb på valparna. Detta är från dagen som jag var och hämtade Baloo och valparna var alltså 8 veckor. ♥

Likes

Comments

Okej, jag är nog sist på pucken på den här fronten. Jag har nämligen skaffat mig mitt första instagram-konto. Eller, det är egentligen Baloos. Vi är så ny att jag inte har hunnit sprida den till någon, jag har inga följare och följer inte heller någon. Men det måste vi ju ändra på?

Dela med er av era insta-konton så jag har något att följa och följ gärna min och Baloos vardag också! Där kommer det publiceras bild och text som inte visas här i bloggen! :D


Likes

Comments

Så var vi igång igen. Semestern är slut och vardagen är tillbaka. Men ändå inte vilken vardag som helst, numera ska jag ju spendera mina vardagar tillsammans med lilla Baloo. Hans ankomst hem hit kom ju lite olägligt i och med att semestern precis tog slut. Hade jag vetat att det skulle bli valp för min del så hade jag planerat om min semester men nu blev det ju bestämt in i det sista. Så då gör vi det bästa av situationen helt enkelt och Baloo får vara med mig på jobbet. Så imorse behövdes inte ens någon väckarklocka för 05:32 väcktes jag av en blöt nospuss och det var dags att gå ut för morgonpromenaden. Sedan gjorde vi oss i ordning, packade ihop en väska med lite grejer till Baloo och gick ut med Amber innan det var dags att röra sig mot jobbet.

Jag cyklar ju alltid till jobbet för det är totalt onödigt att åka bil med det här avståndet och dessutom svårt med parkering. Att promenera funkar inte eftersom jag måste hem till Amber på lunchen och gå ut med henne. Så Baloo fick helt enkelt åka cykelkorg. Väl på kontoret så charmade han alla både hos oss men också andra företag som sitter i samma byggnad. Det gick knappt att gå med honom från cykeln och in i huset ens för det var så många som stannade och villa titta, klappa och prata.

Så här har det förresten sett ut på jobbet idag:


Han har skött sig med andra ord och legat och sovit mestadels av tiden. 😊

Likes

Comments

Jag skrev ju det här (länk) inlägget där jag tipsade om saker som man bör tänka på och införskaffa inför sin valps ankomst. Där skrev jag ju om saker som man bör kolla med sin uppfödare om man får med sig eller inte och i och med det så tänkte jag visa upp vad jag fick i mitt valppaket när jag hämtade hem Baloo, så får ni se exempel på hur ett valppaket kan se ut även om det såklart skiljer sig något åt beroende på uppfödare.


Uppfödaren använde foder från Four Friends och alla valpköpare fick med sig en stor säck på 17(!) kg till sina valpar. Detta hör till ovanligheten och de gånger jag har hämtat valp tidigare så har man fått en säck på 2,5-3 kg. Så den här uppfödaren var verkligen generös! Jag fick också en praktisk och rejäl påse med följande grejer i:


Dels en del av en pläd som luktar mamma och syskon. Detta är vanligt att man får med så att valpen snabbt ska finna sig till ro i sitt nya hem genom att få med sig välbekanta dofter. Man fick också med två olika leksaker, en spray "urine-off" för att använda om olyckan är framme, en "korv" med färskfoder, en klicker att träna med, en rosett med kennelns namn på och sedan två mappar. Den ena mappen är från Four Friends där man får lite tips och råd inför den kommande valptiden och den andra mappen innehåller Baloos stamtavla, besiktningsprotokoll, resultat från valptest och så klart köpekontraktet.

Jag tyckte det var ett riktigt bra valppaket som man fick med sig och det var roligt att se lite andra saker än de traditionella som man brukar få. 😃

Likes

Comments

Nu har Baloo varit här hos oss i lite mer än ett dygn. Han börjar nu våga ta för sig lite mer och det känns som om han börjar känna sig som hemma. Han känns lugn och trygg största delen av tiden. Stundtals vågar han försöka leka med Amber men när det blir för läskigt (typ när hon vänder huvudet mot honom eller rör sig..) så springer han och gömmer sig i sin valphage. Höjdpunkterna under dagen har varit när vi har gått ut och rastats med Amber samtidigt, det tycker han är väldigt roligt.

Under natten sov jag på soffan och Baloo fick sova nedanför. Han väckte mig första gången kl 03 då vi gick ut och kissade och sedan somnade om. 05.24 väckte han mig igen och uppfödaren sa att dom brukar göra morgon hos dom runt kl 5(!), här är det dock andra bullar så vi gick ut och kissade igen och sedan somnade vi om. Runt 06.50 väckte han mig ytterligare en gång men då fick det vara nog tänkte jag och fick honom att somna om igen till kl 08.30 - jackpott! Då gjorde vi morgon med resten av familjen.

Än så länge har det inte skett någon olycka inomhus, varken under nattetid eller dagtid. Han är bra på att tala om när något är "fel" och han visar med tydliga signaler att nu är det dags att gå ut eller att nu är det dags för mat!


Likes

Comments

Så idag var det dags, valparna fyllde 8 veckor och jag fick äntligen åka och hämta min lilla Baloo från uppfödaren. Det var inte alls självklart att det skulle bli en valp trots att jag har hängt där så mycket. Dels har vi ju B's allergi att ta hänsyn till, det är ju aldrig garanterat att det funkar med en till/en ny hund när han är så allergisk och sedan problem nr 2 var att jag inte hade någon lämplig lösning på vart han skulle vara när jag börjar jobba, vilket jag gör på måndag.

När jag skaffade Texas var både jag och mitt ex hemma på heltid hans första 6-7 månader innan jag började jobba. Men nu jobbar ju både jag och B heltid och han är för liten för dagis. Så jag åkte helt enkelt in till jobbet på min semester och fick klartecken på att Baloo är välkommen att följa med till jobbet. Så då kunde jag äntligen tacka ja!

Det var dock lite läskigt att komma hem och träffa Amber. Det här är tredje valpen som jag tar hem under min tid med Amber så hon är van och plus att hon för massa år sedan hade valpar själv. Så hon är lugn och försiktig med dom men ändå var det lite läskigt när hon skulle fram och lukta och då ville man gärna upp till famnen.. :-)


Likes

Comments