Dags att uppdatera lite om resan ner mot Skåneland! Vi åkte hemifrån runt 8 på morgonen och kom fram runt 18 på kvällen. 3 stopp på vägen så Milo fick springa av sig och vi sträcka på benen. Kan inte rekommendera att sitta höggravid i baksätet på en trång bil bakom en väldigt lång man, men det var antingen det eller i framsätet där det fanns ännu mindre utrymme pga Milos stols lutning. Det gick bra iallafall och Milo var jätteduktig och inte alls särskilt bekymrad över den långa resan!

Farmorn bor i Ysby som ligger i Halland, på gränsen till Skåne. Det var väldigt mysigt bostadsområde med små hus, förskola och ett litet Ica alldeles i närheten. Mycket grönska och åkrar! Jag blev väldigt förtjust i miljön runt omkring. Det kändes lite hemma... jag tror att åkrarna påminde om Gotland. Havet fanns dessutom bara typ en mil bort, men Milo badar inte så mycket denna sommar så han sprang hellre på stranden!

Jag åkte med svärmor till Ullared en dag också! Jösses vad prylar det finns där. Vi köpte en hel del och farmor betalade allt till barnen 😍 nu får vi nog se till å ha ett ullaredkonto till nästa sommar så vi kan shoppa varje år!


Milos lilla farbror fick stå ut med en hel del lek å spring för Milo är väldigt förtjust i honom. Han har även hundar hemma hos sin pappa så Milo fick följa med och klappa dom en dag.


Det var en bra vecka! Nästa år åker vi dit igen och då får lilla magbebisen följa med också.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Så var ännu en vecka slut. Vi har firat lillasyster som blivit 18 år och hade även turen att få husera den äldsta systern i vårat gästrum i över en vecka. Milo tycker så mycket om besök och jag kan inte påstå att jag är bortskämd med sociala konversationer med andra än med Ronny. Allt har dock ett slut och nu öser regnet ner medan vi sitter här hemma som vanligt. Jag, Milo och Ronny.

Jag skulle vilja göra något, åka någonstans eller hitta på något hemma, men det känns lönlöst! Jag är så trött. Inte bara slut, jag är sömnig! Vaknar vid 11, äter frukost och sen sover middag med Milo två timmar senare. Går runt som en zombie och vill bara sova! Att sitta ner gör ont i svanken pga foglossning och magen blir ihoptryckt och känns som att man klämt i sig två pizzor. Är trött på detta nu... men det är typ 11 veckor kvar 😖

Den lilla energin jag har måste spenderas klokt i helgen. Städa bil, planera, handla och packa. På måndag ska vi till Milos farmor en vecka och min ångest blir värre och värre. Om jag bara hade haft min medicin. Allt är ångestframkallande men man kan alltid förvärra det på något sätt! Till exempel genom att samla ihop en hög främmande människor i någon sorts get together och umgås som hjärtliga vänner! Jag kommer att spy. Eller ta lugnande tabletter och låsa in mig i bilen. Jag får väl framstå som tokig eller otrevlig men jag blir enormt stressad och deprimerad av sånt här och bebisen blir helt vild när jag får panik. Kan inte förvänta mig någon förståelse från något håll heller, för det hör inte till vardagen att människor beter sig som jag gör. Nej nu börjar babyn bli crazy för att jag triggar mig själv genom att skriva om det så jag slutar här. Ha en bra dag fuckers 😘✌

Likes

Comments

Idag när jag hade sövt Milo och sen själv somnat så hann jag bara sova i 20 minuter för det plingade på dörren! Det kunde inte vara någon släkting för jag hatar dörrplingan och det vet typ alla... det var postnord! Wtf tänkte jag? Vad har jag beställt? Som skulle skrivas på dessutom med hemleverans... jag och Milo öppnade kartongen och då kom jag på att jag beställde ju nappar åt Milo för ett par veckor sen!! Minns inte när, men typ två veckor sen kanske. Jag tröttnade på att det aldrig finns några blå, mam latexnappar på affärerna här! Så jag tänkte beställa från Internet och såg då även att på MAMs sida finns nappar för 16+ månader så det var intressant!

Jag registrerade mig som ny medlem för att få en rabatt och när jag sedan hade fyllt i alla profiluppgifter (varav den ena var ålder på eventuella redan existerande barn i hushållet) så såg jag att en annan rabatt registrerats i kassan! Secondbirthday eller något sånt, så jag fick en enorm rabatt och fri frakt! Beställde 4 stycken 2-pack nappar som skulle ha blivit dubbelt så dyrt. Fantastiskt!

Om någon vill beställa så länkar jag sidan:

https://www.mambaby.com/se/?gclid=Cj0KEQjwkZfLBRCzg-69tJy84N8BEiQAffAwqkK0_c70xKpwTtJxV_8-VXWcDmDoxCbL071F2I-W_pcaArdX8P8HAQ

Likes

Comments

Det här har blivit en riktig gnällblogg den senaste tiden, men det är väl egentligen då man behöver skriva som mest, när man laddar ur gnäll. Efter mycket om och men så lyckades jag och Ronny diskutera igår innan sängdags. Tänk att det jämt ska vara så svårt men egentligen så simpelt? Att det behövdes två dagar och en jävla massa ord från min sida och sen en liten diskussion sinsemellan och sen var det typ bra? Lite missförstånd, felformulering, överreaktion och förvirring mixat i världens mest osäkra människa är liksom lika med explosion.

Hur som helst så känns det bättre. Vissa tjejer är så självsäkra och fnyser å typ "Vadå ex? fuck her, hon är old news. Killen är med mig nu!" och sen är det inge mer. Jag är mer typen som "Ex? Det fanns en annan! Hon var här först, var hon bättre, snyggare, tänker han på henne nu?!" sen triggar jag mig själv och skrämmer upp mig och blir mer osäker än innan...

Men man måste ju ha förståelse för att vissa är starkare än andra. Jag menar, det kan vara otänkbart för vissa att man ens behöver någon som boostar ens ego, men om ingen någonsin säger att man är fin, vacker, snygg, bra, bäst eller dylikt då sjunker man och blir ännu mer osäker. Jag vill känna mig bra och som att jag är min sambos självklara val. Inte som att jag duger och att han tar mig för att han inte orkar fixa något bättre. Vissa dagar är förstås sämre än andra. Ups and downs, men osäkerheten består. Jag vill dock inte lägga ut 3 selfies per dag och livnära mig på likes... jag skiter i andras åsikter. Jag bryr mig mest bara om Ronnys 😅

Utöver detta så är det regn idag. Milo har kommit med bajs i handen två gånger och jag har fått ont i halsen igen. En riktig skitdag med andra ord.

Likes

Comments


Milo är i den värsta perioden någonsin. Oavsett när han lägger sig på kvällen så vill han kliva upp före kl 6. På dagarna är han bestämd och brister ut i gallskrik om han inte får som han vill. Det är dessutom ofta som han pekar på en sak, ok säger jag och ger det till honom, men nej säger han och börjar vråla och bråka. Då säger jag nähä och lägger bort det, då blir det ett jävla liv för det istället. Så får man göra typ 3 gånger! Ta fram, lägga bort, ta fram osv... tillslut efter skrik och gråt tar han det som han ville ha från början. Mycket tröttsamt. Slänga sig på golvet eller kasta grejer är också mycket populärt. Han vill inte sova på dagen heller så det här populära barntrötthumöret är ju kul...

I övrigt är det skitjobbigt att vara förkyld och gravid samtidigt. Särskilt som jag och Ronny verkar stå på olika ställen mentalt. Ingenting fungerar och han samarbetar inte för fem öre så jag får dra allt själv som vanligt. Inte har vi pratat sen igår när jag blev ledsen heller för han har:

1. Ingen förståelse för andras känslor.
2. Ingen kunskap om hur man rättar till det när man har bidragit till en dålig stämning.
3. Inga bollar.
4. Mycket självömkan och ser förmodligen sig själv som offret i de flesta situationer. Oavsett vem som gråter.

Det är ingen rolig situation hemma just nu och jag blir fruktansvärt stressad och nere. Funderar på att åka till mamma ett tag och stanna där. Han skulle inte sakna oss iallafall som det är just nu.

Likes

Comments


Mina hormoner må vara i kaos, men det här är något som jag har mått dåligt av förut. Jag vet inte hur jag ska formulera mig, varken verbalt eller i text. Hur ska jag reagera? Vad ska jag tänka? Tro? Gör jag fel som ens undrar?

Det finns en hypotetisk fråga. Egentligen två. Till min sambo, min prince charming, min största kärlek, mitt allt. Han som jag gör allt för, han som jag vänder ut och in på mig själv för. Frågan lyder: Om vi gjorde slut en dag, rent hypotetiskt, skulle du kunna träffa mig ändå, då? Typ äta lunch med våra barn eller så.
Svaret: Jag vet inte. Förmodligen inte.

Okej... fine, så kan man ju känna. Problemet är nästa fråga: Om ditt EX hörde av sig och ville käka middag, hade du träffat henne då?
Svaret: Ja det hade jag nog.

Jag fattar inte. Jag formulerar om frågan tusen gånger. Om vi gjorde slut som vänner, om vi kom överens? Svaret är detsamma.

Jag tar upp det faktum att HON dumpade honom på eget bevåg, HAN grät och åt sig fet i flera år och fick kroppsliga men för livet. Svaret är ändå detsamma.

Ny fråga: VARFÖR ÄR ETT EX MER VÄRD ÄN MIG? Om vi båda skulle vara hans ex, men hon dumpade honom och fick honom att bli fet, jag gav honom två barn och gjorde slut gemensamt (hypotetiskt). Vad är det jag missar??

Är det min personlighet? Är jag så hemsk som person? Varför är han ens ihop med mig?? Varför väntar vi vårat andra barn??
Är det mitt utseende? Eller omständigheterna? Well, newsflash, livet ser annorlunda ut när man är 16, bor hemma och har distansförhållande utan plikter!

Jag drog inte ens upp frågan av svartsjuka, jag bara undrade, men i alla dylika frågor är svaret detsamma. Han hade valt henne före mig. Så jag undrar, om hon hade hört av sig och velat börja om med honom, vafan stoppar honom från att lämna mig? Jag är uppenbarligen ett sämre val.

Nu kan jag inte sluta gråta. Ska jag leva ihop med någon som värderar sitt ex högre än mig? Kommer jag alltid att vara det sämre valet? Vad kan jag göra för att bli bättre?

Att prata om det hjälper inte för han har inga svar. Även om jag ger svarsalternativ, formulerar om allt och näst intill pratar ÅT honom så kan han inte svara. Han vet inte, kan inte förklara och har inga svar.

Jag vill ändå veta. Varför är hon värd mer? Varför är hon bättre? Varför ska jag sitta och gråta pga henne och stressa mitt ofödda barn som känner allt jag känner? Det är som om han skulle säga "Jag kommer alltid att älska henne, men inte dig."

Trots detta vill han alltså vara tillsammans med mig, leva med mig, kanske en dag gifta sig med mig. Nu känner jag bara "Varför??" Jag vill ifrågasätta allt. Ska jag för alltid undra vad som händer om hon hörde av sig i smyg? Tänker han på henne ibland? Önskar han att jag var hon? Det här handlar inte om svartsjuka och osäkerhet, det handlar om det faktumet att han har satt henne på en piedestal och dit upp kan jag inte komma, eller så är hon helt enkelt bättre och mer värd än mig och jag får leva med att vara nr 2. 

 

Likes

Comments

Idag känner jag mig piggare igen! Hostig och slemmig som aldrig förr men ack piggare iallafall. Inget kan få mig på bättre humör som bakning kan! Haft lite sug på sverigekaka till och från denna graviditet och min mor gjorde en till midsommar, men alla recept är olika och jag tänkte idag försöka mig på att kombinera mitt favoritrecept på sockerkaka med den tydligen väldigt enkla fyllningen som är klassisk i denna ljuvliga kaka.

Sockerkaka:

3 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
75 g smör
1 dl vatten

Smörj och bröa en sockerkaksform, lite större än 1,5 liter. Sätt ugnen på 175°C.

Mät upp ägg och strösocker i en bunke. Vispa vitt och pösigt med elvisp (tar ca 30-45 sek).

Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vispa snabbt ihop med elvisp (ca 5 sek).

Tillsätt vetemjölet och kör med lägsta hastighet på elvispen till en jämn smet. Kör inte längre tid än att det är blandat.

Smält smöret, häll i vatten och låt få ett uppkok.

Häll smörblandningen i smeten och rör för hand eller vispa till en jämn smet, om man använder elvisp, kör på lägsta hastighet. Häll smeten i formen.

(Rör/vispa inte smeten mer än att det är blandat. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen. Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.)

Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 45 minuter.

Fyllning

125 gram margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Blanda ihop ingredienserna till fyllning och låt det koka häftigt i 2 minuter.

Dela kakan på mitten och dränk de båda bottnarna med den kokta fyllningen. Lägg ihop kakan och låt fyllningen stelna.

Det vart suveränt! Om ni inte ätit detta tidigare så rekommenderar jag att pröva åtminstone en gång. Om kakan får stå över natten så blir den allra godast men den är förbaskat god hela tiden.

Puss på er fuckers! 😘

Likes

Comments


Trodde att förkylningen blev bättre men det var bara halsen - dagtid. På natten vill jag bara gråta för att det gör så ont i bröstet och river i halsen och näsan är täppt och hostan ligger och trycker men det gör så jävla ont att hosta. Försökte sova inatt men babyn väckte mig med någon karatelektion och när jag väl vaknade och kände alla jävla irritationsmoment så var det kört. Fick gå upp och dricka te klockan 2...

Idag har jag känt mig trött och värdelös. Inte orkat någonting så jag har spenderat hela dagen med Milo på golvet och lekt med hans leksaker. Hemmet får förfalla lite... i skrivande stund ligger jag i sängen och har just druckit en kopp te medan jag slösurfat. Har köpt nappar till Milo och lite babykläder till ofödding. Milo har fått en egen garderob nu när han blivit en sån stor pojke! Tidigare har han delat med mig hehe... men snart är det dags att laga mat. kanske lite kycklinggryta kan bränna bort bakterierna.

Likes

Comments

Vilken tur för oss att Milos moster är butiksansvarig vid utebadet på campingen! Det passar ju perfekt att gå dit och spendera några somriga timmar vid poolen eller leka i hoppkanan eller vid gungorna etc... fika kan med fördel tas med, men det går också att köpa billigt i butiken! Både igår och i förrgår var vi där till kvällen och badade, solade och lekte. Jättemysigt!

Nu är vi i vecka 25 och bebisen gör sig påmind lite då och då. Jag önskar att jag hade bättre matvanor och inte var så jävla sugen på precis allt onyttigt som finns. Ingen matlust alls har jag, bara på onyttig mat och typ glass, kakor, godis å sånt... men nåväl, det varar väl inte för alltid. Tur att kosttillskott finns iallafall, och jag tvingar i mig klok mat ibland också...

Trevlig dag alla fuckers 😘

Likes

Comments

För att memorera denna underbara efterrätt tänker jag lägga receptet här! Det finns många olika varianter och det här är en enkel men god!

Marrängbottnar
Frukt/bär (tex jordgubbar, blåbär och banan)
kolasås
grädde

Lägg en marängbotten på ett fat. Vispa grädde och bre på botten. Täck grädden med önskad frukt och bär (jag använde skivade jordgubbar och banan)
ringla över önskad mängd kolasås
lägg på en marängbotten och täck med grädde. Dekorera med frukt och bär!

Sjukt gott! Bör ordnas precis före servering.

Likes

Comments