... Så jag tänkte chansa och se ifall du var hemma, So here I am!

Älskar när folk spontant kommer och knackar på! Hur charmigt är inte det? När jag själv gör det så lyckas jag till 99% av gångerna pricka när folk inte är hemma.
Men annars I Love it when people do it! Det är så mysigt. Det var ett tag sen sist nu det hände här hemma men, jag uppskattar det likamycket varenda gång det händer. Så länge det inte innebär trubbel, trubbelmakare kan vara hålla sig någon annanstans.

Måste ju vara fler än jag som älskar spontanbesök eller? :D

Likes

Comments

Nu när hösten är här så krävs det mössa när håret är blött. Så slipper man jag bli både kall och sjuk.

Men skapligt bra väder idag, sol, uppehåll och lite blåst bara. En fantastisk höstdag!

Hoppas på liknande i morgon, och sen är det helg igen, gud så jag längtar. Så skönt att släppa allt dessa trassel som ändå är nu. Ååh ge mig helg med sol och underbara höstfärger.

Likes

Comments

Ju mer jag tänker på det ju argare och mer ledsen blir jag.
Och just idag har det fått mig att tänka lite extra på det och jag blir inte av med det ur skallen.

Men jag har bekanta, vänner och släkt som gång på gång på gång påpekar brister i min familj. Som gång på gång klankar ner på mig, min son, min sambo eller bonusdotter. Och jag börjar tröttna. Jag börjar tröttna på att känna mig som en börda. Som någon som är ivägen, som någon ingen egentligen vill veta av.

Jag får ofta höra olika saker jag gör fel, att jag är annorlunda, att jag förändrats som person. Och ja, det har jag, och det har du som läser detta också. Titta på dig själv för tre år sedan, du är INTE samma person som idag.
Många säger att det är på grund av mitt förhållande, och ja till viss del. Jag har fått gå från tonåring till vuxen, precis som alla andra en dag behöver göra, men jag hade min kära sambo med mig hela vägen, hela den resan. Och den är inte slut än, jag, vi, utvecklas varenda dag. Och många skuldbelägger då min sambo för en hel del saker. Men nej, det är jag som utvecklas, jag låter mig inte styras av andra människor. (Det har jag låtit gå igenom förr.) Så nej, han gör inget, mer än hjälper mig att se sanningen. Annars är det jag som utvecklas som person, i mig själv. Jag är inte lika konflikträdd längre, jag är mer självsäker än innan. Och det förstår jag om folk inte är vana vid med tanke på att jag inte var så mina första 18år.

Jag får ofta höra att man behöver "stå ut" med oss. Och well, ska det vara så så behövs det inte att personerna kommer alls. Just den meningen är något som skär så i hjärtat och själen att höra. Och nej, vi är inte perfekta, så ja konflikter kommer uppstå, likaså tjaffs. Och jajemen så är det bland andra människor också, alla bråkar och alla tjaffsar.
Men jag vill inte känna att den här personen känner att den behöver stå ut med mig, min sambo, min son, eller bonustjejen. Då kan det likagärna kvitta faktiskt.
Jag blir bara så ledsen av de här säkerna...

Och ja, jag vet inte vad jag vill ha sagt egentligen men. Jag vill bara att folk ska förstå vikterna av deras handlingar. Och jag börjar vara less på allt sånthär, att där ska man stå och ta skit om och om igen. Tillslut så kommer ett läge där orken, motivationen och glädjen säger nej nu räcker det.

Det är något jag själv även behöver öva på, att tänka en gång till innan jag öppnar munnen. Och önskar att alla bara tog en stund då och då och funderade på hur saker kan tas emot och upplevas när man säger det. Inte alla gånger det slinker igenom helt..

För jag tror att många, precis som jag, faktiskt blir väldigt ledsna men bara ler och skrattar bort det för att sedan låta det äta upp en inifrån.

Min familj betyder allt för mig, och kommer alltid vara dom jag sätter i första hand och prioritera mest.

Likes

Comments

jaaadå! Mini har blivit lite små sjuk nu när han började dagis. Han är snorig som bara den och hes, någon som har tips på hur jag kan hjälpa honom? 

Sen gjorde jag ett försök att göra lite höstmysigt men nä det lyckades inte så bra tyvärr. Får göra ett nytt försök en annan dag. Men ja, annars så är det rätt skapligt. Skulle så gärna vilja ha ett jobb nu bara. Är tvungen att stå inskriven på arbetsförmedlingen och det är ju ingen höjdare direkt. Så ju snabbare ju bättre nu tack!

Men ska nog ta och plocka lite tvätt och så. Men först ska Mini och jag se klart fuskbyggarna och äta något.

Ha det så gott så hörs vi.

Likes

Comments

Helt ärligt så vet jag inte. Men har jag positiva tankar så söker jag mer efter positiva saker under dagen. Även positivt i allt negativt som kan ske. Så ja kanske, om man är pigg och positiv så kanske man märker det mer positiva?

För när jag är sur, så stänger jag av allt. Tappar motivation, ork, lust, intresse och humöret droppar tyngre än betong alltså. Och då fokuserar jag ju mer på allt negativt, ju mer jag tänker på det så känns det som att det stämmer. Eller vad tror du? Lämna gärna en kommentar om det eller ta det privat på min mejl.

Iallafall, tredje dagen på dagis idag. Äntligen är allt strul löst med tider och hit och dit. Känns otroligt super duper skönt! Zebastian stortrivs, han struntar helt i mig och micke när vi är där så vi åker dit och lämnar honom fast det är inskolning fortfarande. Bara tredje dagen än så länge. Så det känns bra, riktigt bra. Skönt att ha lite egentid mitt på dagen också, en timme med micke som vi kan göra vad vi vill med. Och en timme för mig själv där jag kan göra vad JAG vill. U-N-D-E-R-B-A-R-T.

Idag har vi bara varit på dagis, lekt lite till hemma, ätit mellis och sen somnade Mini en stund så då gick jag ut och rev lite ogräs samt bytte armen som håller upp motorhuven på en av bilarna. Den andra gav sig för ett tag sedan och den nya kom äntligen.

En baaaaouta tvättmaskin körs och jag väntar på att klockan ska bli 21 så vi kan se Det okända. Sen ska vi nog bara mysa!

Våra klisterlappar från www.nordicprint.se
med Zebastians namn på till alla dagiskläder kom idag. Och wooow, jag är super nöjd, snabb leverans, bra kvalité, många olika möjligheter till utseenden och riktigt bra klister. Jag köpte dom som inte behöver strykas fast utan det är bara klisterlappar.
Inte på något sätt sponsrat eller betald marknasföring, tycker bara det var riktigt bra så där ska vi fortsätta beställa ifrån!

Den där lådan från jollyroom vill jag så gärna ha till Minis alla leksaker!

Likes

Comments

Är det bara jag som tycker att det finns två olika typer av människor på hösten?

Dom som ser så satans slitna ut att man undrar vad som pågår (höstdeprition?) och dom som är så glada, pigga och snygga jämt!

Jag är ju tyvärr den slitna, trötta människan men önskar så att jag var den pigga och energi fyllda som bara spred glädje.

Eller vad tycker ni, finns det ingen typ av höstmänniskor eller finns det olika typer olika tider på året?

Likes

Comments

Testade en ny maträtt i helgen som jag aldrig hört om förut! Men det var riktigt gott faktiskt! Så plus till den!

Receptet finns på Icas hemsida.

Curryris med kassler och yoghurt. Vi tog creme fraiche istället och det fungerade utmärkt! Kan starkt rekommendera denna.

Likes

Comments

Ja, som bilderna avslöjar så är detta ett hårrelaterat inlägg, närmare bestämt ett hårfärgsinlägg.

Jag är otroligt sugen på att färga håret, mer åt det askblonda hållet. Men vet inte vilken färg? 
Jag vill färga hemma, och vill ha så pass mörkt ändå att det blir lite skillnad mot mitt ansikte. Iumed att jag är så blek så passar jag dåligt i vitt hår under vintern. Någon som har tips?

Likes

Comments

Visst är det så mycket roligare att läsa positiva saker? Blir man inte mycket gladare och taggad på att göra saker.

Men egentligen, hur mycket av det vi läser är sant. Jag säger verkligen inte att alla, men majoriteten förskönar bilden av sitt liv, hur man studsar upp 06.00 på morgonen tar en pw, kommer hem och äter den perfekta frukosten för att sedan bara dra på lite kräm i ansiktet för att se flawless ut för att sedan ta bilen/bussen/cykeln till jobb och skola. För att sedan ha en kanonbra dag under dagen och sen hinna med den där fina utelunchen med en kompis. Och sen fixa hemmet när man kommer hem, städ och tvätt och andra måsten. För att sen gosa ner sig i sängen framför sin favorit serie med en rykande het kopp med te.
Hur många sådana dagar har man? Tyvärr inte många. Jag kan erkänna att jag gör sådana inlägg, för att försöka lyfta hur "bra" mitt liv är och få lite bekräftelse. Och säg att jag publicerar det där inlägget. (Som är helt taget ur luften, och absolut inte riktiat mot någon.)

Men hur min dag egentligen ser ut bakom ett sånt inlägg.
Alarmet ringer 06.00, jag slår av det i irritation och önskar att  fick sova mer. Men jag tvingar mig ur sängen ut, och under min promenad kämpar jag febrilt med att få till den lilla perfekta snutten på snapchat på mina ben som rör sig i hägt tempo. Jag försöker också hitta den perfekta promenadbilden att lägga upp i mitt inlägg sen. Kommer hem och gör iordning frukost och likadant där, testar 10 olika bakgrunder och vinklar för att få en perfekt bild. Inser att klockan springer iväg så jag får stressa på mig lite smink för att se piggare ut samtidigt som jag slänger i mig frukosten och rusar ut till bilen. Stressad åker jag till jobbet och försöker prestera så gott jag kan. Blir stressigt till min lunchdejt och vi fotar våran mat och varandra med ett leende så kinderna spricker. Samtidigt som vi sitter och pratar problem vi har och får ursäkta oss att vi behöver vidare.
Väl hemma så ska städning göras, tvätt o andra måsten. Men redan där är jag så trött att det blir slarvig gjort, så pass slarvigt att jag lika gärna kan lägga det på hyllan och ta en annan dag. Jag beslutar mig för att göra en kopp te och titta på en serie istället, utan att nämna utåt att jag inte är nöjd med min prestation alls. När jag tittar på min serie så flödar tankarna till höger och vänster om alla måsten inför morgon dagen, blogginlägget om idag, allt jag missade idag som behöver göras i morgon.

Det är verkligheten, majoriteten av gångerna. Iallafall för mig. Självklart kan jag ha dagar där jag studsar upp och är super produktiv på alla plan. Och det är väl jättebra. Men jag skriver aldrig ut den där negativa delen av dagen, heller aldrig att jag har gjort FEL och har BRISTER.

Allt är så förfinat idag, alla verkar leva i en drömvärld utåt. Ha det så bra och så perfekt. Och då sitter man som läsare, bland annat jag, och jämför med mitt liv, och motgångarna jag har och undrar vad jag gjort för fel, för fel för att inte lyckas. Någon som känner igen sig?
Och vad vill man läsa, den förfinade verkligheten, eller det som faktiskt är sant?

Likes

Comments