View tracker

Hej på er! Äntligen är det fredag och jag ska njuta för fullt den här helgen. Hoppas verkligen det soliga vädret håller i sig så man kan ta en härlig långpromenad.

Nu tänkte jag berätta mitt bästa tips för att få till de där älskade hollywoodsvallet och de är nog mitt bästa hårtips om du vill känna dig riktigt festfin.

Jag använder en värmeskyddande produkt för att förebygga att håret blir skadat. Jag använder alltid plattången för att locka håret, tycker håret blir som bäst då. Dela upp håret i sektioner och börja skruva dig runt med plattången tills hela håret är lockat. Jag brukar utgå från ögonens höjd, det är min utgångspunkt som jag använder för att veta ungefär var jag vill att lockarna ska börja.

Sen tar du tre små klämmor, dela upp håret i tre sektioner och tryck upp lockarna med klämman. Låt de sitta så här under tiden du sminkar dig och det är här lockarna kallnar och fixeras. Det här är verkligen så bra och det gör att lockarna håller så mycket längre. När du är klar med sminket så tar du ut klämmorna och borsta igenom håret. Det är här du får bort de för fixade dock-lockarna och får mer mjuka vågor istället vilket jag föredrar mer.

Sen brukar jag dra igenom lite med fingrarna och fixa till vågorna. Därefter fixera med hårspray men bara litegrann, avskyr när håret blir helt stelt. Och voilà så har du fått ett mjukt och glammigt Hollywood-svall som jag bara älskar.

Hoppas ni får en mysig fredagskväll ♡

Likes

Comments

Godmorgon på er! Underbart med helg och jag vaknade upp till ett stort täcke med snö utanför. Så mysigt!

I julklapp fick jag en Instax mini 8, en polaroidkamera och det var kärlek vid första ögonkastet. Bara själva kameran i sig är hur söt som helst, bilderna blir i bra kvalitet och jag älskar att du får de nytagna kortet direkt i handen.

Nu tar man en massa kort och bara lägger in det i datan och jag framkallar väldigt sällan bilder så därför kan jag sakna de att man faktiskt har bilden fysiskt framför sig.

Nu kan jag ta bilder, få dom direkt i min hand och få ett kort på just det ögonblicket som jag vill frysa på bild. Älskar den redan och den kommer få följa med i min väska en hel del framöver.

Det sa bara "klick" helt enkelt!

Likes

Comments

Godmorgon på er ♡ Idag är det grått och tråkigt ute så kände att det var dags för en liten inspirerande mode färgklick för att pigga upp denna gråa söndag. Jag är inne på Pinterest i stort sett varje dag och jag är verkligen ett fan av den plattformen. Jag blir alltid inspirerad till max när jag kollar in dagens nya flöde och idag får ni ta del av mina favoriter från modeflödet som får mitt hjärta att klappa lite extra. Guccibältet som ni ser på några av bilderna är jag helt galen i, det är sååå snyggt och det förvandlar vilken outfit som helst till en dröm.

Hoppas ni får en fortsatt fin Söndag ♡


Alla bilder är från Pinterest!

Likes

Comments

Idag bakade jag mitt absoluta favvo bakverk, dajmtårta. En maräng och mandelbotten toppat med en glassig daimfyllning. Den är hur god som helst och det var så längesedan jag gjorde den så nu var det verkligen på tiden. Du förvarar den hemmagjorda glasstårtan i frysen och kan därför ta en bit när sötsuget sätter in. Helt perfekt om du frågar mig. Så nu tänkte jag dela med mig av receptet till er, steg för steg. Låt det väl smaka och jag vill varna för en riktig sockerkick som är helt drömmigt god!

Här ser du alla ingredienser du behöver och ja det är ALLT. Lite ingredienser och lätt att göra.

Marängbotten:

1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl sötmandel
3 äggvitor

Daimglassen:

1,7 dl strösocker
3 dl vispgrädde
3 äggulor
2 dubbeldaim


Sätt på ugnen på 175 grader. Börja med att finhacka sötmandeln och om du som jag inte har en mixer så får man stå och finhacka för hand. Det tar en stund men ha tålamod, ju finare du hackar mandeln desto godare blir botten.


Vispa äggvitorna och strösocker tills marängen är sådär härligt fluffig. Gör marängtoppstestet och marängen ska stå upp när du vänder upp vispen. Då är marängen färdig och redo för att gräddas i ugnen.



Blanda ihop den finhackade mandeln med marängsmeten och rör runt ordentligt.



Smöra en form och häll i smeten. Sätt in den i ugnen och det brukar ta mellan 20 till 30 min. När marängen har en fin men ganska svag gyllenbrun färg så är den färdiggräddad. Håll utkik och tiden kan variera beroende på ugn och tjockleken på smeten.



Låt den stå och svalna under tiden du gör glassfyllningen.



Hacka daimen och här fungerar det lika bra med stora eller små bitar. Välj det som du tycker är godast och kör på det. Jag brukar finhacka en halva och köra en grovhackning på den andra för att få en god blandning. Jag älskar choklad så jag gillar att ha i mycket daim i glassfyllningen.



Vispa grädden tills den är perfekt, inte för lös eller för hård. Därefter vispar du ihop strösocker och äggulorna. Glömde tyvärr ta ett kort på det.



Blanda ihop grädden, äggsmeten och daimen. Spara lite av den hackade daimen till toppen på tårtan. Blanda väl så att alla gottigheter gifter sig med hela smeten.



Häll på smeten på den avsvalnade botten och jämna ut den över hela.



Toppa med den resterande daimen och ställ in i frysen. Låt stå där i minst tre timmar. Ta fram tårtan 5 till 10 minuter innan servering och låt det väl smaka. Voilà, du kommer nu få den godaste sockerkicken någonsin!


Likes

Comments

Godmorgon denna regniga lördagsmorgon! Hoppas ni har tagit en lång sovmorgon eller har njutit av de tidiga lördagstimmarna. Jag tog en välbehövd sovmorgon efter en rolig men tuff arbetsvecka.

Tänkte dela med mig av mitt senaste skönhetstips. Jag läste en intervju med den svenska modellen Elsa hosk och kokosolja är hennes bästa skönhetstips för att få ett glansigt hårsvall och vacker hy. Det ska vara en kallpressad och ekologisk kokosolja som du kan använda till allt. Du kan ha det i mat och använda som ansiktskräm eller varför inte en hårinpackning.

Jag har hört så himla mycket bra saker om just kokosolja och kände att det här måste jag ju bara testa. Det bästa av allt är att det är antibakteriellt, så om du håller på att få finnar så är det här ett mirakel för att få bort de på nolltid.

Jag bestämde mig för att börja med att smörja in huden på kvällen och låta den göra sin grej under natten. Under just natten så återhämtar sig huden och tänkte att det nog skulle vara bra att sova med det för att hjälpa återhämtningen på traven.

Och JA vilken grej det här är och min hud har blivit sååå mycket bättre sen jag startade med det här. Huden känns babylen, t-zonen blir inte alls lika fet och jag får nästan inga finnar längre. Jag kommer fortsätta att göra detta eftersom det verkligen funkar och det känns som att min hud mår så bra av att ha den här kvällsrutinen. Eftersom kokosoljan är ganska fet så känns det bättre att bara låta den tränga in i huden under nattid istället för att ta den på morgonen.

Det här måste ni bara testa och jag lovar er att er hy kommer att tacka er! Lystern man får är oslagbar. Nästa grej jag ska prova är att ha i den som en hårinpackning. Recension om detta kommer upp inom kort och jag är säker på att det kommer fungera lika suveränt som en hårinpackning.

Det bästa av allt är ju att det här är helt naturligt och innehåller inga "dåliga" tillsatser vilket jag tror starkt på!

Den jag har är från Renée Voltaire, ekologisk och kallpressad kokosolja. Den finns att köpa på Coop.

Så nu fick ni mitt senaste skönhetstips som jag bara var tvungen att dela med mig! Hoppas ni får en fortsatt fin lördag.

Puss ♡

Likes

Comments

Tänkte att det behövdes en uppdatering med härliga färger, sol och blått hav nu i det här gråa höstvädret. Några sommarglimtar från sommaren som var ♡

Puss ♡

Likes

Comments

Tack vare Rapunzel kan jag få långt hår på bara några minuter. Det jag köpte heter Hollywood clip on set och det är så lätt att sätta i. Dela upp håret och gör en bena där du ska sätta fast det. Tupera håret och spänn fast det med de små "klämmorna" och voilà du har långt hår. Kul att kunna variera sig och perfekt att ha i väntan på att ditt egna hår ska bli långt vilket kan ta år och dar. Så det här är ett perfekt alternativ ifall du vill känna dig lite extra fin och ha ett hårsvall som skriker wow.

Hoppas ni får en riktigt mysig fredag och helg!!

Likes

Comments

Förra helgen var vi på en weekend i Stockholm. Det var jag, min pojkvän Tommy, Lisa och Adam. Vi bodde på Nordic C och hotellfrukosten där är top notch. Deras frukost är ekologisk och det fanns verkligen allt. De hade många nyttiga alternativ vilket jag älskar. De fanns smoothies, chiapudding med blåbär, alla möjliga frukter och en massa annat smått och gott. Stockholms resan hade ett syfte och det var att T och A skulle springa Lidingöloppet och efter de hade nuddat mållinjen hade de avslutat en svensk klassiker. Jag är så grymt imponerad och de är värda en stor eloge för deras insatser. Stolt flickvän och vän! På lördagskvällen firade vi killarna ordentligt och vi åt på restaurangen The flying Elk och om ni är i Sthlm, då måste ni bara gå dit. Rekommenderar den starkt för den riktigt goda maten och mysiga miljön. På söndagen innan hemgång tog jag med mig min kamera och pojkvän på en promenad i gamla stan. Hur underbart är det inte att bara strosa runt och upptäcka nya gator och all fantastisk arkitektur. Perfekt för en som gillar att fota, det svåra är bara att sluta ta kort när det finns så mycket fint. Stockholm är så galet vackert och huvudstaden visade sig verkligen från sin bästa sida den här helgen! Vänner, sol, mys och ett vackert Sthlm beskriver vår weekend perfekt. Jag hoppas på många fler helger där ♡

Likes

Comments

Förra onsdagen fyllde jag år och det firades ordentligt. Varje år blir man bortskämd av familjen och pojkvännen vilket jag är otroligt tacksam för. Födelsedagskvällen spenderades på mysiga restaurangen Holy cow och åh vad jag älskar den restaurangen. Inredningen är så himla mysig och maten är helt ljuvlig. Helt klart ett måste om ni är i Göteborg! En av alla fina presenter som jag fick var Lauren Conrads nya bok, Celebrate. Så idag startade jag min dag med en god smoothie och började småläsa i boken. När jag har läst ut den så ska jag skriva vad jag tyckte och om mina tankar runt den.

Hörs imorgon!

Puss och kram på er

Likes

Comments

Hur söt är inte den här koppen från Kerstin Tillberg?! Älskar kombinationen av guld och rosa plus att det är söta detaljer i form av en ros och guldig kant. Det är det lilla som gör det och den här koppen sätter lite extra guldkant på vardagen.

Likes

Comments