Kvällens middag blev spaghetti med champinjonsås.

Det här är en toppenrätt för er som är vana att äta mycket kött men vill äta mer vegetariskt, när såsen kokat ner så har den ungefär samma konsestens som en köttfärssås och smakar nästan som carbonara!

RECEPT 2 PERS

Ingredienser:

Kokt pasta till 2 personer

1/5 dl pastavatten

6 champinjoner

1/2 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 buljongtärning grönsaker

ca 1tsk tomtpuré

ca 1,5 dl grädde

8-10 st cocktailtomater på kvist (valfritt)

Permesan (valfritt)

Peppar och torkad timjan efter smak


Gör så här:

Hacka löken och vitlöken fint, stek på medelhög värme

Finhacka svampfoten och släng ner med löken

Skiva svamptopparna och lägg i dem när löken börjat bli genomskinlig

Stek på medelhög värme i ca 3 min tills svampen blivit lite mjuk

Lägg i tomatpurén, slå på hälften av grädden och lägg ner buljongtärningen

Krydda med peppar och timjan

Koka ihop tills det ser ut som en stuvning och slå sakta på resten av grädden men låt koka emellan

När du fått i all grädde och det kokat ner till en stuvning igen slår du på pasta vattnet och kokar ihop i ca 2 min

Smaka av och krydda mer om det behövs

Servera med ugnsbakade cocktailtomater och hyvla parmesan över!

För de ugnsbakade cocktailtomaterna tar du tomater och lägger dem på bakplåtspapper i en form, kryddar och strör olivolja över och skjutsar in dem i ugnen på 225 grader i ca 10 min, glöm inte att picka varje tomat innan så de inte exploderar!

Bon appetit!

Nu ska jag luta mig tillbaka och bläddra igenom HM-katalogen, ha det gött! ✌​

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Dagens snabba lunch bestod av pytt med gräslök med stekt ägg och rödbetor, ett tips är att salta och peppra pytt i pannan så känns det mer tillagat!

Enlig mig är pytt något av det bästa som finns och man ka göra så mycket med det. Jag brukar ofta göra en typ tex-mex-pytt när jag behöver få i mig något snabbt men det får jag visa en annan gång!


I eftermiddag kommer det ett recept på en supersmarrig champinjonspasta, det vill ni inte missa!​

Likes

Comments

Bjuder på det här superreceptet, en riktig höjdare nu på hösten!

Creamy cornchowder

Det här ären mustig och värmande chowder, vllket på svenska betyder typ stuvning/gryta.Det här receptet är veganiskt, laktosfritt och glutenfri!

RECEPT 2-3pers


Ingredienser:

2-3medelstora potatisar, fasta

1 stormorot

1 gul lök

3vitlöksklyftor

2majskolvar eller en burk majs

1 paprika

1 burkkokosmjölk

Cajun-kryddaefter smak

Ca 1/2 tskkummin

Paprikapulverefter smak

Salt ochpeppar efter smak

2-3 mskOlivolja eller kokosolja

Vårlök(valfritt)


Gör så här:

Om duanvänder dig av majskolvar så koka de enligt anvisningar på paket och skär lossalla korn med en vass kniv, ställ sedan majsen åt sidan och låt svalna

Skala ochhacka sedan potatisarna, moroten, paprikan och löken

Koka upp1/3 av potatisen med saltat vatten i en kastrull

Stek restenav potatisen, moroten och löken på rätt hög värme i en gryta

När lökenbörjar bli genomskinlig slänger du i alla kryddor (Här går jag på känn men etttips är att t lite mindre än du tror, cajun kan bli rätt starkt och är det förlite kan du alltid lägga till lite senare!)

Fortsättstek detta i ca 3 min till tills det ser ut som en jämn blandning

Nu bordeden kokta potatisen var klar, häll av vattnet och mosa den kokta potatisen ikastrullen

Lägg moseti grytan och rör runt

Öppnakokosmjölken och skopa över innehållet till grytan, rör runt

Närkokosmjölken blandats väl med grytans innehåll fyller du burken kokosmjölkenkom i med kallt vatten

Slå pådetta vatten tills du känner att det är tillräckligt med vätska, spara resten

Lägg nerden hackade paprikan och rör runt

Låt kokatills potatisen och moroten är mjuk, om det blir för lite vätska kan du slå pålite av vattnet i burken

Smaka avoch tillsätt er krydda om det behövs, jag behövde mycket mer salt och cajun änjag trodde men smaka dig fram

När du ärnöjd med kryddningen lägger du i majsen och lite extra salt, det är eftersommajsen är så söt som detta behövs

Koka 2 min

Strö överhackad vårlök (om du vill) och servera

Jagserverade chowdern med nachochips och guacamole vid sidan av!


Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg FLEXITERIANEN! Vad kul att du hittat hit!

Flexiterian eller semi-vegiterian som det också kan kallas innebär att man oftast äter som en vegetarian (utesluter kött som nöt, fläsk, kyckling och fisk från sin kost) men ibland äter kött.

Jag kommer dela med mig av mitt mat-liv i den här bloggen dvs att jag kommer lägga upp recept på allt jag lagar, vego som kött och nyttigt som onyttigt. Jag gör det här för att jag älskar mat och jag vet hur svårt det är att hitta schyssta vego-recept som passar in i ens vardagskaos!

Jag ska även passa på att introducera mig själv. Mitt namn är My, jag är 24 år gammal och jag bor i norra Östergötland. Jag är uppväxt i Stockholms-området men har större delen av min släkt i Norrland. Jag pluggar form och design hemifrån och det är superkul, lär mig massor!

Nu vet ni lite om mig och vad bloggen kommer innehålla men skulle ni ha några funderingar är det bara att fråga på!

Ha det bäst, kram My!

Likes

Comments