Jag har ännu inte haft möjlighet att prova mitt ögonsmink då problemen med svullna och irriterade ögon inte har släppt. Jag har istället investerat i en foundation och ett puder som ska vara fria från irriterande ämnen. Det är Fruit pigmented water foundation från 100% Pure och Hi-definition Hydrating Mineral Perfecting Powder från Youngblood. Jag måste säga att 100% Pures foundation var en riktig besvikelse. Det var noll täckning och jag hade råkat köpa en alldeles för mörk färg. Jag hade färgen White Peach, men hade nog behövt den allra ljusaste nyansen. Men jag kommer inte köpa den igen då den saknar täckning. Jag är van med produkter som inte har så hög täckning, oftast använder jag BB-krämer eller färgade dagkrämer, men denna foundation var mer genomskinlig än så. Angående Youngbloods puder så kan jag inte uttala mig än, den fungerade bra igår när jag provade den, men skulle behöva prova den med en foundation som faktiskt har täckning.

Åter till mina ögon- och hudproblem. Jag börjar tro att det kan vara någon form av parfymallergi som härjar, att det har blivit någon parfymcocktail med alla olika skönhetsprodukter som jag har använt den senaste tiden. Igår kändes det som mina ögon brann, och idag hade jag börjat på utslag på kroppen. Därför blir det bara parfymfri produkter för mig ett tag fram över.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Om min resa till Toronto blir av i vår så ska jag förutom att givetvis intervjua förskollärare till min uppsats också hinna med lite shopping. Men vad är det då den kanadensiska marknaden erbjuder? Jo det allergivänliga och ekologiska sminkmärket rms beauty. Jag brukar väldigt ofta reagera på ögonsmink, och därför känner jag att det är dags att byta ut allt mitt gamla smink mot smink som inte ska orsaka reaktioner. Jag har köpt två ögonskuggor från rms beauty, men även en eyeliner från det icke-kanadensiska Youngblood och mascara från Yves Saint Laurent. I vår tänkte jag köpa på mig lite mer ögonsmink från rms beauty, och kanske lite annat smink också. Jag är bland annat sugen på deras highlighter Master Mixer, deras rouge och läppstift Lip2Cheek, deras concealer som även kan fungera som en foundation "Un" Cover Up och deras fixerande puder "Un" Powder.

rms beauty är inte det enda skönhetsmärket som är från Kanada, utan ekologiska och allergivänliga Ilia, populära hudvårdsmärket The Ordinary, ekologiska Bite Beauty samt det världskända sminkmärket MAC. MAC är dock inget jag skulle rekommendera någon att använda då det nyligen framkom att koncernen som äger MAC Cosmetics har cancerframkallande ingredienser i alla sina sminkmärken. Däremot så kommer jag antagligen köpa produkter från alla de andra skönhetsföretagen som jag har räknat upp. Förhoppningsvis så kommer jag i fortsättningen att slippa allergiska reaktioner från smink, då jag i fortsättningen enbart kommer köpa produkter utan irriterande ämnen.

Likes

Comments

Jag insåg efter två inlägg på Instagram att det blev för begränsat utrymme för att kunna skriva om mitt uppsatsarbete. Därför bestämde jag mig för att starta denna blogg, där det kommer bli lättare för mig att kunna skriva ut mina tankar kring att skriva delar av mitt examensarbete utomlands. Lite kort så kan jag berätta att jag är inne på mitt sista år på förskollärarprogrammet vid Stockholms universitet.


För de som inte redan vet kan jag berätta att jag för en tid sedan fått veta att jag kommer att få ett stipendium av Lärarförbundet för att kunna genomföra mitt examensarbete om flerspråkighet i förskolan. Det är nämligen så att jag i mitt arbete vill intervjua lärare i Sverige och i Kanada kring hur de arbetar med flerspråkighet. Detta på grund av att enligt PISA:s undersökning (som det finns ​delade åsikter om) visar att utrikesfödda elever presterar nästintill lika bra som kanadensiskfödda elever i Kanada, vilket inte är fallet i Sverige. Tyvärr så är det så att många utrikesfödda elever i Sverige har svårt att bli behöriga till vidare studier, om man jämför med svenskfödda elever. Därför är jag i min studie intresserad av att förstå vad denna skillnad kan bero på, och för att kunna genomföra studien så behöver jag åka till Kanada för att intervjua ett par lärare. Jag ansökte därför om ​Lärarförbundets stipendium för lärarstudenter som vill skriva sina uppsatser utomlands (tips: det är snart deadline för alla ni som är intresserade av detta stipendium). Efter att jag har fått veta att jag är en av dem som ska få detta stipendium så började det långa arbetet med att kunna förverkliga resan till Toronto. Det är nämligen så visade det sig ganska snart, att det är en hel del byråkrati på Stockholms universitet för att få tillåtelse att skriva sin uppsats utomlands. Mer om detta i ett annat inlägg. Idag är tanken att jag ska fortsätta få tag i intervjudeltagare till min studie samt påbörja min hemtenta i kursen som jag läser just nu på förskollärarprogrammet.

Likes

Comments