Hej alla!

Nu har vi tänkt dela med oss av vår preliminära resplan (då inget är spikat pga oroligheter i vissa länder, samt hur vi känner när vi väl är där).

Första stoppet kommer bli Koh Samui som ligger på Thailands östkust, där vi har bokat ett hostel för 2 nätter. Här kommer vi bara ta det lugnt, sola, bada och vila upp oss inför kommande äventyr.

Efter vår vistelse på Koh Samui kommer vi ta oss vidare upp till Koh Pangan för att se oss om och titta på vattenfall. Kort därefter kommer vi bege oss till Koh Tao men vad vi ska göra där har vi än inte planerat. Hur länge vi ska stanna på öarna är ännu inte bestämt, likaså boendet.

Från Koh Tao kommer det bli en lång resa till Phi Phi öarna med färja och buss. Hela resan kommer beräknas ta ca 11 timmar. På Phi Phi öarna kommer vi förmodligen åka på lite båtutflykter till små öar runt om.

Efter Phi Phi öarna är det ganska oklart vilka öar vi ska besöka men förmodligen blir det, Koh Lanta, Koh Ngai, Koh Kradan och Koh Muk, Här kommer vi bara ta dagen som den kommer och göra det som faller in.

Koh Lipe kommer vara vårt sista stopp i Thailand, mest för att vi hört och sett en massa fina och mysiga bilder härifrån och då kommer vi givetvis ta vara på dem fina stränderna genom att sola och bada.

Nästa land kommer bli Malaysia och här bara måste vi ta oss till Seven wells waterfalls och sky bridge, här ska även finnas en linbana som vi vill prova på att åka. Sen kommer vi ta oss Kuala Lumpur för att ta flyget vidare till Filippinerna.

Filippinerna har vi hört ska vara superfint med massor av vattenfall och fina stränder, här har vi inte planerat så mycket med tanke på oroligheter och dylikt. Därför kommer det bestämmas under resans gång.Från Filippinerna kommer vi dela på oss då Josefine kommer resa vidare till sin syster som jobbar i Lanzarote medan Olivia och Felicia kommer ta flyget direkt till USA för att hälsa på vänner och se sig om. Vi räknar med att vår resa kommer bli på ungefär 6 veckor.

Mer detaljerade inlägg kommer vi dela med oss av när vi väl är där.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Välkomna till vår reseblogg. Vi är tre tjejer som nyligen bokat en enkelbiljett till Asien. Här kommer vi dela med oss av förberedelser, tankar, tips och upplevelser inför och under resans gång. Vi lyfter den åttonde januari och vår första destination är Koh Samui i Thailand.

Men vilka är vi?

Vi är tre glada, positiva och spontana tjejer på 19 år som är bosatta i Skåne. I somras tog vi studenten efter 3 år tillsammans på Hässleholms Tekniska skola.

OLIVIA JOHANSSON

Mitt namn är Olivia Johansson och jag är 19 år gammal. Jag bor i en liten by som heter Tyringe som ligger i närheten av Hässleholm. I nuläget jobbar jag på City Gross, men jag hjälper även till som konståkningstränare i Höörs KF. På fritiden gillar jag att umgås med vänner, familj och med min pojkvän Anton. I augusti i år så firade vi att vi varit tillsammans i 5 år.

Sommaren 2007 fick jag diabetes typ 1. Sedan den dagen förändrades hela mitt liv, jag måste hela tiden tänka på vad jag äter, hur mycket insulin jag ska ta till maten, vad min blodsockernivå ligger på och att jag tränar regelbundet. Denna sjukdom innebär även att ens bukspottskörtel slutar att producera insulin, så istället får man själv tillföra detta med hjälp av spruta eller pump. Idag kommer jag inte längre ihåg hur det är att inte leva med diabetes eftersom att jag nu haft det i 10 år. Men med tanke på resan vi ska göra och den sjukvården dem har i de länder vi ska besöka så kommer min diabetes sättas på prov. Men detta kommer inte att stoppa mig.

Jag har alltid drömt om att upptäcka världen och dess vackra platser, vilket jag får chansen till att göra på denna resa. Och på köpet får jag även en hel del värdefulla erfarenheter med mig hem.

JOSEFINE FYHRLUND

Hej! Mitt namn är Josefine och jag är 19 år gammal, jag bor tillsammans med min familj i en stad som heter Hässleholm. I nuläget jobbar jag som vikarie/elevassistent på en skola en bit utanför Hässleholm och även som receptionist på gymmet i stan. På fritiden spenderar jag gärna min tid med mina vänner, familj och min pojkvän Jonathan.

Anledningen till att jag vill göra denna resa är för att min syster gjorde en liknande resa (dock mycket längre) i början av detta året. Detta gav mig inspiration till att också våga testa mina vingar och se mig om i världen på egen hand. Hon har och kommer alltid vara min största förebild och inspirationskälla.

Under min uppväxt har jag haft turen att uppleva många olika länder runt om i världen och Thailand toppar helt klart listan, därför ser jag fram emot att få åka dit med mina bästa vänner.

FELICIA HEDLUND

Hej! Mitt namn är Felicia Hedlund och jag är 18 år gammal men fyller snart 19. Jag bor tillsammans med min familj i en liten by som heter Tyringe. Sedan 2 år tillbaka har jag jobbat på MQ i Kristanstad men även som elevassistent/resurs på Tyringe skola sedan några månader tillbaka. Jag jobbar även som konståkningstränare för Höörs KF och Tyringe KS några eftermiddagar i veckan. Under den lilla fritid jag har så spenderar jag mest tid med min pojkvän Kevin,vänner och familj.

Anledningen till att jag vill göra just en resa som denna är för att jag älskar att resa och se nya platser på vårt runda klot, speciellt varma sådana. Så drömmen slår ju verkligen in när man får chansen att göra denna resan, men framförallt att få göra den med dem två bästa tjejerna i hela världen.

Likes

Comments