Jag har nu hunnit med att äta middag och rida både Rinaldo och Surprise då Jasmine var för sjuk för att rida. Dem fick båda två gå ett lugnt pass och skötte sig bra. Det ända jag ska fixa nu är att mocka Rinaldo's box då det är den enda som inte har blivit mockad. Sedan ska jag fixa det sista i stallet innan dem ska få komma in.

Först ut var Rinaldo. Han var sjukt stressad på gången och var allt annat en lugn, men det är ju inte så konstigt eftersom att han inte har bott hos oss i mer än en dag. När jag väl kom upp på honom och ridit iväg en bit så lugnade han ner sig en aning. Hela turen gick bra och även om han var lite stressad och spänd så skötte han sig och jag tar hänsyn till att han aldrig har varit här tidigare. Vi tog runt Karin, så det blev inte en speciellt lång tur men jag red honom mest för att han inte ska bli allt för pigg.

Nästa ponny var Surprise och hon var också lite stressad när hon stod på gången men hon var inte lika vild som Rinaldo. När jag kom upp på henne så kändes hon ganska lugn och fin, vilket hon också var. Hon var väldigt lugn och lyssnade bra idag även om hon blev lite pigg och stark ibland. Även med henne tog jag runt Karin fast åt andra hållet då hon brukar kunna tagga till rejält om man tar det andra hållet. Hon fick trava och även galoppera en gång medans jag bara skrittade med Rinaldo.

Imorgon kanske Jasmine ska följa med och rida Surprise medans jag rider Rinaldo om hon har blivit bättre annars får jag se om jag hinner rida båda två innan mamma kommer och hämtar oss. Så idag har jag fått känna på hur det är att rida Rinaldo igen och jag tror faktiskt att han vi kan komma långt med träning och att man inte har för bråttom.

Häxan kom inte med på bilden men hon finns också med i stallet.

Likes

Comments

Hallå, jag vaknade kvart i fem och lite över 6 gick jag ut och morgonfodrade dem. Sedan gick vi ut och fixade med hagar så att Rinaldo skulle kunna gå bredvid Alma, Surprise och Häxan men vi vill inte släppa in honom till dem direkt då vi inte vill riskera att någon ska göra sig illa. Så därför så fick vi fixa en avdelning vilket tog lite tid men dem fick väl komma ut ca halv 11.

Snart är det dags för lunch och jag är inte speciellt hungrig för jag åt en ganska bra frukost, men efter lunch ska jag gå ut och rida Rinaldo och så får vi se om Jasmine kanske kommer rida Surprise annars tar jag och rider henne en lugn tur. Jag kommer endast att skritta båda två. OM jag själv rider Surprise kanske hon kommer att få trava lite också men Rinaldo kommer bara att få skritta för att få ur sig lite energi.

Efter att hästarna har blivit ridna så ska jag mocka deras boxar, packa morgonhö och fixa klart stallet helt enkelt. Men jag tror nog faktiskt att Jasmine kommer vilja rida Surprise även om hon är lite förkyld. Det kommer ju inte att bli någon krävande tur utan bara skritt.

Sedan ska vi också fira pappas tjej som fyller år imorgon och eftersom att hennes barn åker hem idag så ska vi fira henne idag så det kanske vi gör innan vi kommer ut och rider. Jag måste även plugga lite då jag har ett NO prov kvar att göra och så måste jag jobba ikapp lite matten också. Vi får ju lov efter denna vecka och jag är sjukt taggad på att få ha en veckas ledighet från skolan. Hoppas att eran helg har vart bra och fortsätter att vara bra dem här timmarna som är kvar utav denna söndag. 

Likes

Comments

Nu har vi kommit hem och ställt in honom i en box. Vi har även ställt in några andra hästar som sällskap. Resan hem gick bra men det var lite långtråkigt. Men nu har vi iallafall kommit hem.

Ni ska få se lite bilder på honom och så tänkte jag lite snabbt berätta om den nya ponnyn. Det är en fux (vilket var ett av kraven som jag hade). Det är en valack med namnet Rinaldo och han är en dansk imoprt på 10 år. Han är av samma sort som Surprise. Pigg och gillar inte när man tar för mycket i munnen på honom.

Jag hade egentligen velat haft ett sto men det blev en valack istället. Så nu ska jag alldeles snart gå ut och fixa lite i stallet och umgås med honom och Surprise. Hur söt och fin är han inte ?

Likes

Comments

Godmorgon, Ingen sovmorgon för mig inte, då vi faktiskt ska till Dalarna idag. Vi ska nämligen hämta ponnyn som vi provred förra veckan och jag hoppas att det kommer gå bra och att han kommer att trivas hos oss. När vi kommit hem igen med honom kommer det komma upp ett inlägg med några bilder och lite hur resan har gott o.s.v.

Nu ska jag fixa i ordning mig, gå ut och ge hästarna frukost hö, ta en kopp te och en macka till frukost innan vi ska åka. I stort sätt hela dagen kommer vi att ägna åt att åka bil då det tar ca 3 och en halv timme dit och så är det lika långt tillbaks hem igen.

Så därför kommer Surprise att få en vilodag idag och så rids hon imorgon istället. Det är vad jag ska göra idag. Helgen kunde inte börja bättre.

Likes

Comments

Surprise var faktiskt ganska lugn idag och även om hon var pigg och lite stark emellanåt så var det under kontroll.
Hon hoppade också väldigt bra idag. Så jag är mer än nöjd med dagens hoppträning och det blev lite missförstånd ibland men hon var hur fin som helst.

Imorgon kommer hon få en vilodag och det har hon verkligen förtjänat efter dagens hoppträning. Övningarna vi jobbade med idag var, 4 små sockerbitsräcken vid medellinjen som man skulle hoppa som serpentin bågar. En jättebra övning och hon var sjukt fin över dem och även om det kan vara lite svårt att få tillbaka henne med kort anridning men det gick faktiskt bra. '

Sedan hoppade vi en serie innehållande tre hinder, två räcken och en oxer. Med antingen 4- 5 språng mellan beroende på hur stor galopp ponnyn har. Surprise tog dock 3 språng en gång men vår tränare tyckte att det inte gjorde något efter som att hon hoppade lite stort in på hindret innan.

Sista övningen vi gjorde var att vi kom på ett räcke med en låda under och sedan fortsatte vi rakt fram och hoppade ett av räckena i den här 3 serien. Denna övning blev det ett missförstånd på en gång då hon blev lite stark och jag kom inte riktigt ner i sadeln så då rev hon, men annars så hoppade hon denna också jättebra.

Så nu längtar jag tills nästa fredag och hoppas att det går lika som idag.

Likes

Comments

Nu har vi slutat skolan och jag är påväg hem. Jag hade bara ett prov och jag tror faktiskt att de gick ganska bra.

Sista lektionen hade vi idrott och åkte skidor. Det gick faktiskt ganska bra. Jag brukar åka ganska mycket skidor så det var inte några jätteproblem som jag hade.

Nu ska jag äntligen få ta helg och ta det lugnt ifrån skolan och allt jobb.

Likes

Comments

Äntligen fredag. Idag ska jag antagligen göra 2 prov och jag är inte speciellt stressad över det utan jag hopoas att jag har fått in lite av vad jag har pluggat på så att jag klarar proven.

Dock ser jag mest fram emot att ha hoppträning ikväll. Jag tror faktiskt att det kommer gå bra.
Sedan ser jag fram emot helgen och imorgon kommer ni få veta varför.

Likes

Comments

Som jag skrev i mitt morgon inlägg så sov jag inte alls bra inatt och det har bland annat med att göra med det som hände igår kväll när vi skulle ta in dem.

Det var nämligen så att pappas tjejs häst Alma låg ner inne i våran ligghall och min första tanke var att hon hade blivit sparkad men det visade sig att hon hade kolik. Så från kanske kvart i åtta till elva var vi ute och gick med henne, försökte få henne att bajsa, fick i henne lite vatten och så lastade vi även henne och körde en tur ner till Delsbo och tillbaka. Lastningen var nog det som tog längst tid och hon ville inte gå in i transporten så vi stod nog mins en halvtimme och försökte få in henne.

Detta gjorde vi då för att hon förhoppningsvis skulle bli nervös och bajsa men det var alldeles tomt när vi hade tagit ut henne igen. Så vi gick ut ännu en vända och då fick hon faktiskt ut en plutt. Jag gick in vid ca 11 medans pappa och hans tjej kom in ca halv 12 och ungefär då eller kvart i tolv somnade jag till en stund. Men vid lite efter 2 vaknade igen i panik. Jag tror nämligen att jag har försovit mig och att jag kommer missa bussen och allt det där.

Men efter ett tag kunde jag somna om, sedan vaknade jag igen någon gång vid 3 och det var också ungefär då som pappa gick ut för att kolla till Alma och antagligen vaknade jag också lite på grund av det.
Han kom in igen vid 20 i fyra och då var jag vaken igen och pratade lite med honom innan jag försökte somna om igen.

Vid 5 ringde mitt Alarm och jag blev faktiskt lite lättad över att det var dags att gå upp. Men jag har ju märkt av att jag inte sovit bra i natt då jag har känt mig ganska slut. Men jag har tagit mig igenom mig denna dag och just nu är jag faktiskt inte jättetrött och jag måste plugga inför ett NO prov som jag har imorgon och jag hoppas att det går bra. Men har ni några tips på vad man kan göra för att kunna sova på nätterna för jag har ganska ofta svårt att sova och det påverkar ju allting då jag inte har lika mycket ork som jag skulle ha haft om jag sov ordentligt.

Likes

Comments

När jag brukar skriva att det ska bli en ganska lugn tur så brukar det aldrig bli det, men idag var hon väldigt fin och lyssnade jättebra på mina hjälper. Dock blev hon lite stark vissa gånger och då brukar det mest bli en kamp mellan mig och henne. Vilket jag jobbar stenhårt på och jag försöker att inte bli stum i handen.

Jag är iallafall jättenöjd med henne idag och hon jag är verkligen skit taggad på imorgon då jag faktiskt tror att hon kommer vara ganska avslappnad, men hon kommer nog tagga till och vara pigg men det är ju liksom sånt man får ta.

Efter passet fick hon komma ut till kompisarna ute i hagen igen och nu är det snart dags att ta in dem.

Likes

Comments

Första lektionen avklarad. Jag var faktiskt inte speciellt taggad på denna dag när jag klev upp. Jag har nämligen inte sovit speciellt mycket inatt och förklaringen till det kommer upp i ett inlägg senare idag.

Vi går sent idag och sedan ska jag hem och rida Surprise. Det ända jag längtar till är helg så att man kan ta det lite lugnt.

Likes

Comments