​Vid ungefär 6 kom pappa och hämtade oss för vi skulle ner till ridskolan i Delsbo för att träna lite inför tävlingen. Idag stod omhoppningssvängar på schemat och att vi skulle hoppa lite LB höjder. 
Träningen i sig  gick sjukt bra och hon hoppade jättebra, men tyvärr så har jag inte ibland benen tillräckligt om så hon stannade 2 ggr men när jag väl får om benen så hoppar hon som en gud. 
När vi skulle göra en omhoppningssväng så var hon lika fin men tyvärr så hade jag inte riktigt få ihop henne så då red vi in i hindret och jag slog i mitt knä men just nu så känns det helt ok. 

Jag är jättenöjd med henne och har lite blandade känslor inför tävlingen i helgen. För nackdelen med mig är att jag får så dåligt självförtroende av att hon stannar 2 ggr och då känner jag direkt att jag inte kommer klara det och att det kommer gå skit.  Men men jag ska tänka på att ha skänklarna om och släppa lite på tyglarna så att hon hoppar. För egentligen vet jag att ho älskar att hoppa och hoppar som en gud. 

Nu ska jag plugga lite inför ett prov som vi har imorgon så kommer det ett inlägg om självförtroende imorgon. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det är dags för en till Felicia tipsar och denna gång blir det ett lite annorlunda tips som inte har med hästar att göra, utan mellanmål. 

Så dagen tips är: Toast 

Ett perfekt mellanmål som är enkelt och går snabbt att göra. Jag tycker personligen inte att man behöver äta ett jättestort mellanmål efter skolan utan jag tycker att det är bättre med typ toast. 
Jag brukar också ha en kopp te eller choklad till och kan starkt rekommendera det. Efter en lång dag i skolan behöver man lite energi för att orka med att t.ex. rida eller andra sporter. 

Så dagens tips är toast och har med mellan mål att göra. 
Jag tänkte inte skriva om hur jag gör eller så men det är bara att söka på toast så kommer det upp bra recept på hur man gör om det är någon som undrar över hur man gör. 
Det är inte ett speciellt svårt och komplicerat mellan mål och går dessutom på 5 min eller mindre att göra. 

Så det var dagens tips så kommer ett nytt om en vecka. 

Likes

Comments

Det har blivit dags för ett inlägg om 3 olika gymnastikövningar till hästar.
Övning 1
Är en så kallad studs serie men istället för att bara ha små hinder men vartannat hinder bytts ut mot en bom. Avstånden är ju lite olika beroende på hur stor häst man har.
Det är en övning som jag älskar att göra för det lösgör verkligen hästen.

Övning 2
Nästa övning 2 är en som en liten bana då man ställt upp ett par hinder i en bestämd ordning som man ska hoppa med jämna galoppsprång emellan.
Denna övning är en övning som jag faktiskt inte brukar göra så ofta tyvärr men jag har sett många andra rida dem. Såklart kan man välja om hindren ska vara räcken, oxrar, kryss eller om man vill blanda det är ju lite vad man själv känner för.

Övning 3
Å tillslut så är det en bom övning. Man lägger ut 3 bommar med 24 m avstånd emellan ( kan säkert ändras ifall man känner för det) sen ska man ha jämna språng emellan och används främst för lite yngre hästar som inte är helt utbildade än men enligt mig är det en jättebra övning för vem som helt då alla kan behöva träna på att få in jämna språng och att få hästarna lite lyhörda.
Sen kan man också lägga in en volt när man kommer in till mitten.
Tyvärr kommer det ingen bild på den här övningen men alla övningar går att hitta på Hippson.

Hoppas att ni får nytta av dem här övningarna ​

Likes

Comments

Jag har en rolig nyhet att berätta. Jag ska nämligen gå på Grönt kort kurs. Det här året är jag 13 och nästa år får jag inte tävla mer på pappas grönt kort utan jag måste ta ett eget så nu idag börjar kursen som jag ska gå tillsammans med en kompis. Så det kommer vara varje tisdag några veckor framöver.
Jag ser fram emot kursen och jag kommer att gå in för det till 100% och jag vill helst inte göra om provet och jag vill vara godkänd.

Så det är anledningen till varför jag inte kommer att rida S idag men det är vad jag ska göra ikväll och jag följer också med min kompis hem så åker vi tillsammans till ridskolan. Kursen som vi ska gå på är i Hudik där jag rider varje fredag och klubben som jag är medlem i och tävlar för,
Likes

Comments

Idag tänkte jag prata lite om täcke eller inte och det är ett väldigt känsligt ämne enligt mig och därför kommer jag bara skriva om hur jag brukar göra på mina hästar och inte om vad alla andra gör och så. 

Vi brukar inte ha täcken varje dag men nu när det börjar bli lite kallare så kan vi sätta på dem täcken när det är kallt och regnigt. Sen brukar vi också sätta på dem täcken om vi ridit och så blir dem blivit svettiga. På sommaren brukar vi inte ha så mycket täcken på dem utan det blir mest om det är riktigt regnigt och kallt eller om man har ridit och dem blivit svettiga så sätter vi på dem fleecetäcke men annars så har vi oftast täcken på vintern.

Sen tycker jag att man får göra som man vill med täcken och om man vill ha det eller inte och jag har inget emot något av alternativen utan det får man göra helt som man själv vill med.

Hoppas ni har en fortsatt bra dag

Likes

Comments

Dagens ridtur blev inte särskilt lugn utan när vi väl kom igång så var det verkligen full fart. 
Vi red med pappas tjej och hennes nya häst som tidigare har vart en travhäst och så red vi på travbanan och S är en häst som hatar när andra hästar ligger före henne så dom hade lite tävlingar och sprang om varandra titt som tätt. 
Ibland tror nog S att hon är en liten travhäst för hon länger stegen så det är något sjukt och sprang till och med förbi Alma som hon heter och sen galopperade dem också.
Det var iallafall sjukt kul och dem verkligen älskade det.  Det har regnat hela dagen men när vi väl kom ut så slutade det helt och regna och vi fick inte en ända regndroppe på oss på hela turen.  

Men imorgon får hon vila för då ska jag iväg på något sjukt roligt som jag är jättetaggad inför men det kommer ett inlägg om det imorgon så håll utkik. 

Likes

Comments

Godmorgon, nu är det måndag igen och dags att gå till skolan och jobb igen. Jag är väldigt taggad på veckan och känner att jag kommer att plugga inför ett prov och har verkligen börjat få motivationen tillbaka och nu kommer jag att försöka ligga bra till i allting så att mina betyg blir bra. Jag är lite av den typen som sätter väldigt hög press på mig själv och så därför vill jag ligga bra till så att jag inte får ångest över att jag inte presterat tillräckligt bra.

Men idag kommer vi till ,mamma och jag ska också ta ut S på en liten tur så får hon vilodag tisdag och onsdag. Jag hoppas också på att vädret blir bra idag och att det inte blir lika regnigt som igår och inte lika kallt heller. Men vi går inte länge idag iallafall men har en rätt intensiv förmiddag med lektioner ganska tätt inpå varandra så får vi se om dagen blir lika bra som jag hoppas att den blir. För övrigt så är inte måndagar min favorit dag.


Likes

Comments

Nu har jag fixat i stallet och vi ska äta lunch. 

Efter det så ska jag städa mitt rum jag är en sån person som älskar att städa men jag har inte alltid tid för det men idag bestämde jag mig för att jag skulle städa mitt rum. Jag kommer att organisera lite bättre än vad det är just nu och jag tänkte inte möblera om så mycket. 

När jag är klar med det ska jag lägga in lite tvätt i tvättmaskinen och sen ska Surprise få skritta ut lite i skogen

Likes

Comments

Hålloj här kommer schemat för denna vecka som kommer

​Måndag

​En hyfsad lugn tur ut i skogen'

​Tisadg

​Vilodag 

​Onsdag

En till vilodag då jag måste plugga inför ett prov

​Torsdag

​Galopptur på runt travbanan

​Fredag

​Hoppträning i Hudik

​Lördag

​En lång tur om vädret är på rätt sida

​Söndag

Ridtur runt farmor​

Likes

Comments

Nu har vi vart hemma i ca 2 timmar och det första jag gjorde när vi kom hem var att fixa allt i stallet så att det bara är att ta in dem sen.

Men det jag tänkte skriva om är hur tävlingen gick.
Så först var det lagtävlingen och det gick bra bara att jag fick total blackaout så jag missade 4 och tog om den så vi fick 4 fel. sen trodde alla att det bara var dem två bästa lagen som skulle ner på prisutdelning men sen visade det sig att alla lagen skulle ner och rosetten var likadan som dem andra vi fått under dem andra lagomgångarna. Så nu har vi 3 st likadana rosetter

Sen skulle jag starta LC:n och då skulle jag bara rida för att nolla i både grund och omhoppning så jag red bara efter planen och vi nollade och hade vi vart 2 sek snabbare hade vi blivit placerade men jag är sjukt nöjd över henne. Jag tog dessutom revansch efter lagklassen och det var samma linje som jag tappade bort mig på så den tog jag också revansch på.

Allt som allt var hela dagen helt underbar och hon hoppade jättefint, i lagklassen var det också stilbedömning och vi fick bra poäng även där. Nu ska jag kolla på en film innan vi ska ta in hästarna.

Likes

Comments