Nu har jag slutat för dagen och är på väg hem och ska rida Rinaldo och Häxan. Surprise kommer få vila då hon ska tävla i helgen. Så att hon ska vara pigg och fräsh.

Dagen har gått bra och det är den enda dagen denna vecka som vi inte har ett prov.När jag har ridit klart ska jag hem till mamma och så måste plugga inför morgondagens SO prov.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hallå

Onsdag idag och idag slutar vi tidigt och jag ska till pappa och rida både Rinaldo och Häxan , antingen kommer Surprise att få vila eller så kommer Jasmine att rida henne. Jag skulle också behöva jobba en del matte och plugga inför 3 prov som vi ska ha imorgon och på fredag.

Jag ska också planera lite blogginlägg som ska upp resten av denna vecka, jag ska också prata med pappa om helgen. Då vi kanske ska iväg och tävla med Surprise. Rinaldo kommer inte få följa med då han inte kan hoppa hinder efter hinder än så länge.

Men först är det skolan som står på schemat och jag tror faktiskt att det kommer att gå ganska bra och vi gå bara till 20 över 1. Vi har inte jättelånga lektioner utan dem längsta lektioner är 1 timme. Jag måste också fråga om skjuts av farmor för annars måste jag vänta en timme på bussen då vi inte får gå tidigare för att hinna med bussen.

Det är lite av mina planer för dagen så hoppas jag att det går bra att rida både Häxan och Rinaldo.

Likes

Comments

Hallå

I detta inlägg tänkte jag berätta om hur ridturen igår och idag gick så det är lika bra att börja direkt.
Söndagens ridtur:
Igår följde pappas tjej med oss på Alma och helt ärligt trodde jag att det skulle gå helt och att jag inte skulle få stopp på honom, men det gick väldigt bra och vi hade ganska bra kontroll över dem. Till en början så fick vi knappt fram dem men när vi väl hade fått upp dem i trav gick resten av turen väldigt bra och det kändes som att han tycker mer om det här bettet mer än det jag red med innan.
Dem var allmänt lugna och vi båda var väldigt nöjd över ridturen.

Dagens ridtur:
Idag gick det inte lika bra att rida då blåsten triggade igång honom och han var väldigt pigg och stark. Jag tycker inte att jag hade lika bra kontroll på honom som igår, men det hade antagligen med blåsten att göra. Han blev även rädd för allt möjligt och 2 gånger var jag ganska så när på att ramla av honom då han helt oförberett hoppade till, men det blev ingen avramling utan jag satt kvar.

Men jag fick honom att gå väldigt lugnt till och från och när han väl var så lugn kändes det väldigt bra, men det finns en hel del att fortsätta att jobba på men jag är väldigt glad över att han inte stannade och fjantade idag. För idag hade jag inget spö och han gick faktiskt fram bra under hela turen, någon gång ibland kunde han göra lite täcken på att vilja göra motstånd men gav sig så fort han insåg att jag inte skulle ge upp.

Så nu hoppas jag att han är lugnare på onsdag när jag ska rida honom. De får nog vila imorgon annars hoppas jag att han är lugn även imorgon.

Våren börjar även komma här uppe och dem först små blommorna har slagit ut.

Likes

Comments

Hur gott ser inte detta ut att vara, på eftermiddagen firade vi ett av pappas tjejs barn som fyller år på onsdag och då var detta en av de saker som vi blev bjudna på.

Jag använde det dock bara till att ta foto på då jag inte gillar chokladpudding. Istället åt jag jordgubbar med grädde.

Nu ska jag alldeles strax göra klart två läxor, men jag tänkte ävrn visa er några bilder som jag tog idag när vi var i skogen.

Likes

Comments

Godmorgon, just nu sitter vi i bilen på väg till skogen för att grilla korv.
Jag har nu på morgonen fixat klart stallet så alla boxarna är mockade, höpåsarna är packade och stallgången sopad.

Förutom att rida Rinaldo och jobba med lite skolarbete har jag inga speciella planer för dagen, utan jag ska mest bara vila upp mig inför imorgon när det är skola igen.

Jag har med mig kameran så det kanske kommer upp lite bilder från våran skogsutflykt ikväll, men det beror på om jag får några bra bilder. Det är lite vad jag kommer ägna denna dag åt. Hoppas ni får en bra söndag ❤

Likes

Comments

Surprise skötte sig på hoppningen och dem fick endast en vägran men det var ett ryttarfel. Iallafall så gick dwt bra i stort sett förutom den där lilla vägran men dem nollade i 70:n så nu kollar vi på lite tävlingar som vi ska åka på.

Efter att vi hade ätit middag var det Rinaldos tur att bli riden. Helt ärligt var jag inte jättetaggad då han hade rullat sig och var lerig hela han.
Men efter en stunds borstande blev han iallafall fri från lera.

Vi bytte bett och jag tror faktiskt att han gillar det här mer än det andra. För annars brukar han alltid stå och gapa med munnen när man stoppat in bettet, men nu stod han helt lugnt och gapade inte någonting.

Tuten gick ganska bra men hade sin svacka, presic som i torsdags så stannade ha och inte vilke gå fram, så tillslut hoppade jag av och ledde förbi honom. Sedan hoppade jag upp igen, men damma sak hände då men då backade vi en bit istället och sedan fick jag upp honom i trav så då kunde vi trava förbi där. Efter och före det gick det väldigt bra och jag fick honom att gå väldigt lugnt utan att hålla i tyglarna speciellt mycket. Så jag är nöjd och föratår varför han stannade och inte vilke gå frammåt, då vi oftast tar åt andra hållet men idag bröt vi lite mot rutinerna så jag har full förståelse till varför han gjorde så där.

Nu har vi gjort kväll åt hästarna och om ett tag ska väl vi också göra kväll, jag kommer nog inte att somna före halv elva. Dessutom ska man ju ställa fram klockan en timme inatt, så när jag vaknar 5 imorgon kommer den igentligen bara vara 4. Men det är bara att vänja om sig helt enkelt, dock kommer morgondagen gå mycket snabbare då man är van att sova en timme extra. 

Likes

Comments

Han gör framsteg och utvecklas och även jag gör framsteg och dagens hoppträning gick så himla mycket bättre än gårdagens uteritt. Min tränare frågade om hon fick hoppa upp och rida honom några varv för att känna på honom och sa att vi skulle byta bett då han inte gillar det bettet han går på nu. Något som jag har tänkt på och känt så det var ju skönt att hon kunde bekräfta det.

Problemet med bettet som vi har på honom nu är att han kröker in nacken och går ner emot marken med huvudet, så under träningen fick jag jobba med att få upp huvudet på honom så mycket som möjligt så att han skulle se hindren och förstå att vi skulle över dem.

Efter att jag hade börjat få honom att gå lite högre med huvudet (i normalhöjd) och höll om allt jag kunde med vaderna och benen så hoppade han jättefint och jag är supernöjd med dagens hoppträning.
Vi hoppar inte jättemycket och jättehögt med honom då han är under utbildning och ska känna sig trygg och säker. Men jag kan bara säga: som han hoppar över hindren, om hindret är ca 50 cm hoppar han ytterligare 50 cm över det så kapaciteten finns där.


Surprise skötte sig även hon och imorgon ska dem på banhoppning, på samma ställe som där vi tränar. Rinaldo ska inte med då han inte riktigt är redo för att hoppa en bana än. Men istället så ska jag filma medans Jasmine och Surprise hoppar och jag hoppas på att det går bra, vilket jag tror det kommer göra då Surprise är väldigt snäll. Så båda två skötte sig jättebra idag och nu kommer jag sova bättre, så kommer jag att byta bett imorgon och rida på ett vanligt 3 delat bett istället eller 2 delat. Det beror lite på vad vi har för bett hemma. Det var allt för dagens hoppträning nu ska jag öva öva och öva lite till så hoppas jag på ännu bättre resultat om en vecka.

Likes

Comments

Nu lider denna dag mot sitt slut och jag har inget speciellt dåligt att säga om den.
Träningen gick bra och ett mer detaljerat inlägg kommer upp när vi kommit hem.

Skoldagen gick även den bra och det ska bli skönt med helg imorgon. Så jag känner mig ganska nöjd med denna dag.

Likes

Comments

Allt började med att han inte ville komma in, när vi väl kommit in så lyckades han fastna och rycka sönder haken som jag fick på mitt finger. Tack och lov sprang han till hagen så vi släppte in honom igen men då ville han ju inte komma in igen, så efter en halvtimme fick vi in honom.

Efter det gick det ganska bra men sedan kom kruxet när vi skulle rida. Jasmine orkade inte ta samma tur som mig och Rinaldo så då fick vi rida ensamma. Efter ett tag så började han gå emot skänkeln och stanna istället för att gå framåt. Men vi kom framåt men efter ett tag så stannade han och skulle inte gå fram, utan han bara backade och totalt ignorerade mig när jag la på skänkeln.

Till slut tröttnade jag och hoppade av och plockade upp en pinne som låg på backen och sedan satte jag mig upp och skulle försöka få honom att gå framåt. Tror ni att jag lyckades? NEJ, han fortsatte och skita i min skänkel och tillslut så bröt jag ihop totalt utav ilska. Jag blev så irriterad att jag tänkte bara skita i allt och rida hem igen. Så jag ringde till pappa och han sa att jag skulle rida tillbaka och visa vem som bestämmer. Efter lite om och men så tog vi oss förbi och vi kom faktiskt runt. Vilket jag faktiskt blev ganska nöjd över och efter att ha kommit förbi det jobbiga stället och när han slutade fjanta så var jag på ett ganska bra humör men denna ridtur var inte en av dem bästa vi har haft tillsammans men alla har en dålig dag och idag var det en sådan dag.

Jag hoppas att han inte är såhär imorgon på hoppträningen så jag håller tummarna och hoppas på det bästa.

Likes

Comments

Godmorgon!

Imorgon är det fredag igen. Denna vecka har gått väldigt snabbt. Idag kommer jag hem ungefär vid 4 då vi slutar halv fyra. När jag kommit hem ska jag ut och rida och idag ska Häxan följa med honom så vi får se hur det går. Jag måste även jobba några sidor matte och skriva på min berättelse för den ska vara imorgon och jag är ganska bra på att skriva långa berättelser och då måste jag jobba en del med den ikväll.

För övrigt så har jag precis ätit frukost och ska gå upp och fixa i ordning allt innan jag och Jasmine ska ta ut hästarna. Jag sov också ganska bra i natt och vaknade inte jättemånga gånger så jag är på ett ganska bra humör inför skolan, men det kan ju ändras ganska snabbt. Hoppas att ni får en trevlig torsdag så dka jag se till att min totsdag även den blir bra.

Likes

Comments