Header

Outfit

Byxor - H&M ( köpt för några år sedan så jag vet inte om dem finns kvar)

Tröja - Crossbow ( tror jag inte alls säker)

Svart Jacka/ Kofta - Gina Tricot

Skor - Footway

Strumpor - Vanliga vita ( vet inte vart dem kommer ifrån)

Rosorna jag håller i kommer från Ica och jag älskar ju rosor så dem fick också vara med.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det absolut värsta med att Surprise är en B - ponny är att jag har blivit för gammal för att tävla för henne. Hon är den ponnyn som fick mig att börja tävla och inse att det var roligt att komma ut och att det inte behövde vara en ångest och vi har tillsammans hoppat upp till LB och som jag älskar den hästen alltså.

Detta år har Jasmine fått ta över henne och får tävla henne och så ska vi hitta några tävlingar som jag ska starta med henne i avdelning b. Men att byta från den bästa ponnyn man någonsin kan tanka sig till en häst som ibland bara kan bestämma sig för att stå still har inte vart lätt.

Surprise kommer alltid vara mitt allt och tanken på att vi kanske inte kan ha kvar henne nästa år gör så ont och får mig att gråta varenda gång. Det är ändå helt fantastiskt att man kan älska en ponny så mycket och även om vi säljer henne kommer hon alltid vara min number one och the one and only och också my queen. Kärt barn har många namn.
Jag tror att också hon älskar mig lika mycket som jag älskar henne och om jag ändå hade kunnat vart några år yngre.

Hon börjar också bli gammal min älskling och varje dag hoppas jag på att hon ska fortsätta leva för alltid, för när hon inte längre kommer finnas bredvid mig kommer det vara ett enormt tomrum och det kommer förmodligen bli den jobbigaste dagen i mitt liv och en stor del av mig kommer gå i bitar.
Så nu försöker jag ta vara på alla lediga minuter till att umgås med henne och ta vara på alla dagar då man aldrig vet när man kan förlora den man älskar mest utav allt.

Vi alla älskar Surprise men jag är den utav oss som älskar henne ännu mer än alla andra och det är nog förmodligen jag som kommer bli mest förkrossad för det är ju jag som har haft henne och hon har vart min älskade Surprise i 4 år och varje dag utan henne gör så ont att ingen kommer förstå. Men våran resa är inte slut än och jag hoppas att jag kommer att få många fler minne tillsammans med henne och hon kommer alltid vara den ponny som betytt mest för mig och alla kan tycka vad dem vill för känslor och ett stark band mellan häst och ryttare betyder så mycket mer än framgång.

Likes

Comments

Ja, vi cyklade till pappa och red dem även idag och Rinaldo fick ett litet hoppass och sedan red vi ikapp pappas tjej och Alma och red en tur med dem. Hoppningen gick ganska bra men han var väldigt stark vilket han också var när vi red med Alma och han höll även på väldigt mycket med huvudet, men till och från var han väldigt fin och när han hoppade så gjorde han det väldigt fint även om han hoppade mig ur sadeln nästan alla gånger.

Dock var det svårare att få stopp på honom efter och det är något som jag måste jobba mycket med för det är det som mest sätter stopp för att vi ska komma ut och tävla. Sedan är det lite mer som inte riktigt sitter där en men vi får fortsätta att jobba på det helt enkelt. Efter att vi hade hoppat några gånger så bestämde vi oss för att avsluta och så skulle vi då rida ikapp pappas tjej och Alma. Till en början gick det väldigt trögt och han tyckte att vi skulle vända och gå hem men när vi kom ikapp dem blev han mycket mer taggad och sedan så gick det väldigt fort då båda två älskar att springa snabbt och det är mer ansträngande än vad man tror att få ner dem igen. Speciellt Rinaldo som HATAR att ligga efter någon, han ska alltid vara först.

Väl hemma igen var han genomblöt så han fick vatten på sig så att han blev lita avsvalkad, sedan fick dem komma ut igen och få middag. Jag tror att vi kanske ska dit imorgon också men jag vet inte riktigt. Det beror på om vi ska till Hudik eller inte. Det är ingen ridning då det är dressyrtävlingar där. Rinaldo får godkänt utav mig idag och även om han var stark och slängde med huvudet så slappnade han av väldigt fint på slutet och jag fick honom också avslappnad lite då och då så jag är nöjd.

Likes

Comments

Nu när Rinaldo har utvecklats fortare än vad jag hade förväntat mig är mitt mål med honom detta år att jag ska tävla upp till LC med honom detta år. Oavsett om det blir så eller inte så är det alltid bra att a ett mål att jobba för. Min tränare sa att det också snart var dags för oss att komma ut på någon tävling så vi ska träna för att så snart som möjligt vara redo för att komma ut. Det som vi behöver träna på är att han ska lyssna lite bättre så att det inte tar 2-3 vara innan jag får stopp på honom.

Nästa mål med detta år som jag har är att jag ska få min blogg större än vad den är nu. Jag hoppas att det finns några fler som vill läsa min blogg och jag ska se till att få bra och intressanta inlägg varje dag och hoppas på det bästa helt enkelt.

Sedan har jag ett sista mål med detta år och det är faktiskt att komma i bättre form så att jag orkar med Rinaldo mer än vad jag gör nu. Även om jag är i ganska bra form så märks det att Rinaldo är mycket mer krävande än vad Surprise är och då jag vill komma långt så måste ju inte bara Rinaldo vara i form utan även jag så jag ska kunna komma dit jag vill och bli bättre och bättre.

Detta är några nya mål som jag fått nu under den senaste månaden och jag ska jobba stenhårt för att lyckas och nå dem. Har ni några mål med detta år ?

Likes

Comments

Efter lunch cyklade jag och Jasmine till pappa för att rida, vi red Surprise, Rinaldo och så fick också Häxan komma ut och bli riden.
Häxan var först ut och det gick väldigt bra och även om vi red på den varmaste tiden på dygnet. Eftersom att det var ganska varmt så tog vi det ganska lugnt så att det inte skulle bli för jobbigt för henne. Hon verkade tycka att det var väldigt roligt att få komma ut igen.
När vi kom hem igen så var hon lite svettig så jag vi blötte henne med vatten och sedan smörjde vi in henne då hon har problem med att hon kliar sig och har som eksem på sommaren. Sedan fick hon lite äpple och en flughuva på sig innan hon fick komma ut igen.

Näst ut var Surprise och Rinaldo och vi tog samma tur som jag tog med Häxan och det gick faktiskt väldigt bra även om Rinaldo var lite stressad och hade väldigt svårt att slappna av men han gick väldigt fint till och från.
Surprise har fått stått i några dagar för att få vila upp sig efter tävlingen och det märktes då hon var pigg och det triggade nog Rinaldo lite och gjorde att han inte slappnade av.
Det var varmt när vi red dem också och Rinaldo blev ganska så svettig så jag blötte honom med vatten och Surprise fick också lite vatten på benen då hon blev lite svettig. Sedan smorde vi in Surprise och så fick dem på sig var sin flughuva och så fick dem komma ut i hagen och få middags hö.

Efter det fyllde vi på vatten till dem hästarna som går ute på natten + Häxan och sedan cyklade vi hem igen. Det blev lite motion idag iallafall.
Så jag är nöjd med hur det gick idag och alla hästarna skötte sig mycket bra. Om ett tag ska jag till en kompis där jag ska sova tills imorgon.
Hur har er dag vart ?

Likes

Comments

Vi har problem med två utav våra hästar då dem inte går upp i vikt och vi har ändå försökt att ge dem lite mera mat ett tag nu men det blir ingen skillnad. Det är Rinaldo och Alma som har detta problem och revbenen syns tydligt på båda.

För ett tag sedan så laddade jag ju upp ett inlägg där jag skrev om hästarnas foderstatus och den har knappt ändras någonting förutom att dem inte får något annat än hö på morgonen och så har vi även minskat Rinaldos och Almas kvällspåsar så nu får dem bara 2 kg istället för 3. Mineralerna har också tagit slut och vi har inte köpt några nya men annars så ger vi dem så som jag skrev i det inlägget.

Just nu känns det som att det bara står still och som om de varken går upp eller ner i vikt och så länge som dem inte går ner ännu mer är det hyfsat lugnt men vi vill ju få dem ännu lite tjockare och att dem får lite mera hull på kroppen. Har ni något tips på vad man kan ge dem för foder eller vad man kan göra ?
Det är också bara dem som vi har det problemet med och alla våra andra hästar ser man inte revbenen på, så om ni vet något man kan göra eller har några tips så får ni jättegärna kommentera så det skulle vara till mycket hjälp.

Det syns inte speciellt bra på bild men lite syns det ju iallafall om man kollar noga. Alma som är så mörk är det svårt att se på men i rätt ljus ser man det tydligt och annars är det ju bara att känna på dem så känner man dem hur tydligt som helst också.

Likes

Comments

HI vanliga fall hade jag just nu vart i skolan men vi har fått helg. Idag har vi studiedag och imorgon så är det ju röddag så då är vi lediga och på fredag är det också en ledig dag.
Jag ska mest ta det lugnt idag och cykla till pappa och rida Rinaldo. Mormor kommer också och gör lunch till oss då mamma ska till sjukhuset för att operera sig.

Jag kommer rida ut på honom idag och ta det ganska lugnt så att han får vila sitt huvud och så att han ska tycka att det är roligt och kul att bli riden och att det inte är jobbigt tråkig och ansträngande.
Så det blir en ganska kort och lugn tur men han ska fortfarande gå lugnt och inte "springa" iväg. Så jag hoppas att han är lite mer avslappnad idag än i måndags när jag red honom. Så jag får bara hoppas på att det går bra och att han tycker att det är roligt att se mig igen.

Nu ska jag bara äta lite frukost så kommer väl mormor alldeles strax också.
Hoppas ni får en bra dag !

Likes

Comments

Jag har satt ihop ett collage med mina favoriter inför sommaren. Allt ifrån armband till träningskläder. Alla produkter kommer från cocoo.se. Ni kommer direkt till deras hemsida HÄR. Hopas ni gillar detta inlägg.

NR 1 HÄR, NR 2 HÄR , NR 3 HÄR , NR 4 HÄR , NR 5 HÄR , NR 6 HÄR

Likes

Comments

Godmorgon, egentligen skulle detta inlägg ha kommit upp igår men så fort jag kom hem så somnade jag och hann inte mer än att ta av mig allt innan jag la mig i sängen och somnade.

Iallafall så red jag Rinaldo direkt efter skolan och det fick bli ett dressyrpass på ca 25 minuter, men han var verkligen inte lika avslappnad och lugn som sist när jag red dressyr på honom. Utan han var spänd och väldigt hård i munnen vilket gör honom stark och okontaktbar. Så jag jobbade mycket med att försöka få honom att sänka sitt huvud utan att böja in sin nacke då det gör att han bara springer och man får ingen kontakt med honom.

Jag jobbade också en del med vänstergaloppen då han väldigt gärna vill springa in i den och efter ett tag bara springa iväg. Men jag jobbade en del med den och till slut fick jag han att slappna av och gå ett helt varv på en volt utan att öka och springa iväg.

I traven var han som lugnast i början och även om jag fick honom att slappna av i slutet också så var han fortfarande inte lika fin som tisdagen förra veckan. Men han ska få vila idag och jag tror också det kan ha lite med att göra att jag inte är jättebekväm i dressyrsadeln och så gick han ett ganska hårt pass i söndags så idag får han vila upp sig så kommer jag rida ut honom på onsdag.
Nu ska jag alldeles strax gå till skolan och detta är faktiskt våran sista dag i skolan för denna vecka. Så vid halv fyra idag tar jag helg.

Likes

Comments

Tävlingsbilder

En del bilder på Jasmine och Surprise som både jag och min kusin har tagit. Jag tog även andra bilder på andra ekipage men jag känner att jag bara tog en del bilder på Jasmine då jag vet att det går bra för henne.

Likes

Comments