View tracker

Tisdag och ännu en vecka har gått sedan kattungarna föddes. Nu har det gått 4 veckor och sen sist så har dem börjar gå ut ur sin korg och börjat lukta på kattmaten.
Våran rödfärgade kattungar var till och med utanför rummet och ut i matrummet.
Dem växer också o h har blivit ännu större och snart kanske dem även kommer börja att smaka lite smått på kattmaten.

Det var allt om kattungarna för denna vecka så kommer det en ny uppdatering nästa vecka.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag gick det så himla mycket bättre än igår och Surprise var som en helt annan häst.
Hon var fortfarande pigg men jag lät henne galoppera på långa tyglar för att sedan sätta mig ner i sadeln och hon bröt av till trav vilket gjorde mig väldigt nöjd och hon verkade också hyfsat nöjd när vi kom hem. 
Imorgon får hon en vilodag då mamma inte har möjlighet att hämta mig utan då går hon istället ett dressyr pass på torsdag. 
Så der blev en liten ändring i schemat men ibland blir det inre som man tänkt sig.

Likes

Comments

View tracker

Är det lätt eller svårt att plugga in och komma ihåg ett dressyrprogram eller en hoppbana. Jag har väldigt lätt att plugga in och komma ihåg ett dressyrprogram eller en hoppbana. Dock har det ju hänt en gång att jag fick total blackout och glömde ett hinder men som tur har det bara hänt en gång.

Ett tips som kan hjälpa om man inte har jättelätt för att plugga in och komma ihåg ett program eller en bana är om man t.ex. ska träna in ett dressyrprogram. Sitt först med pappret där du har programmet och rita upp en likadan bana på ett A4 papper och följ sedan med fingret så som du ska rida. Du kan också rita banan med en penna och sedan skriva om det ska vara trav, skritt eller galopp, med mera. Ett till tips är att springa programmet själv och sedan är det ju inte heller fel om man tränar programmet med den hästen som man ska rida det med så man vet hur den reagerar.

När det gäller en hoppbana så är det ju inte en bestämd bana till varje klass som är likadan varje gång utan det är en ny bana för varje tävling. Den banan får man ju gå innan klassen startar och utanför banan brukar det också finnas en banskiss som man kan kolla på innan man får gå banan eller en sista gång innan man sätter sig på hästen och rider fram eller hoppar fram. Man kan också ta ett foto på banan och träna innan.
Att sedan gå exakt så som man tänkt rida är också ett bra tips så att man inte glömmer ett hinder eller slarvar med vägen.

Sedan är det ju bara att träna och på en hoppbana så är det ju bra om man kanske går banan fler än en gång och om man vet med sig att man inte alltid kommer ihåg är det helt enkelt bara att nöta och träna upp sitt minne. För mig är det ganska lätt som sagt att komma ihåg program eller banor man även jag har glömt banan vilket var så himla pinsamt men det kan hända vem som helst även dem bästa.

Likes

Comments

Till lunch idag blev några mackor och morötter.
Vi har 2 lektioner kvar och går till halv 4.
Jag ska sedan till pappa för att rida S och hoppas på att hon är snäppet lugnare mot för vad hon var igår och att det inre är lika blåsigt idag.

Likes

Comments

I helgen så bakade vi en massa pepparkakor men även ett pepparkakshus som var väldigt roligt att göra.
Jag gjorde även några pepparkakshjärtan som jag sedan pyntade med glasyr och Non Stop. Pepparkakshuset hjälptes vi alla åt med och alla fick pynta en sida var. Jag var inte med hela tiden men gjorde iallafall någonting. 

Jag har inte så mycket mer att berätta om det utan det var roligt och avkopplande, jag tog några bilder på pepparkakshuset som jag tänkte visa er.

På den första bilden ser ni sidan som jag fick pynta och jag är inte jättenöjd med resultater men men

Likes

Comments

Dagens ridtur gick helt ok, men dock blåste det så himla mycket vilket gör hästarna vildare än vad dem brukar vara.
Surprise fick också en vilodag igår vilket gjorde henne ännu piggare. Till en början gick det väldigt bra och hon var hyfsat lydig och lyssnade ganska bra på mina hjälper. Mamma hade med sig lite fika som vi åt när vi kommit en bit in i skogen. 

Efter det skulle vi rida hem och då taggade Surprise upp en nivå och tänkte inte alls lyssna på vad jag ville och sprang mest bara när jag tog lite i tyglarna så vi hittade n perfekt galoppbacke som hon fick galoppera uppför. Oturligt nog hängde inte Häxan med så vi fick vänta i dem lite då Häxan blev lite stressad av att Surprise låg så långt före. 

Vi tänkte också träna på att dem skulle kunna gå i en lugn galopp så vi red tillbaka en bit och  när vi vände så gick jag och Surprise och pratade med mamma medans Jasmine och Häxan galopperade iväg utan att veta att jag och Surprise gick och det gjorde S så himla galen och började stegra och hoppa upp och ner och när jag la på skänklarna så flög hon upp och stack mot dem men allt gick bra och efter det travade vi av dem och skrittade sexan hem. 

Att det blåste gjorde inte saken bättre och var väldigt kallt. Men jag tror jag ska rida henne imorgon också så ska jag fortsätta att träna på att sitta ner i traven länge då det är ett problem jag har och vi ska tävla i dressyr på lördag och då är det ganska bra att kunna sitta ner i sadeln. 

Likes

Comments

Idag så har v i studiedag och ät lediga från skolan.
Mina planer för dagen är att, ta ut Surprise på en morgon tur ut i skogen. Efter det så ska jag packa lite och åka hem till mamma.
Sedan ska jag vara med en kompis och därefter har jag inga fler planer för dagen.

Likes

Comments

Här kommer planeringen gör nästa vecka

Måndag:
Det blir  en lugn galopptur

Tisdag:
Antingen en vilodag eller en lugn tur runt Ljusbacken

Onsdag:
Träning inför dressyren

Torsdag:
Vilodag

Fredag:
Hoppträning

Lördag:
Sista tävlingen av Johanna Stark Cup

Söndag:
Välförtjänt vilodag

Likes

Comments

Som titeln lyder så klarade jag mitt grönt kort och det fick jag veta igår när jag kollade min mejl. Det känns väldigt skönt att jag klarade skrivningen så att jag vet att jag inte behöver göra om det. Jag hade på känn att jag skulle klara det då hon som höll i kursen oxå sa att dem flesta klarar grönt kort.

Vi fick mejlet ganska snabbt efter skrivningen oxå vilket är ett plus då man inte behöver vänta så länge och får reda på hur det gick innan man har hunnit tänka på det allt för mycket.
Så nu kommer jag kunna tävla hur mycket jag vill även nästa år och alla år fram över eftersom att jag nu mera har ett grönt kort.

Ni kan läsa mer om grönt kort HÄR

Likes

Comments

Idag var det omgång 3 av 4 av Johanna Stark cup och nu är det bara en omgång kvar innan vinnarna koras. 
Surprise var verkligen inte mindre pigg än igår utan hellre ännu piggare. Eftersom att hon var så pigg så hade hon lite svårt att hålla ihop galoppen ibland vilket blev ett litet avdrag på poängen en vi red ihop 41,5 poäng och kom på en delad 3 med 2 andra ryttare. 

Vi fick lite sämre poäng än förra gången men det hade jag också räknat med och jag trodde inte att våran ritt skulle räcka till en tredje plats. Hon hoppade faktiskt väldigt bra och kom bara lite nära på 2 hinder vilket är helt ok. Denna gång var det mycket jämnare än första omgången som vi var med i. Hon som vann red på 42,5 poäng och 2 på 42 och treorna på 42,5 och sedan så fortsatte det så.

När vi kom hem tog jag några bilder men Surprise ville inte riktigt samarbeta så kvalitén på bilderna är inte dem bästa. Efter det fick dem komma ut i hagen och jag ska snart gå ner och baka pepparkakor.
Min rosett kommer att få hänga på tavlan som jag gjort till mina rosetter.
 

Likes

Comments