View tracker

Jag vet inte vart jag ska börja, jag har hela veckan längtat till denna dag och jag är inte besviken.

Träningen gick hur bra som helst och alltså Surprise, vilken fantastisk häst aom ställer upp i alla lägen trots att jag inte alltid ger henne dem bästa förutsättningarna. Det händer ju att hon stannar eller springer förbi ibland men det är för att vi skulle krascha annars.

Till dagens träning, som väntat var hon taggad och trippade och trippade. Men efter ett tag lyckades jag faktiskt få henne en aning lugnare. Vi jobbade idag med en serie där man skulle trava in och sedan var det ett språng till en oxer och ett språng till ett räcke och sedan var det några språng ner till ett till räcke och den övningen gjorde hon riktigt bra. Trots att hpn var lite över taggad. Sedan var det också en övning som vi hoppade mot slutet då vi först kom in på ett räcke och fortsatte sedan på böjd båhe ner till samma räcke som var sist i den förra övningen.

Även där gjorde hon jättebra ifrån sig och kom jämt och fint alla gånger. Sedan så sa våran tränare att hon skulle höja det sist räcket till mig om vi hann. Vilket vi gkorde så då höjde hon det( Då menar jag verkligen HÖJDE) och det gick väl lite sådär.

Första gången bromsade jag in henne alldeles för mycket så vi kom för nära redan på första hindret och då valde jag att vända ur för att vi inte hade klarat det. Andra gången kom hon lite för stort och för snabbt så då sprang hon på sidan istället, vilket var helt rätt för hon hade inte kunnat hoppa.....

.......Tredje gången gillt eller vad säger man? Då gav jag mig sjutton på att vi skulle över och över kom vi, även om vi fortfarande kom lite för nära och att jag hade kunnat rida en bättre väg så kom vi över.Å som hon hoppade, villen ponny alltså. Det sista räcket låg på 1m och jag kan inte förstå att vi hoppade. Hon är 20 och hoppar som en gud och jag är så himla glad över att vi just köpte henne.

När dem kommer hem har pappat lovat att skämma bort dem lite med morötter. För även Häxan hoppade jättefint efter att Jasmine trillat av en gång.

Så imorgon dår dem en välförtjänt vilodag.

Film hittar ni på min instagram: felicia.alkerud

Likes

Comments

Nu är vi påväg till Hudok och taggar till inför  hoppträningen ikväll.

Surprise hade vart lite busig imorse så jag antar att hon har mycket energi i sig. Hon var iallafall inte speciellt skitig så det gick ganska snabbt att göra i ordning henne och det som tog lite längre tid var att fläta hennes svans.

Annars gick allt ganska snabbt och jag hade packat alla grejer redan igår så att jag bara kunde ställa in dem i bilen.

Ett inlägg om hur det gick kommer upp senare ikväll som vanligt.

Vad ska ni göra för något roligt ikväll ?

Likes

Comments

Godmorgon ! Idag börjar vi 5 min över 9 så att det blir ca 1 timme senare än vad vi brukar börja. Tyvärr så går vi till 2 och förut slutade vi redan 10 över 1 men, men.
Jag gick upp som vanligt och duschade, åt frukost och nu sitter jag i soffan och tar det lite lugnt innan jag ska fixa klart mig för att sedan påbörja den sista skoldagen på denna vecka.

Efter skolan ska jag som vanligt ta bussen hem fast nu blir det 20 över 2 bussen till pappa och sedan fixa i ordning Surprise inför kvällens hoppträning.
Lektionerna som vi har idag är inte speciellt jobbiga utan vi har matte, svenska, kemi och idrott.

Hoppas ni får en jättebra dag<3

Likes

Comments

Titeln säger mucket och dagens dressyr- pass gick hir bra som helst.
Jag ville mest checka av så att hon var pigg och alert och tog skänkeln direkt. Vilket hon tillslut gjorde direkt när jag la på dem.

Jag ville också träna lydnad och att hon skulle komma tillbaka till en lugn trav efter att hon hade galopperat. Även där lyssnade hon hur bra som helst och i slutet kunde hon till och med göra halt utan att jag tog i tyglarna. 

Vi jobbade även lite med bommar och även det gick bra. När vi var klar och hon hade fått av sig alla saker så fick hon stretcha lite så att hon inte blir stel.

Jag har en bra känsla inför imorgon då vi ska på hoppträning.

För någon dag sedan så fick vi ju en kalv och nu har vi fått 2 till så pappa hoppas att det dröjer några innan det kommer fler.

Likes

Comments

Godmorgon, idag går vi till halv fyra och innan jag pratar om dagen så ska jag bara inflika med en sak angående inlägget igår om fler idrottslektioner. Tydligen så hade vi 2 idrottslektioner per vecka. Men allt det andra som jag skrev stämmer helt.

Så idag har vi en idrottslektion och så imorgon har vi en. Dock hade jag inte packat med idrottskläder så på  en rast ska jag gå hem och hämta dem så jag kan vara med.

Första lektionen har vi spanska och efter det har vi religon. Till lunch så får vi se vad det blir och om vi går hem till en kompis eller inte.

Efter skolan ska jag hem till pappa och rida Surprise. Vi ska jobba på lydighet och kvickhet och kanske lite bommar.

Men först ska jag bara ta mig igenom denna skoldag så får vi se på vilket hunör Surprise är.

Likes

Comments

Ett av mina favoritämnen i skolan är idrott och jag tycker att det är alldeles för få idrottslektioner i veckan. Nu när dem har ändrat vårat schema så har vi endast en idrottslektion per vecka och jag tycker att det är alldeles för lite då många säger att ungdomar idag rör sig alldeles för lite och det finns även mätningar som visar det. 

Dock vet jag varför dem var tvungna att göra om schemat men jag tycker att det var sjukt dåligt att dem tog bort den andra idrottslektionen som vi hade. Men nej. 

Jag tycker också att man inte ska sitta och skylla allt på ungdomarna själva när man inte heller får mer än en idrottslektion per vecka i skolan. Alla kanske inte tycker om att idrotta på fritiden utan vill ta det lugnt eller göra något annat och då tycker jag att man ska ha mer än en idrottslektion i veckan. 

Till er som har mer än en idrottslektion har jag bara en sak att säga " ​lycko er ​", vissa kanske tycker att man inte ska ha fler än en idrottslektion i veckan men jag tycker att det är viktigt att få röra sig även när man går i skolan då man sitter ner på en stol ungefär hela dagarna. 

Såklart ska man inte man behöva känna sig tvingad över att röra på sig varje dag i flera timmar efter skolan utan man får göra helt som man vill. Jag däremot är en person som gillar att röra på mig då jag mår bra av det och jag tycker att skolan också ska ha fler idrottslektioner.

Tycker man inte att det inte är viktigt att motionera och röra på sig så gör det inte då men det är ett faktum att man mår bättre genom att röra på sig, dock behöver man inte träna extremt hårt och lägga ner jättemycket tid på det utan det ända som krävs där några minuter varje dag.

Det finns så många andra lektioner som vi har minst 3 gånger i veckan och då tycker jag att man skulle kunna lagt in fler idrottslektioner istället. Jag förstår ju att det inte är så enkelt som att bara lägga in en extra idrottslektion, men att ta bort en redan befintlig lektion tycker jag är oerhört onödigt.

Hur många idrottslektioner har ni i veckan ? Tycker ni att ni har för många eller för få ?

Likes

Comments

Idag stod Trim- pass på schemat och trim- pass blev det. Surprise var sjukt pigg och väldigt rolig att rida henne men dock var det lite svårt att få henne lugn ibland och jag tror att jag kanske tog lite för mycket i henne då och då. Men jag jobbar på det.

Vi galopperade uppför första backen på Klottjärn och hon tog verkligen i allt hon hade och jag tycker att det är så sjukt positivt att hon fortfarande har en sådan bra inställning till allt. 
När jag kom hem så tog jag av henne alla grejer och sedan fick hon på sig ett täcke då hon blev lite svettig. 

En annan rolig nyhet som hände igår var att en av våra kossor fick en kalv, jag har kollat lite på den idag och allt jag kan säga om den är att den är sjukt söt.

Hästarna är nu inne och pappa ska snart skjutsa hem oss till mamma och så ska jag planera hur morgondagen ska se ut. Jag och Surprise ska nämligen ha ett dressyr pass imorgon så jag ska planera vad vi ska jobba på. 


Hur söt är inte den inte ?

Likes

Comments

​Ny vecka och detta inlägg kommer att bli ganska kort då det inte har hänt speciellt mycket sedan förra veckan. 
Under veckan så har jag försökt att få framför allt min favorit kattungen mindre rädda för oss då det ju snart är dax för dem att flytta. 

Det har gått förvånansvärt bra och dem har till och med kunnat lagt sig i min famn utan att direkt hoppa ner och bli jätterädda. Dock finns det en hel del att fortsätta jobba på. Dem har inte växt speciellt mycket som jag har sett iallafall. 

Jag har även fått veta när en av kattungarna ska flytta men det kommer jag att skriva mer om den dagen. 

Jasmine står för fotot så cred till henne.


Likes

Comments

Denna dag har jag inte alls vart glad då jag tidigt på morgonen läste krönikan om Peders vinst och mer om vad jag tycker kan ni ju läsa i mitt tidigare inlägg.

Humöret blev iallafall bättre utav att läsa lite om vad andra tyckte om att han vann ( då syftar jag på dem som tycker att det var rätt). Idag så ska jag inte rida så då ska jag istället fixa lite inlägg och planera ännu mer. Sedan ska jag också träna lite och mest bara ta det lugnt och kolla runt lite på olika smycken och kläder.

Jag hoppas att ni hade än bättre dag än vad jag hade <3

Likes

Comments