Då var det torsdag igen, veckorna går så himla fort! Har färgat och slingat i skolan idag, blev en lite mörkare brun färg med röd skiftning och mörka kopparslingor i. Blev riktigt bra, färgerna kompletterade varandra bra och det blev en fin skiftning. Var första gången jag la folieslingor på en riktig människa, har endast gjort det på docka innan så det var nervöst, men jättekul att få testa det.
I onsdag så klippte jag herrfrisyr, har gjort det bara ett par enstaka gånger innan på riktig människa, dock var det första gången som jag klippte med maskin. Men det gick jättebra och han blev nöjd.
Imorgon är det klippning som står på schemat.

Dagens frisyr

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Under helgen, lörd-tis för mig då jag går i skolan ons-fre, har jag jobbat samt varit på jobbfest, det var jättekul att få lära känna alla på jobbet mer privat och komma in mer i "familjen". Alla är så snälla och trevliga och jag kände mig som en i gänget från första gången jag jobbade där, vilket är jättehärligt!
Sedan har jag varit på synundersökning i måndags, gick bra, måste öka styrkan på linserna men än behöver jag inte vit käpp haha. Sedan gick vi och pluggade efter optikern, blev nästan klar med min såkallade färgkompendie, en slags uppsats om grunderna i färgning.
Idag har jag städat och gått en promenad på eftermiddagen i det sköna vädret.
Imorgon är det skola igen och kundpass. Alltid lika spännande att se vad för kunder dagen har att erbjuda, färgning, klippningen m.m. Så det ska bli jättekul. Börjar känna mig lite säkrare med kunder nu, är inte lika skakis längre haha. Men lite nervös är man ju att de ska bli fel, men blir säkrare för varje gång.

Likes

Comments

Har varit lite dålig på att blogga några dagar nu, men har under några dagar, tors-tis, varit hemma i Vadstena med min familj. Vi var lediga i fredags eftersom det var röd dag så då passade jag på att åka hem när vi hade långledigt. Har haft fullspäckat schema nu när jag varit hemma, så har hunnit klippa 4 familjemedlemmar, min bror, syster, bonusmoster och bonuskusin. Det gick bra förutom min syster som har väldigt svårt hår med många virvlar, plus att jag skulle klippa kort page och hon hade axellångt innan, så det blev några cm. Men hon blev nöjd och det är ju det viktigaste, haha. Har även hunnit rida. Det var så härligt att få sitta på en häst igen, men märks att det var ett tag sen nu har världens träningsvärk. Sen har vi varit ute och ätit, fikat på min studenttårta som legat och tagit plats i frysen nu i ett år. Men den smakade bra fortfarande.

Vi badade även puppis

Likes

Comments

Halloj! Dagen började med en rejäl sovmorgon då jag var hemma sent inatt från jobbet, jobbar i en disk på en restaurang/bar/bowling, sedan har jag haft tvättdag och städat lite. Dagen fortsatte med att jag övade att rulla permanent, ska kunna rulla permanent på ett helt huvud på 45 minuter på delprovet, plus att hinna göra indelningarna på huvudet först. Jag kan ju säga så mycket som att jag har en bit kvar till det. Tog mig 57 minuter idag men det var bara själva permanenten, indelningarna gjorde jag innan, plus att vissa rullningar inte alls blev bra. Men det är som de säger, "övning ger färdighet", bara att öva på så fixar jag det på delprovet i sommar.
Jag älskar halloween!! Och i år så fick jag tyvärr inte gå på någon halloweenfest men det hindrar inte mig! Så kvällen ägnade jag åt att göra en halloweensminkning för att sedan ta några bilder och ta bort det igen, haha. Men personligen så tycker jag att det är just det och att fixa hår och halloweendräkt som är det roligaste.

Sminkningen

Permanenten

Likes

Comments

Idag på förmiddagen har hårologi varit på salongen och berättat om sina produkter, samt även lite om hårbotten och om olika problem man kan få med den såsom torrhet, mjäll, fett hår och klåda m.m, och då vilka produkter som hjälper mot dessa problem. Det var väldigt intressant och det fanns produkter till allt! Deras produkter är även väldigt smarta då de kan tillsätta olika extrakt såsom bl.a. hibiskus, kokos m.m i schampoo, beroende på vad det är för hår och vad just det håret behöver. Vi fick även göra ett såkallat hårtest för att se vad vi hade för kvalité på håret. Vi fick då ta ett hårstrå som sedan lades i en liten maskin som drog isär hårstrået tills det gick av och mätte då styrka och sträckhet. Det var väldigt smart för när man sedan fick resultatet så stod det även vilka produkter, schampoo, balsam och tillsatser som man skulle ha i sitt hår.
Efter lunch övade vi på olika typer av permanent, bl.a. Skruvpermanent, vilket var mycket lättare än "vanlig" permanent, samt öva på svinrygg.

Svinrygg

Likes

Comments

Idag har vi haft vårat allra första kundpass, nervöst men kul. Jag klippte en äldre herre och det gick jättebra, var väldigt nervös, men han var jättetrevlig och förstående så det var skönt. Dock känner man sig väldigt tråkig då man inte pratar så mycket med kunden eftersom man är så djupt koncentrerad på vad man gör nu i början innan allt sätter sig i ryggmärgen, haha. Men han blev nöjd och det är det viktigaste, och efteråt kände jag mig väldigt stolt över att ha klippt min första kund.
Jag klippte kunden på förmiddagen och hann även träna att rulla lite permanent innan lunch. Efter lunch fortsatte jag rulla permanent och läste även lite teori.

Likes

Comments

Första inlägget på bloggen blir om en dag på min skola.
På förmiddagen idag kom Matrix för att prata om sina olika produkter och gå igenom vad de har för olika funktioner, och vilka produkter man ska använda på vilket hår för att få önskad effekt. Det var intressant och kul att få lära sig det och att kunna ta användning av det nu när vi ska börja ta kundpass.
Senare runt lunch och på eftermiddagen övade vi mest på att föna olika frisyrer, vilket är svårare än det ser ut.

Likes

Comments