Detta är mycket godare än vad det låter, faktiskt mycket godare än vanlig tacos också! Set är inte fisk med tacokrydda som man kanske tror, utan det är panerad fisk med massor av olika rörde som äter i ett tortillabröd. Nedan kommer receptet:
Pankopanerad fisk:
500 gram torsk
1,5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 krm peppar
1krm chiliflakes
2 dl panko ströbröd
2 ägg
Gör så här:
Skär torsken i tärningar. Tänk på att inte göra för små för då blir det så jobbigt att panera.
Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik.
Vispa upp ägget i en djup tallrik.
Mät upp panko i en tallrik.
Vänd torskbitarna i mjöl sedan ägg och sist i panko.
Stek dem i rikligt med olja och smör i en panna ca 3 minuter på varje sida på medelvärme. Paneringen ska bli ljust brun utan att brännas samtidigt som torsken ska bli genomstekt.

Innan ni börjar med fisken så är bäst att göra alla röror man ska ha till, så fisken inte blir kall. Denna majs- och parmesanröra var så god, den smakade ungefär som grillad majskolvar. Denna är bäst att börja med eftersom att majskornen ska gräddas i ugnen.

Detta behöver du:
250 gram fryst majs
olivolja
flingsalt
peppar
3 msk riven parmesanost
2 msk turkisk yoghurt( går lika bra med créme fraiche)
1 vitlöksklyfta

Gör så här:
Bred ut kornen på en plåt, häll över oljan, salt och peppar efter smak och rör runt. Rosta i 200C ugn i 15 minuter tills majsen får färg.
Låt majsen svalna.
Blanda övriga ingredienser och tillsätt den avsvalnade majsen, smaka av med kryddor.

Denna mangosalsan blev så god och sätter verkligen smak på hela rätten, så den måste ni ha till om ni gör fisktacos.

Detta behöver du:
2 st mango
2 st chili
1 kruka koriander
1 vitlöksklyfta
1/2 pressad lime

Gör så här:
Skär mangon i lagom stora bitar, hacka en kruka koriander och chilin. Rör ihop och pressa lite lime över

Tomatsalsan blev, men den slår inte mangon. Denna dock ett måste att ha med den också.

Tomatsalsa:
5 st tomater
1 rödlök
1 chili
2 vitlöksklyftor
Olivolja
Balsamvinäger

Gör så här:
Skär tomaterna i tärningar och blanda med resten av ingredienserna. Ringla över olivolja och vinäger efter smak.

Guacamole är ju givet bär man äter tacos och ni har säkert egna recept på hur den bäst ska göras. Vi använde oss av detta recept:

Du behöver:
2 st avokado
3 msk turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
I chili
1/2 pressad lime
Salt
Peppar
Chiliflakes
Citronpeppar

Gör så här:
Gröp ur avokadon, lägg i en bunke och mixa med turkisk youghurt, pressad vitlök, limejuicen och den hackade chilin. Ha sedan i alla kryddor efter smak.

När du har gjort alla röror samt fiske. Är det bara att äta. Det tar längre tid att laga än vanlig än vanlig tacos, men det är värt det!

Likes

Comments

Hej allesammans! Här kommer mitt första blogginlägg någonsin.. Idag är det söndag och helger för mig betyder att jag nästan alltid äter en lite längre frukost. Imorse testade jag för första gången att göra denna gröt med smak av morotskaka. Personligen tycker jag att den blev mycket godare än vanlig havregrynsgröt och den tog dessutom inte så mycket längre tid att laga vilket alltid är en fördel. Här kommer iaf receptet:
1 dl fiberhavregryn
2 1/2 dl valfri mjölk(jag hade soyamjölk)
1liten/en halv riven morot
1 tsk kanel
1 krm riven ingefära
1 krm vaniljpulver
1/2 mosad banan

Koka upp allting i en kastrull på låg värme till dess att du får den konsistensen du vill ha. Servera tillsammans med honung och blåbär.

Likes

Comments