Header


Some of the companies in todays world are trying to keep their ways a secret, even when I ask them on a private mail they would not tell me anything. I know what they hide.

I started to know things since 2012, because:

I was sitting in my room and reading on my computer about an organization called "The rainforest foundation".

I figured out that some furniture is made of woods that are going extinct. That our food and everyday product consist palm oil, and we don't have much of a chance to know if it is illegal. They hide palm oil under the name names: vegetable oil and Sodium Laureth Sulfate. Someone who have to hide something... Must be very trustworthy, right?

For example, Mr. Trump did not want people to know anything about his taxes. It was leaked that he had not been paying them, for 17 years! "Let's make America great again!" he shouted, and I asked:: "For whom? Yourself? You Mr. Trump for sure don't care about the community." And guess what?

The urge of getting rich does that to people. People who crave for money does not let moral become their top priorities. They know what they do. Trust me. They just don't care enough.

So I did learn a few things:


Palm oil consist in almost every product, even toothpaste, handsoaps, shampoos and creams.

We should keep away from those products cause they are ruining for indidgenous people and their precious rainforest.

We can demonstrate, be curious, use your mouth to ask questions, inform others, be angry and be fair.


I have seen smart people taking a stand against it as soon as they get to know this horrible truth. I have heard about people who risk their life by physically stopping the illegal workers so that they can save the rain forest. The world needs the rain forest, watch any documentary about it and you will understand why.

At every grocery store you will figure out palm oil is one of the most used ingredients in toothpaste and soaps. It is, of course, hiding behind SLES. They can't keep doing it if you realize that it means... the companies knows they are doing a crime but keep on doing it for money.

Let's make some changes!

Because we can find some other products to take in joining us in our daily life.

The brands: Dr organic who doesn't use it SLES at all.

Body shop who does not hide what they are doing, and try to save the forest.

And here are more examples:

http://www.rainforestfoundationuk.org/palmoilguide


When it comes to SLES-free toothpaste, I recommend these:
Prodox, PRO-EMALJ or Zendium


If u wanna be aware I suggest that you start to be careful of the ingredients when you buy these types of food:

Biscuits, Chocolate, noodles, frozen pizza, lasagna, and other fast foods! And then shampoo and handsoap, and toothpaste!So last autumn I mailed some companies and I did not get an answer from all. I got an answer from Lano. Pleased that they wrote to me, but not happy they can not tell me where their palm oil came from.

I hope that one day, we can hold the ones that are responsible, actually responsible. Also we have to start with ourselves. Boycotting those who want to keep secrets is a good way to start.

"This is a fight, and hopefully a revolution. But it must start with you."

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Hva er et forbilde for meg?

Det er en som jeg vil finne ut mer av, fordi han eller hun inspirerer meg og som jeg blir glad av. Jeg har jo venner og familie som gjør nettopp dette! I dag tenker jeg heller å fortelle litt om noen bloggere og artister/skuespillere 😃

Så da starter jeg bare med bloggerne:

http://mammasom16.blogg.no, er den beste fordi hun hun har en fantastisk personlighet og er så utrolig moden for alderen. Hun har oppnådd så mye med bloggen synes jeg, hun har en egen stil og tar alltid opp et interessangt og dagsaktuelt tema. Hun er veldig sterk og har masse girlpower. Hun klarer å ser det positive i livet selv når ting er vanskelig. Hun er til stor inspirasjon.💓

http://sophieelise.blogg.no leser jeg så ofte jeg kan! Hun skriver rett fra sjæla, og jeg digger at hun er så uredd for å si hva hun mener og føler for! Det blir rett og slett skrevet så vannvittig mye viktig av henne💗

Sjekk gjerne ut:

http://nouw.com/fitmarga. Margaret sin blogg synes jeg er verd å lese, hun har nettopp startet den opp, men det blir knallbra å følge med på denne. Hun skriver om trening for det er hennes interesse og det er mange som enten trener eller ønsker å trene. Vil anbefale henne fordi hun gir meg trenings motivasjon også deler hun gode tips og sunne matoppskrifter!


Så skal jeg skrive om folk i fra en litt anen verden for å si det sånn! Å ha 100 million følgere på instagram er ikke bare, bare nemlig, Selena Gomez er første kjendis til å nå så mange!

Selena Gomez gikk i 2016 gjennom et vanskelig år. Turneen hennes Revival ble avbrutt, fordi veninnen hennes (en ganske talentfull litt mindre kjent sanger) ble desverre drept 😢 Så da dro Selena på behandlig for depresjon og angst problemer som hun har hatt en stund og hun fikk sikker også tid til å bearbeide sorgen! Idag virker hun lykkelig med den nye kjæresten Abel, også kjent som The Weekend!. Tidlig i 2016 ble filmen The fundamentals of caring sluppet ut, og den var veldig fin! Anbefales virkelig! Og i mars i år slippes det ut en serie hvor Selena skal være forteller! 13 reason why heter serien! Blir spennende 😃 Proklamerer litt for sangen Trust Nobody også! Cashmere er en norsk artist som har lagd melodien i den!

Den neste og siste artisten, for de som kjenner meg godt, forstår at det er jo ingen andre enn Ariana Grande!

Hun har gjort mye spennende det forje året, slik som Scream Queens og inspilling av musikkvideoer og øving av Dangerous Woman tour. Dangeous woman turen startet faktisk idag i Amerika! Jeg og en veninne skal dra på DW når hun kommer til Oslo den 10 mai! Blir fantastik å høre henne live igjen!https://nouw.com/javascript/img/d83dde0d.pnghttps://nouw.com/javascript/img/d83cdfb6.png 🌙💓


Takk for at dere har inspirert meg!


Likes

Comments

Eastbourne 💓

Jeg dro til England med bestevenninna mi Sofie.  Her er noen av minnene mine fra den turen 😃

Bilde nr 1 er utsikten våres fra rommet. Det var ganske var lett å sove siden gaten var veldig stille. Vi gikk tur til parken og til stranden. Handlet litt og hadde det veldig fint sammen med Eva og Silje som jeg er i slekt med.

En av dagene i England dro vi til Brighton for å være med i en Gay parade🌈

Det var veldig hyggelig og det var mange mennesker der. Brighton er faktisk kaldt the Gay Capital of Britain... Både brannbilen, sykebil og politiet hadde fiksa på og malt bilene sine for paraden. Og det var mye underholdning. Det var også vist mye støtte for flyktningene, og støtte fra muslimer til homofile og lesbiske.. Hendte faktisk at jeg gråt litt den dagen fordi det var litt rørende å se alt engasjement og dette var jo første gang jeg var med. 

Det starter en TV serie om det å være homofil&lesbisk i morgen. Jeg tenker å følge med på det ettersom mandager er TV dagen hos meg.

Mer info:

https://www.nrk.no/trondelag/kommer-ut-av-skapet-pa-tv-1.13094866


Og hær er litt bilder fra paraden:

Vi var tilslutt 2 dager i London. Det er kjempefint der. Selvom det er trange gater, så er det mange mange fine parker og mye å finne på.. Det var også fint vær da vi var der. Vi har hatt en koselig tur og vi har begge lyst å dra tilbake en annen gang💗

Likes

Comments

Hei 😃

Jeg har vært engasjert i 5 år med få ned bruken av palmeolje. Det er utrolig hvor mye som har skjedd i disse årene med tanke på hva dagligvarebutikker tar av valg og dette mye på grunn av forbrukerne👏 Masse credz til oss som har stått på, tatt etiske valg i butikkene og informert hverandre., Men det er fortsatt mye som står på spill og det er noe jeg synes vi har for lite oppmerksomhet over. Jeg ønsker en framtid hvor det som er igjen av palmeolje skal kunne både spores opp, og sjekkes om det er etisk,. Jeg vil ikke gi meg før den tid, og jeg sier nei takk til palmeolje.

Når jeg lager dette innlegget så vil jeg få flest mulig sin oppmerksomhet, og da burde jeg også fortelle hva dette er, slik at alle er med fra starten av.

Hva er palmeolje?

Det er en vegetabilsk olje som kommer fra oljepalmen, som dyrkes i Asia, Afrika og Sør-Amerika.

Hvordan lages det?

Man må ha et stort areal og veldig mange av plantasjene har brent ned regnskogen til denne bruken, både lovlig og ulovlig. Uansett hva, så er det veldig trist å brenne ned regnskogen, da vi vet at det bor veldig mange utrydningstruede dyr der. En annen dum ting med palmeolje industri er at jorden til palmeplantasjen er veldig vanskelig å få fruktbar igjen. Slik at mange etterlater området tomt og finner ny plass for de neste plantene.

Hvorfor lages det?

Det brukes til mat, biodrivstoff, mat i dyre for, i såper og tannkrem!

Nå sier du kanskje "whaat" og sitter 😨😱 fordi det er så mye som du ikke har tenkt over at det var i?


Vell, slik var jo jeg også den gang jeg fikk vite dette. Jeg ble sint, frustrert og fortvilt. Min nye hobby når jeg var i butikker ble å sjekke ingrediensene. Nå har jeg sett så mye at jeg husker hva som har det og hva som ikke (noe av produktene forandrer ingrediensene). MEN, det finnes så og si, rett og slett egentlig ingen såper eller tannkremer i norske dagligvare butikker som er uten SLS. 👉Sodium Laureth Sulfate er en type alkohol som fins i palmeolje og kokos. Den alkoholen er med på å skape irritasjon i huden. Når jeg ikke vet hva og hvor SLS kommer fra, og itillegg ikke synes noe om irritasjonsmomenter så lar jeg være å kjøpe det.

Jeg bryr meg faktisk ikke om at jeg må betale litt dyrere for ordentlig vare.

Jeg tar heller turen inn på apoteket for å kjøpe tannkrem.

På The Body Shop har de fokus på at varene deres er etiske, null dyretesting og fokus på miljø. For tiden har de også slik at for hver handel du gjør der, så blir det plantet 1 kvadratmeter ny regnskog.

Jeg legger til en lenke:

http://www.mynewsdesk.com/no/the-body-shop-no/pressreleases/denne-sommeren-bygger-the-body-shop-14-5-millioner-kvadratmeter-med-regnskog-i-vietnam-1454424


Dette er veldig bra!

The Body Shop Essentials Gavesett

Anbefaler også på det varmeste en spennende serie som er i de fleste helsekostbutikker!;

http://www.drorganic.co.uk/


Jeg vil bare at dere skal forstå at:

-Når dette kommer opp i debatt

-Når flere ser at det lønner seg og er best å kjøpe disse produktene.

-Så vil de som produserer få så dårlige salgstall at de vil heldigvis måtte endre sin policy! Og da blir ikke det så dyrt likevel å ha gode og etiske produkter.

Dette har jeg vært med på å oppleve. Og jeg håper at vi fortsetter å gå riktig vei.

Jeg skal ikke få deg til å lese så alt for mye mer nå.! 💓 Jeg håper du har en fin dag videre. Håper du også får noen nye tanker om hva som er smarte valg for den framtiden som vi er på tur til, og håper du finner ut hvilke produkter du er fornøyd med 🌸

Jeg må bare si ifra om at...

Det desverre ikke går an å kommentere på bloggen min, med mindre du har blogg selv. Jeg er ikke sikker på om jeg får gjort noe med det ennå.

MEN, at du kan alltids ta kontakt med meg på chat eller skrive en kommentar på statusen hvor jeg har link til bloggen!

Om du ønsker å hive deg med i debatt så kan du jo bli medlem i en av de mange Facebook grupper som er i mot palmeolje.

 Solveig Marie

Likes

Comments

Hei!😊

Jeg skal begynne å blogge igjen, og det blir forhåpentligvis 1 gang i uken at jeg blir å gjøre det!❤

I sommer håper jeg å ta fine bilder i England. Håper å bli mer kjent med de jeg og venninnen min skal bo hos.

Håper at vi får mange fine minner og koser oss!

Husker at jeg koste meg veldig på sist tur til utlandet, nemlig i Thailand. Det var så utrolig vakkert der og det var så hyggelige folk jeg bodde hos. Savner dem veldig! 🌺

Har ikke hatt motivasjon til å blogge ettersom jeg har måtte gjøre mitt beste for å takle skole stresset. Alt i alt så er det veldig fint å gå på Heggen, og jeg synes det er rart at klassen min ikke skal ha timer i lag, at vi nå skal studere, jobbe eller gå på folkehøgskole. Jeg ønsker dem så klart masse lykke til! ✨

Hello! 😊

I have started to blog again! This summer I am going to England with my friend. Hope it will be cool! Last trip I were on, in Thailand, were very good. It was a incredible beautiful country and I met some really nice peopole, some who I lived with and spent my days with the three weeks I were there! Miss you🌺

Likes

Comments

Hei! jeg bestemte meg for å dele noen bilder i fra Thailand turen. Det var utrolig vakkert i Thailand, mye nytt å se og mange hyggelige og snille mennesker. Mange hunder og katter. Det første to bilder er ifra byen jeg bodde tre uker på. På den tiden fikk jeg være på et hotell en liten stund, sykkeltur, biltur, dra på historiske plasser, eller på plasser hvor det var religiøst med budda eller sånn, en forestilling og markeder. 

Dette er fra turen vi tok til, en liten plass utenfor Petchabun, vi måtte kjøre opp et fjell for å komme hit! Veldig fin kunst i veggene og gulvet. Det blir nok en del to fordi har noen til bilder💗

Likes

Comments

Jeg lærer meg virkelig mer og mer om denne nye bloggen, og en ting er sikkert etter hvert får jeg dette til helt perfekt!

Når vi snakker om perfekt.. Så har jeg iallefall hatt en perfekt helg. Jeg fikk møtt besteveninna mi og sovet over på hybelen hennes. Vært med mine fine gode søskenbarn og møtt Johanne 💛💓 ei veninne jeg har snakket med på nettet i flere år og nå fikk vi endelig muligheten til å møte hverandre! Vi møtte også 2 andre Johanne og det var hyggelig ❤


Denne filmen så jeg på fredag i tromsø og jeg anbefaler virkelig denne. Den fikk meg til å tenke på så mye. Foreksempel hva alt på jorden som fører til makt egentlig har å si uten de vi elsker mest. Den handlet da om kjærlighet, om å være ekte og nysgjerrig, og om verdensrommet. De klarte å få action senene til veldig bra, jeg klarer som regel  ikke å følge med på alt, men her altså 😃


Likes

Comments

Hei 😃

Da var det en ny blogg på nouw.com!

Selv om jeg ikke har alt klart enda, så tenker jeg at jeg kan  jeg blogge om reiser, mat, trening, politikk og hva jeg ellers gjør.

Neste uke er det vinterferie, jeg gleder meg mye til den! Førstdrar jeg til Tromsø før å være med venner, men etter det har jeg ikke laget noen planer annet enn å være lamme familien 😚 gleder du deg til vinterferien? Hva synes du jeg skal ha med på bloggen?


Hilsen Solveig 

Likes

Comments