I lördags var jag ute hos Floyd. Nathalie skulle iväg så jag och en kompis hade hand om Guling då. Vi tog in han från hagen och han var riktigt lerig så de blev duschning av ben och sen borstning. Han hade 2 nya hoppschabrak och ett nytt pannband som han fick använda och han var så stilig! Sara som då är min kompis har lånat ut sin sadel till Nathalie och därför får hon också rida ibland och i lördags var en sådan dag! Det blev dressyr i ridhuset med hoppsadeln och han var pigg och väldigt uppåt om jag uppfattade henne rätt. Dem gjorde mycket galoppövniningar och Floyd såg så du  ut. Blir så stolt över honom! Han har verkligen blivit snygg också i kroppen jämfört med hur han såg ut när han kom dit, tjock som sjutton. Jag ville också rida men min rygg satte stopp för det. Fick nöja mig att gå runt lite med honom i ridhuset och mysa massor.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej allesammans! Var många månader sedan nu. Tänkte berätta lite hur det står till här med oss.


Floyd är just nu utlånad till Nathalie på foder för jag ska ha barn i januari! Det är därför jag inte har ridit eller bloggat så flitigt. Det har vart mycket "problem" så jag känt mig obekväm med att rida.Floyd står på hennes skola och har det jättebra!  Tränas varje dag och börjar äntligen bantas ner ordentligt. Saknar honom självklart hela tiden men jag är ofta där och hälsar på. Har även fått rida 1 gång och han är fin, lite stel men absolut fin! Vad ska man förvänta sig av en 19 åring som haft semester ? I helgen så helrakade vi honom och gud så snygg han blev! Blev nästan musblack! Sara min kompis som rakade honom fick även rida lite och han var pigg och glad , fejkade trötthet som vanligt i slutet men han var duktig.

Så om vi går till detta med gravidteten då. Det var ju inte direkt planerat utan det blev som de blev mitt i allt. Fick reda på att jag var gravid näe jag var på väktarkursen ( så otroligt passande)  och sen dess har tiden gått. Idag är jag i vecka 28( 27 veckor + 5 dagar ) och räknas snart som höggravid. Vi ska få en liten pojke som ska få namnet Marley och han är beräknad den 17/1 , det blir en liten vinterpojke! Längtar inte efter något så mycket som efter vår son just nu. Floyd kommer vara utlånad tills april som det ser ut just nu! Kanske längre beroende på min situation med bebis och Nathalie. Ska försöka komma ut och rida lite efter förlossningen om jag kan iallafall så jag inte tappar allt . Nathalie är så snäll så hon låter mig göra det. Vi ska även flytta! Det ska bli så skönt att få billigare hyra.. Vi flyttar den 1 december till ett område som heter stora vika! Det är sjukt osmidig att bo där då det bara går en buss men det är billigare så vad gör man.. Kommer ju inte kunna flytta tillbaka till Muskösund som jag ville iallafall då det blir en omväg. Kommer även bli svårare att hälsa på Floyd men skönt ska det bli.

Ja, det var väl allt för nu . Jag kan ju uppdatera lite när jag känner för det. Här kommer lite bilder på allt möjligt under dessa månader! Och tittar ni på sista bilden, vem ser ni hänger i vagnen ? ;)

Likes

Comments

Japp som titeln lyder. Vi ska testa en ny sadel idag . En pessoa sadel. Nathalie ska hoppa Floyd en del och de va inte lätt i dressyrsadeln så vi kollade ut en hoppsadel . Om den passar så ska dd bli skönt eftersom jag helst inte vill rids ut i min sadel, den börjar bli sliten så vill spara lite på den helt enkelt och använda hoppsadel att rida ut med och kanske ta ett och annat trimmpass på banan med . Jag håller bara tummarna att denna funkar! Det är storlek MW som är normal mot vid, Floyd har kunnat ha en hoppsadel ( flatback) i normal bom förut så jag har lite hopp. Vi har även en padd i stallet som vi kan lägga under. Så kl 10 drar vi till stallet och kl 11 så kommer hon med sadeln ( hon är medryttare i stallet) I höst kommer vi även behöva leta ny dressyrsadel då denna inte alls ligger något bra.. han har formats om helt och hållet. Jag hoppas då att vi hittar en 17,5 " istället för 17 för jag tycker ändå att de är skönt att ha lite att röra mig i. Hör av mig om hur de går.

Likes

Comments

Igår så skulle vi rida på en äng men de blåste mycket och jag var osäker på vart den kunde ligga  så vi drog till volten. Jag märker att havren har gjort susen på Floyd! Han bjuder som aldrig förr.

Jag red dressyr , trimmade igenom honom lite då han är stel .  Han kändes fin, men stel! Vi har ju nästan bara ridit i skogen och när jag har ridit där så här jag ridit dressyr och flyttat och jobbat lösgörande men  de blir självklart skillnad när man kommer upp på en ridbana. Jag tränade mycket galopp från skritt och de gick väldigt bra. Han bar sig fint över hela passet och även fast han har världens kagge nu så märker man att han har bättre kondis. När jag var klar på banan så red jag ut en sväng och skulle bara se hur han var ute , Nathalie har haft lite problem med att han bockar och är odräglig ute eller när hon hoppar själv . Med mig gjorde han ingenting , men de är så de brukar vara - han testat ryttaren. Vi rejsade lite och släppte ut och sträckte ut, sen skrittade vi i Allén och satt av. Idag vet jag inte vad han ska få hitta på , om Natahlir har han eller om jag ska det. Imorgon ska vi testa en ny sadel, en hoppsadel så de ska bli spännande .

Likes

Comments

Hejsan!
Det var ett tag sedan jag skrev igen . Floyd mår toppen och är rund och go nu på sommaren , han rids varje dag av mig och min medryttare Nathalie! pga mitt jobb så hinner jag inte va i stallet så mycket vissa veckor .. Det här med hästarna kommer förändras lite och varför kommer ni få veta strax . Fjord Sm nästa år ligger fortfarande planerat men planerna är att starta i hoppning också fast Nathalie dåra. Floyd och Nathalie hade sin första träning igår och det gick över förväntan ! Han är lite lat, kan vara för de är varmt också men han blir bättre när man höjer hindrerna . Igår blev de väl en bana på cirka 70 cm. Han har inte jättebra självförtroende i hoppningen så vi börjar lågt och jobbar oss upp. Jag är jättestolt över både Nathalie och Floyd. Dem utvecklas fint tillsammans!

Idag ska vi ha lite städdag, vi ska tvätta i boxen och smörja träns samt sadel. Tänkte även att vi ska göra ordning i skåpet så Nathalie kan ha sina grejer där. Vi ska rida på en äng idag , de blir roligare än banan men de ska bli dressyr iallafall . Ska se om Nathalie kanske kan filma lite så filmar jag henne . Roligt med någon man kan göra saker med. Jag ska försöka ta tag i bloggen men de är svårt nu när rutinerna är åt helvete , skäll på mig !

Likes

Comments

Idag så red jag för första gången på hela vecka i princip. Red ut en sväng och Floyd var så spänd. Gick ganska bra på vägen dit men sen när vi skulle vända hem så stod ett rådjur i skogen och få kändes Floyd på helspänn. Han hoppa till och småskena hela tiden så jag blev förbannad helt enkelt . Jag vände om varje gång han gjorde något sådant och så red jag på hårdare. Jag tänkte ju först att vi bara skulle ut och ha roligt men de slutade med att jag red dressyr på vägen. Fokuserade på att flytta honom och hålla honom sysselsatt hela tiden, funkade sådär. Men han var riktigt lösgjord och fin att flytta. Imorgon blir det nog samma väg tror jag eller en lite längre tur!

hälsade även på lilla Frasse i onsdags!

Likes

Comments

Godmorgon!
Är nu påväg till väktarskolan för sista dagen i kursen på denna vecka. Ska bli så himla skönt med helg och få vila ut.

Igår så hade vi självskydd och jösses är helt Blåslagen! Det var superkul men jobbigt som sjutton. Jag fick lära mig hur jag griper någon och handfängsel samt en position som heter guard som ska skydda mig om någon är våldsam. Fick även försvara mig med batong och det var nog roligast. När jag kom hem så såg jag att min ena arm har blivit längre än den andra 😂 Säkert bara för den blivit så stretchad.

Pågrund av att jag går kursen denna vecka och nästa så har jag knappt tid för stallet.. kommer hem sent och då hinner jag bara mocka innan jag bokstavligen däckar.  Medryttaren är sjuk så har inte fått avlastning denna vecka heller förutom i måndags och de skulle verkligen behövas nu när de är så påfrestande på kursen. Imorgon ska de iallafall ridas! Dock är jag lite rädd att rida på han också eftersom han har långa tår och snubblar . 

hälsade även på lilla Frasse i onsdags!

Likes

Comments

Hejsan alla!

lite bloggtorka igen då .

Imorgon så börjar jag min väktarutbildning! wihoo! ska bli så spännande.


för några dagar sedan då red jah ut på Floyd, första gången jag red ut ordentligt och med folk. Vi red en runda på ungefär 45 minuter och vi skrittade och travade för dem andra skulle ta de lugnt . Floyd vad så pigg och arbetsvilliga! I traven så längde han fint på stegen . Igår så vilade han för de va valborg och jag och Dennis skulle iväg med ett par vänner på kvällen. Idag kom medryttare tillbaka och hon gick en promenad. Hon sa att hon tyckte han hade byggt muskler också så de va kul att höra.


Imorgon så blir de nog banan eller uteritt beroende på hur sent jag kommer hem . Då ska Floyd testa sin nys grimma från eskadron också! när de är sommar så måste man ha sommarfärger så jag fick en ljusrosa eskadron grimma!  

Likes

Comments

Hejsan pojkar och flickor och även ni som inte tillhör någon kategori! :)

Idag blev de ingen start för mig och Floyd då de blev problem . De blev för stressat och tätt inpå . Bättre lycka nästa gång iallafall..

Men! Jag har Faktist anmält mig till 3 olika klasser 
och två olika tävlingar! En tävling i slutet av maj och en den 11 juni! En LB1, LB2 och en LB3 :) nu ska vi förbereda oss MASSOR! Ska även anmäla mig nu den 27 till Sollentunas tävling och då blir de LC1 och LB2 :)

Idag mina vänner fyller även jag 21 år gammal !

Likes

Comments

Idag gick det superbra att rida! Han kändes dock seg men justerbart seg! Jag red fram och igenom honom litegrann och sen red jag programmet direkt. Han va superfin! seg men väldigt fin . galoppen var bäst! Väldigt följsam . Efter programmet så övade jag halter och tempoväxlingar från skritt och trav. Red inte alls länge , kanske 30-40 minuter mer än så behövdes inte .

Imorgon rider jag igenom programmet och ska känna hur långt tid de tar att rida fram så jag vet på framridningen.

Likes

Comments