Header

Tips og triks, Gangen

Jeg rødmer og blir flau når jeg tenker på at det tok oss over 1 år å få inn en garderobe i gangen her hjemme. Enda flauere over at jeg trodde det skulle være sååå vanskelig å bare få gjort dette. Vel, det tok meg 60 sekunder og tegne garderoben på IKEA (når jeg så prisen lo jeg og spurte hun som jobbet der om det var feil, men nei! Var korrekt), det tok oss 10 minutter å plukke + hente garderoben på lageret, og 1 time brukte mannen på montering når vi kom hjem. Det er snakk om en liten smule av lørdagen for å få inn noe som har irritert meg i 15 måneder.

Vi fant en MALM kommode på finn.no og plasserte denne ved siden av garderobeskapet for å få plass til sko, votter og smårot. For å få den lille prikken over i'en kjøpte jeg skinnhåndtak på Home and cottage som jeg brettet sammen slik at jeg fikk en "flipp" istedenfor et langt håndtak. Og det ble så fint.

Beklager den dårlige bildekvaliteten. Men alle som har forsøkt å ta bilder av noe under en trapp, i en gang, skjønner meg! Jeg knipset med kameraet først, men de ble rett og slett ikke så bra. Så legger ut disse bildene fra mobilen først frem til jeg får til noe redigering.

Jeg har også byttet speil i gangen for å få en litt strammere stil. Syns det gjorde seg veldig å få bort det gamle, antikke speilet. Det virker faktisk veldig mye høyere under taket her nå.

Har du garderobe under trapp? Hvordan har dere isåfall løst det da? :)

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Jul, Tips og triks

Jeg er alltid så plaget med tørr og sliten hud i vinterhalvåret, men ikke denne desember nei! Som jeg skrev tidligere så har jeg adventskalender fra Sothys, og jeg syns alle vi kvinner burde ha en slik hver desember altså!

Her er mine favoritter hittil:

I luke nummer 1 fikk jeg en deilig ansiktsskrubb med shea-olje som gir masse næring til huden min. Den skrubber også bort "gammel morro" og jeg føler at det var perfekt før huden skulle få påfyll av masse andre herlige produkter i dagene etter.

I luke nummer 2 fikk jeg en fuktighets ampull hvor jeg knakk av toppen og brukte halvparten samme morgen resten når jeg la meg. Og huden fikk virkelig påfyll av fuktighet! Jeg påførte den før min vanlige hudkrem, den trakk fort inn i huden (sikkert fordi huden virkelig trengte fuktigheten) og ble ikke noe kliss.

Bak luke nummer 5 kommer min siste favoritt hittil i kalenderen. En "second skin" som Sothys kaller det, som skal gjøre porene mindre synlig når har på sminke. Dette vurderte jeg å kjøpe fra en annen leverandør for et par måneder siden. Men den kostet en formue og jeg hadde egentlig ikke troen på at den skulle fungere slik som lovet. Så når jeg åpnet luken med denne ble jeg veldig spent! Den fungerer som en primer og skal påføres før sminke, men etter dagkrem. Og gjør at sminken sitter lengre og bedre. Jeg syns den gjorde at sminken "smeltet" mer inn i huden min og jeg fikk en mye jevnere og finere hud med sminke på. Sminken holdt seg fresh mye lenger enn normalt, og jeg følte ikke et behov for å "pudre nesen" sent på ettermiddagen. Så denne får tommel opp av meg!

For å se hva som har gjemt seg bak de andre lukene så kan dere sjekke ut Sothys Norge på Facebook :)

Likes

Comments

Jul, Kjøkken

God morgen kjære lesere! Vi bestemte oss i år for å ha en lang, skikkelig frokost hver søndag i advent. Og i dag var ingen unntak. Så vi sov litt ekstra lenge før vi stod opp og laget til et deilig frokostbord for 2 :) Egg, rundstykker, gløgg og klementiner på menyen.

Vi skal bruke dagen til å handle inn litt diverse til julebord neste helg. Så planen er faktisk å reise en raskt tur over til Sverige. Samboeren må uansett fylle opp snuslageret sitt, så da kjøper vi litt brus i samme slengen. Vi blogges mer litt senere!

Likes

Comments

Jul

Det å reise avgårde torsdag kveld gjør så utrolig mye for helgefølelsen! Er så herlig å våkne opp fredagen og vite at det fremdeles er 3 hele dager igjen med helg. Spesielt når man våkner på fjellet :)

Vi pyntet og holdt på til rundt midnatt i går. Og tok på de siste kulene på treet i dag tidlig. Det ble rødt, gull og grønt i fargene på kulene. Akkurat samme som i fjor! Prikken over i'en her er det nydelige sløyfebåndet som jeg kjøpte i New York for omtrent 3 år siden. Aldri hatt rødt på treet hjemme, så da passet det bedre her. Det er jo her vi er på julaften uansett.

Vi reiser nok hjem i dag. Jeg og kjæresten skal jo ha garderobe, og den eneste dagen han ville var på lørdag (frivillig en lørdag på Ikea? Jeg ler høyt inni meg og tenker at han ikke aner hva han går til), så da blir det sånn! Men først skal vi vaske, rydde og en tur ned til sentrum. God helg dere :)

Likes

Comments

Jul

God kveld dere ❤️

Jeg ville bare innom å si hei! Vi har kommet frem til hytta. Pluss 2 grader her. Så litt skuffa over værgudene nå. Hadde håpet på masse snø og hvertfall -10 grader (sier JEG, som den frysepinne jeg er). Men, så lenge det er her innen jul så er jeg fornøyd :)

Nå har vi fått opp treet og pynter så smått her. Viser mer bilder til dere i morgen. Droppet forresten noe innlegg om julebelysningen utenfor huset vårt i dag. All snøen hadde regnet bort i natt, og julebilder uten snø er liksom... som kakao uten krem!

Nattaklem fra meg.

Likes

Comments

Jul

Hver gang jeg ser et julenek så tenker jeg på Reisen til julestjernen. Elsker den filmen! Og på søndag så var vi så heldig å få 2 store, flotte julenek av svigers. Jeg må innrømme at jeg aldri tenker på å kjøpe inn nek til jul selv, noe som er utrolig rart! De gir jo en skikkelig julefølelse utenfor huset samtidig som den gir mat til de søte små pip pipene.

Dette skal jeg nå fortsette med å henge ut hver eneste jul. Ingen tvil om det!
Siden vi måtte henge de rett på veggen (svigers henger de på utelampene) så ville jeg pynte de litt ekstra opp. Det hadde nok vært enda mer "julete" med rødt bånd, men det hadde jeg dessverre ikke. Og da ble sort bedre enn ingen ting. Og med en granbarkvist syns jeg de ble ganske så fine :)

Jeg har følt meg som faren i Griswold family i dag. Girlandere er hengt ut og terrassen vår er dekt i lysslynger. Skal vise dere i morgen :)

Nyt onsdagskvelden!

Likes

Comments

Jul

I tradisjon tro skal jeg og mine 2 beste venninner bake pepperkaker sammen i morgen. Dessverre (?) så er det vel egentlig ingen av oss som liker, eller er spesielt glad i pepperkaker. Så derfor vurderer jeg å handle inn "byggesett" til pepperkakehus som vi kan dekorere. Bake fra bunnen gidder jeg rett og slett ikke! Hvertfall ikke noe så komplisert som deler til et hus, hehe!

Jeg googlet litt rundt og det er jo rett og slett nydelig med dekorerte pepperkakehus. De må jo være en fryd å ha fremme helt til julen er over (også knuses det vel?). Jeg lot meg inspirere av både Meny, Villa Von Krogh, og bilder fra Pinterest. Se så mye fint!

Med litt gløgg i glasset og gode venner så tror jeg "husbygging" kan bli ganske så hyggelig! Blir resultatet bra så skal det selvsagt deles her :)

Klem fra meg.

Likes

Comments

Hverdag, Kjøkken

God morgen til dere. Titter innom en rask tur nå på morrakvisten (som jeg så fint sier det) og vil ønske dere en fin start på uken. Har litt lyst til å pakke inn noen gaver i dag slik at dere kan kanskje kan hente litt inspirasjon fra innpakningen min. For er det noe jeg syns er morro så er det å pakke inn gaver! Og sånn har det vært de siste 6 årene. Diller og daller og ser at de jeg gir til faktisk syns det er ekstra kos med en gave som er pakket inn med omtanke.

Jeg hadde et øyeblikk med "kjærlighet ved første blikk" på Rusta forrige uke. Falt pladask for disse nydelige, store keramikk koppene. Fargen er grå/blå og akkurat i den nyansen jeg er supersvak for! Jeg titter alltid innom Rusta når det nærmer seg jul. De har nemlig et stort utvalg av julebelysning og pynt til en fin pris. Så jeg kan virkelig anbefale dere å ta turen innom der.

Vi blogges igjen snart.


Klem

Likes

Comments

Jul

God ettermiddag. Vi sitter i skrivende stund og venter på t-banen opp til Holmenkollen hvor det venter middag med svigers. Julemarkedet i Spikersuppa var like flott som alltid! Ble ingen churros da køen var milevis lang. Men fiskeburger var ganske så godt det også :)

Uansett, jeg ville bare tipse dere om Daniel Wellington sine gavepakker med klokke og armbånd som selges på nett nå. Med koden SKJEVIK får du også 15% rabatt på alle varer på www.danielwellington.no. Vet hvertfall at jeg hadde blitt glad for en slik julegave. Mine klokker brukes flittig og passer perfekt til både hverdag og fest. Den jeg bruker mest er klokken i roségull. Med hvit skive på sommerstid og sort på vinteren!

Og bare se den nydelige gaveesken.

Likes

Comments

Jul

Endelig er det tid for å tenne det første lyset i adventsstaken. Advent er ventetiden før jul og en riktig så hyggelig ventetid om du spør meg. Det er jo ingen tvil om at førjulskosen er noe av det hyggeligste. Til tross for at det kan bli mye stress. Så prøv så godt dere kan å nyyyyyte tiden. Plutselig er det 1. januar og 1 år til neste gang.

Vi har tenkt til å dra inn til spikersuppa for å titte på julemarkedet der i dag. Det blir nok ikke den eneste turen dit. Må tilbake flere ganger nå i desember. Magisk stemning der :) Har noen av dere tatt turen dit? Kjenner det frister med varme churros dyppet i sukker og kanel. Naaaam :P

Ble så fornøyd med lysfatet i år. Burdgunder, gull og grønt gjorde virkelig susen for julestemningen. Tror fargene skal få gå igjen på juletreet også. Masse gullkuler med et lite innslag av varm rød eller burgunder.

Siden jeg er livredd for brann, og disse lysfatene er en skikkelig brannfelle, så tenker jeg at jeg skal sette telys ned i kubbelysene når de har brent litt ned. Da slipper jeg å gå med hjertet i halsen hver kveld når lysene tennes. Pass godt på alle stearinlys nå i vintermørket folkens!


Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede
Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede


Ha en fin søndag.


Likes

Comments