Var är respekten?

Dom äldre vill ha respekt från dom unga, vi kan ge er det men då ska vi ha det tillbaka. Vi ska ha lika mycket respekt som dom gamla, som mot alla.

Varje dag i skolan ska vi lära oss att inte vara rasistiska, acceptera alla och ha respekt. Men det är lärarna som själva kan inte fatta det. Det är dom som mobbar och pratar bakom ryggen på en. Det är dom som inte kan acceptera en människa, för den människan har sina egna åsikter och beslut.

Bara för att man har sin åsikt och gör sina val annorlunda än som alla andra, då ska man inte gå och säga skit om den personen. Du kan självklart säga dina åsikter, men du kan inte tvinga att man ska lyssna på dig och säga att du har sant. Och tvinga att tycka likadant som dig. Man ska inte tvinga nån att sluta vara med nån man gillar.

Bara för att personen gör sitt liv mer roligare och inte vill vara en slav resten av livet.  Att gå i skolan i flera år sen jobba resten av sitt liv, man kan inte säga att man är fri. När man betalar hela sitt liv och sen dör man. Vad är ens meningen att leva då?!

Då ska inte lärarna bestämma med vem man ska vara vän med. Utanför skolan har dom ingen makt över en. Och jag vill inte höra att jag t.ex. inte får träffa personen som jag gillar och tycker är nice. Ja… kanske dom har hört rykten om att personen har gjort saker och gör saker. Men det är inte ok för en lärare att bestämma och mobba.

Man gör saker som är inte är bra, men det är livet. Ska alla vara lika danna istället. Att bara leva och betala. Man ska göra något som är olagligt (inte att döda nån kanske)… men kanske testa röka i livet. Man lärsig ju av sina misstag.

Bara för att man har en 3 års skillnad så är det inte ok att säga man ska sluta vara vän för det. Det många säger är att det är ok att ha 10års skillnad bara då man är 18-90 år gammal. Varför kan man inte vara vän med någon som är lite över 18 och du själv är under 18.  Jag menar själv klart inte att man ska vara 10 år gammal och vara vän med någon som är 18. De jag menar är att du kanske är 16 och personen är 19 år gammal. Det ska väll vara rätt att vara vänner då!?

Det jag menar är att om du vill ha respekt, då ska du själv respektera andra. Många säger det men gör man det ens, svårt att tro. Så istället för att öppna munnen och berätta att man inte får träffa den personen för han/hon tycker som dom tycker. Man ska kunna träffa och vara vän med vem man vill. Dom kanske är inte bra och kanske sårar dig, men då är det ett misstag du har gjort i livet. Då har du lärt dig de!

RESPEKTERA ALLA OCH TYCK VAD DU SJÄLV VILL. MEN BESTÄM ALDRIG ÖVER EN PERSON.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Smärtan finns och den är san. Det vad en människa kan göra moten. Genom ord och språk. Att man bara få redan på saker och veta att det ärsant. Det är smärta och man börjar sluta lita på mänskligheten. Att få veta attman har litat på lögner, bara massor av lögner. Att man inte var personen nån älskade, att man istället var en av 3st. Man vill inte tro på kärleken… Men den finns och det är dina vänner som har den kärleken som man vill ha.

Mina vänner ger mig styrkan att kunna vakna och gå igenom dagen, i skolan och hemma. Det är dom som ger mig hopp varje dag att fortsätta kämpa.

Men att tänka att man kommer splittras, varje vän ska gå varsin väg. Man vill inte förlora dom, det var ju dom som du kunde lita på och veta att när du träffar dom så kommer din dag att lysas upp.

Men det är ändå en ny möjlighet att träffa nya och få mer vänner. Men det kommer ju alltid vara några som är dina riktiga vänner.

Likes

Comments

En lyckad fredag med dom bästa nördarna, a.k.a min familj. Mina 3 killar som är så efterblivna men dom är dom bästa som finns. Att hänga med dom, är det bästa som finns. Det går inte vara ledsen med dom. Att hänga och sen se på bio med dom… de ä fan gött de! Bästa dagen på länge. Och nu ska man tagga halloween för då händer det igen. Att va med dom, är bättre än att vara med familjen! :P

Likes

Comments

Då har man börjat tappa hoppet. Det är för jobbigt och jag vet inte om jag klarar av denna vecka. Jag började må riktigt dåligt igår. Så jag gick och tog en promenad för att tänka. Och för att må lite bättre. Men så kom tisdag och nu mår jag bara piss. Jag har så mycket att göra att jag inte orkar mer. Idag hade vi Gymnasium program info. Och det ska vi också ha på torsdag och fredag. Men sen så imorgon, på onsdag så ska vi vara klara med SO och där ska vi skriva en konflikt. Och jag har inte ens börjat. Och sen så har vi ett No prov på torsdag och jag kan inget det vi har typ lärt oss. Jag fattar inte det. Och sen på fredag har vi Eng glosor och en text som ska vara klar. Men jag har gjort texten. Men samtidigt när man har det som svårast och börjar förlora hoppet så ska man ha det mer stressigt och man ska välja ett gymnasium och vilket program. Jag visste redan innan, men nu blev jag osäker och jag är där jag började. Och vissa vill bara göra det ännu jobbigare och frågar hela tidenom man har valt och vad för nått…! Det känns att jag kommer bryta ihop när som helst. Men jag har redan gjort det, jag börjar gråta varje kväll och bara tynger ner mig själv mer. Jag har typ inte mer kraft att stå på två ben. Men man ska försöka och fortsätta gå med det lilla hopp man har kvar.

Likes

Comments

Varför ska man stanna kvar? Vi födds och vi går igenom ett helvete. Att betala skatter och försöka överleva med de pengar du får. Varförska vi försöka överleva, när vi faktiskt till slut kommer att dö. Varför inte få ett slut redan nu. Dom som kommer in i Sverige för dom har det svårt, och har krig i sitt land. Vad ska dom göra här, det är lika svårt här än där. Dom är kanske säkra här men dom måste ändå försöka överleva. Dom kan inget, men dom får pengar. Sverige öppnar dörren till dom men det finns länder där ekonomin rasar. Sverige vet men dom tänker inte öppna dörrarna. Och landet själv måste förstå att dom måste lämna.

Men det finns dom som vill göra något viktigt i framtiden. Och det finns människor som kan göra det. Men dom som har ett normalt liv och försöker slå sig fram, Förlorar hoppet snabbt. Jag förstår att det finns människor som vill göra minnen, Som andra människor ska komma ihåg. Jag vill inte göra minnen, för att tillslut kommer dom att försvinna. Dom kommer att försvinna precis som du. Ingen kommer att bry sig eller att komma ihåg dig.

Du har haft vänner sen du var liten, ända tills högstadiet. Men då kommer tiden du ska välja gymnasium. Och nu är det den tiden du ska tänka på dig själv och vad du vill. Men nu har du valt och det är inte sammaskola som dina vänner, det är kanske samma stad men du kommer inte att se dom som du gjorde i högstadiet. Du blir ledsen men det är det du behöver göra om du ska lyckas de du vill. Men det är vänner som du har haft närmast, dom som fick dig att vara glad. Du kanske var riktigt ledsen men när du var nära dom, det gick inte längre för dom är din lycka. Och det är dom vänner som har fått dig att gå till skolan, för att dom kommer att finnas där och stötta dig.

Jag är en tjej, som ser normal ut. Kanske inte svensk men jag har mitt liv. Jag ser vanlig ut och har sin egen still. Men jag har det svårt, jag är hemskt deprimerad. Jag är tjejen som ler och är glad med sina vänner. Men när jag går utanför skolans väggar så går världen under. Jag hatar skolan men jag är hellre där en att vara själv. Bara för att du ser en tjejglad, så betyder det inte att hon är det. Hon kan vara en riktigt bra skådespelerska. Och på den soligaste dagen, kan det vara den mörkaste dagen för vissa människor.

Jag ville bara säga att man inte ska tro det man ser ibland. För det man ser kan vara den största lögnen. Så om du tror att du vet hur dina vänner känner sig, och du ser dom är glada. Så ska du inte vara säker. För att dom kan ha det svårt och tynger ner sig själv. Och så helt plötsligt, på en vanlig skol dag. Kommer dom aldrig, för att dom hade det så svårt att dom inte klarade mer… och dom försvann i sin egen värld.

Likes

Comments